Με μεγάλη μου χαρά...

megABOXER

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2011
88
0
κονσέρβα όχι μου ειπε ο κτηνίατρος πολύ σπάνια γιατί δεν είναι καλές...κάτι προκαλούν στον σκύλο...;\

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Δν νομίζω ότι κάνει το δικό μας γάλα για κουταβάκια. Μόνο νοστιμιά του δίνει ίσως κ δν του προσφερει κάτι ουσιαστικά. Οταν έψαχνα για την δική μου, είχα βρει αυτο: Το γάλα της σκύλας είναι πιο πυκνό, αφού έχει λιγότερη υγρασία, είναι 4-5 φορές πιο πλούσιο σε πρωτεΐνη, 2 φορές πιο πλούσιο σε λίπη, 2 φορές (περίπου) πιο φτωχό σε λακτόζη και 6 φορές πλουσιότερο σε ανόργανα στοιχεία όπως ασβέστιο, σίδηρο, χαλκός, κ.λ.π. το αγελαδινό γάλα είναι πιο αραιό από αυτό της σκύλας, αφού έχει περισσότερη υγρασία, έχει τις μισές πρωτεΐνες, τα μισά λίπη και τα μισά (περίπου) ανόργανα στοιχεία. Είναι δηλαδή κι αυτό φτωχότερο σε όλα, εκτός από τα ζάχαρα και την λακτόζη, όπου υπερέχει. Όμως, αυτό το πλεόνασμα των υδατανθράκων είναι επιζήμιο για το κουτάβι, διότι δημιουργεί ανώμαλες ζυμώσεις στο εντεράκι του, αέρια και διάρροια. Συχνά αυτό που βλέπουμε είναι η διογκωμένη κοιλιά και πολλοί νομίζουν ότι το κουτάβι είναι καλοταϊσμένο ή ότι έχει παράσιτα, ενώ ο πραγματικός λόγος είναι τα αέρια. Γενικά, το γάλα της σκύλας είναι το φτωχότερο από όλα τα άλλα είδη γάλακτος σε υδατάνθρακες, επειδή ακριβώς το κουτάβι έχει ευαισθησία σε αυτούς.
Το πρόβιο γάλα είναι το πλουσιότερο σε θρεπτικά συστατικά σε σχέση με τα άλλα γάλατα, αλλά παραμένει φτωχότερο από το γάλα της σκύλας, εκτός από τους υδατάνθρακες. Συγκεκριμένα, έχει 30% λιγότερες πρωτεΐνες, 30% λιγότερο λίπος, 20% περισσότερη λακτόζη και 25% λιγότερα ανόργανα στοιχεία. Απαραίτητες διευκρινήσεις Το αγελαδινό γάλα κυκλοφορεί στο εμπόριο σε συσκευασίες του 1 λίτρου, σε διάφορους τύπους, π.χ. πλήρες 1%, 0%, κ.λ.π. Για την διατροφή των κουταβιών καλύτερο είναι το πλήρες. Για να αποφύγουμε τα πεπτικά προβλήματα και τις διάρροιες, θα πρέπει να αραιώνουμε μισό-μισό με νερό. Με τον τρόπο αυτό ελαττώνουμε στο μίγμα την περιεκτικότητα σε λακτόζη, αλλά ταυτόχρονα ελαττώνουμε την περιεκτικότητα και στα άλλα θρεπτικά συστατικά κατά 50%!!! Είναι φαύλος κύκλος. Το γάλα τύπου εβαπορέ, θα πρέπει να αραιώνεται 3 προς 1, ενώ το ζαχαρούχο πρέπει να αποφεύγεται. Οπότε αν κρίνεις απαραίτητο ότι πρέπει να το δώσεις στο σκυλάκι, προτίμησε το υποκατάστατο γάλακτος σε σκόνη...

megABOXER

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2011
88
0
Σαν το γάλα της μαμάς δεν υπαρχή άλλα εμείς λέμε να του ρίχνει λίγο για να παίρνει λίγο την νοστιμιά και για να φαει τις κροκέτες του...

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Το λέω απλώς για να μην πάθει ότι εγώ με το σιχαμένο το δικό μου που έμενε νηστικό κ το μόνο που έγλειφε λίγο ήταν το γάλα κ αι κροκέτες έτρωγε 5-6 κ τέλος. Τσάμπα κόπος δηλ. Στο τέλος της το έκοψα εντελώς κ έριχνα μόνο λίγο χλιαρό νεράκι στις κροκέτες. Τις έτρωγε πιο εύκολα έτσι κ δν είχα κ το άγχος με το γάλα... Δοκίμασε το να το ξεγελάσεις...

megABOXER

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2011
88
0
λογικά θα είναι στον σκύλο...έμενα ούτε καν που τις ακουμπούσε του έβαζα πολύ λίγο και ανακατεύεστε το έτσι ώστε να πάρει λίγο την μυρωδιά και μετά τις τρώει...

Baloo

Well-Known Member
7 Αυγούστου 2011
179
2
13
Κρήτη
Δεν ξέρω αν η Balloο μας είναι εκτός προτύπου όμως κάποια στιγμή σταμάτησε να τρώει. Φυσικά θορυβηθήκαμε και όταν η κτηνίατρος απέκλεισε οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας ορίστε τι κάναμε:

Update: Πήγαμε ξανά στην κτηνίατρο την επόμενη μέρα η οποία βρήκε την Βalloo υγιέστατη οπότε καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν έχει ανορεξία, αλλά δοκιμάζει πόσο την "παίρνει" να κάνει αυτή κουμάντο και να μας ελέγξει. Aλλάξαμε λοιπόν τροφή από Acana σε Hills Puppy Healthy Development και ακολουθήσαμε την εξής τακτική στο φαγητό: το πιάτο βγαίνει τη συγκεκριμένη και μόνο ώρα του ταϊσματος με σκέτη ξηρά τροφή χωρίς πρόσθετα, κονσέρβες κλπ. Καλούμε την κουταβίτσα μας να φάει ενώ πριν έχουμε εξαφανίσει από κοντά της όλα τα παιχνίδια και ότι μπορεί να της αποσπάσει την προσοχή. Της δίνουμε περιθώριο 15 λεπτά με το φαγητό και καμία σημασία εάν προσπαθεί να μας τραβήξει την προσοχή για να την νταντέψουμε και να ασχοληθούμε μαζί της. Όταν περάσουν τα 15 λεπτά το πιάτο απομακρύνεται είτε έχει φάει είτε όχι. Έτσι η Μπαλουδίτσα κατάλαβε ότι ο αρχηγός έχει τον έλεγχο της τροφής της και σίγουρα δεν είναι αυτή ο αρχηγός. αποτέλεσμα: 2 μέρες χρειάστηκαν για να συνηδειτοποιήσει ότι δεν θα της περάσει όσο κι αν μείνει νηστική. Τώρα με το που βλέπει το πιάτο της τρέχει να φάει και δεν σηκώνει κεφάλι μέχρι να τελειώσει το φαγητό. Με την νέα τροφή παρατηρήσαμε επίσης ότι τα κακάκια της είναι πολύ σφιχτά και εμφανώς μικρότερα σε όγκο οπότε ταιριάζει καλύτερα στο στομαχάκι της.

Φυσικά δεν έχει την ίδια όρεξη κάθε μέρα, οι ποσότητες που τρώει διαφέρουν πολλές φορές. Επίσης κάποιες μέρες παρατηρούμε ότι προσπαθεί να τσεκάρει αν θα ξαναπιάσει το παλιό κόλπο με τα "μουτρα', αλλά όχι για πολύ...

megABOXER

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2011
88
0
έμενα 3 μέρες δεν έτρωγε τις κροκέτες και τίποτα αλλο τρόμαξα...λεω θα έχει κάτι η θα φταίει η σκυλοτροφη..άλλα όταν τον πήγα κτηνίατρο μου σύστησε το γάλα...πιστεύω πως είναι στον σκύλο άλλοι βάζουν λαχανικά στις κροκέτες...XD

Gabriel.G

Active Member
9 Σεπτεμβρίου 2011
36
0
αύριο θα του βάλω λίγο νεράκι.. οι παππούδες εδω στην Κύπρο λένε " έβρε φαεί, φάε, έβρε ξύλο φύε" ---> "βρες φαγητό φάτο, βρες ξύλο φύγε"

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Γκαμπριέλ του έχεις αλλάξει τροφή σωστά; Πώς ακριβώς έκανες τη μετάβαση απ' τη μια τροφή στην άλλη, έγινε σταδιακά ή μπα;

Θα μου επιτρέψεις
βαζεις σιγουρα σωστη ποσοτητα?
Σίγουρα!!
Πείσε με!
Δηλαδή εξήγησε τί δόση του βάζεις και με τί τρόπο και τί αναγράφει από πίσω ή συσκευασία.

Επειδή δεν είδα να στο γράψει κανείς και ταιριάζει και με την παροιμία σου, βάζουμε τροφή και σε 15 λεπτά είτε την έχει φάει είτε όχι την μαζεύουμε και την ξαναδίνουμε στο επόμενο προκαθορισμένο γεύμα.

Gabriel.G

Active Member
9 Σεπτεμβρίου 2011
36
0
Του βάζω 100g.. Tην τροφή χθες του την άλλαξα.. ακόμη δεν του βάζω μόνο απο την μια τροφή.. Στην αρχή του έβαζα 70% της παλιάς και 30% της καινούργιας και τωρα είμαι στο 50-50!

Χθες στα 3 γεύματα του, του έπερνα το φαγητό στα 15-20 λεπτά.. Σήμερα το πρωί το έφαγε σχεδόν όλω! θα συνεχίσω και ήμερα με αυτόν τον τρόπο!

Baloo

Well-Known Member
7 Αυγούστου 2011
179
2
13
Κρήτη
Φαίνεται τελικά ότι τα μωρά μας βρίσκουν πολύ διασκεδαστικό το θέαμα να μας βλέπουν να αλλάζουμε το φαγητό τους, να τα ταίζουμε με το χέρι πολλές φορές να προσποιούμαστε ότι το τρώμε εμείς κάνοντας και τα σχετικά ηχητικά εφέ! το σίγουρο είναι ότι ένας σκυλί που δεν έχει πρόβλημα υγείας δεν θα αφεθεί να λιμοκτονήσει. Κάποια στιγμή θα φάει, θα λειτουργήσει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.

Gabriel.G

Active Member
9 Σεπτεμβρίου 2011
36
0
το ότι όταν έβαλα γάλα την τροφή του και το έφαγε, αυτό δεν λέει ότι δεν έχει πρόβλημα υγείας?

Baloo

Well-Known Member
7 Αυγούστου 2011
179
2
13
Κρήτη
Το πρόβλημα υγείας το βλέπει μόνο ο κτηνίατρος που θα το εξετάσει. Αλλά σε γενικές γραμμές, όταν το κουτάβι έχει όρεξη για παιχνίδια, πίνει νερό, τρώει άλλες λιχουδιές και μόλις του βάλουμε φαγητό γυρνάει την πλάτη του και κάθεται περίληπο, τότε μάλλον μας δουλεύει...