Με αμφισβητησαν?

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Διαβασα προσεκτικα ολες σας τις απαντησεις και σας ευχαριστω πολυ.
Ο εκπαιδευτης θα ερθει αυριο για να διορθωσει εμενα οπως ειπε και οχι τα σκυλια.
Απο την αλλη εχω και τους Τουρκους που εχουν σπασει τα τηλεφωνα γιατι νομιζουν οτι δυσαρεστηθηκα και σκεφτομαι να τα δωσω.
Αν ειναι δυνατον ,μαλλον επειδη δεν μιλαμε την ιδια γλωσσα εβγαλαν λαθος συμπερασματα.
Αυτο που μετραει τωρα ειναι να ξανακερδισω τα σκυλια γιατι ετσι οπως αισθανομαι ολα τα βλεπω διαφορετικα,σαν να με κοιτουν με αλλο ματι ,σαν να ειναι λιγο απομακρα.

trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
Δεν αμφισβητώ τις ικανότητες κανενός αλλά μου φαίνεται αστείο να δίνονται συμβουλές μέσω.. αλληλογραφίας. Επίσης το ότι υπάρχει κοινό γνώρισμα σε μια φυλή δεν δικαιολογεί την ιδιαίτερη συμπεριφορά ενός σκύλου γιατί αυτή αλληλεπιδρά 100% με τον ιδιοκτήτη.

Έτσι έχουν βγεί τρελά ντόπερμαν που τρώνε τα αφεντικά τους και τρελά ροτβαιλερ που τρώνε παιδάκια κλπ κλπ.

Επίσης η yasemin όχι μόνο ζητά την βοήθεια του φόρουμ αλλά μάλιστα ζητά επιβεβαίωση πως δεν τρέχει τίποτα και ότι είναι όλα καλά. Στο τελευταίο post μάλιστα διακρίνω και φόβο.

Yasemin να γνωρίζεις και να το πιστεύεις οτι είσαι πάντα πάνω από αυτά γιατί αν γύρει η ζυγαριά προς την μεριά του σκύλου χμ, χμ..
Πρέπει να υπάρχει πάντα ισορροπία στην σχέση σκύλου αφεντικού. Το ότι θα έρθει ο εκπαιδευτής αύριο είναι μια καλή αρχή πάντως.. :)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
φιλε trickius
ολοι ειπαμε τις αποψεις μας μερικοι μαλιστα "ετυχε" να συμφωνουν με την αποψη του εκπαιδευτή.
προσωπικα πριν διατυπωσω την αποψη μου ελαβα υποψη μου οχι το συγκεκριμενο ποστ της yasemin μονο... αλλά...
ολα τα ποστ της απο την πρωτη μερα εγγραφης της στο φορουμ, την σχεση της με τα σκυλια της όπως περιγραφεται σε αυτά, την ιδιαιτεροτητα της φυλης την οποια θεωρητικα έχω μελετησει αρκετα, ελαχιστα και μαλιστα την χειροτερη εκδοχή από το συγκεκριμενο ποστ το οποιο περιεγραψε εν συγχησει και φαινεται απο τον τροπο που ηταν διατυπωμενο.... την 30χρονη εμπειρια μου με τα σκυλια και την συμβιωση μου με την δικη μου αγελη η οποια κι εμενα αποτελειται απο ηρεμα μεν αλλα τεραστιας δυναμης σκυλια....
απο την αλλη
ολοι ξερουμε οτι γιατροι κι εκπαιδευτες δεν ειμαστε και αν δεν ξεραμε οτι εχει εκπαιδευτη να εισαι σιγουρος οτι θα την ειχαμε πρωτα απο ολα συμβουλεψει στην συγκεκριμενη κατευθυνση.....
αλλωστε φορουμ ειμαστε ολα τα θεματα θα αρχιζαν και θα τελειωναν με ενα επισκεψου τον αναλογο εκτροφεα ιατρο εκπαιδευτη.....
αναμενουμε την συνεχεια απο την ...yasemin....

ο εκπαιδευτης δεν παει στην yasemin αυριο για πρωτη φορα... σωστα...?

trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
Φυσικά η κοπέλα πρέπει προτίστως να ακολουθήσει την συμβουλή του εκπαιδευτή της (με την λογική πως την έχει δει πως αλληλεπιδρά με τα σκυλιά της) και πολύ αργότερα οποιουδήποτε άλλου εδώ μέσα. Συγγνώμη αλλά η 30χρονη εμπειρία δεν συνάδει με συμβουλές όλα θα πάνε καλά τις υπόλοιπες μέρες (εκτός και αν της δίνεις κουράγιο να υπερασπίσει την θέση της ανάμεσα σε 2x50+κιλα σκυλιά).
Anyway.. ανοιχτό φόρουμ είναι και ο καθένας λέει την αποψάρα του.. δεν χρειάζεται να μπαίνουμε σε αμυντική στάση. Εξάλλου και η δική μου απάντηση δεν ήταν επιθετική :)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
ναι... απλά δεν συναδει καθόλου με την παρακατω δική σου τοποθετηση και μετα να λες για τους αλλους....

Δεν πιστεύω πως η λύση του εκπαιδευτή θα επιτελέσει στο να καταλάβει ο ιδιοκτήτης την συγκεκριμένη συμπεριφορά, ισως βοηθήσει πάντως τον ιδιοκτήτη να μάθει να καταλαβαίνει περισσότερο τα σκυλιά του.
Πάντως μην τρελένεστε για ένα γκρρ που θα κάνουν τα κοπρόσκυλα, άλλα το κάνουν για να.. παίξουν :D

trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
Αυτό που λέω είναι πως δύσκολα θα μπορέσει ο ιδιοκτήτης να αναπαράγει την συμπεριφορά που βίωσε με το γκρρ για να μπορέσει να την κρίνει ο εκπαιδευτής.
Εντούτις μπορεί να μάθει 2-5-10 πράγματα που θα τον βοηθήσουν να αντιληφθεί στο μέλλον ένα άλλο γκρρρ.

Όσο για το humor που κάνω στο τέλος, ναι άλλα το κάνουν για να παίξουν άλλα γιατί αισθάνονται ανασφάλεια άλλα γιατί ροχαλίζουν. Από μόνο του δεν λέει τίποτα αλλά ποιός μπορεί να το κρίνει σωστά αν δεν ξέρει τι σχέση έχει ένας ιδιοκτήτης με τα ζώα του. :confused:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
.................................................................................................................................................................................
Anyway.. ανοιχτό φόρουμ είναι και ο καθένας λέει την αποψάρα του.. δεν χρειάζεται να μπαίνουμε σε αμυντική στάση. Εξάλλου και η δική μου απάντηση δεν ήταν επιθετική :)
ωραια.... πιστευω οτι τελικα συμφωνουμε απόλυτα.....:D

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Μαυρη νυχτα περασα!!!
Ο εκπαιδευτης ηρθε στις 5 το πρωι,μου ειπε να βγαλω τον Ικαρο ηρεμα και ωραια εξω.
Το κανω,του λεω ελα αγορι μου,βγαινει τα κανγκαλ ακουνητα.Παμε μια μικρη βολτα στον κηπο,αυτος θελει να συνεχισει το χαζολογημα ο εκπαιδευτης μου λεει να τον βαλω μεσα.
Με τον που τον βαζω μεσα,μετα απο 5 λεπτα αρχιζει το γαυγισμα.Μου λεει πηγαινε οπως την πρωτη φορα,με θυμο.
Παω ανοιγω και πριν προλαβω να περασω το λουρι ακουω το ιδιο γκρρ και βλεπω καθαρα πλεον οτι εχουν πλευρισει παλι το σκυλο αλλα....
Οι κατω σιαγονες ακουμπουν πανω στο κεφαλι του Ικαρου.
Με το σωμα τους τον οδηγουν στο πανω μερος του κηπου και σταματουν.

Πες τους μπραβο,μου φωναζει τζαμπα ειναι.Λεω μπραβο και οι ουρες επιτελους κουνηθηκαν.
Μετα αρχισαμε να βγαζουμε και τα αλλα σκυλια,ολα καλα.

Σε καποια στιγμη ο Ικαρος βουτηξε τον Μοργκαν το μπορντερ,τρεχει η Yasemin τον γυρναει πλατη και καθεται επανω του και ο Serhan βαζει το Μοργκαν στο σπιτι.
Ειναι σιγουρος οτι τα κανγκαλ λειτουργησαν σωστα,δεν αμφισβητησαν τον αρχηγο ,αντιθετως εγω δεν εκανα αυτο που επρεπε.
Να σκεφτω δηλαδη τηνσυμπεριφορα του Ικαρου που ενω ειχε στρωσει αρχισε παλι τα ιδια.
Το μονο που εχει αλλαξει στην καθημερινοτητα του ειναι το ειδικο πιατο που τον δυσκολευει γιατι ειναι εξαιρετικα λαιμαργος.
Προτεινε να επανερθει για λιγο το παλιο του πιατο και να παρατηρησω αν συνεχιζει να ειναι νευρικος.

• Like
Reactions: Pepev50

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Eκπληκτικο...
Oποτε πρεπει να επικεντρωθείτε στον Ικαρο τωρα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Εκπληκτικό δεν λες τίποτα...!
Εχει στο σπίτι της δυό σκυλιά εκπαιδευτές/νταντάδες. Εκατσε πάνω του ε; Φοβερή τακτική :eek:
Για να μην πω για τον εκπαιδευτή που ήρθε ο άνθρωπος τέτοια ώρα, μέσα στην μαύρη νύχτα.
Ολα εντυπωσιακά...

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Allegro κριμα δεν ειναι να κατσει η μουλαρα με τα 58 της κιλα πανω στον ομορφο?

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
Yasemin σου περισεύει κανένα Κανγκάλ μήπως?
Το θέλω για να βάλει σε τάξη τον Allegro. :D :D :D
Μπαααα!
Μου έρχεται μια εικόνα ενός kangal με ένα bull terrier σκουλαρίκι!!! ;)
Αν θες άλλο ζωάκι να βάλει σε τάξη το terrier, πάρε κανα Τ-REX!!!! :D

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Μπαααα!
Μου έρχεται μια εικόνα ενός kangal με ένα bull terrier σκουλαρίκι!!! ;)
Αν θες άλλο ζωάκι να βάλει σε τάξη το terrier, πάρε κανα Τ-REX!!!! :D
Χαχαχαχαχα!
Μην το λες πάντως. Τις προάλλες τα βρήκε σκούρα απο ένα westie που επέμενε να μην θέλει να παίξει!!! :D :D

mmmmmm θα του χαλασει την μουτσουνα.....:D:paja1::maria::D
Έλα δεν θέλω μπηχτές για τη μουτσούνα μας!!! :)
Εγώ νομίζω οτι θα της αρέσει της "μουλάρας". Θα κάνει τσουλίθρα στην τσουλιθρομουράκλα του Allegro. :D :D

Πάντως, για να γυρίσουμε on topic, πραγματικά πολύ ενδιαφέρον το θέμα ιδιαίτερα η συμπεριφορά των Κανγκαλ.

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Εκπληκτικό δεν λες τίποτα...!
Εχει στο σπίτι της δυό σκυλιά εκπαιδευτές/νταντάδες. Εκατσε πάνω του ε; Φοβερή τακτική :eek:
Για να μην πω για τον εκπαιδευτή που ήρθε ο άνθρωπος τέτοια ώρα, μέσα στην μαύρη νύχτα.
Ολα εντυπωσιακά...
Οπως μπορεί να σας επιβεβαιώσει και ο foibos και όπως έχω γράψει κι εγώ επανειλημένα (ομολογώ, πάντα σε θεωρητικό επίπεδο γνώσης - και, απαντώ: όχι δεν είμαι εκπαιδευτής ορεινών ποιμενικών ή άλλων σκύλων), μιλάμε για σκυλιά πανέξυπνα, ανεξάρτητα, "ώριμα". Και, βέβαια, όπως υποστήριξε ήδη και ο GRDANE.

Μιλάμε, ασυζητητί, για σκυλιά ειδικού χειρισμού, που πιο πολύ "συνεργάζονται" με τον ...εργοδότη, παρά υπακούνε στις εντολές του "αφεντικού". Μιλάμε για λίγες και καλές εντολές, όταν χρειάζεται...

Μιλάμε για σκυλιά που δεν θα ασκήσουν περισσότερη δύναμη από όση χρειάζεται για να "πεισθεί" ο εισβολέας, το κατώτερο μέλος της αγέλης κλπ. να υποχωρήσει. Και αυτό, γιατί (εδώ και αιώνες) ο σκύλος δεν έπρεπε να τραυματιστεί, αν ήθελε να επιβιώσει στις αντίξοες συνθήκες - δεν έμπλεκε σε καυγάδες, παρά μόνο όταν ήταν αναγκαίο... Το "γκρρρ", λοιπόν, έπρεπε να είναι ...αληθινό και έντονο...

yasemin, μου φαίνεται ότι έχεις δύο υπέροχα σκυλιά με όλα τα σωστά χαρακτηριστικά και ότι οι προσπάθειές σου να τα επιλέξεις ήταν επιτυχημένες!:)

Last edited:

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Να προσθεσω κατι.
Δεν εχουν ποτε δαγκωσει αν και εχουν δαγκωθει πολλακις...
Τωρα πως το κανουν αυτο το αεροπλανικο τα γυρνανε πλατη και καθονται και πανω τους δεν προλαβαινω να δω πως το κανουν.
Απο καποια ηλικια και μετα ο SERHAN τους αφηνει και λιγα πιπι στη μουρη!!!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97