Μεταφορά με αυτοκίνητο

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Feroza... Στη σκυλιέρα αυτή ο σκύλος ενοχλείται κι από το θόρυβο κι από τις επικίνδυνες αναθυμιάσεις της εξάτμισης. Πρόσεχε μη βρεις καμιά στιγμη τα κορίτσια σου τάβλα... Καλύτερα ειδικά διαμορφωμένο τρέιλερ για το σκύλο, ή απλό τρέιλερ για τα πράγματα, και φυσικά σχάρα στην οροφή του αυτοκινητου, ίσως και σε συνδυασμό με μπαγκαζιέρα οροφής (για τα πράγματα πάντα)

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Feroza... Στη σκυλιέρα αυτή ο σκύλος ενοχλείται κι από το θόρυβο κι από τις επικίνδυνες αναθυμιάσεις της εξάτμισης. Πρόσεχε μη βρεις καμιά στιγμη τα κορίτσια σου τάβλα... Καλύτερα ειδικά διαμορφωμένο τρέιλερ για το σκύλο, ή απλό τρέιλερ για τα πράγματα, και φυσικά σχάρα στην οροφή του αυτοκινητου, ίσως και σε συνδυασμό με μπαγκαζιέρα οροφής (για τα πράγματα πάντα)
,,,
,,
ειναι ειδικα μελετημενες αυτες οι μπαγκαζιερες,,, αφου ειναι για κυνηγους,, και τα σκυλια βγαινουν ξεκουραστα και χωρις να ειναι ζαβλακωμενα ουτε απο εξατμισεις ουτε απο θορυβους,,, ουτε κρυο τα πιανει εκει μεσα ουτε ζεστη,,, και σε πληροφορω οτι ειναι και πανακριβες !!!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Το ξέρω ότι είναι ακριβές, και υπάρχουν και πολλά είδη, ορισμένες είναι σα λουξ σουίτες.. Αλλά κάπου (δε βρίσκω που ρε γμτ) έπεσα πάνω σε ένα άρθρο που έλεγε πολύ πιο αναλυτικά αυτά που σου εγραψα παραπάνω, οπότε πάψαμε να το σκεφτόμαστε...

(Άσχετο κάποιοι κυνηγοί τα έχουν μόνιμα σχεδόν τα σκυλιά τους εκεί μέσα, κάτι που το βρίσκω απάνθρωπο... Ελπίζω να μειώνεται ο αριθμός αυτών των αναίσθητων όσο περνάει ο καιρός)

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.752
7.281
Με τίποτα ρε συ feroza...

Κάτι εκεί αψηλά μου λέει ότι είσαι γραμμένος και σε άλλο ένα φόρουμ :p

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
παντος για ενα ταξιδακι το καλοκαιρι εντος ελλαδος- υπαρχει και το κτελ για τα παιδια!
για να ειναι ανετος ο σκυλος!!
Θα συμφωνήσω απόλυτα!
κι εμείς... 2 μπροστά και τα 2 σκυλιά πίσω... και οι υπόλοιποι (και είναι αρκετοί, ζωή νάχουμε), με όποιο άλλο μέσο μπορεί και επιθυμεί ο καθένας!!!:D

παντως το κριτηριο να παρω σκυλο αναλογα με το τι χωραει στο αυτοκινητο μου εμενα με φρικαρει ,,, !! εξαλλου ενα ρητο λεει... ολοι οι καλοι χωρανε ==))
Θα συμφωνήσω, επίσης, απόλυτα!
αρκεί να μη στριμώχνονται τα σκυλιά...:cool:

...O σωστός προγραμματισμός προλαμβάνει ανεύθυνες πράξεις και βγαίνει πάντα σε όφελος του σκύλου.
Τι έχω πάθει σήμερα και συμφωνώ με όλους και με όλα???;)

Ελά, όμως, που εδώ θα διαφωνήσω ΑΠΟΛΥΤΑ - ΚΑΘΕΤΑ και ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ !!!

,,,
,,
ειναι ειδικα μελετημενες αυτες οι μπαγκαζιερες,,, αφου ειναι για κυνηγους...
Τώρα, σώθηκες!!!:cool:

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Εγώ πάντος έτσι όπως το έχω σκεφτεί όταν φτάσει εκείνη η ώρα,μπαγκαζιέρα ίσως οροφής για τα πράγματα,ο σκύλος στο πορτ παγκαζ χωρίς την ανταζιέρα(όπως τον βαζω τώρα)αλλά χωράει και το κλουβι μεταφοράς του αυτοκινητου που είναι στα μελωντικα σχεδια μου!
Και ότι εξτρα ανάμεσα μας....και όλοι οι καλοί χωράνε!:cool:

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.752
7.281
Από όταν ήμουν παιδί πάντως τα αυτοκίνητα μεγαλώνανε μαζί με την τετράποδη οικογένεια... Και όσο δεν υπήρχαν λεφτά να μεγαλώσουν τα αυτοκίνητα όλοι οι καλοί χωρούσαν - με μένα στριμωγμένη ανάμεσα σε γατόκλουβα και σκυλομουσούδες. Και σε σκαραβαίο μια χαρά χωρούσαμε για χρόνια πάντως. Μετά μεγάλωσα, ψήλωσα και έπιανα περισσότερο χώρο και ξεβόλεψα όλο τον τετράποδο κόσμο, αλλά και τον δίποδο από τη γκρίνια μου που πιανόμουν συνέχεια!

Δε θέλει κόπο.. θέλει θέληση.

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Αρχικό μήνυμα απο ferozasea
==))
Ελά, όμως, που εδώ θα διαφωνήσω ΑΠΟΛΥΤΑ - ΚΑΘΕΤΑ και ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ !!!

Τι ακριβως μπορει να παθει το σκυλι εκει μεσα δηλαδη?

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Τι ακριβως μπορει να παθει το σκυλι εκει μεσα δηλαδη?
Απο το να χεστει πανω του απο τον φοβο του- μεχρι να γινει πιττα εαν ξεχασει ο απο πισω να φρεναρει.
Οι δικες μου την θερμοπληξια θα την εχουν επισης σιγουρη το καλοκαιρη- εδω τους βρεχω και με κλιμα μεσα στο αμαξι και δυσκολευονται.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Πλέον από άποψη συνθηκών εντός της μπαγκαζιέρας (θερμοκρασία, χώρος για να κινηθούν κτλ) είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα!

Προσωπικά έχω μπει σε ένα τέτοιο, trailer όμως που το σέρνει αμάξι, που έχει 4 εισόδους για σκυλιά και ενώ ήταν παρκαρισμένο στον ήλιο για ώρα μόλις άνοιξα την μια πόρτα και μπήκα ο μισός μέσα μου ήρθε μια δροσιά.

Ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει το οποιοδήποτε ατύχημα!
Οι μπαγκαζιέρες πλέον έχουν εξελιχθεί, δεν είναι τα παλιά ξύλινα υποτυπώδη κουτιά που έβαζαν για την μεταφορά. Όλο και περισσότερο βλέπουμε καλύτερα κουτιά.
Τώρα για τον πίσω που θα ξεχαστεί και δεν θα πατήσει φρένο, είναι μια πιθανότητα ναι. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και όντας ο σκύλος μέσα στο box στα πίσω καθίσματα. Πέφτει κάποιος πάνω σου και σε κάνει μια άμορφη μάζα λαμαρίνας.

At the end?
Κάτσε σπίτι!Α, μπορεί να πέσει η οικοδομή!
Πάνε μείνε στο ύπαιθρο. Α, μπορει να γίνει σεισμός και να ανοίξει η γη να μας καταπιεί!
:culo:

Απο το να χεστει πανω του απο τον φοβο του- μεχρι να γινει πιττα εαν ξεχασει ο απο πισω να φρεναρει.
Οι δικες μου την θερμοπληξια θα την εχουν επισης σιγουρη το καλοκαιρη- εδω τους βρεχω και με κλιμα μεσα στο αμαξι και δυσκολευονται.
Αν χεστεί επάνω του από το ο,τιδήποτε ας ψάξει αλλού τον λόγο και όχι από την μπαγκαζιέρα! Φοβία, όχι καλή κοινωνικοποίηση, βλάκας ιδιοκτήτης που τον έβαζε με το ζόρι μέσα στο box!
Αν δυσκολεύονται οι βραχυκέφαλες φυλές τόσο πολύ το καλοκαίρι ας αλλάξουν οι ιδιοκτήτες την ώρα που ταξιδεύουν μέσα στην ημέρα (αν γίνεται) ώστε να αναχωρούν ή πολύ πρωί ή πολύ βράδυ που έχει δροσούλα!
Χειρότερα είναι ένας σκύλος μέσα σε καμπίνα με μόνη "προστασία" τα τζάμια και που περνάει αβέρτα η ζέστη και πάλι, κλιματιστικό, και άλλα 2-3-4 σώματα που εκπέμπουν θερμακρασία 36°C και άλλο μέσα στην μπαγκαζιέρα.Από άποψη θερμοκρασίας είναι 1000 φορές καλύτερη!
Τα καυσαέρια θα βλάψουν μόνο σε κίνηση μέσα σε πόλη με σταμάτα-ξεκίνα και αν πηγαίνουν προς τις γρύλλιες του αερισμού της μπαγκαζιέρας. Ειδάλλως αν είσαι εν κινήσει τα καυσαέρια φεύγουν στην ατμόσφαιρα.
Και μέσα στην καμπίνα αναπνέεις περισσότερα αέρια από τον μπροστινό μέσω του αερισμού του αυτοκινήτου.

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.804
20.133
Υπάρχουν όντως hi-tech σκυλιέρες!
Μετρημένες όμως, στα δάχτυλα του ενός χεριού και προσωπικά τις έχω δει, μόνο σε εκθέσεις μορφολογίας. Στους δρόμους, βλέπω μόνο αυτές τις ξύλινες, που συνήθως χρησιμοποιούνται από κυνηγούς, και εφόσον η εναλλακτική είναι, δεμένα από πίσω στον κοτσαδόρο, να ακολουθούν...χαρωπά, μια χαρά πολυτελείας είναι για τα σκυλιά τους. Εγώ πάντως, σκύλο μου, μέσα σε τέτοιο [σαν της φωτό] δεν έβαζα, ούτε για τις ανάγκες φωτογράφησης.

Επίσης, σε περίπτωση μεγάλης σε διάρκεια παραμονής στο αμάξι, εν μέσω υψηλών εξωτερικών θερμοκρασιών, λέω με απόλυτη σιγουριά, ότι δροσίζομαι μόνο με το air-condition και ουχί με τον καυτό αέρα, που μπαίνει από τα ανοιχτά παράθυρα :rolleyes:

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
το καντρα πλακε θαλασσης δεν το περνα η ζεστη και το κρυο,,, και φυσικα οι ωρες που επιλεγουμε μετακινηση ειναι χωρις κινηση και χωρις ζεστη... θα παμε πιο ανετα και πιο οικονομικα και εμεις οταν εχουμε να κανουμε χιλιομετρα,,, ,, και οι ,μπαγκαζιερες τρειλερ για σκυλους ειναι μια καλη λυση και αυτες αλλα παρα πολυ ακριβες,,,

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.757
7.932
Από όταν ήμουν παιδί πάντως τα αυτοκίνητα μεγαλώνανε μαζί με την τετράποδη οικογένεια... Και όσο δεν υπήρχαν λεφτά να μεγαλώσουν τα αυτοκίνητα όλοι οι καλοί χωρούσαν - με μένα στριμωγμένη ανάμεσα σε γατόκλουβα και σκυλομουσούδες. Και σε σκαραβαίο μια χαρά χωρούσαμε για χρόνια πάντως. Μετά μεγάλωσα, ψήλωσα και έπιανα περισσότερο χώρο και ξεβόλεψα όλο τον τετράποδο κόσμο, αλλά και τον δίποδο από τη γκρίνια μου που πιανόμουν συνέχεια!

Δε θέλει κόπο.. θέλει θέληση.
Μου θύμισες τώρα ακαραβαίο με σκύλο γάτα μέσα ελεύθερους και παπαγαλάκια (όχι ελεύθερα) χαχαχα τι πλάκα είχαμε παίζει να γελούσε όλη η γειτονιά μαζί μας αλλά τα ζώα μας κυριοι!!!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.752
7.281
Μου θύμισες τώρα ακαραβαίο με σκύλο γάτα μέσα ελεύθερους και παπαγαλάκια (όχι ελεύθερα) χαχαχα τι πλάκα είχαμε παίζει να γελούσε όλη η γειτονιά μαζί μας αλλά τα ζώα μας κυριοι!!!
Γάτα ελεύθερη?? Τον ζούσατε τον κίνδυνο χαχαχα!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn