Μια βοηθεια??

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Πριν λιγο επιστρεφοντας απο τη βολτα μας,ο Ροκυ εδειχνε να τον ενοχλει κατι στην ουρα του.
Τον κοιταξα και ηταν γεματη με καποια μικρα ζουζουνακια σαν,πως να το πω,μυρμηγκακια? :confused:
Εκατσα και του τα αφαιρεσα ενα ενα,κι επειδη δεν ειχα κατι για να τον ψεκασω ειδικο,τον ψεκασα με σιτρονελα που οπως εγραφε επανω το μπουκαλι κανει και για ψυλλους κροτωνες κλπ..
Δεν εχω αντιμετωπισει μεχρι τωρα καποιο παρομοιο περιστατικο και δεν εχω δει απο κοντα αυτα τα ζουζουνια.:(
Καπου εδω στο φορουμ υπηρχαν καποιες φωτο για να τα ξεχωριζουμε,αλλά δεν ξερω που θα τα βρω..
Αν μπορειτε να με βοηθησετε για το τι ειναι αυτα τα...διαβολακια για να ξερω??
Και φοραει scalibor και πριν κατι μερες αμπουλα frontline combo...

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Οχι δεν ηταν ετσι παιδια,ουτε κοκκινα ηταν.Αφου στην αρχη οταν τα εβγαλα νομιζα οτι ηταν...μυρμηγκια!!:p
Του ψεκασα ολη την ουρα,την χτενισα κιολας για να ειμαι σιγουρη!

Αγγελος 13

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2013
757
748
Οχι δεν ηταν ετσι παιδια,ουτε κοκκινα ηταν.Αφου στην αρχη οταν τα εβγαλα νομιζα οτι ηταν...μυρμηγκια!!:p
Του ψεκασα ολη την ουρα,την χτενισα κιολας για να ειμαι σιγουρη!
Να ψεκασεις κ το σωμα του οχι μονο την ουρα..

m@r@

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
292
1
Αμπούλα βάζετε κάθε μήνα έτσι;
οκ ναι φοράτε, τώρα πρόσεξα το πρώτο ποστ.

Πάντως γενικά φέτος τα παράσιτα σαν να ήταν πιο ανθεκτικά από άλλες χρονιές... πολλές περιπτώσεις ζώων που γέμισαν παράσιτα παρόλο που φόραγαν κολάρα και αμπούλες...

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.002
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
μηπος ηταν μικρααα μικρα τσιμπουρακια? Αυτα εμφανιζονται σε μεγαλες "ομαδες" και ειχα στην πελατεια μου φετος πολλα σκυλια που εφεραν ολοκληρη τσιμπουροφωλια στο σπιτι.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
μηπος ηταν μικρααα μικρα τσιμπουρακια? Αυτα εμφανιζονται σε μεγαλες "ομαδες" και ειχα στην πελατεια μου φετος πολλα σκυλια που εφεραν ολοκληρη τσιμπουροφωλια στο σπιτι.
Χμμμ...λες??? Ηταν ολοκληρη αγελη πανω στην ουρα του!!! Λεφουσι ολοκληρο!!!
Μερικα οπως του τα εβγαζα παντως,ηταν ψοφια,άλλα ζωντανα!! Αυριο θα παω να του παρω κατι να τον ψεκασω παντως γιατι μονο με σιτρονελα δε νομιζω οτι ειμαστε καλυμενοι!

Kharma

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2013
120
1
Δεν ξερω αν ηταν ψυλλοι τα δικα σας τα ζωυφια αλλα ριξε ενα ψεκασμα καλου-κακου!..(Οι ψυλλοι παντως τρεχουν η πηδανε και εξαφανιζονται μεσα στο τριχωμα)..Εμενα τους εχει φοβηθει το ματι μου...τι αμπουλες καθε μηνα,τι κολλαρα...τιποτα..καθε 3 κ λιγο αρχιζει το ξυσιμο!:mad:.....τα ψωνιζει πιθανοτατα απο κατι γατια "ελευθερας βοσκης" που εχουμε γυρω απ'το σπιτι!θα ψεκασω κ τον εξω χωρο μου φαινεται αλλα σκεφτομαι με τοσο χημικο μην το στειλω το ζωντανο μου και μεινω με τους ψυλλους!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.002
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Μια πελατισσα μου ελεγε, οτι η σκυλα της ( Westie) ετρεξε το πολυ για εναν γυρο σε ενα γαζον- και μολις ξαναπηγε κοντα της ειχε πανω της αμετρητα ( εκεινη ελεγε μιλουνια) μικρουτσικα τσιμπουρακια. Εκανε 2 ωρες να της τα βγαλει με μια χτενα για ψειρες, την ψεκασε και ακομα και 3 μερες μετα εβρισκε μερικα ψοφια πανω της.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Xotikouli οχι δεν εμοιαζε με το Ε.Μαλλον προς το G εμοιαζαν καπως...
Οπως και να χει πηγα το πρωι και πηρα effipro εκνεφωμα και τον ψεκασα ολοκληρο!! Αφου πρωτα τον χτενισα με μια καινουρια βουρτσα που πηρα,τον εψαξα παλι καλα,δεν ειδα κατι άλλο! Προς το παρον τουλαχιστον! Χτες του επλυνα και τις μαξιλαρες του που κοιμαται,για να ειμαστε καλυμενοι!!
Πιστευω να προλαβαμε και να μην εξαπλωθουν σε ολο το σωμα του..θα δειξει!!

• Like
Reactions: kanarini

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Nα ρωτήσω κι εγώ κάτι?Η κτηνίατρος μου έδωσε effıpro και την ψεκασε σε 2-3 σημεία αλλά διάβασα ότι πρέπει να ψεκαστεί παντού,να την ψεκάσω στο μπαλκόνι κι όχι μέσα στο σπίτ?Γιατί ανεβαίνει παντού το σκυλί μου και κοιμάται παντού μαζί μου

Μαρθα

Well-Known Member
9 Απριλίου 2014
199
29
αν της ειχες βαλει αμπουλα δεν χρειαζετε να την ψεκασεις παντου,αλλιως θα την ψεκασεις παντου και θα την αφησεις λιγο να στεγνωσει για να μην το μεταφερει σε ολα τα επιπλα!

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
αν της ειχες βαλει αμπουλα δεν χρειαζετε να την ψεκασεις παντου,αλλιως θα την ψεκασεις παντου και θα την αφησεις λιγο να στεγνωσει για να μην το μεταφερει σε ολα τα επιπλα!
Σπρευ ειναι οχι αμπουλα