Μεταφορά σκύλου με αεροπλάνο

spanielboy

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2007
79
0
Μακεδονία
suspektir.blogspot.com
Καλησπέρα παιδιά.

Λοιπόν. Έχω βρει ένα σκυλί στην Αθήνα και θέλω να το φέρω μαζί μου με το αεροπλάνο, στις 3 Σεπτεμβρίου που γυρνάω. Το εισιτήριο είναι ήδη κλεισμένο ηλεκτρονικά. Τι πρέπει να κάνω; Και πόσο θα κοστίσει;

Απαντήστε όσοι γνωρίζετε.

(Διάβασα κάποια θέματα εδώ, αλλά ήταν λίγο πιο γενικά και περισσότερο μιλούσαν για μεταφορές σκύλων από εξωτερικό).

spanielboy

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2007
79
0
Μακεδονία
suspektir.blogspot.com
Ο τίτλος κόπηκε. Θα το καταλαβαίνατε μάλλον γιατί έχω πει ότι είμαι από Βόρεια Ελλάδα. Από "Αθήνα προς Θεσσαλονίκη" λοιπόν.

Rottie: Ο τίτλος διορθώθηκε γιατί η πλατφόρμα του φόρουμ δέχεται συγκεκριμένο αριθμό χαρακτήρων ως τίτλο θέματος.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αγαπητέ spanielboy, έχω να κάνω μία παρατήρηση σχετικά με την υιοθεσία ζώων.

Απ’ ότι μας έχεις πει είσαι μόλις 17 ετών και ήδη έχεις πολύ επιβαρημένο πρόγραμμα λόγω σχολείου και διαβάσματος. Υποθέτω πως μετά το Λύκειο θα ακολουθήσουν σπουδές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Σε ένα χρόνο από τώρα θα είσαι κατά πάσα πιθανότητα φοιτητής και μάλιστα είναι πολύ πιθανόν, να σπουδάζεις σε άλλη πόλη από αυτή που διαμένεις.

Αυτή τη στιγμή φροντίζεις 3 σκυλιά. Την Ινώ, η οποία πάσχει από κάκωση στον νωτιαίο μυελό επειδή πήδηξε από το φράκτη του σπιτιού σου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και 2 κουτάβια τα οποία επίσης δεν μπορείς να περιορίσεις γιατί όπως χαρακτηριστικά μας έχεις γράψει:

spanielboy said:
επίσης, που και που την κοπανάνε κάτω από τις αυλόπορτες και τα κυνηγάω εγώ σα χαζό Κι εδώ είναι που ήθελα να σας ρωτήσω κάτι. Να βγαίνω να τα μαζεύω ή να τ'αφήνω(γιατί έξω από το σπίτι είναι ένα παρκάκι και έχει χόρτα και παίζουν) να γυρνάνε μόνα τους;;; Θα γυρνάνε όμως;;;
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, τον τέταρτο σκύλο τι τον θέλεις?
Θα μου επιτρέψεις να σου πω πως αυτό δεν είναι φιλοζωική στάση, είναι συλλογή ζώων.
Θα σου συνιστούσα να αρκεστείς στην φροντίδα των τριών ζώων που ήδη έχεις, μιας που το ένα έχει κινητικά προβλήματα και τα άλλα 2 είναι κουτάβια και να αφήσεις το τέταρτο να υιοθετηθεί από κάποια άλλη οικογένεια.
Εάν επιμένεις να πάρεις άλλο ένα σκυλί στο σπίτι σου, θα πρέπει να σκεφτείς τι θα γίνουν αυτά τα ζώα σε λίγο καιρό που τα δεδομένα της ζωής σου πιθανόν να αλλάξουν.

Όσο αφορά την μεταφορά οποιουδήποτε ζώου με αεροπλάνο, μπορείς να πάρεις τηλέφωνο την αεροπορική εταιρεία με την οποία θα ταξιδέψεις και να ζητήσεις πληροφορίες.

spanielboy

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2007
79
0
Μακεδονία
suspektir.blogspot.com
ROTTIE said:
Αγαπητέ spanielboy, έχω να κάνω μία παρατήρηση σχετικά με την υιοθεσία ζώων.

Απ’ ότι μας έχεις πει είσαι μόλις 17 ετών και ήδη έχεις πολύ επιβαρημένο πρόγραμμα λόγω σχολείου και διαβάσματος. Υποθέτω πως μετά το Λύκειο θα ακολουθήσουν σπουδές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Σε ένα χρόνο από τώρα θα είσαι κατά πάσα πιθανότητα φοιτητής και μάλιστα είναι πολύ πιθανόν, να σπουδάζεις σε άλλη πόλη από αυτή που διαμένεις.

Αυτή τη στιγμή φροντίζεις 3 σκυλιά. Την Ινώ, η οποία πάσχει από κάκωση στον νωτιαίο μυελό επειδή πήδηξε από το φράκτη του σπιτιού σου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και 2 κουτάβια

Αγαπητή Rottie. Πρέπει να αναφέρω (και δυστυχώς δεν το έκανα έγκαιρα στο post που είχα ανοίξει για τα κουτάβια που βρήκα στο δρόμο) πως αυτή τη στιγμή φροντίζω μόνο την Ινώ. Τα δυο κουτάβια έχουν πάει σε δυο πολύ καλά σπίτια. Τα φρόντισα φυσικά με το παραπάνω μέχρι να τα παραδόσω εκεί που έπρεπε και τα ήθελαν.

Με συγχωρείς, αλλά ποτέ δεν θα προχωρούσα σε άσκοπη συλλογή ζώων. Το θεωρώ μεγάλη αλαζονεία.

Έχεις απόλυτο δίκιο για όσα λες για την ηλικία μου και το σχολείο μου κτλ. Όμως πρέπει να σου πω πως στην οικογένεια οι δικοί μου με βοηθάνε πολύ στη φροντίδα των ζώων, ειδικά τώρα με την Ινώ.

Και για να κλείσω, θέλω απλά να σου πω (αλλά και σε όλους που πιθανόν θα είχαν την ίδια ένσταση με εσένα) πως το 2ο σκυλί που τώρα θα πάρω, αν όλα πάνε καλά, θα είναι για κάποιο ειδικό λόγο, για να βοηθήσω μια φίλη.

Αυτό.

Ευχαριστώ που απάντησες στο μήνυμά μου.

bulldy

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2006
67
0
Εαν το σκυλάκι που βρήκες είναι κάτω από 8 κιλά μαζί με το κλουβί του μπορείς να πάρεις τηλέφωνο στην εταιρεία να δώσεις τα στοιχεία σου και να ζητήσεις επιβεβαίωση για κράτηση για τον σκύλο σου. Ετσι θα ταξιδέψετε μαζί στην καμπίνα. Φυσικά θα πληρώσεις για τον σκύλο, νομίζω είναι 10 ευρώ ανα κιλό. Αν είναι πιο βαρύς θα πάει στις αποσκευές και πάλι θα πληρώσεις σαν έξτρα βάρος.

elena

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2007
136
0
Heraklion
www.cookiespirit.freegr.net
Η χρέωση είναι ανάλογα την εταιρεία. Η Aegean ας πούμε που το γνωρίζω χρεώνει 6 ευρώ για σκύλο που ταξιδεύει μαζί σου στην καμπίνα και αν είναι βαρύτερος από 8 κιλα τότε παεί στο χώρο των αποσκευών και χρεώνει 6 ευρώ μέχρι τα 5κιλα και από εκεί και πέρα 2 ευρώ το κιλο. Πάντως αυτό ισχύει στην συγκεκριμένη εταιρεία και το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να ρωτήσεις την εταιρεία που πρόκειτε να ταξιδεψεις για να ξέρεις σίγουρα τι χρέωση θα έχεις.

gwgw

Well-Known Member
παρε πρωτα τηλ την εταιρεια και εκεινη θα σου πει ακριβως τη να κανεις.
Εταιρεια απο εταιρεια εχει διαφορα..
με τον προηγουμενο σκυλο μου ειχαμε ταξιδεψει πολλες φορες με αεροπλανο.

ηταν 25 κιλα περιπου, ειχαμε κουβουκλιο ταξιδιου, και καθε φορα που πηγαινα Κερκυρα, επρεπε να κλεισω εισητηριο τουλαχιστον δεκαπεντε μερες ποιο νωρις ωστε να υπολογιστει και ο σκυλος...αυτο βεβαια μονο οταν πηγαιναμε κερκυρα γιατι στον γυρισμο το αεροδρομιο της κερκυρας δεν απαιτουσε καμια τετοιου ειδους αναμονη.