Με δάγκωσε σκύλος!

rossi

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2012
181
0
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
:( Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Το μεσημέρι είχαμε μαζευτεί στο πάρκο που κάνουμε βόλτα τα σκυλία μας για να καθαρίσουμε το πάρκο, να πιούμε τον καφέ μας και στο τέλος να φάμε και να πιούμε.
Μετά το φαγητό έφεραν κάποιοι τα σκυλάκια τους να τα χαρούμε. Κάποια ήρθαν - κάποια έφυγαν, τα χαιδεύαμε, τους δίναμε μεζεδάκια, περνούσαμε καλά.
Έρχετε και το πιτμπουλάκι, αμερικάνικο, αρσενικό, καθαρόαιμο (από εκτροφείο) , 3 ετών, τούμπανο.
Στις βόλτες τον βλέπαμε με τον rossi μου από μακριά και δεν πλησιάζαμε, γιάτι ο δικός μου τα γαυγίζει τα αρσενικά, οπότε δεν είχα έρθει σε επαφή ποτέ μαζί του. Είπαμε λοιπόν στο αφεντικό, που είναι στην παρέα μας, να τον φέρει, αφού τα άλλα είχαν φύγει, να τον χαρούμε λίγο.
Πρίν τον φέρει, συζητούσαμε με την αφεντικίνα το πόσο χαριτωμένο είναι, υπάκουο, γλυκούλη κτλ.
Έρχετε κουνιστός και λιγιστός μες το κέφι να παίξει, πηδάει επάνω μου όλο χαρά, πήδησε επάνω στους άλλους, ήταν ενθουσιασμένο γενικά, αλλά όταν γύρισε από την άλλη μεριά είδα ότι είχε σηκωθεί η τρίχα στη ράχη του και απο μέσα μου αναρωτήθηκα γιατί, αφού δεν υπήρχε άλλο αρσενικό σκυλί εκεί, μόνο ένα θυληκό το οποίο το ήξερε και έπεξαν κιόλας.
Αφού ηρέμησε λοιπόν, το κρατούσε με το λουρί το αφεντικό του, κοντοκάθομαι μπροστά του, ήμουν δηλάδη σχεδόν στο ίδιο ύψος με αυτόν, και του απλώνω τα χέρια μου, τις παλάμες μου ανοιχτές κοντά στην μουσούδα του, για να τα μυρίσει με σκοπό να τον χαιδέψω κάτω από το λαιμό , μύρισε τα χέρια μου και αυτομάτως με δαγκώνει στο στόμα, έπιασε το κάτω χείλος από την μέσα μεριά μέχρι κάτω από το πηγούνι. Με τα προστινά του δόντια όχι με του κυνόδοντες.
Σηκώθηκα και έμεινα ακίνητη πονώντας και κρατώντας το σημείο με το χέρι μου. Ετρέχε το αίμα και φοβήθηκα ότι μου είχε κόψει κομμάτι ή ότι κάτι θα κρέμεται, αλλά ευτυχώς έχω μόνο τις πληγές από τα δοντάκια του.
Πρίστηκα, μελάνιασα και πονάω .Έκανα αντιτετανικό και παίρνω και αντιβίωση.

Το ερωτημά μου είναι ΓΙΑΤΙ με δάγκωσε?????

Δεν είπαν ότι είναι άγριος, ότι δαγκώνει και αν υπήρχε κίνδυνος δεν θα τον έφερναν καθόλου. Ούτε θεωρώ η κίνηση μου τον έκανε να φοβηθεί.
Μπορείτε να με βοηθήσετε να καταλάβω?

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Για πιο λόγο άφησες ξένο σκυλί να σου πάρει τον "αέρα"?

Ποτέ μου δεν θα άφηνα ένα ξένο αρσενικό 3ετών να "πηδάει επάνω μου όλο χαρά, πήδησε επάνω στους άλλους..."

Αν ήταν άγριος ή επιθετικός δεν θα σου έκανε απλά μια γρατζουνιά.
Ότι έκανε το έκανε επειδί ένιωσε μια αδυναμία εκ μέρους σου + το ότι μπορεί να είναι γενικά κυρίαρχο + το ότι είχε γύρω του μια αγέλη.

Μη το ψάχνεις.
Απλά συμβουλή να είσαι προσεκτικός και μη θεωρείς όλα τα σκυλιά αδύναμα και υποταγμένα τα οποια δέχονται τα πάντα απο τους ανθρώπους :D

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.422
10.636
Athens
Πάντως το ότι ήταν PITBULL συγκεκριμένα δεν νομίζω ότι λέει κάτι. Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε σκύλος. Το λέω για να μην βγαίνουν λάθος συμπεράσματα από κάποιον που θα διαβάσει τον τίτλο και μόνο (που θα βγαίνει και στο google στις αναζητήσεις pitbull...)

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Εγώ πάντως δεν θα καθόμουν στο ίδιο ύψος και μάλιστα με το πρόσωπό μου σε απόσταση "βολής" με έναν σκύλο που γνωριζόμαστε πρώτη φορά. Ακόμα κι αν ήταν cavalier.
Πολλά μπορεί να έφταιξαν που σε δάγκωσε ο σκύλος, με κυριότερο το ότι του "κόλλησες" μούρη με μούρη, κίνηση που στα σκυλιά συνήθως σημαίνει "νταηλίκι"

rossi

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2012
181
0
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Για πιο λόγο άφησες ξένο σκυλί να σου πάρει τον "αέρα"?

Ποτέ μου δεν θα άφηνα ένα ξένο αρσενικό 3ετών να "πηδάει επάνω μου όλο χαρά, πήδησε επάνω στους άλλους..."

Αν ήταν άγριος ή επιθετικός δεν θα σου έκανε απλά μια γρατζουνιά.
Ότι έκανε το έκανε επειδί ένιωσε μια αδυναμία εκ μέρους σου + το ότι μπορεί να είναι γενικά κυρίαρχο + το ότι είχε γύρω του μια αγέλη.

Μη το ψάχνεις.
Απλά συμβουλή να είσαι προσεκτικός και μη θεωρείς όλα τα σκυλιά αδύναμα και υποταγμένα τα οποια δέχονται τα πάντα απο τους ανθρώπους :D
Νόμιζα ότι όταν το σκυλί πηδάει πάνω σε κάποιον το κάνει από χαρά και όχι για να του πάρει τον αέρα και γι΄αυτό και δεν έδωσα σημασία.
Επίσης γιατί δεν δάγκωσε τα χέρια μου που ήταν μπροστά του? Η γιατί δεν προειδοποίησε?
Από δώ και πέρα εννοείται ότι θα είμαι πάρα πολύ προσεκτική. Αλλα δεν μου έχει ξανασυμβεί κάτι ανάλογο και έχω σοκαριστεί, έκανα κάτι λάθος? αυτός είναι πάντα ο τρόπος προσέγγισης μου είτε σε μικρά είτε σε μεγάλα σκυλιά.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Τώρα θα ακούσεις 10000 εικασίες, αλλά ποτέ δεν θα ξέρεις σίγουρα τον λόγο. Μην το ψάχνεις.
Περαστικά και χωρίς σημάδια!

rossi

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2012
181
0
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Πάντως το ότι ήταν PITBULL συγκεκριμένα δεν νομίζω ότι λέει κάτι. Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε σκύλος. Το λέω για να μην βγαίνουν λάθος συμπεράσματα από κάποιον που θα διαβάσει τον τίτλο και μόνο (που θα βγαίνει και στο google στις αναζητήσεις pitbull...)
Εννοείται ότι δεν παίζει κανέναν ρόλο, δεν έχω κάτι εναντίον τους, το έγραψα έτσι επειδή ήταν αυτή η ράτσα, αν θέλουν οι διαχειριστές ας το αλλάξουν.

rossi

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2012
181
0
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
με κυριότερο το ότι του "κόλλησες" μούρη με μούρη, κίνηση που στα σκυλιά συνήθως σημαίνει "νταηλίκι"
Στο ίδιο ύψος κάθησα για να μην φοβηθεί, αν ήμουν όρθια δεν θα ήταν χειρότερα? Μούρη με μούρη δεν είμασταν, είχαμε απόσταση. Αλλά καταλαβαίνω τι θέλεις να πείς.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
rosssi, αυτο που συνεβη κατα πασα πιθανοτητα εγινε απο υπερβολικο εξιταρισμα του σκυλου λογω των πολλων ατομων-οσμων και της υπερελευθεριας που ενιωσε, και νομιζω οτι το δαγκωμα ηταν απο αυτα που γινονται πανω στην ''τρελα'' της στιγμης και οχι επιθετικη κινηση γιατι πολυ ευκολα θα σου ελειπε κοματι τωρα αν ηθελε.
Επισης αν ηθελε να σε βλαψει θα σε δαγκωνε στην μυτη.

Ειναι ενα δαγκωμα με ταυτοχρονο κλεισιμο-ανοιγμα του στοματος. Αν δεν σε κρατησε εστω για 2-3 δευτερα και αν δεν τιναξε ή τραβηξε, κατα 90% ηταν αυτο που γραφω.

