Μια βοήθεια για το μπαλάκι παιδιά!

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
εμενα γιατι βαζουν και τα 2 μπαλακια στο στομα τα κοπροσκυλα???
δλδ.. 2 σκυλια Χ 2μπαλακια = 4 μπαλακια.. (χαχαχαχα) ...ε ποσα μπαλακια να κουβαλαω?
και ναι το παιχιδι ειναι να τα κυνηγαω... με εχουν παρει στο ψιλο λιγο ε? :p

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
εμενα γιατι βαζουν και τα 2 μπαλακια στο στομα τα κοπροσκυλα???
δλδ.. 2 σκυλια Χ 2μπαλακια = 4 μπαλακια.. (χαχαχαχα) ...ε ποσα μπαλακια να κουβαλαω?
και ναι το παιχιδι ειναι να τα κυνηγαω... με εχουν παρει στο ψιλο λιγο ε? :p
Εχω δει μποξερ με 6 κουκουναρια στο στομα..Και εμενα στο ψιλο με εχουν.μην σκας..

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Εχω δει μποξερ με 6 κουκουναρια στο στομα..Και εμενα στο ψιλο με εχουν.μην σκας..
χαχαχαχα!!!
δε σκαω .. καλα περναμε δοξα το θεο.. τρεχουμε και λιγο παραπανω.. αφου χρονος για γυμναστηριο δεν παιζει.. μας τρεχουν οι σκυλοι..

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
Τελικα πετυχε!με την 2-3 φορα το επιασε και αρχισαμε.Δεν φαινεται ομως να του πολυ αρεσει το παιχνιδι ετσι.(το να μου δινει το μπαλακι και να μην τον κυνηγαω)
στην 5-6 φορα καταλαβαινω οτι εχει βαρεθει και δεν τον ζοριζω αλλο.
Θα δειξει η πορεια

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Κι εμένα ο Κάστωρ δεν τρελαίνεται με τα μπαλάκια...
Θα μου τα φέρει μεν στο χέρι δυό τρεις φορές, αλλά μετά θα με κοιταξει με ένα ύφος σαν να μου λέει: «καλά! Κουλός είσαι και σου φεύγουν συνέχεια τα μπαλάκια; Για πρόσεξε λίγο γιατί άλλη φορά δεν τα ξαναμαζεύω... Απρόσεκτε έ απρόσεκτε!»
Το αγαπημένο του είναι να το έχει στο στόμα μόνο ώς κίνητρο για να τον κυνηγάει κάποιος... αλλά αυτό είναι καπως δύσκολο αν δεν είσαι σκύλος...

vaggelo

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
1.229
1.065
στας ευρώπας
προσωπικά σ'αυτή τη φάση του πετάω διάφορα πράματα
- μπαλάκι
- ξύλο
- ένα μασουλιτίρι
- κομπο

και τον βάζω και να κυνηγάει διάφορα πράματα, φοβάμαι μην τα κάψω τα μπαλάκια με το καλημέρα οπότε οτι βρω πετάω, του κρατάει περισσότερη ώρα το ενδιαφέρον νομίζω

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
Κι εμένα ο Κάστωρ δεν τρελαίνεται με τα μπαλάκια...
Θα μου τα φέρει μεν στο χέρι δυό τρεις φορές, αλλά μετά θα με κοιταξει με ένα ύφος σαν να μου λέει: «καλά! Κουλός είσαι και σου φεύγουν συνέχεια τα μπαλάκια; Για πρόσεξε λίγο γιατί άλλη φορά δεν τα ξαναμαζεύω... Απρόσεκτε έ απρόσεκτε!»
Το αγαπημένο του είναι να το έχει στο στόμα μόνο ώς κίνητρο για να τον κυνηγάει κάποιος... αλλά αυτό είναι καπως δύσκολο αν δεν είσαι σκύλος...
αν δεν ταιριαζανε δεν θα συμπεθεριαζανε.
Μια απο τα ιδια.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.117
1.391
κι εγώ το παλεύω εδώ και καιρό αυτό το θέμα με το μπαλάκι και το άσε...
έχω κάνει διαφορα πειράματα αλλα μπα...
εκεί αυτός άμα ντιέ δει άλλο ίδιο μπαλάκι δεν αφήνει αυτό που έχει στο στόμα...
και πρέπει να είναι το ίδιο πάντα γιατί αν είναι κάτι κατώτερο ξεχνα το!!!

MitsosN

Active Member
22 Απριλίου 2012
36
0
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα, εγώ θέλω να σας κάνω μια ερώτηση πάνω στο θέμα μπαλάκι.. Περίπου σε τι ηλικία τους αρχίσατε τα παιχνίδια με τα μπαλάκια, frisbee και τέτοια;;

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Επειδη και εμενα δεν τρελενοταν για τα μπαλακια θα σας πω πως τα καταφεραμε.
Αρχικως χρησιμοποιεις το prey drive που εχουν για να ενθουσιαστουν. Εκει που περπαταγε και μυριζε εφευγαν μπαλακια χωρις να το περιμενει. Στην αρχη τα κυνηγαγε και μολιςτα επιανε τα αφηνε εκει.
Μυστικο ειναι να μην το περιμενει να φευγουν με αρκετη ταχυτητα και χαμηλα στο εδαφος ωστε να εχει συνεχη οπτικη επαφη.

Σιγα σιγα αρχισε να τσιτωνει με τα μπαλακια οπου εκει εβαλα μεγαλο ιμαντα για να της μαθω να τα γυρναει.

Στο τελευταιο σταδιο εχω το φαγητο της αλλα δεν της το δινω και της πεταω μπαλακια. Εκει μου τα φερνει ολα σαν τρελη και σαν επιβραβευη ερχεται το φαγητο αφου ξελαχανιασει λιγο.

Αποτελεσμα των παραπανω ειναι οτι οχι μονο φερνει μπαλακια, αλλα τα πεταω κιολας χωρις να βλεπει που και μετα τα ψαχνει ιχνηλατωντας.
Ολα αυτα στον κηπο εκτος κηπου δεν ειμαι σιγουρος οτι θα εξτασιαζεται τοσο πολυ.

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
Καλησπέρα, εγώ θέλω να σας κάνω μια ερώτηση πάνω στο θέμα μπαλάκι.. Περίπου σε τι ηλικία τους αρχίσατε τα παιχνίδια με τα μπαλάκια, frisbee και τέτοια;;
εμεις απο 2 μηνων ολο παιζαμε με κατι,μπαλακι,πανι,κομπους αλλα οσο ειναι μικρος θελει ευαισθητους χειρισμους

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Για να μην λέμε μονο συμβουλές χρησιμοποίησα την μέθοδο των δύο αντικειμένων στη Νεφέλη.

Λέω αντικειμένων γιατί μου έδωσε την ευκαιρία με δύο κουκουναρια.... μικρά σε μέγεθος και στρογγυλά σαν μπαλάκια στο πάρκο και δεν ήθελα να την αφήσω να πάει χαμένη!
Μπορώ να πω ότι ήταν ιδανικό ξεκίνημα γιατί το drive της με τα κουκουνάρια δεν ήταν στο Θεό όπως με το μπαλάκι και μπορούσα να της περάσω καλύτερα το μήνυμα που ήθελα.

Δυσκολεύτηκα να της τραβήξω το ενδιαφέρον με το δεύτερο κουκουνάρι μιας και δεν αναπηδά σαν μπαλάκι ούτε κάνει κάποιο θόρυβο.... αλλά το έπιασε το νόημα...

Την επόμενη μέρα δοκιμάσαμε με μπαλάκια της κογκ στο μέγεθός της τα οποία ένω μοιάζουν με μπαλάκια του τένις σε μικρό μέγεθος, κάνουν και σκούικι σκουίκι οπότε αμέσως της τραβούσα το ενδιαφέρον.... χρειάστηκε λίγο προσοχή με το πόσο θόρυβο έκανα για να μην υπερενθουσιαστεί και πετάξει το μπαλάκι που έχει στο στόμα πριν το φέρει, αλλά όλα καλά.

Πλέον σε γνωστούς χώρους φέρνει το μπαλάκι και το αφήνει κοντά μου (δεν έχω μπει στη διαδικασία να μου το φέρει στο χέρι ακόμα) και με το φλέξι μπορώ να την επαναφέρω χωρίς να ρίξει την μπάλα εάν παίζουμε σε χώρο με περισπασμούς (π.χ. στο τερέν στο ομαδικό).

Xτες το πρωί σε άγνωστο χώρο για αυτή και άνευ λουριού μου άφερνε την μπάλα της hunter με το λουράκι... παίζαμε λίγο διελκυστίδα και μετά το ξαναπέταγα και το ξαναέφερνε....

Είμαστε σε καλό δρόμο...!!!

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
chrysoula να φανταστεις εμεις οταν παμε βουνο για να μην κουβαλαω μπαλακια του πεταο πετρες και ξυλα και το κανει ακριβως σαν το μπαλακι βεβαια εμεις εχουμε drive με το μπαλακι να φαν και οι κοτες.αλλα θελει καθημερινα να το κανεις και θα βλεπεις μερα με τη μερα θα πηγαινει καλυτερα:)

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Ναι η αλήθεια είναι ότι όντως βελτιώνεται μερα με τη μέρα... όχι η όρεξη για μπαλάκι ( όσες φορες το πετάξεις τόσο θα τρέξει) αλλά η σωστή επαναφορά! :D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97