Με λουρί/Χωρίς λουρί. Πόσο εξαρτάται ο σκύλος;

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
53
Πάτρα
Πόσο εξαρταται ο ιδιος ο σκυλος απο το λουρι; Δηλαδη κατα ποσο ενα λουρι επηρεαζει ενα σκυλο και ποσο αλλαζει η συμπεριφορα και διαθεση του σε σχεση με το λουρι;
Εχει μεριδιο ευθυνης και πόσο,ενα λουρι στο χαρακτηρα και αντιδρασεις ενος σκυλου;... Νοιωθει ενας σκυλος αλλιως οταν φορα ή δεν φορα λουρι;

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Καλημέρα,

ανάλογα απο τον τρόπο που έχει συμπεριφερθεί το λουρί στον σκύλο....

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
εγω εχω παρατηρηση πως οταν τον κραταω με το λουρι γινεται πιο επιθετικος προς αλα σκυλια ενω οταν ειναι λυμενος δεν υπαρχει τετιο θεμα

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.132
4.824
To λουρι αυτο καθεαυτο δε του αλλαζει τοσο συμπεριφορα οσο ο ανθρωπος που κραταει το λουρι εκεινη τη στιγμη. Ετσι πιστευω εγω.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.778
7.973
To λουρι αυτο καθεαυτο δε του αλλαζει τοσο συμπεριφορα οσο ο ανθρωπος που κραταει το λουρι εκεινη τη στιγμη. Ετσι πιστευω εγω.
Kαλά αυτό που λέει η Αμαλία το έχω δει στην πράξη..Αλλαγή συμπεριφοράς 100% την ίδια στιγμή με διαφορετικούς χειριστές.
Αλλά πιστεύω ότι και η απουσία λουριού αλλάζει την συμπεριφορά σε έναν σκύλο ανεξαρτήτου χειριστή.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Η συμπεριφορά του με άλλους σκύλους είναι διαφορετική, όταν αισθάνεται ότι έχει περιθώριο να αντιδράσει όπως θέλει

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.778
7.973
Η συμπεριφορά του με άλλους σκύλους είναι διαφορετική, όταν αισθάνεται ότι έχει περιθώριο να αντιδράσει όπως θέλει
Ναι και πιθανότατα όχι διαφορετική προς το αρνητικό αλλά έχω δει και προς το θετικό τις περισσότερες φορές.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Nαι, εγώ στο σκυλί μου βλέπω διαφορα όταν είναι στο λουρί και όταν την λύνω.
Όταν κρατάω το λουρί είναι πολύ πιο άνετη, πιο ανεξάρτητη θα έλεγα, σε αντίθεση με όταν την λύνω που κοιτάει που είμαι, δεν απομακρύνεται και γενικά νομίζω πως νιώθει λίγο ανασφάλεια.

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Αρκει να σας αναφερω οτι ο Φοιβος περιμενει παντα για να κατεβει απο το πεζοδρομιο, οταν δεν ειναι δεμενος
(ακομη και σκυλι να ειναι στο απεναντι πεζοδρομιο)
Οταν ειναι δεμενος εχει την ταση ναμην προσεχει τοσο , ισως επειδη νοιωθει οτι δεν μπορει να παθει κατι, μια και ειναι δεμενος

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Ακριβώς αυτό βλέπω κι εγώ, ότι είναι πολύ πιο προσεκτική χωρίς λουρί, ενώ με λουρί ξέρει πως δεν θα πάθει κάτι ;)

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ακριβώς αυτό βλέπω κι εγώ, ότι είναι πολύ πιο προσεκτική χωρίς λουρί, ενώ με λουρί ξέρει πως δεν θα πάθει κάτι ;)
Μήπως επειδί όταν είναι λυτό οι διορθώσεις σου ήταν/είναι πιο έντονες απο όταν τον έχεις με λουρί?
Στο λέω γιατί και η δικιά μου έτσι είναι. Οι αντιδράσεις της λυτή σε τυχόν φωνητικής διόρθωσεις ή η γλώσσα του σώματος μου αποκτούν περισσότερη δύναμη. 

Παράδειγμα βρίσκει κάτι στο πάτωμα και πάει να το φάει. Το τραβάς λιγάκι με το λουρί λες ένα "όχι" και εντάξη. Αν ήταν λυτό το σκυλί και το έβλεπες στα 20μ να πάει να φάει κάτι τι θα έκανες? Η αντίδραση σου δεν θα ήταν πιο εμφανές, πιο ξεκάθαρο (δυνατή φωνή, τρέχοντας προς αυτό)? Μπορεί το σκυλί να έχει μάθει πως όταν είναι λυτή η διόρθωση είναι πιο έντονη απο το αν ήταν σε λουρί.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Να σου πω την αλήθεια, έχει πολύ λογική αυτό που γράφεις, από την άλλη επειδή ειδικά τον πρώτο καιρό ήταν πολύυυυ φοβική (το έχουμε σχεδόν ξεπεράσει ευτυχώς) σπάνια διορθώνω έντονα..Δεν την διορθώνω συχνά διότι δεν χρειάζεται, και έντονα το αποφεύγω, λόγω της φοβίας της.

Νομίζω πως μιας και δεν έχει πολύ αυτοπεποίηθηση γενικότερα σαν σκύλος, συν το γεγονός ότι είχε χαθεί μια φορά, την κάνουν πιο "μαζεμένη" όταν την λύνω..
Από την άλλη όταν συναντηθούμε με άλλο σκύλο, και είναι λυμμένη είναι πολύ πιο άνετη, αλλά αυτό ίσως έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων..,δεν ξέρω..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αυτό!! :)

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
ο μεγάλος καμία διαφορά,μόνο οτι ηρεμεί ελάχιστα γιατί ξέρει οτι ανα πάσα στιγμή μπορώ να τον αποτρέψω να κάνει κάτι
η μικρή χωρίς λουρί βγαίνει απο το σπίτι αλλά όχι απο την αυλή,άντε να πάει μπροστά στο πεζοδρόμιο αλλά ως εκεί

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
Ο σιμπα (chow) με το λουρι έχει πιο πολυ αυτοπεποίθηση , χωρίς αυτο αν δεν προσεξω μπορεί να φτάσει και γερμανία , χαράζει πορεία και παει .
Ο μικρός δεν έχει διάφορες

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
53
Πάτρα
Εγω εχω βρε παιδια μια πολυ μεγαλη επιφυλαξη σχετικα με το Φοιβο.Κι ααυτο διοτι ΔΕΝ ξεερω αντιδρασεις του αλλά κυριως αντιδρασεις των αλλων(ανθρωπων και σκυλων)εεαν τον εχω χωρις λουρι.Και σχεδον παντα τον εχω στο λουρι.Ακομα και στο παιχνιδι που κανουμε σε ελευθερο χωρο(πχ σε ενα βουνο)τον εχω με μακρυ λουρι(20m)...κανω κατι λαθος;Πώς θα μπορεσω να κερδισω το "χωρις λουρι" για να με ακουει και να ανιδρα οπως με λουρι;..............πιστευω δηλαδη οτι πιο πολυ τον φοβαμαι εγω χωρις λουρι παρα θα κανει αυτος κατι απαγορευτικο και γιαυτο και δεν δοκιμαζω να του βγαλω το λουρι.θα μου πεις στο σπιτι;ναι εκει ειναι παντα χωρις λουρι αλλά ειναι αλλιως.Ελεγχχομενος χωρος,οικεια προσωπα,παντα υπο το βλεμμα μου οταν υπαρχει "τριτο ερεθισμα"...τι να πω...εσεις πειτε...

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
με το βουνο νομιζω εισαι υπερβολικος δειξτου και λιγο εμπιστοσυνη

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Πιστεύω ότι πρέπει να δίχνουμε στα σκυλιά μας και λίγο εμπιστοσύνη! Εμάς είναι 5,5 μηνών και από 3 μηνών που ξεκίνησαν οι βόλτες έκτος πόλης είναι πάντα χωρίς λουρί (γιατί ο μόνος φόβος είναι τα αυτοκίνητα). Δεν απομακρύνεται ποτέ, είναι πάντα σε ακτίνα 2-4μ.
Όσων αφορά τη συμπεριφορά του είναι πιο σταμπουκάς με άλλα σκυλιά όταν τον έχουμε το λουρί αλλά χωρίς αυτό είναι πιο φιλικός και σχεδόν αδιάφορος! Αυτά και από μας :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.272
Μέλη
20.046
Νεότερο μέλος
GOULIAK