Με αφορμη ...

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Παρακολουθώ την κουβέντα και δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμα αν απλά πρόκειτε για άλλη μια "κόντρα" (που δεν ξέρω τις ρίζες της) ή αν θέλετε να έχει η συζήτηση κάποια χρήσιμα συμπεράσματα για την πολυαγαπημένη φυλή;

Πέρα από την παραπάνω, γενική απορία μου, ψάχνωντας στο διαδύκτιο "ανακάλυψα" ένα ενδιαφέρον στοιχείο.

Στο εξωτερικό είναι αρκετά διαδεδομένες οι ασφάλειες ζωής για τον σκύλο και άλλα κατοικίδια (pet insurances), που καλύπτουν διάφορα κτηνιατρικά έξοδα, ατυχήματα και ζημιές, κλπ.

Υπάρχει διαφορά στα ασφάλιστρα σύμφωνα με την ηλικία του ζώου αλλά και την φυλή του.

Τα Α.Μπουλντόγκ λοιπόν, έχουν τα υψηλότερα ασφάλιστρα.

Για κάποιο λόγο οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν την ίδια ( λανθασμένη; ) άποψη με τον sir elric και άλλους συμμετέχοντες.

Υπάρχουν και αυτά πάντως:

http://bcahealth.homestead.com/healthydogs.html

Η αλήθεια είναι συνήθως κάπου στην μέση και καλό θα ήταν να λαμβάνονται μέτρα για την διασφάλιση/βελτίωση της υγείας της φυλής και όχι την προστασία απένατι στην "δυσφήμιση" που δεν νομίζω πως έχει ως αιτίες το μίσος, το συμφέρον, κ.α.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Στο εξωτερικό είναι αρκετά διαδεδομένες οι ασφάλειες ζωής για τον σκύλο και άλλα κατοικίδια (pet insurances), που καλύπτουν διάφορα κτηνιατρικά έξοδα, ατυχήματα και ζημιές, κλπ.

Υπάρχει διαφορά στα ασφάλιστρα σύμφωνα με την ηλικία του ζώου αλλά και την φυλή του.

Τα Α.Μπουλντόγκ λοιπόν, έχουν τα υψηλότερα ασφάλιστρα.
Όντως, τα ασφάλιστρα διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία, το φύλο,το μέγεθος και τη φυλή. Η Proteq πχ ζηταει για μια δίχρονη σκύλα:

• dogue de bordequx: € 445
  • english bulldog: € 330
  • black rus terrier: € 285
  • Irish wolfhound: € 285
  • fila brasiliero: € 285
  • Mastiff: € 285
  • basset hound: € 243
  • bull terrier: € 243
  • airedale terrier: € 243
  • husky: € 243
  • irish setter: € 243
  • irish terrier: € 210
  • poodle st: € 210
  • staffordshire bull terrier: € 210
  • westie: € 194
  • jack russel: € 185

• ημιαιμο 20-29kg: € 243

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Η αλήθεια είναι συνήθως κάπου στην μέση και καλό θα ήταν να λαμβάνονται μέτρα για την διασφάλιση/βελτίωση της υγείας της φυλής και όχι την προστασία απένατι στην "δυσφήμιση" που δεν νομίζω πως έχει ως αιτίες το μίσος, το συμφέρον, κ.α.
Βεβαια καπου στη μεση ειναι η αληθεια ...οχι ομως στα ακρα.

Οσο αφορα τις ασφαλειες ή οποιαδηποτε αλλη παρομοια λιστα :

Ας υποθεσουμε πως η λιστα της Αλεξιας ειναι σωστη

...τι προαγει τη κυνοφιλια ?

Εγω με bulldog να ''κοροιδευω'' το DdB ?
Εσυ με Fila θα ''κοροιδεψεις'' εμενα ?
Ο αλλος με Husky να ''κοροιδεψει'' το basset ?
Να μας ''κοροιδευει'' αυτος με το westie ?

Ή μηπως να μας κοροιδευει ολους ο κυρ Τασος στο χωριο που εχει δυο μαντροσκυλα αγνωστης ρατσας τα οποια δεν εχουν κανει ποτε εμβολιο,δεν εχουν παει ποτε στο γιατρο , τα ταιζει ψωμια και κοκκαλα και παρολα αυτα ειναι υγιεστατα ?

Και τι λενε τα premiums των ασφαλειων ...? οτι καποιος με bulldog θα πληρωσει 45 ευρω περισσοτερα το χρονο απο καποιον με ρωσικο τεριερ ή mastiff πχ για εξοδα ασφαλειας ?

Και για να παμε στο ζουμι :

Ποσα bulldog αγκομαχανε κουταβοπαραγοντας καθε μερα σε καποιο puppy mill ή ανευθυνο εκτροφεα επι 100 χρονια που αυτη η φυλη ειναι σταθερα δημοφιλης ως σκυλος συντροφιας ? Ποσες πιθανοτητες εχεις να πας σε pet shop ή να ανοιξεις την ΧΕ ή οπουδηποτε και να μην βρεις ενα Αγγλικο bulldog κουταβι ?
Στο ιδιο επιπεδο κακης εκτροφης ειναι με τα DdB ?

Και ειναι τελικα χρησιμο να βλεπουμε ενα βιντεο με ενα σκυλο εκτροφειου (κατα τη γνωμη μου , σωστου εκτροφειου) και να τον ''κοροιδευουμε'' ? Μετα δηλαδη τι μενει?

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Και ειναι τελικα χρησιμο να βλεπουμε ενα βιντεο με ενα σκυλο εκτροφειου (κατα τη γνωμη μου , σωστου εκτροφειου) και να τον ''κοροιδευουμε'' ? Μετα δηλαδη τι μενει?
γιατι τα σωστα εκτροφεια εχουν καμια ασυλια?και ποια ειναι τα σωστα εκτροφεια? τα πιστοποιει καποιος?

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
γιατι τα σωστα εκτροφεια εχουν καμια ασυλια?και ποια ειναι τα σωστα εκτροφεια? τα πιστοποιει καποιος?
Greacia,Luvabull,Ardhub.

Σου δινω τρια οχι μονο σωστα αλλα και διασημα εκτροφεια Bullmastiff(μιλω για την φυλη μου,γιατι αυτην ξερω),τα οποια οχι μονο τα πιστοποιει το συνολο των εκτροφεων και κατοχων Bullmastiff παγκοσμιως,αλλα και ειναι "σωστα" εκτροφεια εξαιτιας των δειγματων και των αριστων -οσο το δυνατον- δειγματων που παραγουν.Μαζι με αυτα υπαρχουν και αλλα,απλα σου παρεθεσα τρια.

Και ναι δυστυχως ή ευτυχως τα σωστα εκτροφεια εχουν την ασυλια της φημης και του εργου τους.;)

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Διαφωνω Τεο. Σωστα εκτροφεια με πιστοποιητικο τουλαχιστον στην Ελλαδα δεν υπαρχουν και αυτο γιατι δεν υπαρχει φορεας που να το πιστοποιει, χωρις να θελω να μειωσω οποιοδηποτε εκτροφειο αναγραφεται στα ποστς αυτου του θεματος, αν εγω, εσυ, 50,100,1000 εκτιμουν την αξια ενος εκτροφειου δεν σημαινει οτι το εκτροφειο εχει ασυλια. Μην ξεχνας οτι απο καθε εκτροφειο, σε μας φτανουν τα κορυφαια δειγματα εκτροφης του, δεν μπορουμε στην πλειοψηφια τους να ξερουμε τα προβληματα που αντιμετωπιζουν τα εκτροφεια στα υπολοιπα κουταβια που εκθρεφονται....
Κανεις δεν μενει στο απυροβλητο οσο καλα κι αν κανει αυτο που εχει επιλεξει να εξελιξει ως φυλη
Η λεξη σωστος εχει πολλες διαφορετικες εννοιες βεβαια για τον καθενα

Last edited:

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Γι'αυτο και μιλωντας για το καθε εκτροφειο αναφερομαστε λεγοντας οτι εχει παραγει μερικους αξιολογους σκυλους και για κανενα δε λεμε οτι εχει παραγει αμετρητους, η φυση βλεπεις δεν ειναι γενεοδωρη...

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Γιαννη καταλαβαινω τι λες,ομως ενα εκτροφειο οταν το αξιολογεις συνολικα,το αναδεικνυεις σε κορυφαιο,καλο,μετριο ή κακο εκτροφειο.Το αναδεικνυεις σε σωστο ή μη.

Παντα υπαρχουν προβληματα και τιποτε δεν ειναι ιδανικο.Ποτε δεν πρεπει να ειμαστε απολυτοι.Ομως οταν ενα εκτροφειο π.χ το Greacia ή το Bunsoro εχει δωσει το στιγμα της συγχρονης μορφης του Bullmastiff,τοτε δεν μπορουμε παρα να το αναγωρισουμε και να "υποκλιθουμε" στο εργο του.Δεν ειπα ποτε οτι υπαρχουν τελεια και ιδανικα εκτροφεια...Υπαρχουν ομως εκτροφεια προς μιμηση.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
το πρωτο εχει ριξει αιμα απο μαστιφ. το δευτερο δεν εκανε εξετασεις δυσπλασιας, το τριτο σκοτωνει τα 80% απο τα κουταβια που βγαζει.
Η κυρια που εχει το Luvabull ειναι η πιο ιδιοτροπη εκτροφεας-χομπιστας που υπαρχει και ειναι πραγματικη "ψειρα" σε ολα της...δεν εκανε εξετασεις δυσπλασιας?πρωτη φορα το ακουω και νομιζω οτι δεν ισχυει.
Το Greacia ειναι η επιτομη του συγχρονου bullmastiff και χαραζει -οσο το εχω ψαξει εγω- τις γραμμες πολλων εκτροφειων σε Ευρωπη και Αμερικη.Μα το bullmastiff ειναι μαστιφ και παλαιο μπουλντογκ.
το 3ο ειναι το κορυφαιο -ισως- εκτροφειο bullmastiff στην Αγγλια τωρα...και δεν γνωριζω ποσα κουταβια σκοτωνει...παλι πρωτη φορα το ακουω.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Οχι, κανεις ...γιαυτο ειπα ''κατα τη γνωμη μου'':)

Κατα τη δικη σου , μπορει να μην ειναι ...εδω ειμαστε να το κουβεντιασουμε , οχι να το καταδικασουμε ή να το γελοιοποιουμε με μονα πειστηρια φημες και υπερβολες.

Δεν νομιζω πως ποτε η Bizzare θα βγει να πει πως ελυσε τα προβληματα των bulldog (ή οποιος αλλος εκτροφεας για τη φυλη του).Και να το καταφερνε , δεν ''λεει'' κατι αφου 10 κουταβια bulldog θα πουλησει αυτη και 100 κουταβια θα πουλησει το οποιο Pet shop ... τι θα φθασει στα αυτια του Λεωνιδα ή του Tricky ? Οι ιστοριες των 10 ή των 100 ?

Ή τι θα αξιολογησει η ασφαλιστικη ? Ειδατε πουθενα οι ασφαλειες σκυλων να κανουν εκπτωση στα σκυλια εκτροφειου σε σχεση με τα Puppy mills ? Σου λεει ''Ρατσα,φυλο, ηλικια'' ...δεν παει να το εχεις παρει το κουταβι απο το σουπερ ντουπερ ''μερος'' , τα ιδια θα πληρωσεις με αυτον με το πλαστο pedigree.

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
το πρωτο εχει ριξει αιμα απο μαστιφ. το δευτερο δεν εκανε εξετασεις δυσπλασιας, το τριτο σκοτωνει τα 80% απο τα κουταβια που βγαζει.
Συγνωμη που επεμβαινω στην συζητηση σας, αλλα ειμαι περιεργος να μαθω απο που ξερεις οτι το Ardhub σκοτωνει το 80% απο τα κουταβια που βγαζει.Τυγχανει να εχω παρα πολυ καλη γνωμη για το συγκεκριμενο εκτροφειο και πραγματικα εξεπλαγην με αυτη την δηλωση!

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Η κυρια που εχει το Luvabull ειναι η πιο ιδιοτροπη εκτροφεας-χομπιστας που υπαρχει και ειναι πραγματικη "ψειρα" σε ολα της...δεν εκανε εξετασεις δυσπλασιας?πρωτη φορα το ακουω και νομιζω οτι δεν ισχυει.
Το Greacia ειναι η επιτομη του συγχρονου bullmastiff και χαραζει -οσο το εχω ψαξει εγω- τις γραμμες πολλων εκτροφειων σε Ευρωπη και Αμερικη.Μα το bullmastiff ειναι μαστιφ και παλαιο μπουλντογκ.
το 3ο ειναι το κορυφαιο -ισως- εκτροφειο bullmastiff στην Αγγλια τωρα...και δεν γνωριζω ποσα κουταβια σκοτωνει...παλι πρωτη φορα το ακουω.
Συγνωμη που επεμβαινω στην συζητηση σας, αλλα ειμαι περιεργος να μαθω απο που ξερεις οτι το Ardhub σκοτωνει το 80% απο τα κουταβια που βγαζει.Τυγχανει να εχω παρα πολυ καλη γνωμη για το συγκεκριμενο εκτροφειο και πραγματικα εξεπλαγην με αυτη την δηλωση!
ετσι τα ειπα-ιδεα δεν εχω. αλλα ειναι καποια απο τα πραγματα που εχουν κανει κατα καιρους ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΚΤΡΟΦΕΙΑ σε διαφορες ρατσες. το οτι καποιο εκτροφειο ειναι κορυφαιο σε πρωταθλητες δεν ειναι και διαπιστευση.

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
ετσι τα ειπα-ιδεα δεν εχω. αλλα ειναι καποια απο τα πραγματα που εχουν κανει κατα καιρους ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΚΤΡΟΦΕΙΑ σε διαφορες ρατσες. το οτι καποιο εκτροφειο ειναι κορυφαιο σε πρωταθλητες δεν ειναι και διαπιστευση.
Δεν μπορεις να λες κατι τετοιο για συγκεκριμενο εκτροφειο, και μετα να λες ¨ ετσι το ειπα,ιδεα δεν εχω¨ . Αν δεν σε ρωταγα για αυτο τωρα θα εμενε η εντυπωση οτι αυτο που ειπες τοσο ελαφρα, θα ισχυε! Ελεος ρε φιλε!

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Δεν μπορεις να λες κατι τετοιο για συγκεκριμενο εκτροφειο, και μετα να λες ¨ ετσι το ειπα,ιδεα δεν εχω¨ . Αν δεν σε ρωταγα για αυτο τωρα θα εμενε η εντυπωση οτι αυτο που ειπες τοσο ελαφρα, θα ισχυε! Ελεος ρε φιλε!
δεν θα το αφηνα ετσι! απλα ηθελα να δειξω κατι.

bizzare

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2007
84
0
57
Oropos
www.soulguardianbulldog.com
δεν θα το αφηνα ετσι! απλα ηθελα να δειξω κατι.
Ελπιζω ο κοσμος του forum τουτου μετα και απο αυτο, να καταλαβει περι τινος προκειται και τι ειναι αυτα που τσαμπουναει καθε τρεις και λιγο ο κος Sir Elric και βεβαιως ελπιζω να το καταλαβει και η διαχειριση του forum. Ευχομαι μονο να μην ξερει Ελληνικα ο ιδιοκτητης του συγκεκριμενου εκτροφειου που τοσο "ελαφρα" κατηγορησε για θανατωση κουταβιων ο συγκεκριμενος χρηστης. ΕΛΕΟΣ !!!!!!!!!!

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Ελπιζω ο κοσμος του forum τουτου μετα και απο αυτο, να καταλαβει περι τινος προκειται και τι ειναι αυτα που τσαμπουναει καθε τρεις και λιγο ο κος Sir Elric και βεβαιως ελπιζω να το καταλαβει και η διαχειριση του forum. Ευχομαι μονο να μην ξερει Ελληνικα ο ιδιοκτητης του συγκεκριμενου εκτροφειου που τοσο "ελαφρα" κατηγορησε για θανατωση κουταβιων ο συγκεκριμενος χρηστης. ΕΛΕΟΣ !!!!!!!!!!
αντιλαμβανομαι οτι δεν εχετε συνιθησει να εχετε αντιλογο, αντιλαμβονομαι οτι ισως σας ξενιζει οτι μπορω διαδικτυακα να τεκμηριωσω αυτα που πιστευω. πιθανολογω οτι και οι 3 καταστασεις που ανεφερα ειναι τελειως ξενες για τοπ εκτροφεια εξωτερικου (μην περναει καμια μυγα και μυγιαστουμε) αγγλικων μπουλντογκ. τελος, σας ευχαριστω που θετεται τα γραπτα μου προς κριση απεναντι σε ολοκληρο το φορουμ τουτο.

αλλα απαντηση θα παρω για το πως τεκμηριωνεται ιστορικα οτι bull baiting σκυλια ειχαν τετοιους shoulders? ή θα μεινω με την απορεια ? απο οτι φαινεται σας φανταζει ποιο σοβαρο να σχολιασετε την φυση των γραπτων μου.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
τα τρια εκτροφεια που ανεφερα ηταν για bullmastiff και οχι για αγγλικα μπουλντογκ.

Καταλαβα τι ηθελες να υποδειξεις με την φραση σου αυτη,αν και στην αρχη με ξενισε λιγο ομολογω...οτι κανεις δεν ειναι τελειος και παντου υπαρχει λιγη "βρομια".Οκ συμφωνουμε.

Ρωτησες για ποιον λογο ειναι τοσο ογκωδεστατοι οι ωμοι,σωστα?Ο μυωδης,γερος και στιβαρος ωμος,δινει την δυνατοτητα καλυτερου συνολικου κρατηματος και κανει ευκολοτερη την καθηλωση του ανθρωπου-ζωου.

Παρε για παραδειγμα την δικια μου φυλη (εγω την δημιουργησα:p) το bullmastiff...πως θα μπορουσε να εκτελεσει σωστα την δουλεια για την οποια δημιουργηθηκε αν ειχε τους ωμους ενος Σαλουκι ή ενος Γκρευχαουντ?

παρατηρησε απο παλια φωτογραφια την σκελετικη δομη των δυο αυτων παλαιων μπουλντογκ,κοινως σκυλων ταυρομαχων.

Last edited: