Μελλοντικη μαμα μαλτεζ ζητα συμβουλες για το νεοφερτο μελος

new-malta-mama

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2018
90
12
Καλημερα σας. Εδω και 2 σχεδον χρονια ψαχνω στο νετ, ενημερωνομαι απο το "ντογκφορουμ.γρ" , μιλω με ιδιοκτητες, με φιλοζωους, με κτηνιατρους και ηρθε ο καιρος που "ωριμασα" και αποφασισα υπευθυνα πως θαθελα να προστεθει ενα ακομα μελος στην οικογενεια μου. Σε λιγες εβδομαδες θα εχω στο σπιτι μου κουταβι 2-3μηνων θηλυκο ρατσας μαλτεζ που θα γινει περιπου 3,5 κιλα τελικο βαρος. Διαλλεξα αυτη τη ρατσα γιατι εχει εκ φυσεως το συνδιασμο υποαλλεργικη - ηρεμη φυλη και ταιριαζει με τις συνθηκες κ συνηθειες του σπιτιου μου. Βεβαια επικτητα αναπτυσσεται ο χαρακτηρας αλλα αλλο θεμα ειναι αυτο. Εχω ομως πολλες φοβιες γιατι ειναι μια πολυ ευαισθητη ρατσα-η πιο ευαισθητη-. Οι φοβιες αυτες με κανουν να νιωθω σαν να φερνω απο το μαιευτηριο το μωρο στο σπιτι και ειμαι μονη χωρις γονεις-πεθερικα για βοηθεια :) . Οποτε ζητω βοηθεια για το αν οργανωθηκα σωστα και σκεφτομαι σωστα.

1) ΤΡΟΦΗ: Πηρα royal canin mini puppy τροφη,γιατι με αυτην θα απογαλακτιστει ηδη απο τη μαμα του. Ειδα οτι υπαρχει και η royal canin maltese adult για το μελλον. Επισης δε ξερω αν ανεπιτρεπεται στο μαλτεζ να τρωει ανθρωπινο φαι ,αναλογα με το τι εχει το μενου στο σπιτι μας. Πχ το πρωι τις κροκετες του , το μεσημερι βραστο κρεας με βραστη πατατα (πχ θα μαγειρεψω κρεας με πατατες φουρνου για την οικογενεια κ χωριστα θα βρασω σκετη πατατα,καροτο κ κρεας με σκετο νερο-ελαιολαδο-ζουμι) ή ρυζι ή φασολακια μπλεντερ ανακατεμενα με κροκετα για μυρωδια ή κροκετα με ζουμι απο μοσχαρι που ηδη θαχω κρατησει απο το βρασμενο σκετο μοσχαροζουμι πριν το μαγειρεψω για την οικογενεια μου.

2) ΥΠΝΟΣ: το σπιτι μου εχει κρυο ειδικα το βραδυ γιατι λογω ενος προβληματος δεν εχουμε ζεστη κατα τον υπνο. την ημερα βαζουμε καλοριφερ κ δε βαζουμε, οποτε αγχωνομαι γιατο αν αρρωστησει. Ειναι λογικο αυτο που παω να κανω, δηλαδη να του κανω ενα ζεστο κλειστο σπιτακι-φωλια εντος σπιτιου?

3) ΔΕΡΜΑ γενικα και ΔΑΚΡΥΑ ειδικα : αν με διαβαζει ιδιοκτητης μαλτεζ, θα εχει προβλημα α)στη θαλασσα πολλες ωρες(ποσες?) και β)αν το βγαζω βολτα με καλοκαιρινη ζεστη. Οσο αφορα τα κοκκινα δακρυα , αν καθε πρωι το πλενω με χαμομηλι ή βουνισιο τσαι (χυμα και τα δυο απο τη φυση) δε θα εμφανιστουν εντονα? Επισης αν κανω μαλαξεις με τα δαχτυλα στους δακρυγονους αδενες(αυτοεκανα στα παιδια) θαναι καλο για να μην εχει τα χαρακτηριστικα κοκκινα σημαδια της ρατσας?

4) ΧΑΠΙΑ : ..... δενεχω ιδεα αλλα δε μαρεσει η ιδεα του χαπακωματος ουτε σε ανθρωπους :).Απο εμπειρια τι λετε, ποσα και ποτε και με ποια συχνοτητα ή μη?

5) ΒΟΛΤΑ στο κρυο απο 10μηνων και πανω: τα παιδια βγαινουν απο το σπιτι σε ολες τις συνθηκες. Να ακολουθει το σκυλακι?πχ παω τα παιδια σε φροντιστηρια,να το παιρνω μαζι στο αμαξι με 2 κελσιου και κρυα μηχανη(οποτε οχι καλοριφερ μεσα στο αμαξι)? να ειναι εξω δυο ωρες( τοπ ) με 0,1,2 βαθμους κελσιου?

6) ΓΕΝΙΚΑ εχω μπερδευτει ποσο χρονων σε αντιστιχια με ανθρωπο θα το αντιμετωπιζω οσο αφορα την ευαισθησια. πχ 3-10 μηνων κουταβι σαν παιδακι μεχρι 2χρονων? 1χρονων κουταβι σαν παιδακι που παει δημοτικο? και ενηλικος σκυλος ,οπως εμεις προφυλαγομαστε ή μη στο περιβαλλον?

Σορρυ αν κουρασα αλλα εχω τοσα πολλα στο μυαλο μου και τοσες αποριες που αυτο ηταν ενα δειγμα ¨-)

σημειωση: Να του παρω περιφραξη rac 8 πανελς ή απλο 5γωνο με 30 ευρω που κυκλοφορει ευρεως? σαμπουαν πετσετες νυχοκοπτη χτενα λουρακι κλπ θα αγορασω πριν ερθει σπιτι.

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Δυό χρόνια που λες ότι διαβάζεις, λογικά δεν θα έπρεπε να έχεις απορίες.
Ωστόσο, ο καθ'ύλην αρμόδιος, να σου τα απαντήσει όλα αυτά, είναι ο εκτροφέας σου.
Μόνο αυτόν, θα πρέπει να ρωτάς, γιατί εκτός των άλλων, γνωρίζει την φυλή καλύτερα απ'τον οποιονδήποτε.

new-malta-mama

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2018
90
12
Καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Δυό χρόνια που λες ότι διαβάζεις, λογικά δεν θα έπρεπε να έχεις απορίες.
Ωστόσο, ο καθ'ύλην αρμόδιος, να σου τα απαντήσει όλα αυτά, είναι ο εκτροφέας σου.
Μόνο αυτόν, θα πρέπει να ρωτάς, γιατί εκτός των άλλων, γνωρίζει την φυλή καλύτερα απ'τον οποιονδήποτε.
ευχαριστω! εχω εχω αποριες.. αααχ! αλλο να διαβαζεις πως να ζησεις κ αλλο να ζεις τελικα....
τον εκτροφεα δεν τον ξερω προσωπικα. τον ξερει ο πατερας της φιλης μου προσωπικα. Για μορ φερεγγυοτητα εψαξα κ βρηκα αλλους που πηραν γιορκι απο εκει. τα σκυλια τους ειναι ενηλικα πλεον κ υγειη-αλλα καμια μαλτεζομαμα δε ξερω!

Last edited:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
ευχαριστω! εχω εχω αποριες.. αααχ! αλλο να διαβαζεις πως να ζησεις κ αλλο να ζεις τελικα....
τον εκτροφεα δεν τον ξερω προσωπικα. τον ξερει ο πατερας της φιλης μου προσωπικα. Για μορ φερεγγυοτητα εψαξα κ βρηκα αλλους που πηραν γιορκι απο εκει. τα σκυλια τους ειναι ενηλικα πλεον κ υγειη-αλλα καμια μαλτεζομαμα δε ξερω!
Θα ζητησεις λοιπον το τηλεφωνο του εκτροφεα απο τον πατερα της φιλης σου και θα τον παρεις να του εκφρασεις ολες αυτες τις αποριες

Γιορκι ε? Ποσες φυλες εκτρεφει?

• Like
Reactions: mareco

elinapol2

Well-Known Member
13 Δεκεμβρίου 2018
326
405
36
Καλημερα σας. Εδω και 2 σχεδον χρονια ψαχνω στο νετ, ενημερωνομαι απο το "ντογκφορουμ.γρ" , μιλω με ιδιοκτητες, με φιλοζωους, με κτηνιατρους και ηρθε ο καιρος που "ωριμασα" και αποφασισα υπευθυνα πως θαθελα να προστεθει ενα ακομα μελος στην οικογενεια μου. Σε λιγες εβδομαδες θα εχω στο σπιτι μου κουταβι 2-3μηνων θηλυκο ρατσας μαλτεζ που θα γινει περιπου 3,5 κιλα τελικο βαρος. Διαλλεξα αυτη τη ρατσα γιατι εχει εκ φυσεως το συνδιασμο υποαλλεργικη - ηρεμη φυλη και ταιριαζει με τις συνθηκες κ συνηθειες του σπιτιου μου. Βεβαια επικτητα αναπτυσσεται ο χαρακτηρας αλλα αλλο θεμα ειναι αυτο. Εχω ομως πολλες φοβιες γιατι ειναι μια πολυ ευαισθητη ρατσα-η πιο ευαισθητη-. Οι φοβιες αυτες με κανουν να νιωθω σαν να φερνω απο το μαιευτηριο το μωρο στο σπιτι και ειμαι μονη χωρις γονεις-πεθερικα για βοηθεια :) . Οποτε ζητω βοηθεια για το αν οργανωθηκα σωστα και σκεφτομαι σωστα.

1) ΤΡΟΦΗ: Πηρα royal canin mini puppy τροφη,γιατι με αυτην θα απογαλακτιστει ηδη απο τη μαμα του. Ειδα οτι υπαρχει και η royal canin maltese adult για το μελλον. Επισης δε ξερω αν ανεπιτρεπεται στο μαλτεζ να τρωει ανθρωπινο φαι ,αναλογα με το τι εχει το μενου στο σπιτι μας. Πχ το πρωι τις κροκετες του , το μεσημερι βραστο κρεας με βραστη πατατα (πχ θα μαγειρεψω κρεας με πατατες φουρνου για την οικογενεια κ χωριστα θα βρασω σκετη πατατα,καροτο κ κρεας με σκετο νερο-ελαιολαδο-ζουμι) ή ρυζι ή φασολακια μπλεντερ ανακατεμενα με κροκετα για μυρωδια ή κροκετα με ζουμι απο μοσχαρι που ηδη θαχω κρατησει απο το βρασμενο σκετο μοσχαροζουμι πριν το μαγειρεψω για την οικογενεια μου.

2) ΥΠΝΟΣ: το σπιτι μου εχει κρυο ειδικα το βραδυ γιατι λογω ενος προβληματος δεν εχουμε ζεστη κατα τον υπνο. την ημερα βαζουμε καλοριφερ κ δε βαζουμε, οποτε αγχωνομαι γιατο αν αρρωστησει. Ειναι λογικο αυτο που παω να κανω, δηλαδη να του κανω ενα ζεστο κλειστο σπιτακι-φωλια εντος σπιτιου?

