Με αμφισβητησαν?

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Την Κυριακη τα ξημερωματα ο Ικαρος το μπριαρ γαυγιζε να βγει εξω.Σηκωνομαι και βγαινουμε μαζι,νομιζοντας οτι κατι ηθελε πιπι κλπ.
Δεν εκανε τιποτε απλα χαζολογουσε και τον ξαναεβαλα μεσα.
Μετα απο λιγη ωρα ξαναρχιζει πιο δυνατα και πιο επιτακτικα,του λεω να σταματισει,τιποτε.
Σηκωνομαι νευριασμενη ,παιρνω ενα οδηγο για να μην τον αφησω να παει οπου θελει και παω να τον δεσω για να βγουμε.
Και τοτε ακουω 2 ηχηροτατα γκρρρ απο τα κανγκαλ προς εμενα και ταυτοχρονα πλευριζουν το σκυλο.
Του φοραω το λουρι του λεω διπλα για να τον ανεβασω στο πανω μερος του κηπου,φυσικα το διπλα δεν υπηρχε αφου δεξια και αριστερα του ειχε απο ενα κανγκαλ.
Φτανω εκει που ηθελα λεω στα κανγκαλ ΠΙΣΩ ,περιμενω λιγο και τους ξαναβαζω μεσα,μην δινοντας καμμια σημασια στα κανγκαλ που προσπαθουσαν να τραβηξουν την προσοχη μου.
Εδω και 2 μερες,μολις παει να γαβγισει τον μαλωνουν και τον οδηγουν στο σημειο που τον πηγα και εγω,καθονται και με κοιτουν με εκεινο το υφος ,σωστα δεν το καναμε?
Επειδη ειμαι ακομα θυμωμενη δεν ξερω τι να κανω,να τα επιβραβευσω η οχι?
Ηταν αμφισβητηση του αρχηγου η με τον τροπο που ενηργησα φοβηθηκαν οτι θα πειραξω το σκυλι?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Εγώ θα είχα καλέσει τους εκπαιδευτές σπίτι για διανυκτερευση και αυτοψία
Παρα είναι ενδιαφέρον το θέμα
και βαρύ
για ιντερνετική διαβούλευση

α

και μετά την εκπαιδευτική διαβούλευση...θα ενημέρωνα και το φόρουμ :)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Oντως πολυ ενδιαφερον.... Για να δουμε τι θα πουν και οι εκπαιδευτες του φορα...
Δεν μπαινει και τοσο συχνα η Dr. Zhivago ... Παντως και στη δευτερη περίπτωση ειναι αμφισβήτηση αρχηγού νομιζω... αφου ο αρχηγός ειναι παντα δικαιος και σωστος και δεν κανει κακο στα μέλη της αγελης...
Αν τους "απαγορευεις" να τον παει το ζευγος εξω αλλά να το κανεις εσυ πως πιστευεις θα αντιδρασουν?

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
Συμφωνώ με τον kokoni.

Και στο κάτω κάτω εσύ ξέρεις τα σκυλια σου, και δεν είσαι και "χθεσινός"!;)

Εμείς εκτός από υποθέσεις, τι μπορούμε να πούμε?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Και τοτε ακουω 2 ηχηροτατα γκρρρ απο τα κανγκαλ προς εμενα και ταυτοχρονα πλευριζουν το σκυλο.
Εγώ έχω παγώσει και μόνο στην ανάγνωση...:shock:

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Αν τον παρω οποιαδηποτε ωρα δεν αντιδρουν καθολου,το κανουν μονο το πρωι που παει ο Ικαρος να αρχισει το γαυγισμα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Τι θα πει "πλευρίζουν" ;
Ο ένας στο ένα πλευρό και ο άλλος στο άλλο...;)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Εγώ έχω παγώσει και μόνο στην ανάγνωση...:shock:
Kαι γω σκεφτόμουν την εικονα των κανγκαλ δεξια και αριστερα, στη μεση το Μπριαρ και μουγκρητό του Σερχαν ... απαπαπα:p :rolleyes:

Νομιζω οτι οντως το καλύτερο θα ηταν να το δει ένας εκπαιδευτης το σκηνικό... ή μπορεις να τους τραβήξεις βιντεο yasemin:)

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Μιλωντας με τους Τουρκους απο τον ομιλο και με αλλους γνωστους ,μου ειπαν οτι εκανα λαθος.οτι πανω στη συγχηση νομιζα οτι το εκαναν σε μενα,ενω το γκρρ πηγαινε στο σκυλο.
Απο τη στιγμη που ασχολουνται,προστατευουν,διωρθωνουν το κοπαδι τους το ιδιο εκαναν και τη συγκεκριμενη στιγμη.
Μου ειπαν οχι διορθωση ,να αφησω τα σκυλια να κανουν την δουλεια τους .
Τοσο λαθος εκανα?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Μπορει...
Επειδη η περιπτωση σας ομως δεν ειναι συνηθισμενη αφου η αγελη σας ειναι μεγαλη και πολυ δυνατη... θα πρεπει να ειστει σιγουροι οτι οντως αυτο εκαναν!
Αν τα ξημερώματα σηκωθεις εσυ και πας το Μπριαρ εξω την ιδια ωρα και οχι αυτοι, πως πιστευεις οτι θα αντιδρασουν? Θα το επιτρέψουν ή οχι?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
κι εγώ θεωρώ ότι προς τον σκύλο θα γρύλλισαν
αφού του την είπες και δεν άκουγε-το βρίσκω λογικό απ το λίγο που ξέρω τα σκυλιά σου και εσένα

γιατί όμως να μην διορθώσεις? γιατί να κάνουν την δουλειά τους? και η δικιά σου δουλειά?
μήπως έτσι δώσεις "πάτημα" να σε αμφισβητήσουν τελικά?

nacho_DL

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2010
615
3
Αθηνα - Moσχατο
Απο τη στιγμη που ασχολουνται,προστατευουν,διωρθωνουν το κοπαδι τους το ιδιο εκαναν και τη συγκεκριμενη στιγμη.
Αυτο εξηγει και το γεγονος που περιγραφεις στο αρχικο σου ποστ, οτι τον πηγαινουν εκει που τον πηγες και περιμενουν επιβραβευση.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Τα ξημερωματα πηρα το ντομπερμαν και το πιτ και τα εβγαλα εξω και με κοιταγαν με απορια,γιατι δεν ειναι η ωρα που βγαινουν,αλλα δεν αντεδρασαν καθολου.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
yasemin, καλησπέρα.

Μία ερώτηση: Το αρχικό μούγκρισμα των Kangal (την Κυριακή) ήταν σίγουρα προς εσένα, ή ήταν μπορεί να ήταν και προς τον Ικαρο? Είδες και "δόντια"? Κοίταζαν εσένα εκείνη τη στιγμή, ή κοίταζαν πιο χαμηλά προς τον Ικαρο?
Αν ήταν προς εσένα, μάλλον ανησύχησαν για το "φιλαράκι" τους. Αν δεν είναι σίγουρο πως απευθύνονταν σε σένα, μπορεί να ήταν σήμα για να τον "μαζέψουν" προς τον αρχηγό (τελείως αντίθετο σημάδι, δηλαδή). Το λέω αυτό, γιατί αλλιώς (αν το "γκρρρ" απευθυνόταν σε σένα) θα είχαν μπει ανάμεσα σε σένα και τον Ικαρο.
Οπως ξέρεις, δεν έχω μελετήσει τη συμπεριφορά του kangal. Να δώσω, όμως, ένα άλλο παράδειγμα μήπως βοηθήσω: Αν ήταν Αγγλικά mastiff, αυτή θα ήταν τυπική συμπεριφορά, δηλαδή προστασία του αδύναμου μέλους της "αγέλης", χωρίς αυτό να σημαίνει αμφισβήτηση του αρχηγού. Είναι παροιμιώδεις οι ιστορίες ιδιοκτητών αγγλικών mastiff που προσπάθησαν να μαλώσουν έντονα το παιδάκι τους (ή και τη σύζυγό τους;)).

Αυτά, τώρα, είναι "λεπτές" γραμμές και δεν ξέρω πόσοι εκπαιδευτές έχουν εντρυφήσει στις συμπεριφορές "εξωτικών" φυλών. Ισως η πείρα και η διαίσθησή σου θα σε καθοδηγήσει. Σίγουρα το kangal είναι υπέρ του αμοιβαίου σεβασμού.

Η μετέπειτα συμπεριφορά τους, όμως, είναι σαφώς συμπεριφορά "υπασπιστή" του αρχηγού: Εμαθαν άμεσα τι θέλεις να κάνεις και νομίζουν ότι είναι εντάξει να το κάνουν αυτά. Αυτή η συμπεριφορά ίσως χρειάζεται επιβράβευση...

Υ.Γ. Sorry, έγραφα παράλληλα με το επόμενο μήνυμά σου και τη συζήτηση με τους Τούρκους

Last edited:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Τα ξημερωματα πηρα το ντομπερμαν και το πιτ και τα εβγαλα εξω και με κοιταγαν με απορια,γιατι δεν ειναι η ωρα που βγαινουν,αλλα δεν αντεδρασαν καθολου.
Βασικά γιατι πιστεψες οτι γρύλισαν σε σενα? Και ο Σερχαν και η Γιασμιν ειχαν την ιδια αντιδραση ?

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Μου ειπαν οτι σε εμενα δεν εδειξαν ανυπακοη απο την στιγμη που εδωσα εντολη πισω και υπακουσαν.
Το κοπαδι ,δηλαδη οι σκυλοι,γατες κουνελια και τα συναφη ειναι δικη τους δουλεια και δεν διορθωνουμε αλλιως θα μπερδευτουν.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97