Με έβαλε σε σκέψεις

Ειρήνη/Άριελ

Well-Known Member
27 Μαϊου 2015
77
75
41
Πάτρα
Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα τις γνώσεις σας για την υιοθεσία ενός κουταβιού/αδέσποτου που βρέθηκε πεταμένο.

Είδα μια "αγγελία" σε μια σελίδα για αδεσποτάκια και είπα να το υιοθετήσω.. Επικοινώνησα με το άτομο και μου είπε αρχικά πως με πρόλαβε ένας άλλος ο οποίος θα πήγαινε να την δει και να αποφασίσει αν θα την πάρει, αν όχι θα έλεγε σε μένα. Και έτσι έγινε.

Η αλήθεια είναι πως δεν ρώτησα αν είναι όλα καλά μιας και θεώρησα πως αν υπήρχε κάτι θα μου το έλεγε εξ αρχής και ενώ μιλάμε 3 μέρες, μου έχει πει πως δεν την έχει πάει στον κτηνίατρο για τα πρώτα εμβόλια (ίσως εννοούσε και το τσιπάρισμα) γιατί ανοίγει αύριο,λέω δεν πειράζει θα την πάω εγώ. Κανονίζουμε λοιπόν σήμερα να πάω να την πάρω και ενώ έχουμε κλείσει μέρος και ώρα μου λέει πως έχει δερματικό θέμα και πως φεύγει με το ιώδιο και ότι ο κτηνίατρος στο τηλέφωνο είπε πως δεν είναι τπτ ένα χάπι θέλει μόνο...Ρωτάω ποιο χάπι είναι αυτό και μου λέει δεν ξέρει ποιο.

Να ξεκαθαρίσω πως δεν έχω πρόβλημα με το δερματικό από άποψη πως θα πρέπει να της κάνω θεραπεία αλλά με το ότι δεν ξέρω τι ακριβώς είναι και ανησυχώ μην είναι κολλητικό (είμαι άσχετη με κάθε τι σχετικό) και γενικά με τον τρόπο που εξελίχθηκαν όλα. Δεν μου ζήτησε να υπογράψω ούτε χαρτιά υιοθεσίας.

Τι να κάνω?

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Τελικα την υιοθετησες να υποθεσω?...
Το ατομο που την βρηκε μπορει ναναι ιδιωτης απλα με καλη διαθεση να βοηθησει οσο μπορει μεχρι ενος σημειου να σωθει η μικρη..δεν ειναι δλδ cut&dry τα πραματα παντα!
Απο το πιο ειναι το "σωστο" μεχρι το τι γίνεται στην πραγματικοτητα υπαρχει ενα χασμα...
Απο κει κ περα εγω θα επαιρνα την μικρη κ θα την πηγαινα σε δικο μου κτηνιατρο κ για εμβολια κ για τσιπαρισμα κ για το δερματικο κ για ολα (απλα πριν πας ρωτα αλλους σκυλογονεις στην περιοχή σου ποιον εμπιστευονται κ μην του πεις οτι εισαι άσχετη)
Να κολλησεις μην φοβασαι, ειναι πολυ λιγα αυτα που μπορούμε να κολλησουμε κ υπο συγκεκριμενες συνθηκες κ προυποθεσεις!

Ειρήνη/Άριελ

Well-Known Member
27 Μαϊου 2015
77
75
41
Πάτρα
Σήμερα θα πάω την πάρω.
Το πιστεύω πως έχει την καλύτερη πρόθεση για την μικρή απλά με πείραξε λίγο που δεν μου το είπε νωρίτερα. Μου πρότειναν εδώ μέσα τα παιδιά κάποιους κτηνιάτρους εδώ στην Πάτρα και θα την πάω μόλις την πάρω σήμερα.

• Like
Reactions: mareco

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Λογικο κ επομενο, κ εμενα θα με πειραζε...απλα νομιζω ειτε το θεωρησε αμελητεο αφου δεν είναι κατι σοβαρό ειτε μπορει ο προηγούμενος που ανεφερες (ή ο οποιοσδηποτε προηγούμενος) να αναθεωρησε εξαιτιας αυτου του "προβλήματος" κ σου λέει "μπας κ δεν το πω, το δει το αγαπησει κ δεν την νοιαξει τοσο"..κατάλαβες?
Με το καλο εύχομαι κ να έχετε μια χαρουμενη ζωη μαζι!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Ισως να μην ήξερε ακριβώς τι είναι αυτό που έβλεπε.
Ισως, να μην έβλεπε κάτι, που να τον ανησυχούσε.
Ισως, να μην ήξερε αν θα επέμενες [με την καλή έννοια] για την υιοθεσία.
Πολλά ίσως...μην κολλάς σ'αυτό, αλλά στην καλή πράξη, που προτίθεσαι να κάνεις, και που εύχομαι να ολοκληρώσεις :)

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Καλώς να τη δεχτείς και ετοιμάσου για μεγάλες στιγμές!!! :love: Μην αγχώνεσαι πολύ, και εμείς οι άσχετοι έχουμε ψυχή. οι εμπειρότεροι φίλοι να 'ναι καλά και το φόρουμ!!! Να το παρακολουθείς, μου λύθηκαν απορίες που δεν ήξερα καν ότι είχα (y)

Ειρήνη/Άριελ

Well-Known Member
27 Μαϊου 2015
77
75
41
Πάτρα
Σας ευχαριστώ όλους και για τις συμβουλές σας και για τις ευχές σας, να 'στε καλά εσείς και τα τετραποδάκια σας. Μόλις επιστρέψουμε θα σας την συστήσω και επισήμως :)

Ειρήνη/Άριελ

Well-Known Member
27 Μαϊου 2015
77
75
41
Πάτρα
Συναντηθήκαμε με το παιδί και την πήγαμε μαζί σε έναν κτηνίατρο που μου πρότειναν εδώ για να μας πει αν είναι κολλητικό και δυστυχώς είναι. Για να μας πει τι δερματικό ακριβώς είναι έπρεπε να της πάρει δείγμα (πράγμα που θα κάνει ο κτηνίατρος του παιδιού) αλλά μας είπε ότι τα άλλα 2 σκυλιά της οικογένειας (η Άριελ μου και η Μίνι της μάνας μου) θα κόλλαγαν σίγουρα. Ξέρω πως μπορεί να με κρίνετε σκληρά αλλά δεν την πήρα. :(

• Like
Reactions: GRDANE

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Κανένας δεν θα σε κατακρίνει... πρώτο σου μέλημα επιβάλλεται να είναι η ασφάλεια των σκύλων που ήδη έχεις.
Σκέψου και αν θές, συνεννοήσου με αυτόν που την έχει μήπως την πάρεις μόλις θεραπευτεί.:)

Ειρήνη/Άριελ

Well-Known Member
27 Μαϊου 2015
77
75
41
Πάτρα
Μου το πρότεινε και συμφώνησα. Του είπα όμως πως αν ήμουν στην θέση του εγώ θα το κρατούσα μιας και θα το φρόντιζα μέχρι να γίνει καλά.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
καλησπερα
καλα εκανε ςκαι δεν πηρες την μικρη...
θα ηθελα μα ηξερες τι ακριβως ειχε ....
ετσι ωστε να ξεραμε τι θεραπεια χρειαζεται και ποσο καιρος χρειαζεται μεχρι την πληρη ιωση του...
δεν ξερω σε ποιο γιατρο πηγες πατρα αλλα πολυ καλοι στα δερματικα ειναι το ζευγαρι στην ηρωων πολυτεχνειου ...
ειδικα η συζυγος εχει εμπειρια σε δερματικα στην αγγλια αν θυμαμαι καλα...

Ειρήνη/Άριελ

Well-Known Member
27 Μαϊου 2015
77
75
41
Πάτρα
@ghelly Σ'ευχαριστώ :) μακάρι να πάνε όλα καλά για την μικρή κι αν δεν μπορεί να την κρατήσει μιας και έχει άλλα 7 απ'ότι μου είπε θα έχει αδελφούλα η Άριελ. Πήγαμε στον Βανταράκη που μου είχες προτείνει πιο παλιά.

@GRDANE είπαμε με το παιδί να κρατήσουμε επικοινωνία και θα με ενημερώσει τι ακριβώς έχει η μικρή και πως τα πηγαίνει στην συνέχεια. Η αλήθεια είναι πως μου έκανε για Σαρκοπτική ψώρα και ταιριάζει στο ότι έβαζαν ιώδιο στα σημεία. Αλλά δεν ταιριάζει στο ότι την κρατούσαν άφοβα μιας κι απ'ότι διάβασα είναι κολλητική για τον άνθρωπο...(έπεσα με τα μούτρα μόλις γύρισα).

• Like
Reactions: ghelly

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
οκ ο βανταρακης γνωστος και μη εξαιρετεος κτηνιατρος ...
για μενα ενας απο τους καλυτερους στην πατρα
τον χρησιμοποιω αχρειαστος να ειναι
σε χειρουργικα ορθοπεδικα θεματα.....
τους θερμους χαιρετισμους μου...
αν ειναι αυτο θελει πανω απο μηνα η θεραπεια του ....
μην ανησυχεις κι αυτο να ειναι δεν ειναι τοσο ευκολα μεταδοτικο στον ανθρωπο..
απλα προσεχεις κατα την θεραπεια κι αποφευγεις τις αγκαλιες και τα φιιλια μεχρι τελικη ιαση....

Ειρήνη/Άριελ

Well-Known Member
27 Μαϊου 2015
77
75
41
Πάτρα
Δεν τον έχω χρειαστεί ακόμα και εδώ που τα λέμε αχρείαστος να είναι, θα το επισκεφτώ σίγουρα το φθινόπωρο που θα κάνω το τσεκ απ της μικρής μου.
Πάντως μόλις με ενημερώσουν για το τι έχει ακριβώς θα σας πω για να μου δώσετε τα φώτα σας.

• Like
Reactions: GRDANE

Ειρήνη/Άριελ

Well-Known Member
27 Μαϊου 2015
77
75
41
Πάτρα
Καλησπέρα παιδιά. Μετά από αναμονή και δική μου προτροπή μου είπε πως έχει μύκητα, τπτ παραπάνω. Ρώτησα αν θα την κρατήσει τελικά αλλά δεν μου απάντησε ποτέ (βασικά ούτε που το διάβασε).