Μεταφορά σκύλου στην πόλη

Georgia M.

New Member
22 Σεπτεμβρίου 2017
4
0
28
Γεια σας, ειμαι καινουργια εδω στην παρεα και αποφασισα να παρω το θαρρος να σας γραψω γιατι ειναι πιθανων να ειστε η μονη μου ελπιδα αυτη την στιγμη. Αρχικα με λενε Γεωργια, και ειμαι σε ταξη του λυκειου. Το προβλημα μου ειναι, οτι η γιαγια μου, θα πρεπει να κατεβει στην Αθηνα για μια εγχειρηση και θα μεινει εδω γυρω στους 1-2 μηνες. (Υπολογιστε οτι θα ερθει απο τελη οκτωβρη- αρχες νοεμβρη) Εχουμε λοιπον ενα σκυλακι, γυρω στα 4-5 χρονων, ειναι μεσαιου μεγεθους και το ειχαμε βρει αδεσποτο στον εξωχικο μας και το πηραμε. Εχει αριστες σχεσεις και με εμενα, και με την οικογενεια μου, ειναι ηρεμο & δεν προκαλει φασαριες. Ανυσηχω λοιπον, για το γεγονος, οτι τωρα θα πρεπει να μεινει μονη της αρκετο καιρο (και μονο καποιοι γειτονες θα μπορουν να της παρεχουν φαι-νερο, αλλα μεχρι εκει). Μενει ελευθερη, στην αυλη στο εξωχικο μας, αλλα γενικα εχει κανει τρυπες και βγαινει εξω. :cautious: Τον χειμωνα εκει, χτυπαει ανετα -8 και πολυ πιθανων να χιονισει, και δεν θα μπορεσει να αντεξει -φυσικα-, ειδικα χωρις παρεα. Οποτε σκεφτομαι να την φερω στην Αθηνα, οπου μενουμε σε πολυκατοικια δυστηχως, αλλα εχουμε μεγαλο μπαλκονι και ισως να πεισω τους γονεις μου τις κρυες μερες να μενει μεσα στο σπιτι. Φυσικα ειμαι προθυμη να την βγαζω βολτα καθημερινως, να της παρεχω την καταλληλη ασκηση (υπαρχουν αρκετα παρκα) και να την προσεχω οσο πιο πολυ γινεται. Εδω ερχονται αντιμετωποι οι γονεις μου φυσικα.. Πρεπει με καποιον τροπο να τους δωσω να καταλαβουν, οτι δεν θα μπορεσει να μεινει μονη της τοσους μηνες και ειδικα υπο τετοιες συνθηκες. Λενε οτι θα την προσεχουν οι γειτονες, αλλα φυσικα εχουν κι αλλες δουλειες απο το να προσεχουν αν ενα σκυλακι εχει ψωφισει απο το κρυο ή χαθει ή τρομοκρατηθει απο τις καταιγιδες. (Ειναι απο τα σκυλια, που στο πρωτο μπουμπουνιτο, εχουν φυγει τρεχοντας). Ολες οι απαντησεις θα ηταν ευπροσδεκτες, αν θελετε παραπανω πληροφοριες ειμαι διαθεσιμη να σας δωσω. Ειναι γυρω στα 20-30 κιλα και αν καταφερω να την φερω, θα εχω προετοιμασει απο πιο τα απαραιτητα. Συγνωμη για την πολυλογια, ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας, περιμενω οποια βοηθεια ειναι διαθεσιμη <3

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
34
γεια σ γεωργια και μπραβο π αγαπας το σκυλακι σου τοσο και νοιαζεσαι...πες του να βγουν να κατσουν εξω στους -8 και θα πηγαινεις εσυ <<σαν γειτονας>> να τους βαζεις νερο και φαγητο καθε 12 ωρες κ αν το ξεχασεις καμμια φορα δεν πειραζεi, θα πας πιο μετα..να δουμε αν θα περασουν καλα

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Το θεμα ποιο ειναι ακριβως?
Να πειστουν οι γονεις?
Λογικά να σκεφτουν θα καταλαβουν αμέσως τι πρεπει να γινει.
Εαν παλι η λογικη σκεψη δε τους βολευει μπορεις παντα να τους παραθεσεις κ την αναλογη νομοθεσια,
η οποια ειναι αρκετα ξεκαθαρη,ως προς του οτι :
ενας ιδιοκτητης είναι υποχρεωμένος να εξασφαλίζει κατάλληλο κατάλυμα στο κατοικίδιό του,
να φροντιζει να διαμένει στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτη,
να μην παραμενει μόνιμα σε ανοιχτούς χώρους...κλπ κλπ

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
@sake μ'αρέσετε πολύ, έτσι...2-3 που υποδέχεστε πάντα τα νέα μέλη, γλυκά και ευγενικά και μαλώνετε μερικούς άλλους, που...κράζουν! (y)

@Μαρια&Ηρα οι υποχρεώσεις αυτές, που σωστά αναφέρεις, έχουν ένα χαρακτηριστικό. Προκύπτουν από την νομιμότητα, της ιδιοκτησίας του σκύλου. Τουλάχιστον δηλαδή από το chip. Αν αυτό δεν υπάρχει, τρέχα γύρευε o_O

@Georgia M. καλώς ήρθες στο φόρουμ! :)
Τι είδους βοήθεια, θα ήθελες να βρεις από εμάς, σχετικά με το πρόβλημά σου; Τι θα ήθελες να ακούσεις;
Δεν υπάρχει μέσο πίεσης, που μπορούμε να προτείνουμε, ώστε να πείσεις τους γονείς σου, να ασχοληθούν με τον σκύλο. Αν δεν θέλουν, δεν μπορείς να τους αναγκάσεις. Αν πάλι, καταφέρεις να φέρεις τον σκύλο στο διαμέρισμα, όλα όσα λες ότι είσαι πρόθυμη να κάνεις για την ευζωία του, είσαι υποχρεωμένη να τα κάνεις. Δεν του κάνεις χάρη. Οτι όμως είναι να κάνεις, κάντο άμεσα, ώστε αν τελικά δεν τα καταφέρεις, να προσπαθήσεις έστω, να του βρεις ένα καλό σπίτι, έστω για φιλοξενία, τον καιρό που η γιαγιά θα χρειαστεί να λείπει. Ισως, με την βοήθεια της κοντινότερης φιλοζωικής στο χωριό σας. Και όταν με το καλό, η γιαγιά επιστρέψει και η μικρή υπάρχει ακόμη στην ζωή σας, θα πρέπει να βρείτε τρόπους, να μην το σκάει. Οι κίνδυνοι που παραμονεύουν, είναι πάρα πολλοί. Ελπίζω τουλάχιστον, να είναι στειρωμένη.

Georgia M.

New Member
22 Σεπτεμβρίου 2017
4
0
28
@sake μ'αρέσετε πολύ, έτσι...2-3 που υποδέχεστε πάντα τα νέα μέλη, γλυκά και ευγενικά και μαλώνετε μερικούς άλλους, που...κράζουν! (y)

@Μαρια&Ηρα οι υποχρεώσεις αυτές, που σωστά αναφέρεις, έχουν ένα χαρακτηριστικό. Προκύπτουν από την νομιμότητα, της ιδιοκτησίας του σκύλου. Τουλάχιστον δηλαδή από το chip. Αν αυτό δεν υπάρχει, τρέχα γύρευε o_O

@Georgia M. καλώς ήρθες στο φόρουμ! :)
Τι είδους βοήθεια, θα ήθελες να βρεις από εμάς, σχετικά με το πρόβλημά σου; Τι θα ήθελες να ακούσεις;
Δεν υπάρχει μέσο πίεσης, που μπορούμε να προτείνουμε, ώστε να πείσεις τους γονείς σου, να ασχοληθούν με τον σκύλο. Αν δεν θέλουν, δεν μπορείς να τους αναγκάσεις. Αν πάλι, καταφέρεις να φέρεις τον σκύλο στο διαμέρισμα, όλα όσα λες ότι είσαι πρόθυμη να κάνεις για την ευζωία του, είσαι υποχρεωμένη να τα κάνεις. Δεν του κάνεις χάρη. Οτι όμως είναι να κάνεις, κάντο άμεσα, ώστε αν τελικά δεν τα καταφέρεις, να προσπαθήσεις έστω, να του βρεις ένα καλό σπίτι, έστω για φιλοξενία, τον καιρό που η γιαγιά θα χρειαστεί να λείπει. Ισως, με την βοήθεια της κοντινότερης φιλοζωικής στο χωριό σας. Και όταν με το καλό, η γιαγιά επιστρέψει και η μικρή υπάρχει ακόμη στην ζωή σας, θα πρέπει να βρείτε τρόπους, να μην το σκάει. Οι κίνδυνοι που παραμονεύουν, είναι πάρα πολλοί. Ελπίζω τουλάχιστον, να είναι στειρωμένη.
Φυσικα και ειναι στειρωμενη, εχουμε φροντισει για αυτο αρκετα χρονια πριν. Απλα χρειαζομαι επιχειρηματα για να δεχτουν. Πιστευω οτι αν πειστει ενας απο τους 2, ο αλλος δεν θα ειναι προβλημα. ;) Δεν υπαρχει πιθανοτητα να παει αλλου, και αυτο το ξερω γιατι σιγουρα δεν θα δεχτουν εφοσων δεν ειμαι ανεξαρτητη για να την παω σε καποιον αλλο ή σε μια φιλοζωικη. Οι επιλογες ειναι ή στον διαμερισμα μου ή στο εξωχικο μου μονη της..

Georgia M.

New Member
22 Σεπτεμβρίου 2017
4
0
28
Το θεμα ποιο ειναι ακριβως?
Να πειστουν οι γονεις?
Λογικά να σκεφτουν θα καταλαβουν αμέσως τι πρεπει να γινει.
Εαν παλι η λογικη σκεψη δε τους βολευει μπορεις παντα να τους παραθεσεις κ την αναλογη νομοθεσια,
η οποια ειναι αρκετα ξεκαθαρη,ως προς του οτι :
ενας ιδιοκτητης είναι υποχρεωμένος να εξασφαλίζει κατάλληλο κατάλυμα στο κατοικίδιό του,
να φροντιζει να διαμένει στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτη,
να μην παραμενει μόνιμα σε ανοιχτούς χώρους...κλπ κλπ
δεν θα ακουσουν απο νομοθεσιες, αν και η μητερα μου ειναι φιλοζωη αλλα ο πατερας μου ειναι της αποψης 'τα σκυλια δεν μενουν σε διαμερισματα' (ακομα και αν ειναι τυπου malteze, pomeranian, yorkshire terrier που ειναι μικρουλικα)

Georgia M.

New Member
22 Σεπτεμβρίου 2017
4
0
28
γεια σ γεωργια και μπραβο π αγαπας το σκυλακι σου τοσο και νοιαζεσαι...πες του να βγουν να κατσουν εξω στους -8 και θα πηγαινεις εσυ <<σαν γειτονας>> να τους βαζεις νερο και φαγητο καθε 12 ωρες κ αν το ξεχασεις καμμια φορα δεν πειραζεi, θα πας πιο μετα..να δουμε αν θα περασουν καλα
ευχαριστω πολυ για το καλωσορισμα :rolleyes:
ειμαι σιγουρη, οτι αν με φτασουν μεχρι τα ακρα υπαρχει περιπτωση να τους πω και αυτο:ρ

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
34
@mareco βρε φιλη μου...τι εγραψα? τα καλυτερα εγραψα για το κοριτσι και της ειπα και μπραβο που νοιαζεται.. προφανως και το ειπα χαριτολογωντας για τους γονεις της

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν