Μια εμπειρία για το μέλλον...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Φυσικά.
Με 5 τέτοια τόπικ το χρόνο έχει τελειώσει ο άνθρωπος.
Αυτά για την άλλη συζήτηση που έχουμε περί "κριτικής σκέψης"
ΠΟΣΟΙ πάτε ΑΥΡΙΟ για ένα σοβαρό πρόβλημα σε αυτό τον κτηνίατρο (από αυτούς που μάθατε το όνομά του ? ) ΚΑΝΕΙΣ - ούτε εγώ.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Oυτε εγω θα παω ..αλλα..
Αυτό είναι στα θέματα της δυσφημίσης..

και στην τελική έναν εκτροφέα μπορείς να τον δεις με κάποιους τρόπους..
Να υποψιαστείς..
Στον κτηνίατρο δεν ρισκάρεις όπως και να έχει..

Το να μάθουμε να έχουμε κρίση είναι κάτι που αργά η γρήγορα στην ζωή μας συμβαίνει θέλουμε δεν θέλουμε..

Εκτος και αν έχει γίνει παρεξήγηση της λέξης..
Δηλαδή αυτός που είπε κριτικό πνεύμα να εννοούσε.. τα ξέρω όλα ..άρα τα κρίνω όλα..

Εγώ πάντως μιλάω για την δίκια μου κρίση όσον αφορά την προσωπική πορεία oσον αφορά τις αποφάσεις που παιρνω..
Μήπως παρανοήσαμε τις έννοιες και έγινε παρεξήγηση?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Με 5 τέτοια τόπικ το χρόνο έχει τελειώσει ο άνθρωπος.
Συνεπως καλά κάνουμε και απαγορεύουμε τη διαφήμιση/δυσφήμιση/αναφορα επαγγελματιών στο φόρουμ.
Αν εκεί που υπήρχαν τελίτσες, υπήρχε το όνομα του κτηνιάτρου θα ήταν καλυτέρα ή χειρότερα για τον κτηνίατρο? Θα μου πεις, το ίδιο δεν είναι από τη στιγμή που διέρρευσε το όνομα του γιατρού μέσω των pm?
Όχι δεν είναι το ίδιο διότι δεν έχει την ίδια έκταση, άρα και τις ίδιες συνέπειες. Άλλο να βρίσκεται ένα ονοματεπώνυμο σε μια δημόσια συζήτηση και άλλο να το μάθουν 3-4 άτομα μέσω pm, email, msn ή τηλεφώνου.

Και κάτι άλλο. Από τη στιγμή που κάποιος εκτίθεται αυτομάτως θα κριθεί. Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο. Η μόνη περίπτωση να μην δεχτείς κριτική για τις υπηρεσίες που προσφέρεις, είναι να πάψεις να τις προσφέρεις.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Από τη στιγμή που κάποιος εκτίθεται αυτομάτως θα κριθεί.
Κανείς δεν εκτέθηκε.
Ενας επαγγελματίας που μπορεί να κάνει ΤΕΛΕΙΑ την δουλειά του μπορει να διασυρθεί
μέσω pm ... το επιχείρημά σου "δεν έχει την ίδια έκταση" (αλήθεια είναι θέμα "έκτασης" ?) αντικρούεται κάλλιστα από το επιχείρημα του ότι πολύ λιγοι και μόνο για σοβαρούς λόγους (όπως προβλέπεται και από την δικαιοσύνη η οποία έχει προβλέψει και συνέπειες για την δυσφήμιση) και μόνο αν ήταν αποφασισμένοι να φτάσουν σε δικαστήρια θα έλεγαν με ονοματεπώνυμο το όνομα του γιατρού πχ δημόσια. Αρα ΚΑΙ λίγη έκταση έχουμε πάλι (ίσως πολύ λιγότερη - και μην ξεχνάμε και την ΔΙΑφήμιση η οποία δεν είναι αδίκημα) αλλά και δίνουμε την ευκαιρία στον Χ θιγόμενο να ΔΙΑΒΑΣΕΙ αν θέλει και να αντικρούσει την καταγγελία είτε εδω είτε μέσω της δικαστικής οδού, και όχι να καταστρέφεται επαγγελματικά κάποιος από χίλιους δυο λόγους, και να στρουθοκαμηλίζουμε ότι τον προστατεύουμε κιόλας ...

Λοιπον ΚΑΝΕΙΣ δεν εκτίθεται. Αυτός διάβασε, είναι επιστήμονας, μπορεί κακός μπορεί και άριστος, και αυτήν την στιγμή ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ αν εκτίθεται και δεν ξέρουμε αν έχει κάνει λάθος.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Πρώτα απ’ όλα τα περί στρουθοκαμηλισμού δεν με εκφράζουν. Ποτέ δεν δίστασα να πω τα πράγματα με το όνομα τους και δεν σκοπεύω να το κάνω τώρα.

Δεύτερον, και βεβαία έχει σημασία η έκθεση διότι είναι απολύτως ανάλογη των προεκτάσεων/διαστασεων που θα λαβει μία υποθεση.
Το ίδιο είναι να διαρρεύσει το όνομα του γιατρού μέσω pm (που θα το μάθουν τρεις), με το να σχολιάζεται σε μια δημόσια συζήτηση (που θα το μάθουν πεντακόσιοι) ή σε ένα περιοδικό (που θα το μάθουν 10.000), ή μια εφημερίδα (που θα το μάθουν 100.000) ή στην τηλεόραση (που θα το μάθουν 10.000.000)?

Τρίτον, και βέβαια προστατεύουμε τον κάθε επαγγελματία μην επιτρέποντας την αναφορά του ονόματος του. Η δουλειά του φόρουμ είναι η ενημέρωση και όχι το στήσιμο λαϊκών δικαστηρίων για να αντικρούει ο κάθε θιγόμενος επαγγελματίας τους ισχυρισμούς του οποιουδήποτε δυσαρεστημένου πελάτη του που γραφεί πίσω από ένα ψευδώνυμο (μπορεί 3 ή 5 ή 10).

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Θα έγραφε το μέλος εδώ ότι είναι ο γιατρός τάδε στην περιοχή τάδε ΠΟΤΕ ??
Δεν νομίζω ... ούτε με nickname θα το έκανε - όπως και δεν το έκανε ... πόσο μάλλον άλλα μέλη και ποσο μάλλον στην διαφήμιση ...
Εκτός και αν ο γιατρός είχε κάνει σοβαρό λάθος και η υπόθεση είχε πάει στα δικαστήρια με μηνύσεις - άρα πότε προστατεύεται ο γιατρός ?
Μήπως προστατεύεται τώρα που 15 άτομα ξέρουν το όνομά του και δεν θα πάνε ποτέ μην ξέροντας κάν τί και άν έκανε λάθος ?

Και αν σε ένα άλλο περιστατικό παρατηρηθεί τεράστια έκταση ? Αν επίτηδες διαδίδεται κάτι επί καιρό σε πολλά forums ? Γιατί για τέτοια εσκεμμένη δυσφήμιση μιλάμε και αυτήν προσπαθούμε να αποφύγουμε εκτός και αν έχω καταλάβει λάθος, μιάς και μεμονωμένα (όπως εδώ) στήνεται λαικό δικαστήριο πάλι απλά ΣΧΕΔΟΝ αόριστα ...

Θεωρητικά λοιπόν και αν κάποιος έχει σκοπό να βλάψει άλλον μπορεί η έκταση σαν επιχείρημα να μην στέκει.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Θα έγραφε το μέλος εδώ ότι είναι ο γιατρός τάδε στην περιοχή τάδε ΠΟΤΕ ??
Δεν νομίζω ... ούτε με nickname θα το έκανε - όπως και δεν το έκανε ...
Ναι μπορεί και να το έκανε (όχι κατ΄ ανάγκη αυτός, οποιοσδήποτε άλλος) μπορεί και όχι. Το ξέρεις σίγουρα? Όχι, όπως δεν το ξερώ και εγώ. Άρα τι μου ζητάς? Να βγάλω συμπέρασμα που βασίζεται σε εικασίες?

Συμφωνώ μαζι σου πως εάν κάποιος έχει σκοπό να βλάψει κάποιον, θα βρει τρόπο και μέσο να το κάνει. Ας το κάνει λοιπόν από άλλο βήμα.
Όχι από εδω.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Aν κάποιος έχει εμπάθεια τότε φυσικά μπορεί να προσπαθήσει να διαβρώσει το όνομα κάποιου με αναληθη στοιχεια με κάθε μέσο..
Aλλα βρε denis ,άλλο να υπάρχει κάποια εμπάθεια που κάποιος το κάνει επίτηδες..
και άλλο να καταγγέλλουμε στεγνά μπροστά σε μια δημοσια κοινότητα..,όλοι με τον ένα η άλλο τρόπο καθημερινά δυσφημίζουμε και διαφημίζουμε ανάλογα αν είμαστε ικανοποιημένοι απο τα πάντα..
Από ένα καλο εστιατόριο ..μέχρι γιατρούς..

Αυτό συμβαίνει σε όλους στην καθημερινότητα μας..,άλλο όμως εδώ..
Δεν μπορούμε να στερήσουμε την ελεύθερη έκφραση ιδιωτικά..
και τα pm είναι ιδιωτική συνομιλία..

Αν κάποιος ρωτήσει και κάποιος απαντήσει για έναν καλο γιατρό μεσο pm είναι άλλο..,αν όμως κάποιος στέλνει διαφημιστικά pm..
Τότε φυσικά και αυτό παραπέμπει αλλου..

Το να ανταλλάζουμε πληροφορίες μέσω pm,msn,facebook η οτιδήποτε..,είναι το ίδιο με το να πίνεις με κάποιον καφέ..,το να βγαίνεις όμως με την ντουντούκα εξω που διαβαζει τοσος κόσμος και θα ειναι εκεί γραμμένο για να το διαβάζουν πάντα..
Είναι ένα τελείως διαφορετικό θέμα..

και εκεί μέχρι και καταγγελία μπορεί να πέσει..

και αλήθεια ..για κάτι τέτοιο ο admin δεν θα είναι υπεύθυνος αν πάρει άλλες διαστάσεις που θα προσβάλλεται το όνομα κάποιου επαγγελματία?
(εδώ ρωτάω..δεν ξέρω.:rolleyes:.)

Last edited:

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Ενδιαφέρουσα η συζήτηση σας υποθέτω οτι παραπέμπει στο θέμα της αναθεώρησης. Στο συγκεκριμένο όμως θέμα όταν όμως κάποιος καταγγέλει κάτι για να το κάνει αυτό και να δικαιούται ουσιαστικά να το κάνει πρέπει να βγαίνει με ονοματεπώνυμο και να παρουσιάζει στοιχεία. Ούτε υποθέσεις, ούτε εικασίες, ούτε εκτιμήσεις, ούτε μισόλογα. Μπορεί να είναι σωστό, μπορεί και άδικό, αλλά αυτό είναι ένα ρίσκο που δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Καμία καταγγελία, δυσφήμηση, ούτε καν διαφήμιση δεν μπορεί να είναι έγκυρη όταν υπάρχει μία και μόνο πηγή και αυτή ανώνυμη κρυμμένη πίσω από ένα πληκτρολόγιο, την προστασία της απόστασης αλλά και έλλειψη διαστάρωσης των στοιχείων. Το internet, ακόμα και τα pm δεν είναι σαν συζήτηση, ή σαν να πίνεις καφέ με φίλους, τους φίλους σου τους ξέρεις και έχεις τη δυνατότητα να γνωρίζεις την υπερβολή, την κρίση τους ακόμα και το λόγο της απόφασης τους. Ακόμα και στα pm δεν γνωρίζεις τίποτα, το να θες ή όχι να πιστέψεις είναι άλλο θέμα, σημασία για μένα είναι το τι πραγματικά γνωρίζεις. Γίνεται να ξέρεις μέσω Internet και ποιος μπορεί να στο διασφαλίσει αυτό;

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
εγώ προσωπικά, συμφωνώ με τον Ντένης, ότι μια χαρά μπορεί να δυσφημιστεί κάποιος με προσωπικά μηνύματα, με η μέηλς επίσης, αλλά και με το κουτσομπολιό!!!

Καλύτερα κάποιος να με κατηγορήσει επώνυμα στην δουλειά μου, διότι μπορώ να απαντήσω, να παραθέσω στοιχεία κλπ. Ενώ το κουτσομπολιό, δεν έχει επιχειρήματα, και μπορεί να κάνει κύκλους μια δυσφήμιση εναντίον σου, σαν επαγγελματία, και δεν θα έχεις ποτέ την ευκαιρία να απαντήσεις...

Φυσικά, ένα φόρουμ δεν μπορεί να γίνει χώρος δυσφήμισης επαγγελματιών, αλλά... εαν ας πούμε γίνει μια καταγγελία στον κτηνιατρικό σύλογο, εαν κατατεθούν αγωγές και μηνύσεις, κλπ, μια κοινοποίηση αυτών των ενεργειών θα μπορούσαν να προφυλάξει κάποιους από το ζήσουν παρόμοιες περιπέτειες, αλλά θα μπορούσε επίσης να δώσει βήμα στον καταγγελόμενο να υπερασπιστεί το όνομα και την τιμή του.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Tι να σας πω ρε παιδιά εγώ έχω μπερδευτεί..

Nαι σίγουρα η δυσφήμιση μπορεί να γίνει με pm..,αν και ο καθένας που πάει με κάποιον για καφέ μπορεί να πει για την κάθε ειδικότητα ότι θέλει..
και εννοείτε οι επαγγελματίες κρίνονται συνεχώς..
Από την άλλη μιας και εδώ είναι ιντερνετ με τα επιχειρήματα αυτά ..το να τα λες χύμα έξω φαντάζει πιο δίκαιο ενώ τα pm από την άλλη πιο ύπουλα..

Δεν ξέρω ..δεν ξέρω.. παραιτούμαι..εχω μπερδευτει..

Ας γίνει ότι είναι να γίνει καλύτερο..
Εγώ αυτό μονο που δεν θα ήθελα θα ήταν να μην γίνει το φόρουμ αρενα για κόκορες που θα σφάζονται στον νομο της διαφήμισης και της δυσφήμισης..

Οσον αφορά την ασφάλεια του επαγγελματία τελικα ίσως αυτό έχει κάποια λογική..

Ελπίζω να μην μπλεχτούμε σε αλλα παρατράγουδα και ότι είναι να αποφασιστεί να αποφασιστεί για καλο..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog