Μεταφορά σκύλων....

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Για την σκυλιερα εννοουσα το καλαζαρ.Τι πιθανοτητες υπαρχουν να εχει μπει σκυλι που εχει καλαζαρ και να υπαρχουν μολυσμενες σκνιπες εκει γυρω κατα τη διαρκεια που βρισκεται στο λιμανι το πλοιο?Δεν φανταζομαι να τα απολυμαινουν κιολας μετα απο καθε ταξιδι...Εγω νομιζω αρκετες οποτε δεν το ρισκαρω!

Υπερβολή το βρίσκω. Αλλά αν σε απασχολεί, ψέκασε (το κλουβί και το σκύλο) με σιτρονέλα πριν τον βάλεις μέσα.

emortal1700

New Member
22 Δεκεμβρίου 2010
2
0
www.youtube.com
έχω αποκτήσει πρόσφατα μια γερμανική ποιμενική κουκλίτσα τώρα είναι 8,5 μηνών θέλω πλέον να την παίρνω μαζί μου σε εκδρομές βόλτες ταξίδια κ.λπ. τη διαστάσεων κλουβί να αγοράσω
[video=youtube;pWJLGWxO1gs]http://www.youtube.com/watch?v=pWJLGWxO1gs[/video]

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Γύρω στον Μάιο προγραμματιζουμε ταξίδι στη Σουηδία. Επειδή ο προορισμός μας είναι Β.Σουηδία εώς τώρα αυτό που έχουμε κάνει όποτε έχουμε πάει είναι να αλλάζουμε 3 αεροπλάνα, Αθήνα-Μόναχο, Μόναχο-Στοκχόλμη και Στοκχόλμη-Ούμεα.
Αυτή τη φορά έχουμε 2 εναλλακτικές ή να αφήσουμε τον σκύλο μας στον εκτροφέα του όπου θα είναι απόλυτα ασφαλής και να λείψουμε για περίπου ένα μήνα ή να τον πάρουμε μαζί μας προσπαθώντας να βρούμε απευθείας πτήση Αθήνα-Στοκχόλμη και απο εκεί να συνεχίσουμε με τρένο όπου υπάρχει ειδικό βαγόνι για σκύλους σε crates και δεν με ανησυχεί καθόλου.
Αν τελικά καταφέρουμε και βρούμε απευθείας πτήση για Στοκχόλμη με ανησυχεί πολύ το ταξίδι στις αποσκευές. Θέλουμε να τον πάρουμε μαζί μας πολύ γιατί εκεί οι συνθήκες είναι ιδανικές αλλά δεν θέλουμε να θέσουμε την ζωή του σε κίνδυνο. Με αυτοκίνητο είναι μεγάλη ταλαιπωρία, διαρκεί περίπου 4-5 ημέρες και τα έξοδα τεράστια. Όποιος έχει ανάλογη εμπειρία με ταξίδια στο εξωτερικό ποιός είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να ταξιδέψει; Υπάρχουν εταιρίες που αναλαμβάνουν την μεταφορά του με πιο ασφαλή τρόπο από ότι στις αποσκευές;

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Πάντως για τα πλοία, επειδή ένα χρόνο έκανα ταξίδι Κρήτη Αθήνα έβαζα την Κιάρα πάντα στις σκυλιέρες και δεν είχα ποτέ πρόβλημα ούτε με αρρώστιες ούτε με κλοπές (ομολογώ δεν σκέφτηκα ποτέ να κλειδώσω το κλουβάκι της, αλλά θα το κάνω από δω και στο εξής γιατί δεν σημαίνει πως επειδή μέχρι τώρα δεν έγινε, δεν θα γίνει και ποτέ). Για φαγητό και νερό πάντως στις Μινωικές έχει ειδική θήκη και η δικιά μου, παρόλο που δεν έχει συνηθίσει να κλειδώνεται, δεν κάνει ΠΟΤΕ της ούτε τσίσα ούτε κακά.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Με πλοιο ταξιδεψαμε προσφατα και δεν τον βαλαμε στις σκυλιερες τον ειχαμε μαζι μας καταστρωμα και δεν υπηρξε το παραμικρο προβλημα. Οταν μου ειπε αυτος που μας βοηθησε να παρκαρουμε το αυτοκιμητο οτι μπορειτε να τον πατε τωρα στις σκυλιερες του ειπα απλα θα τον εχουμε μαζι μας και ελειξε εκει. Ενας σκυλος που συμπεριφερεται τοσο ηρεμα και απλα παρακολουθει χωρις να γαυγιζει και ουτε καν να σηκωνεται κατα την διαρκεια του ταξιδιου γιατι να τον βαλω σε κρειτ; Για μεγαλυτερης διαρκειας ταξιδι υπαρχουν καμπινες στις οποιες επιτρεπονται ζωα.
Αλλα η ερωτηση μου ειναι για αεροπλανα και ασφαλη μεταφορα.

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Με πλοιο ταξιδεψαμε προσφατα και δεν τον βαλαμε στις σκυλιερες τον ειχαμε μαζι μας καταστρωμα και δεν υπηρξε το παραμικρο προβλημα. Οταν μου ειπε αυτος που μας βοηθησε να παρκαρουμε το αυτοκιμητο οτι μπορειτε να τον πατε τωρα στις σκυλιερες του ειπα απλα θα τον εχουμε μαζι μας και ελειξε εκει. Ενας σκυλος που συμπεριφερεται τοσο ηρεμα και απλα παρακολουθει χωρις να γαυγιζει και ουτε καν να σηκωνεται κατα την διαρκεια του ταξιδιου γιατι να τον βαλω σε κρειτ; Για μεγαλυτερης διαρκειας ταξιδι υπαρχουν καμπινες στις οποιες επιτρεπονται ζωα.
Αλλα η ερωτηση μου ειναι για αεροπλανα και ασφαλη μεταφορα.
Βασικά στο κατάστρωμα δεν απαγορεύεται να είναι ο σκύλος! Αλλά εγώ δεν απαντούσα σε σένα, μοιραζόμουν απλά την εμπειρία μου! :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Βασικά στο κατάστρωμα δεν απαγορεύεται να είναι ο σκύλος! Αλλά εγώ δεν απαντούσα σε σένα, μοιραζόμουν απλά την εμπειρία μου! :)
To κατάλαβα Avraki ήταν άλλωστε φανερό :)
Kανείς άλλος που η εμπειρία του να αφορά μεταφορά με κάποια μεταφορική εταιρία ή και με αεροπλάνο ;

kaleidoscope

Well-Known Member
1 Μαρτίου 2011
51
0
Μεταφορα απο Ιταλια -Ελλαδα αεροπλανο cargo εμπειρια χαλια. Με το Lab δεν εχεις προβλημα να μην στο δεχθουν λογω φυλης . 1ον αγορα καταλληλου κεννελ 120-150 ευρω 2ον να ''κατσουν'' οι πτησεις να μπορουν να δεχθουν το σκυλο( δεν θα εστελνα το σκυλο cargo ) Αν πχ πετας KLM τοτε εισαι οκ πληρωνεις κανα 150 και αφου τα αεροπλανα τον δεχονται ολα καλα η scandinavian δεν ξερω. Lufthansa επισης οκ. Δεν γνωριζω την γεωγραφια της Σουηδιας αλλα θα πηγαινα απευθειας στοκχολμη και με rent a car στον τελικο προορισμο. Ελπιζω να βοηθησα!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Σε ευχαριστω πολυ. Cargo δεν ειναι και οταν πετανε στην ιδια πτηση με εσενα αλλα στις αποσκευες; Εγω αναρωτιεμαι εαν υπαρχει εταιρια που να μπορουν να πεταξουν στην καμπινα εστω και χωρις εμας αλλα μαλλον χλωμο. Απο στολχολμη παμε στον προορισμο μας με τρενο χωρις προβλημα, μεχρι εκει τι γινεται ομως. Μονο σκυλοι συνοδοι επιτρεπονται στη καμπινα στα ποδια σου. Την sas δεν την εμπιστευομαι γιατι ειχε τρομερο ατυχημα στο παρελθον.

kaleidoscope

Well-Known Member
1 Μαρτίου 2011
51
0
Καμπινα απλα σε αυτα τα κιλα δεν παιζει. Η KLM εχει καλη φημη αλλα αν μεινεις πανω απο μια ωρα αμστερνταμ θα πληρωσεις νομιζω 150 ευρω παραπανω.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Τελικα θα νοικιασουμε αυτοκινητο απο στοκχολμη αν τον παρουμε μαζι αλλα με ανησυχει το ταξιδι με το αεροπλανο. Οσοι απο εσας φερατε σκυλο απο εξωτερικο η εχετε ταξιδεψει ετσι πως ηταν η εμπειρια με το ταξιδι στις αποσκευες;

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Εχω ακουσει οτι οι συνθηκες κατω δεν ειναι ασχημες και ποτε για σκυλο που μετα ειχε προβλημα...
Πως τον βλεπεις τον Ελβις? μονος του μενει σε crate για ωρες....σωστα? νομιζω δεν θα εχει προβλημα...
πες μου παλι εταιρεια και μεσω ποιας πολης?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
¨Εχω ακούσει για την SAS και το ατύχημα που είχε η Αλεξία Καμμένου. Την SAS την αποκλείω, άλλωστε δεν εχει απευθείας πτήση. Bρήκα απευθείας πτηση από Αθήνα Στοκχόλμη με την norwegian.com . τώρα όσο για τον Ελβις, έμενε μονος του ώρες σε crate , το έχουμε κόψει τώρα και κοιμάται μαζί μας στο δωμάτιο.

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
¨Εχω ακούσει για την SAS και το ατύχημα που είχε η Αλεξία Καμμένου. Την SAS την αποκλείω, άλλωστε δεν εχει απευθείας πτήση. Bρήκα απευθείας πτηση από Αθήνα Στοκχόλμη με την norwegian.com . τώρα όσο για τον Ελβις, έμενε μονος του ώρες σε crate , το έχουμε κόψει τώρα και κοιμάται μαζί μας στο δωμάτιο.
μια χαρα η Norwegian και με πολυ καλες τιμες....ειναι στυλ charter απ'οσο ξερω....κι αφου παει απ'ευθειας, παρτην....
με περνετε κι εμενα μαζι? μια χαρα εχω μαθει στο crate....:p

kaleidoscope

Well-Known Member
1 Μαρτίου 2011
51
0
Ρωτησε αν δεχονται τον σκυλο και ειναι οκ με την φυλη. Το ξερω οτι ακουγεται απλοικο αλλα δεν ειναι τιποτα δεδομενο με τις αεροπορικες!. Κλεισε θεση για τον σκυλο στην πτηση. Προφανως θα σου πουν οτι αυτο θα γινει καποιες μερες πριν την πτηση. Ρωτησε τη χαρτια θελουν (Pet passport, εμβολιο λυσσας και ποσες μερες πρεπει να εχουν περασει, βεβαιωση εντος 24ωρου απο γιατρο κλπ) και αγορασε το κατταληλο κεννελ(ειναι λιγο δαπανηρο!). Αν σε στειλουν σε εταιρεια cargo ειναι η ιδια διαδικασια μονο που πρεπει να πας το σκυλο 2 ωρες πριν στα γραφεια της εταιρειας (swiss cargo etc) στο βενιζελος και να το παραλαβεις αντιστοιχα στη στοκχολμη. Βεβαια το cargo ειναι πολυ πιο δαπανηρο!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Ρωτησε αν δεχονται τον σκυλο και ειναι οκ με την φυλη. Το ξερω οτι ακουγεται απλοικο αλλα δεν ειναι τιποτα δεδομενο με τις αεροπορικες!. Κλεισε θεση για τον σκυλο στην πτηση. Προφανως θα σου πουν οτι αυτο θα γινει καποιες μερες πριν την πτηση. Ρωτησε τη χαρτια θελουν (Pet passport, εμβολιο λυσσας και ποσες μερες πρεπει να εχουν περασει, βεβαιωση εντος 24ωρου απο γιατρο κλπ) και αγορασε το κατταληλο κεννελ(ειναι λιγο δαπανηρο!). Αν σε στειλουν σε εταιρεια cargo ειναι η ιδια διαδικασια μονο που πρεπει να πας το σκυλο 2 ωρες πριν στα γραφεια της εταιρειας (swiss cargo etc) στο βενιζελος και να το παραλαβεις αντιστοιχα στη στοκχολμη. Βεβαια το cargo ειναι πολυ πιο δαπανηρο!!
H norwegian.com δέχεται σκύλους σε ανώτερο μέγεθος κλουβιού 120x81x89 cm. (Ελπίζω ότι σ'αυτό χωράει να σηκώνεται και να γυρίζει ο ελβις). ΄Οσο για το passport, αλλάζουν από 1/1 οι κανονισμοί οπότε για να μπει Σουηδία ένας σκύλος από την ΕΕ θα χρειάζεται ευρωπαικό διαβατήριο και τον έλεγχο από τον κτηνίατρο πριν την αναχώρηση. Ουφ αγχώνομαι, δεν ξέρω μήπως πρέπει να τον αφήσουμε εδώ καλύτερα.

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Aσχετο αλλα και σχετικο!

η κτηνιατρος μου ειπε οτι απο 01/01/2012 τα σκυλια στην Αγγλια θα μπαινουν κανονικα με Passport, αντιλυσσικο και τσιπ οπως στις υπολοιπες χωρες!
εχουν θεμα μονο για απ'εθειας πτησεις απο την Αθηνα.....(@#4%%6*$%^)...

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
LUFTHANSA για εμενα η καλυτερη.(τα 200ε περιπου ανα διαδρομη ειναι πολλα βεβαια.)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
LUFTHANSA για εμενα η καλυτερη.(τα 200ε περιπου ανα διαδρομη ειναι πολλα βεβαια.)
Zouzoune συμφωνώ απόλυτα αλλά δεν έχουν οι δαίμονες απευθείας πτήση. Και δεν θέλω να τον υποβάλλω σε 3 πτήσεις..Το ξέρω γιατί πάντα με lufthansa πάμε εκτός αν αλλάξει κάτι.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.253
Μέλη
20.031
Νεότερο μέλος
albatros