Λυπαμαι για το ατυχημα, ευχομαι να μην μεινει καποιο σημαδι. Οπως σου ειπαν ήδη δεν ειναι σοφο σε εναν αγνωστο σκυλο(και λυτο) να σκυψεις και να ερθεις σε ευθεια γραμμη με απλωμενα χερια οταν δεν τον ξερεις και κυριως δεν σε ξερει. Οχι οτι συμβαινουν καθε μερα τετοια περιστατικα, αλλα να που συνεβη...

rossi

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2012
181
0
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Επισης αν ηθελε να σε βλαψει θα σε δαγκωνε στην μυτη.

Ευτυχώς που δεν στόχευσε στη μύτη........

Ειναι ενα δαγκωμα με ταυτοχρονο κλεισιμο-ανοιγμα του στοματος. .

..

αυτό ακριβώς έκανε, ούτε τράβηγμα, ούτε τίναγμα, ούτε με κράτησε, αμέσως με άφησε, ευτυχώς δηλαδή.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
rossi περαστικά σου καταρχάς.

Επειδή όπως σε διάβασα, το 'χεις αλλά...όχι ακριβώς, αν θέλεις να προσεγγίσεις ένα σκυλί σου άγνωστο, σωστά όπως είπες κοντοκάθεσαι, στο πλάι του, όχι μπροστά του και δεν απλώνεις ούτε χέρια ούτε τίποτα. Περιμένεις να έρθει εκείνο σε σένα να σε μυρίσει. Αν θέλει. Αν δεν θέλει...δεν επιμένεις, αν δεν πρέπει. Τα κουβαδάκια σου και σ' άλλη παραλία :)

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.422
10.636
Athens
Για το χωρίς σημάδια δεν ξέρω η γιατρός είπε ότι θα μείνουν. Ελπίζω να κάνει λάθος.
Mόλις κλείσουν οι πληγές και φύγουν τα κακάδια, ξεκίνα να βάζεις αμέσως μια κρέμα ανάπλασης, όπως η Elicina.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Mόλις κλείσουν οι πληγές και φύγουν τα κακάδια, ξεκίνα να βάζεις αμέσως μια κρέμα ανάπλασης, όπως η Elicina.
Θέλει εναν αλφα χρόνο να δεις αποτελεσμα, αλλά μια κρέμα ανάπλασης από σαλιγκάρι, είναι το ιδανικό για να γλυτώσεις το σημάδι...

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Εχοντας περασει απο χειρουργεια, προτεινω kelosoft για τα σημαδια

Sent from my new iPad using Tapatalk HD

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.422
10.636
Athens
Εχοντας περασει απο χειρουργεια, προτεινω kelosoft για τα σημαδια

Sent from my new iPad using Tapatalk HD
H kelosoft είναι η κόκκινη νομίζω?
Πάντως και την elicina σε νοσοκομειακή χρήση την έχω ακούσει και μάλιστα σε πλαστικές από βαριά περιστατικά όπως εγκαύματα.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
H kelosoft είναι η κόκκινη νομίζω?
Πάντως και την elicina σε νοσοκομειακή χρήση την έχω ακούσει και μάλιστα σε πλαστικές από βαριά περιστατικά όπως εγκαύματα.
Και εγω από εκτεταμένο εγκαυμα σε όλο το πόδι με πλαστικη και μοσχεύματα την ξερω την elicina αλλά και ενα λάδι που εβαζαν "σπιτικης" προέλευσης και βοηθησε... αλλά το τελευταίο ως γιατροσόφι δεν το πολυλαμβάνω υπόψιν

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Πω, άστο όπως είναι λεω εγώ.
Πιές κανα ουζο να γιατρεύψει η πληγή και είσαι μια χαρά :D

Πριν 5χρόνια είχα πέσει με μηχανή. Μετά απο 2 εβδομάδες αποφάσησα να πάω στο νοσοκομείο. Ο χειρούργος με πέρασε για ανώμαλο. Έβγαλε ξυράφια και νυστέρια και ξεκίνησε το κόψιμο. Είχα πληγές που χρειαζόντουσαν ράμματα αλλά τα άφησα να κλείουν απο μόνα τους. Πονάν τα παλικάρια ωρε?

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.422
10.636
Athens
Πονάν τα παλικάρια ωρε?
Ωρέ δεν πονάνε - αλλά εμείς είμαστε γυναίκες και πρέπει να κυκλοφορούμε λίγο πιο σένιες. Εσείς οι άντρες μπορείτε να το παίξετε και λίγο scarface - δεν τρέχει τίποτα!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