3) ΔΕΡΜΑ γενικα και ΔΑΚΡΥΑ ειδικα : αν με διαβαζει ιδιοκτητης μαλτεζ, θα εχει προβλημα α)στη θαλασσα πολλες ωρες(ποσες?) και β)αν το βγαζω βολτα με καλοκαιρινη ζεστη. Οσο αφορα τα κοκκινα δακρυα , αν καθε πρωι το πλενω με χαμομηλι ή βουνισιο τσαι (χυμα και τα δυο απο τη φυση) δε θα εμφανιστουν εντονα? Επισης αν κανω μαλαξεις με τα δαχτυλα στους δακρυγονους αδενες θαναι καλο για να μην εχει τα χαρακτηριστικα κοκκινα σημαδια?

4) ΧΑΠΙΑ : ..... δενεχω ιδεα αλλα δε μαρεσει η ιδεα του χαπακωματος ουτε σε ανθρωπους :).Απο εμπειρια τι λετε, ποσα και ποτε και με ποια συχνοτητα ή μη?

5) ΒΟΛΤΑ στο κρυο απο 10μηνων και πανω: τα παιδια βγαινουν απο το σπιτι σε ολες τις συνθηκες. Να ακολουθει το σκυλακι?πχ παω τα παιδια σε φροντιστηρια,να το παιρνω μαζι στο αμαξι με 2 κελσιου και κρυα μηχανη(οποτε οχι καλοριφερ μεσα στο αμαξι)? να ειναι εξω δυο ωρες( τοπ ) με 0,1,2 βαθμους κελσιου?

6) ΓΕΝΙΚΑ εχω μπερδευτει ποσο χρονων σε αντιστιχια με ανθρωπο θα το αντιμετωπιζω οσο αφορα την ευαισθησια. πχ 3-10 μηνων κουταβι σαν παιδακι μεχρι 2χρονων? 1χρονων κουταβι σαν παιδακι που παει δημοτικο? και ενηλικος σκυλος ,οπως εμεις προφυλαγομαστε ή μη στο περιβαλλον?

Σορρυ αν κουρασα αλλα εχω τοσα πολλα στο μυαλο μου και τοσες αποριες που αυτο ηταν ενα δειγμα ¨-)

σημειωση: Να του παρω περιφραξη rac 8 πανελς ή απλο 5γωνο με 30 ευρω που κυκλοφορει ευρεως? σαμπουαν πετσετες νυχοκοπτη χτενα λουρακι κλπ θα αγορασω πριν ερθει σπιτι.
Δεν ειμαι κατοχος μαλυεζ ομως καποια γενικα μπορω να σ πω. Καταρχήν χαλαρωσε.... Αν ειναι δυνατον! Κουταβι ειναι... Τις περισσοτερες αποριες σου θα σου της λύσει ο κτηνιατρος. Τι εμβολια, χαπια, καθε ποτε, ποτε να το κανεις μπανιο, με τη σαμπουάν κλπ. Δεν θα παρεις καμια πρωτοβουλία που να αφορα θεμα υγειας, αυτα τα αποφασιζει ο γιατρος του και μονο. οχι εσυ! Ενα κουταβι ειναι ενα μωρο. Προγραμμα φαγητου, υπνου, παιχνιδιου... Απαγορεύεται να βγει εξω μεχρι να ολοκληρωθούν εμβολιασμοι. Παλι ο κτηνιατρος θα σ πει το ποτε... Θελουν πολυ ζεστη, διπλα στο καλοριφερ. Ολα αυτα ομως θα τα μαθεις με τον καιρο. και ειναι πολλα ακομη.... Εσυ εστιαζεις την προσοχη σου να μη κανει διαρροια, εμμετο και να εχει ορεξη για παιχνιδι. Ολα τα αλλα θα σου τα εξηγησει ο γιατρος

new-malta-mama

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2018
90
12
Θα ζητησεις λοιπον το τηλεφωνο του εκτροφεα απο τον πατερα της φιλης σου και θα τον παρεις να του εκφρασεις ολες αυτες τις αποριες

Γιορκι ε? Ποσες φυλες εκτρεφει?
Νομιζω μικροσωμα. Ισως και δυο φυλες μονο. Αφου ειναι γνωστου γνωστος λιγο παραπανω εμπιστευτικα κι ετσι αγορασα.

new-malta-mama

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2018
90
12
Θελουν πολυ ζεστη, διπλα στο καλοριφερ.
λοιπον οσο και να διαβαζω εμπειριες παλι καποιος θα κανει τη διαφορα με το να μου πει κατι διαφορετικο. δηλαδη αυτο το "θελει ζεστη" το ξερω κι εγω αλλα καποιος ειπε οτι δε το βαζει γιλεκακι στη βολτα γιατι δεν εχει θεμα με το κρυο 11μηνων κουταβι o_O. απο την αλλη εχω ακουσει πως τα μαλτεζ και γιορκι δε τα προτιμουν οι οικογενειες λογω ευαισθησιας της ρατσας(δηλαδη τι ρατσα προτιμα μια οικογενεια?).ανταυτου τα μαλτεζ/γιορκι προτιμωνται απο γυναικες που δεν εχουν παιδια,φοιτητριες και εργενισσες καθε ηλικιας.κατα ποσο στεκει?

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
...ανταυτου τα μαλτεζ/γιορκι προτιμωνται απο γυναικες που δεν εχουν παιδια,φοιτητριες και εργενισσες καθε ηλικιας.κατα ποσο στεκει?
Αυτά είναι τα θέματα που σε απασχολούν στην απόκτηση ενός κουταβιού? o_O Τα μικροσκοπικά-ντελικάτα σκυλάκια δεν κάνουν για οικογένειες με μικρά παιδιά διότι ένα πέσιμο απο το κρεβάτι, ένα στραβοπάτημα ή μια αγαρμποσύνη μπορεί να το αφήσουν με σπασμένο πόδι στην καλύτερη περίπτωση εως μόνιμη αναπηρία. Επίσης επειδή πολύ τους φέρονται σαν κούκλες γίνονται "σε μια νύχτα" τέτοια κωλόσκυλα που δεν φαντάζεσαι.

Ξέρεις αν το σκυλάκι σου είναι απο γονείς που έχουν κάνει τις εξετάσεις για τις κληρονομικές παθήσεις? Ποιο είναι το όνομα του εκτροφείου του (το επίσημο όνομα του κουταβιού όπως αναγράφεται στο πέντιγκρι του) αφού λες ότι υπάρχει εκτροφέας?

• Like
Reactions: zerom0 and mareco

new-malta-mama

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2018
90
12
τα μικροσκοπικά-ντελικάτα σκυλάκια δεν κάνουν για οικογένειες με μικρά παιδιά διότι ένα πέσιμο απο το κρεβάτι, ένα στραβοπάτημα ή μια αγαρμποσύνη μπορεί να το αφήσουν με σπασμένο πόδι στην καλύτερη περίπτωση εως μόνιμη αναπηρία. Επίσης επειδή πολύ τους φέρονται σαν κούκλες γίνονται "σε μια νύχτα" τέτοια κωλόσκυλα που δεν φαντάζεσαι.

Ξέρεις αν το σκυλάκι σου είναι απο γονείς που έχουν κάνει τις εξετάσεις για τις κληρονομικές παθήσεις? Ποιο είναι το όνομα του εκτροφείου του (το επίσημο όνομα του κουταβιού όπως αναγράφεται στο πέντιγκρι του) αφού λες ότι υπάρχει εκτροφέας?
α ετσι πες μου... τωρα καταλαβα ! βασικα προσπαθω να θυμηθω πολλα πραγματα που εχω ακουσει απο ιδιοκτητες κ τα γραφω. δε σημαινει οτι ντε και καλα αυτα ειναι οδηγος μου για να κρινω.

δεν εχω ακομα σκυλακι,ανυπομονω και αγχωνομαι πως να του παρεχω τη καλυτερη φροντιδα μιας που μετρω αντιστροφα τις βδομαδες μεχρι να απογαλακτιστει.

εξετασεις παθησεων δε ξερω αλλα ο δικος μου μεσαζων μου ειπε πως ενα κουταβι το πηρε πισω κ το αντικατεστησε με αλλο κουταβι επειδη ειχε θεμα. επισης εχει δωσει και χρηματα πισω. δε ξερω αλλα να σου πω αυτη τη στιγμη. για λεπτομερειες θα ρωτησω αλλα οχι συντομα αφου ο μεσαζων ειναι ο πατερας φιλης μου. δεν εχωπαρε δωσε ανεσης οποιαδηποτε στιγμη με το πατερα της φιλης μου...

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
α ετσι πες μου... τωρα καταλαβα ! βασικα προσπαθω να θυμηθω πολλα πραγματα που εχω ακουσει απο ιδιοκτητες κ τα γραφω. δε σημαινει οτι ντε και καλα αυτα ειναι οδηγος μου για να κρινω.

δεν εχω ακομα σκυλακι,ανυπομονω και αγχωνομαι πως να του παρεχω τη καλυτερη φροντιδα μιας που μετρω αντιστροφα τις βδομαδες μεχρι να απογαλακτιστει.

εξετασεις παθησεων δε ξερω αλλα ο δικος μου μεσαζων μου ειπε πως ενα κουταβι το πηρε πισω κ το αντικατεστησε με αλλο κουταβι επειδη ειχε θεμα. επισης εχει δωσει και χρηματα πισω. δε ξερω αλλα να σου πω αυτη τη στιγμη. για λεπτομερειες θα ρωτησω αλλα οχι συντομα αφου ο μεσαζων ειναι ο πατερας φιλης μου. δεν εχωπαρε δωσε ανεσης οποιαδηποτε στιγμη με το πατερα της φιλης μου...
Άρα δεν είναι νόμιμος εκτροφέας. Κανένας εκτροφέας δεν δίνει κουτάβια με μεσάζοντας ή μεσολαβητές. Να μην το πάρεις λοιπόν είναι η άποψη μου.
https://www.dogforum.gr/community/threads/Αγαπητέ-εκτροφέα-της-πίσω-αυλής.13271/

elinapol2

Well-Known Member
13 Δεκεμβρίου 2018
326
405
36
Άρα δεν είναι νόμιμος εκτροφέας. Κανένας εκτροφέας δεν δίνει κουτάβια με μεσάζοντας ή μεσολαβητές. Να μην το πάρεις λοιπόν είναι η άποψη μου.
https://www.dogforum.gr/community/threads/Αγαπητέ-εκτροφέα-της-πίσω-αυλής.13271/
πολυ πιθανον να μην ειναι νομιμος, ομως εχω να σου πω οτι εχω ενα λαμπραντορ 9 χρονων. Υπεροχο σκυλι τον πηρα οταν γεννήθηκε ο μεγαλος μου γιος. Πριν 20 μερες πηρα ενα γιορκι. Σε πληροφορώ οτι επειδη απο την πρωτη μερα τους ειπα τους κανονες ενος κουταβιου το σεβονται απόλυτα.. Αλλωστε απομικρα ειχαν επαφη και εξοικείωση οποτε δεν αντιμετωπιζω καποιο πραβλημα! Ισα ισα που βοηθανε στην εκπαιδευση του! οταν παρεις το κοθταβι σου πρωτα πρωτα θα πας κτηνιατρο. θα σε ενημερωσει και θα σε συμβουλευσει. Εσυ απλα εχε το νου σου σε αυτα που προείπα για διαρροια και υπνηλία. Τα υπολοιπα ερχονται, το κοθταβι σου δειχνει τι θελει και θα καταλαβεις μονη ποτε πρεπει και ποτε οχι να κανεις κατι. Μην αγχώνεσαι, το κουταβι ειναι χαρα και ευτυχια οχι αγχος και στεναχωρια... Μολις το μαθεις θα δεις οτι θα "διαβαζεις" την καθε κινηση του!!!

new-malta-mama

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2018
90
12
Nizinny με εβαλες σε σκεψεις , τοπα και στον αντρα μου αυτο ..Μου αρεσε η ιδεα να εχω εγγυηση λογου απο γνωστο μου ατομο γιαυτο και αποφασισα. Αλλωστε εψαχνα και εψαχνα αλλα δε μου γεμισε καμια-κανενας το ματι ειδικα μια τυπισσα που εστειλα πολλα μειλ κ προς λυπη μου (αλλα και χαρα μου που δεν μου απαντησε) ειδα πως δε σας γεμιζε καθολου το ματι με φερεγγυοτητα.Ειδικα τα χαβανεζακια της ηταν κοκονακια(δε ξερω αμα με πιανετε ποια ειναι,της τοπα κι ολας οτι δεν ειναι χαβαης:LOL::LOL::LOL:). Θα ενημερωσω ομως.

και elinapol2 ευχαριστω για τις συμβουλες σου... 2 απλες λεξεις μουειπες κ ξεδιαλυνε καπως το χαος κ μπηκε μια ιεραρχια προτεραιοτητων μεσα μου καπως.(y)

new-malta-mama

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2018
90
12
παιδια ενα λαθοςεκανα.ειπα σε καποιο ποστ μου οτι αγορασα. λαθος.δεν αγορασα ακομα. υπαρχει ο απογαλακτισμος ,το να δω το κουταβι και φυσικα να το πληρωσω. δεν εχει γινει κατιαπο ολα αυτα οποτε δε ξερω γιατι εγραψα "αγορασα". ισως επειδη το μυαλο μου ειχε καταληξει καπου κ ηδη φανταστηκα το σκυλακι μεσα στο σπιτι...

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Θα πρότεινα να κάνετε μια έρευνα αγοράς ΠΡΙΝ αποκτήσετε το μαλτεζάκι σας.
Και όταν λέω έρευνα αγοράς, εννοώ να ψάξετε να βρείτε ανθρώπους που εκτρέφουν με αγάπη και μεράκι για την συγκεκριμένη φυλή, έχοντας σαν στόχο να φέρουν στον κόσμο κουτάβια πρωτίστως υγιή και όσο γίνεται απαλλαγμένα από κληρονομικές ασθένειες, που ταυτόχρονα είναι τυπικοί εκπρόσωποι της φυλής τους και όσον αφορά την μορφολογία τους, αλλά και τον χαρακτήρα τους.
Ολα αυτά μπορούν εύκολα να εξακριβωθούν, αφενός από τις εξετάσεις υγείας των γεννητόρων και αφετέρου από τις συμμετοχές (και διακρίσεις) σε εκθέσεις μορφολογίας.
Η επόμενη έκθεση θα γινει στην Λαμία στις 19 Ιανουαρίου, και εκεί μπορείτε να δείτε τα μαλτέζ που συμμετέχουν και να κρίνετε αν σκύλοι και άνθρωποι σας ταιριάζουν και είναι αυτό που ψάχνετε.

Υπάρχουν πάρα πολλοί που εκτρέφουν μαλτέζ, μόνο και μόνο για να καλύψουν την ζήτηση και να βγάλουν ένα έξτρα εισόδημα, αδιαφορώντας για τα παραπάνω.

Το οτι ο άνθρωπος που σκέφτεστε να απευθυνθείτε είναι "γνωστός", δεν σημαίνει απαραίτητα πως εκτρέφει με γνώμονα όλα τα παραπάνω που ανέφερα. Σκεφτείτε πως θα βάλετε στην ζωή σας μια ζωούλα που θα σας συντροφεύει τα επόμενα 12-14 χρόνια (μακάρι και παραπάνω) και θεωρώ πως χρειάζεται να ψάξετε όσο περισσότερο γίνεται ώστε να μειώσετε τις πιθανότητες το σκυλάκι σας να παρουσιάσει το οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας ή συμπεριφοράς.
Επίσης, επειδή λέτε πως έχετε ψάξει, φαντάζομαι θα νοιώθατε "περίεργα "εάν το κουτάβι που θα παίρνατε μεγαλώνοντας δεν θύμιζε σε τίποτα ένα πραγματικό μαλτέζ, πέρα από το άσπρο χρώμα και ίσως το μέγεθος.

Ισως σας φανεί χρήσιμος αυτός ο σύνδεσμος. Παρόλο που αφορά άλλη φυλή, θεωρώ πως θα σας βάλει στο κλίμα για το τί ακριβώς ψάχνετε.

Καλημέρα :)

elinapol2

Well-Known Member
13 Δεκεμβρίου 2018
326
405
36
Nizinny με εβαλες σε σκεψεις , τοπα και στον αντρα μου αυτο ..Μου αρεσε η ιδεα να εχω εγγυηση λογου απο γνωστο μου ατομο γιαυτο και αποφασισα. Αλλωστε εψαχνα και εψαχνα αλλα δε μου γεμισε καμια-κανενας το ματι ειδικα μια τυπισσα που εστειλα πολλα μειλ κ προς λυπη μου (αλλα και χαρα μου που δεν μου απαντησε) ειδα πως δε σας γεμιζε καθολου το ματι με φερεγγυοτητα.Ειδικα τα χαβανεζακια της ηταν κοκονακια(δε ξερω αμα με πιανετε ποια ειναι,της τοπα κι ολας οτι δεν ειναι χαβαης:LOL::LOL::LOL:). Θα ενημερωσω ομως.

και elinapol2 ευχαριστω για τις συμβουλες σου... 2 απλες λεξεις μουειπες κ ξεδιαλυνε καπως το χαος κ μπηκε μια ιεραρχια προτεραιοτητων μεσα μου καπως.(y)
να σαι καλα, και μη νομιζεις πως όλοι τα κανουμε τελεια η δεν κανουμε λαθη... Περιμενουμε νεα σου οταν την παρεις!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
να σαι καλα, και μη νομιζεις πως όλοι τα κανουμε τελεια η δεν κανουμε λαθη... Περιμενουμε νεα σου οταν την παρεις!!!
Καλό όμως είναι, όταν έχουμε την τύχη, να πέσουμε εγκαίρως, σε σωστή πηγή γνώσης, να ΜΗΝ το κάνουμε το λάθος.
Οπότε, περιμένουμε τα νέα να είναι, ότι τελικά το σκυλάκι έχει το σωστό pedigree και τα όλα του.
Αλλιώς, οι φιλοζωικές είναι γεμάτες!

new-malta-mama

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2018
90
12
ποσα χρηματα σου ζητανε για το σκυλακι που θες να παρεις;
λοιπον κοιτα. η απαντηση του γνωστου μου -που ειναι ο μεσαζων- ηταν<<ασε να ειναι ετοιμα προς πωληση και μη σε νοιαζει,σαν να το πουλησε σε μενα>>. Βασικα αυτο που καταλαβα ειναι πως δεν εχω δεσμευτει για κατι.Θα ετοιμαστουν πρωτα κ θα ειδοποιηθω ή θα το φερει ο ιδιος και ως εγγυηση οριζεται ο λογος του μεσαζωντα. αλλα και παλι αν δεν γινει η αγορα δε τρεχει κατι ,ισα ισα θα το δωσει και στη σωστη τιμη κ οχι την φιλικη.

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
ο τροπος που πας να αποκτησεις το σκυλακι σου ειναι κατα 95% λαθος, για να μην πω 100%, μονο και μονο επειδη οι πληροφοριες που μας δινεις δεν ειναι τελειως ξεκαθαρες...