Μια τρώει μια δεν τρώει...τι να κάνω?

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
Καλησπερα σε ολους σας!!Η ιστορια εχεις ως εξης: Πριν 3 μηνες περιπου εδινα στη Ziggy την BritCare για κουταβια....Τις πρωτες μερες την ετρωγε με σχετικη ορεξη αλλα μετα ουτε που να τη φτυσει (εν τω μεταξυ περνουσε καμια φορα κ 1 ολοκληρη που να μην ετρωγε...την μυριζε κ την εκανε με ελαφρα πηδηματακια) .....Διαβαζοντας κ μελετωντας τις αποψεις των μελων του φορουμ ειπα να το γυρισω σε acana junior puppy (για την οποια εδω στο φορουμ εμαθα πρωτη φορα οπως κ για την orijen) μιας κ εχει κ περισσοτερο λιπος το οποιο με ενδιαφερει γιατι θελω να την παχυνω λιγακι...Την πρωτη μερα την εφαγε με τρελλη ορεξη μαλιστα την ξεχωριζε απο την Brit οποτε δεν μεσολαβησε κ η περιοδος προσαρμογης!Ευτυχως δεν ειχα θεμα διαρροιας!Απο τη δευτερη ομως μερα κ μετα δεν ηθελε να τη φαει :shock:Οποτε οταν ερχοταν η ωρα του φαγητου της το αφηνα για κανα 20λεπτο κ της το παιρνα!Αυτο ειχε σαν αποτελεσμα βεβαια ειτε να τρωει λιγο κ μετα να το αφηνει ειτε να μην τρωει καθολου ετσι ουτε πηρε κανενα κιλο ουτε τα απαραιτητα θρεπτικα συστατικα!Ετσι χτες της πηρα την Orijen!Την τρωει αλλα δεν πεταει κ τη σκουφια της...κ υποπτευομαι οτι θα περασει μερες πεινας παλι!:( θα ηθελα να μου πειτε τι πιστευετε οτι ειναι καλυτερο......να επιμεινω σε μια τροφη κ ας μην τη γουσταρει κ να μενει νηστικια μεχρι να αναγκαστει να τη φαει ή να συνεχισω να ψαχνω για την τροφη που θα της αρεσει......εχω μπερδευτει:confused:

υγ:συγγνωμη για την εκταση του post!!!

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
ακου τα παιδια μας και τα σκυλια μας ειναι οι μεγαλυτεροι εκμεταλευτες μας
γνωριζουν οτι τα αγαπαμε και μας χορευουν κανονικα
βαση περιγραφης προκειται καθαρα περι προσωπικης της αποψης και οχι παθολογικης καταστασης
αν δεν θελει να φαει αστην να πεινασει ,εσυ κανονικα βαζεις ξηρα τροφη αφηνεις 20 λεπτα φαει δεν φαει παιρνεις ξηρα τροφη
μην της κανεις τα χατηρια

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Γνώμη μου είναι, ότι κακώς της άλλαξες δεύτερη φορά τροφή. Νομίζω ότι δεν της έδωσες τον χρόνο να συνηθίσει την acana.
Επιπλέον, τώρα το καλοκαίρι με αυτή την ζέστη, γενικώς τρώνε λιγότερο. Προτείνω να συνεχίσεις την acana, δοκιμάζοντας τα γνωστά κόλπα: λίγο κατάβρεγμα, λίγο γιαουρτάκι, ίσως ελάχιστη σάλτσα από το δικό σου φαγητό. Ισα να πάρει γεύση. Και δες τι θα κάνει. Μην της την αφήνεις, αν δεν φάει. Να το παίρνεις το πιάτο της και ξανά πάλι την επόμενη μένα, ή αναλόγως πως είναι το ωράριό σας. Εγώ θα το έκανα αυτό για 2-3 μη σου πω και παραπάνω μέρες κι ας έμενε νηστική. Νεράκι να της έχεις άφθονο, καθαρό και δροσερό. Και βλέποντας και κάνοντας.

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
ναι καθαρα προσωπικης της αποψης......να την αφηνω να πεινασει λες κ αλλο ε?αλλα ξερεις τι μου φαινεται αδυνατη πολυ....τα πλευρα της δε φαινονται βεβαια(εκτος αν με ξεγελαει το τριχωμα) , μπορω να τα ψηλαφησω, αυτο που δε μου αρεσει ειναι οτι μπορω κ πιανω τα κοκαλα της λεκανης της....με λιγα λογια δεν εχει αυτο που λεμε κ*λο!:Dστο δρομο κανα δυο φορες με ειχαν σταματησει κ περα του οτι μου ειπαν αα τι ωραιο σκυλακι μετα με ρωτουσαν αν το ταϊζω:eek:

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
Γνώμη μου είναι, ότι κακώς της άλλαξες δεύτερη φορά τροφή. Νομίζω ότι δεν της έδωσες τον χρόνο να συνηθίσει την acana.
Επιπλέον, τώρα το καλοκαίρι με αυτή την ζέστη, γενικώς τρώνε λιγότερο. Προτείνω να συνεχίσεις την acana, δοκιμάζοντας τα γνωστά κόλπα: λίγο κατάβρεγμα, λίγο γιαουρτάκι, ίσως ελάχιστη σάλτσα από το δικό σου φαγητό. Ισα να πάρει γεύση. Και δες τι θα κάνει. Μην της την αφήνεις, αν δεν φάει. Να το παίρνεις το πιάτο της και ξανά πάλι την επόμενη μένα, ή αναλόγως πως είναι το ωράριό σας. Εγώ θα το έκανα αυτό για 2-3 μη σου πω και παραπάνω μέρες κι ας έμενε νηστική. Νεράκι να της έχεις άφθονο, καθαρό και δροσερό. Και βλέποντας και κάνοντας.
κ γω νομιζω τελικα οτι εκανα μαλ...κια που αλλαξα παλι....τωρα παει.....οσο για τα κολπα που λες το νερο δεν πιανει...με τη σαλτσα απο το δικο μου φαϊ αν της βαζω απλα Γλυφει τις κροκετες...γιαουρτι μονο δεν εχω δοκιμασει ακομα αλλα κ παλι φοβαμαι οτι θα γλυφει το γιαουρτι κ θα φτυνει τις κροκετες!εδω με ζωμο απο κοτοπουλο τις ειχα βρεξει κ τους γυρισε την πλατη επιδεικτικα...κ γω με acana θα ηθελα να συνεχισει η αληθεια ειναι...ο μονος λογος που με παρακινει να το ψαχνω ακομα με την τροφη ειναι οτι ειναι αδυνατη κ με το να την αφηνω νηστικη τελικα παλι αδυνατη θα μεινει.....τι να πω.....θα την αφηνω θεονηστικη με νερο κ ελπιζω να τη συνηθισει.....

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
πες ακουσε η μικρη για τη κριση και αποφασισε να βοηθησει με μειωση φαγητου
ναι....αυτο το θεωρω παρα πολυ πιθανο να το πιστεψουν....θα το δοκιμασω χαχαχαχα:D:D

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ολα τα παραπάνω βέβαια με την προυπόθεση, οτι δεν έχει κάποιο θέμα υγείας και δεν τρώει ε;
Αν της δώσεις λιχουδιά (τυράκι, ζαμπονάκι) και την καταβροχθίσει, τότε ok προχώρα στο σχέδιο β (της νηστείας) :p

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
Ολα τα παραπάνω βέβαια με την προυπόθεση, οτι δεν έχει κάποιο θέμα υγείας και δεν τρώει ε;
Αν της δώσεις λιχουδιά (τυράκι, ζαμπονάκι) και την καταβροχθίσει, τότε ok προχώρα στο σχέδιο β (της νηστείας) :p
ζαμπονακια τυρακια κ αλλα συναφη τα ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΖΕΙ λεμε!αλλες ξηρες τροφες τυπου friskies κ καμια χυμα επισης τις τρωει μια χαρα!με την καλη τροφη που της δινω εγω εχει προβλημα!!οποτε mareco το plan b μπαινει σε ακομα περισσοτερη ισχυ:D

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Κόψε του τα ζαμπονάκια και τυριά, τάιζε τον μετά απο βόλτα, και μη αφήνεις το πιάτο με το φαί πάνω απο 10λεπτά.
Βέβαια παίζει και η ζέστη και ότι η ξερή κάνει τα σκυλιά να διψάνε το καλοκαίρι

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Κόψε του τα ζαμπονάκια και τυριά, τάιζε τον μετά απο βόλτα, και μη αφήνεις το πιάτο με το φαί πάνω απο 10λεπτά.
Βέβαια παίζει και η ζέστη και ότι η ξερή κάνει τα σκυλιά να διψάνε το καλοκαίρι
Οχι αμέσως μετά από βόλτα, στην οποία έχει τρέξει και έχει παίξει πολύ.

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
Οχι αμέσως μετά από βόλτα, στην οποία έχει τρέξει και έχει παίξει πολύ.
Τα ζαμπονοειδη κ τα τυροκομικα εχουν κοπει εδω κ καιρο!!Την ταιζω μετα τη βολτα, οχι αμεσως ομως οπως σωστα επισημαινεις mareco!σας ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον κ τις απαντησεις σας!:)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Τα Mc Donalds , όπως ονομάζω εγώ τις Friskies και χύμα τροφές και κονσέρβες, όλα τα "παιδάκια " τα τρώνε Το πρόβλημα είναι με τις άλλες,τις σωστές τροφές
Άστην , θα πεινάσει και θα φάει, μόνο μη λυγισεις και σε ρίξει !!!!!!

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
Τα Mc Donalds , όπως ονομάζω εγώ τις Friskies και χύμα τροφές και κονσέρβες, όλα τα "παιδάκια " τα τρώνε Το πρόβλημα είναι με τις άλλες,τις σωστές τροφές
Άστην , θα πεινάσει και θα φάει, μόνο μη λυγισεις και σε ρίξει !!!!!!
Θα βαστηξω γερα!!α!!κ να ρωτησω κ κατι αλλο!!υπαρχει περιπτωση καποτε, παρολο που τωρα δεν χορευει κ τσαμικο απ τη χαρα της οταν αντικριζει την ωραια κ καλη τροφη που της δινω, να αρχισει να της αρεσει κ να την τρωει με χαρα???ε???υπαρχει?:confused: