Μεταφορά Αίγιο - Θεσσαλονίκη

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Όσο περνάν οι μέρες και δεν βρίσκω δρομολόγιο αρχίζω και απογοητεύομαι. Μίλησα με κάποιους εθελοντές όπως και εταιρίες μεταφοράς κατοικίδιων και μου ζήτησαν από 170€ έως 350€. Μου φάνηκαν πολλά. Θα προτιμούσα αυτά τα χρήματα να τα επένδυα σε κάτι πιο ουσιαστικό για το σκυλάκο (ποιοτικότερη τροφή, κτηνιατρικές εξετάσεις, εκπαίδευση, αξεσουάρ) παρά στη μεταφορά του...Τι λέτε;
Εμείς τι να πούμε για κάτι τέτοιο που είναι καθαρά προσωπικό θέμα;
Κάνε μία σύγκριση το πόσο θα σου στοιχίσει αν πας ο ίδιος με μία μεταφορική και αναλόγως πράττεις.

• Like
Reactions: groun

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Γιατι δεν πας ο ιδιος να τον παρεις;
Να δεις τον σκυλακο απο κοντα, να τον μεταφερεις εσυ....
Νομιζω ενα ΣΚ "εκδρομη" για τετοια δουλεια επιβαλλεται......

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Και εφόσον οπως λες υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι κηδεμόνες....
.... αν ημουν στη θεση της φιλοζωικής, δεν θα σκεφτόμουν να δώσω σκυλί σε άνθρωπο που έστειλε τρίτον να παραλάβει. Πρέπει να σε γνωρίσουν, να έχουν διά ζώσης επαφή μαζί σου.

• Like
Reactions: groun and l.Kyveli

Ειρήνη/Άριελ

Well-Known Member
27 Μαϊου 2015
77
75
41
Πάτρα
Καλημέρα παιδιά. Επειδή η μικρή μου για να έρθει σε μένα ταξίδεψε πρώτα με πλοίο και μετά με λεωφορείο ξέρω πως απαγορεύεται να μπει στην μπαγκαζιέρα, μιλάω πάντα για όταν υπάρχει συνοδός, γιατί χωρίς συνοδό ούτε εκεί μπαίνει. Βρίσκεται κανονικά στον χώρο των επιβατών αλλά υπάρχει όριο στα κιλά, αν θυμάμαι καλά είναι μέχρι 10 κιλά και τα δρομολόγια που μεταφέρουν ζώα συντροφιάς είναι συγκεκριμένα.

• Like
Reactions: groun

groun

Member
18 Σεπτεμβρίου 2015
10
18
Θεσσαλονίκη
Έχετε δίκιο. Πρωταρχικός μου στόχος είναι να κατέβω εγώ. Το έγραψα και παραπάνω. Απλά κοιτούσα εναλλακτικές λύσεις μήπως βρω κάτι πιο άμεσο, καθώς το να κατέβω Πελοπόννησο και πίσω, είναι αρκετές ώρες δρόμος και ταλαιπωρίας. Με τα σχόλια σας όμως κατάλαβα ότι το να κατέβω προσωπικά είναι μονόδρομος. Μην παρεξηγήσετε τις σκέψεις μου. Τώρα διαβάζω και μαθαίνω, οπότε κάποια πράγματα μου διαφεύγουν ακόμα....

• Like
Reactions: ghelly and east49

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Μίλησα με κάποιους εθελοντές όπως και εταιρίες μεταφοράς κατοικίδιων και μου ζήτησαν από 170€ έως 350€.
Όταν πήγα να παραλάβω τον κούταβο από τον εκτροφέα, η διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα, μου στοίχισε ~200€. Βενζίνες/ διόδια/ φαγητό για 1.5 άτομο (0.5 = ο 8χρονος γιο μου).
Ξεκινήσαμε Σάββατο στις 08:00 και επιστρέψαμε 23:30 με 3 στάσεις.
Εικάζω άλλα ~50€ Αθήνα - Αίγιο - Αθήνα; Σύνολο 250€.

Σημείωση ότι το δικό μου ΙΧ καίει αρκετά και δεν έχω και "ελαφρύ πόδι".

Αν μου έλεγαν 170€ να πάει άλλος να μου τον φέρει, πάλι εγώ θα πήγαινα. Αλλά σίγουρα πάλι με συνεπιβάτη. Και στη περίπτωση ενήλικου σκύλου, με ενήλικο συνεπιβάτη.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Πράγματι πολύ καλή παρατήρηση ο συνεπιβάτης. Μην ταξιδεψεις μόνος.
Κάτι άλλο που ίσως σε βοηθήσει είναι να έχεις στο μυαλό σου ότι ο σκυλάκος δεν θα σε γνωρίζει και θα έχει τάσεις φυγής. Στις στάσεις που θα κάνετε λοιπόν πρέπει να είσαι πολύ προσεχτικός καθώς θα τον βγάζεις από το αυτοκίνητο μην το κυνηγάς σε καμία εθνική..

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Λαβε υπ οψιν σου επισης οτι ο σκυλακος δεν θα σας γνωριζει κ πιθανον να μην ξερει καλα να ταξιδευει με αυτοκινητο η το αυτοκινητο να τον πειραζει.

Οποτε θα πρεπει να εχεις κανει προεργασια στο αμαξι, να εχεις ριξει καθισματα, να εχεις στρωσει κατι ωστε αν κατουρισει/ξερασει να μπορεσεις να το απομακρυνεις κ να συνεχισεις κ επισης θα πρεπει να εχεις δεσει ενα λουρι σε σταθερο σημειο, ωστε να μην σου βρισκεται συνεχεια μπροστα ο σκυλος.

Καλο ειναι επισης να εισαι εσυ εκει να τον παραλαβεις, να γνωριστειτε να σου πουν αυτοι που τον εχουνε για ιδιοτροπιες η πραγματα που πρεπει να προσεξεις κλπ.....

Πριν τον βαλεις στο αμαξι καλο ειναι να τον πας με το λουρι μια βολτουλα μαζι με αυτους που τον εχουν, να κατουροχεσει να χαλαρωσει κ να σε γνωρισει. Επισης καλο ειναι να ζητησεις να μην τον εχουνε ταισει μερικες ωρες πριν κ εσυ στην γνωριμια σας να μην τον μπουκωσεις στις λιχουδιες, για να μην ξερασει.....
Αν εισαι τυχερος κ ο σκυλος ξερει απο αμαξι κ πεσει να κοιμηθει, μην σταματησεις πουθενα....

Στα γραφω γιατι το ταξιδι ειναι μεγαλο κ πιθανον ως νεος να μην τα σκεφτεσαι.....
Καλη τυχη καλο ταξιδι κ πες μας ευχαριστα νεα!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Να σαι καλα, ελπιζω να βοηθησα κ οτι απορια εχεις ρωτα.....

Επισης καλο θα ηταν αν δεν πας μονος σου, ο δευτερος που θα ερθει να ξερει απο σκυλια ΚΑΙ απο οδήγημα.
Αν χρειαστει να κανετε σταση, ΜΗΝ αφησετε το σκυλο μου του στο αμαξι, ας μεινει ενας πισω μαζι του.

Για μενα κ για να αντεξεις κι εσυ κ ο σκυλος καλυτερα να κατεβεις Σαββατο πχ να μεινεις το βραδυ εκει κ την Κυριακη το πρωι να παραλαβεις κ να ξεκινησεις.

Θεσσαλονικη-Αιγιο ειναι ενα 8ωρο πανω κατω αν ολα πανε καλα κ χωρις στασεις. Το δυσκολοτερο σεναριο που μπορει να συμβει ειναι να εχεις μεσα το σκυλο κ να εχεις κλαταρει στο τιμονι. Οποτε προετοιμασου αναλογως........

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Στο έθεσα απλά υπόψιν σου γιατί δεν ήξερα αν γνωρίζεις για την ύπαρξή του. Αλλά, από πολλές πλευρές, προτιμότερο να κατέβεις εσύ.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Θεσσαλονικη-Αιγιο ειναι ενα 8ωρο πανω κατω αν ολα πανε καλα κ χωρις στασεις. Το δυσκολοτερο σεναριο που μπορει να συμβει ειναι να εχεις μεσα το σκυλο κ να εχεις κλαταρει στο τιμονι. Οποτε προετοιμασου αναλογως........
ε όχι καλέ...6 ώρες το λες πια. Εγνατία οδος και κάτω!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Εγνατια ε;
Θεσσαλονικη Ηγουμενιτσα παρακαμψη Αγρινιου Γεφυρα Αιγιο ε;
Εγω το ελεγα απο την αλλη μερια...
Θεσσαλονικη-Αθηνα-Αιγιο.
Δεν ξερω ποιο συμφαιρει......

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Εγνατια ε;
Θεσσαλονικη Ηγουμενιτσα παρακαμψη Αγρινιου Γεφυρα Αιγιο ε;
Εγω το ελεγα απο την αλλη μερια...
Θεσσαλονικη-Αθηνα-Αιγιο.
Δεν ξερω ποιο συμφαιρει......
Ως φοιτήτρια έκανα την διαδρομη Θεσσαλονίκη-Λαρισα-Λαμία-Πάτρα....
Ως μετα-φοιτήτρια έκανα την διαδρομή από την Εγνατία... άαααλλη αίσθηση και από χρόνο και από διαδρομη!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
...και αν την κάνεις και με BMW K1300S θα είναι τελείως άλλη αίσθηση και προφανώς δεν θα είναι ούτε καν 6 ώρες(wtf με πόσο πάτε στην Εγνατία και κάνετε τόσο πολύ?:D)...

• Like
Reactions: ghelly

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
...και αν την κάνεις και με BMW K1300S θα είναι τελείως άλλη αίσθηση και προφανώς δεν θα είναι ούτε καν 6 ώρες(wtf με πόσο πάτε στην Εγνατία και κάνετε τόσο πολύ?:D)...
Ε είπα να γράψω ενα "σεμνό" χρόνο...

Δεν ξερω μην έχουμε καναν τροχαίο και μας βρει κανα μπλόκο καμια ώρα!
Και προσέχουμε και τις αρκούδες! Α μααααα πχιαααααα :p

• Like
Reactions: Orilis

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Ναι ρε μαστορα....
Με BMW K1300S μην ξεχασεις να του πεις πως ακριβως να παρει το σκυλο μονο.....

...... γιατι εται για την ιστορια, το θεμα ειναι Αιγιο-θεσσαλονικη σε μεταφορα σκυλου,

....... οχι ποσο χρονο κάνεις απο Αιγιο για Θεσαλονικη οταν σου πουνε οτι πηρε φωτια το σπιτι σου!!!!!!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα