Καλημέρα το όνομα μου ειναι Τζόναθαν και θα ήθελα,να πάρω μερικές απόψεις,εμπειρίες και γνώσεις πάνω στο παρακάτω θέμα που θα αναφερθεί.
Πρόσφατα μετά από πολύ ψάξιμο κ σκέψη,κατέληξα πως η αγορά ενός σκύλου από petshop δεν ειναι καθόλου σωστή.
Γιατί νομίζω πως αυτή η πράξη δεν ειναι καθόλου σωστή;
Αρχικά πέρα απ το ότι θα δείχνει καθαρόαιμης προέλευσης (ΜΑ ΔΕΝ θα νε καθόλου)
Θα υπάρξουν προβλήματα σχετικά με αυτό.
Τι εννοώ;
Αρχικά τα κουταβια γεννιούνται σε ένα άθλιο κ βρώμικο μέρος.
Η μάνα (θηλυκή) ειναι αναγκασμένη να κάνει γεννά ΔΥΟ με ΤΡΕΙΣ (φορές)
το χρόνο.
Ως εδώ καλά;
Στην συνέχεια μετά τι γεννά,τα κουταβια έρχονται στο petshop μόλις
3 με 4 εβδομάδες.Ούτε καν ενός μηνός δηλαδή.
Από κει καταλαμβάνεται φυσικά πως μπορεί να προκύψουν και πολλές αρρώστιες.Είτε στο παρόν,είτε στο μέλλον!.
Μα ωστόσο συνεχίζεται κ συνεχίζουν να τα αγοράζεται από petshop.
Ειναι κακό να βιάζεται κανείς κ να μην γνωρίζει πεντέξι πράγματα σχετικά με αυτό που πάει να κάνει.
Κατάλληλη αγορά ενός σκύλου θα ήταν η εξής.
Ψάξιμο στο διαδίκτυο/internet
Συζητήσεις σε κάποιο forum
Κι ύστερα μετά από πολύ σκέψη το καλύτερο θα ήταν να καταλήξετε σε κουβέντα με κάποιον εκτροφεα σχετικά για την ράτσα που σας ενδιαφέρει.
Συγνώμη εάν κούρασα με το παραπάνω.
θα μου άρεσε να τύπωναν και άλλοι σχετικά με το θέμα αυτό κ τις δικές τους εμπειρίες.
Πάντως ότι κ να γίνει,ο καθένας επιλεγεί την αγορά που πάει να κάνει σωστά;
Εγώ πάντως θα πρότεινα να κάνετε υιοθεσία αδέσποτου παρά να δώσετε τα λεφτά σας σε κάποιο petshop και να δείτε το σκυλί σας να βασανίζεται για την υπόλοιπη ζωή του!.
Μια τελεία σε όλο αυτό.
Εάν ξέχασα να προσθέσω κάτι,η είπα κάτι λάθος,ας με διορθώσει κάποιος δεν ειναι κακό.
Ανοίγει η παρένθεση.
Όλα αυτα τα έγραψα έτσι ώστε με την ελπίδα μπας και βοηθήσει μια δεκάδα η ακόμα και κάποιους εκατοντάδες ενδιαφερομένους.
Δεν είμαι ούτε δημοσιογράφος ούτε κάποιος γνώστης.
Πολύ απλά είμαι κί εγώ ένας ενδιαφερόμενος που αγαπά τα ζώα.
Μα ειδικά τα σκυλιά.
Απ όλες τις φυλές,δεν έχει σημασία.
Κλείνει η παρένθεση.
Πρόσφατα μετά από πολύ ψάξιμο κ σκέψη,κατέληξα πως η αγορά ενός σκύλου από petshop δεν ειναι καθόλου σωστή.
Γιατί νομίζω πως αυτή η πράξη δεν ειναι καθόλου σωστή;
Αρχικά πέρα απ το ότι θα δείχνει καθαρόαιμης προέλευσης (ΜΑ ΔΕΝ θα νε καθόλου)
Θα υπάρξουν προβλήματα σχετικά με αυτό.
Τι εννοώ;
Αρχικά τα κουταβια γεννιούνται σε ένα άθλιο κ βρώμικο μέρος.
Η μάνα (θηλυκή) ειναι αναγκασμένη να κάνει γεννά ΔΥΟ με ΤΡΕΙΣ (φορές)
το χρόνο.
Ως εδώ καλά;
Στην συνέχεια μετά τι γεννά,τα κουταβια έρχονται στο petshop μόλις
3 με 4 εβδομάδες.Ούτε καν ενός μηνός δηλαδή.
Από κει καταλαμβάνεται φυσικά πως μπορεί να προκύψουν και πολλές αρρώστιες.Είτε στο παρόν,είτε στο μέλλον!.
Μα ωστόσο συνεχίζεται κ συνεχίζουν να τα αγοράζεται από petshop.
Ειναι κακό να βιάζεται κανείς κ να μην γνωρίζει πεντέξι πράγματα σχετικά με αυτό που πάει να κάνει.
Κατάλληλη αγορά ενός σκύλου θα ήταν η εξής.
Ψάξιμο στο διαδίκτυο/internet
Συζητήσεις σε κάποιο forum
Κι ύστερα μετά από πολύ σκέψη το καλύτερο θα ήταν να καταλήξετε σε κουβέντα με κάποιον εκτροφεα σχετικά για την ράτσα που σας ενδιαφέρει.
Συγνώμη εάν κούρασα με το παραπάνω.
θα μου άρεσε να τύπωναν και άλλοι σχετικά με το θέμα αυτό κ τις δικές τους εμπειρίες.
Πάντως ότι κ να γίνει,ο καθένας επιλεγεί την αγορά που πάει να κάνει σωστά;
Εγώ πάντως θα πρότεινα να κάνετε υιοθεσία αδέσποτου παρά να δώσετε τα λεφτά σας σε κάποιο petshop και να δείτε το σκυλί σας να βασανίζεται για την υπόλοιπη ζωή του!.
Μια τελεία σε όλο αυτό.
Εάν ξέχασα να προσθέσω κάτι,η είπα κάτι λάθος,ας με διορθώσει κάποιος δεν ειναι κακό.
Ανοίγει η παρένθεση.
Όλα αυτα τα έγραψα έτσι ώστε με την ελπίδα μπας και βοηθήσει μια δεκάδα η ακόμα και κάποιους εκατοντάδες ενδιαφερομένους.
Δεν είμαι ούτε δημοσιογράφος ούτε κάποιος γνώστης.
Πολύ απλά είμαι κί εγώ ένας ενδιαφερόμενος που αγαπά τα ζώα.
Μα ειδικά τα σκυλιά.
Απ όλες τις φυλές,δεν έχει σημασία.
Κλείνει η παρένθεση.