Μειονέκτημα ή Πλεονέκτημα

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αυτό πώς μπορούμε να του το μάθουμε;;
Ματίνα, πολλοι φιλοι εδώ μεσα διαφωνουν με την φιλοσοφια μου, απλά γιατι εχουμε διαφορετικη αντιληψη περι κοινωνικοποιησης.

Για να μην τρεχει ο σκυλος από τον ένα στον άλλο, πρεπει να υπαρχει σοβαροτατη ιεραρχια και κανονες.

Πρεπει να υπαρχει τεραστια εμπιστοσυνη στον αρχηγο. Από αυτόν πηγαζουν όλα τα καλα και αυτος προστατευει όταν χρειαστει. Σκυλο που χρειαστηκε να τον προστατευσεις του εκλεψες την καρδια και σε βλεπει σαν είδωλο.

Μεγαλες βολτες οπου δεν αφηνεις το σκυλι να πλησιαζει τον καθενα που του κανει γλύκες και του δινει φιλάκια από μακρια. Σιγα σιγα μαθαινει να τους αγνοει.

Αδιαφορεις και συνεχιζεις. Εσυ θα αποφασισεις ποιος θα χαϊδεψει το σκυλι σου. Δεν αποφασιζει ουτε ο καθε αγνωστος ουτε το ιδιο το σκυλι.

Κανεις ξενος δεν δινει κερασματα στον σκυλο σου. Τον ταϊζεις μονο εσυ ή άλλα μελη της οικογενειας.

Και πολλα άλλα.
Από σενα ξεκινουνε όλα και όλα οφειλονται σε σενα.

Τους πρωτες μηνες όμως πρεπει να ερχεται σε επαφη με πολύ (καταλληλο) κοσμο και φιλικα ζωα.

Εγω λογω καταγωγης της σκυλας μου, την πρωτη περιοδο την εχασα. Ζουσε με πολλα σκυλια αλλά δεν ειχε επαφη με ανθρωπους.
Οπότε την εφερα σε συνεχή επαφη με ανθρωπους, γνωστους και αγνωστους. Πολύ απλά, την επαιρνα μαζι μου παντου οπου πηγαινα, ακομα και στην δουλεια, κατι που κανω μεχρι σημερα και δεν σκοπευω να το σταματήσω εκτος εάν μου απαγορευτει.

Καταλαβε το αγριμι ότι δεν είναι οι ανθρωποι εχθροι, αλλά πρωτα υπαρχει η οικογενεια.

edit. και επειδη τα ευκόλως παρελειπόμενα εννοούνται...χρειαζεται και εκπαιδευση βασικης υπακοης.

Last edited:

matina_b

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2009
73
0
Ευχαριστώ πολύ!
Να ρωτήσω και κάτι ακόμα??(μάλλον χαζό και λίγο εκτός θέματος)Πως μπορούμε να καταλάβουμε ότι το σκυλί πλέον μας εμπιστεύεται;

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ματίνα, θα σου πω πώς κερδιζεται η εμπιστοσυνη. Το ότι πλεον σε εμπιστευεται θα το καταλαβεις από την συμπεριφορα του, το βλέμμα του, την προσκόλληση του πανω σου, την υπακοη του ακομα κι αν δεν καταλαβαινει τον λογο να κανει κατι, από το ότι τρεχει κοντα σου αν αισθανθει φοβο ή ανασφαλεια.

Το πρωτο είναι ο σκυλος να σε σεβεται σαν αρχηγο, να σε υπολογιζει και να αισθανεται κοντα σου ασφαλεια.
Να εισαι σταθερη. Όχι την μια ετσι κι την άλλη αλλιως.
Να εχει καποιο προγραμμα μαζι σου και να μην κοπροσκυλιαζει ολη μερα.
Να ασχολεισαι μαζι του με παιχνιδι, βολτες και εκτονωση.
Να βλεπει ότι παιρνεις σωστες και δικαιες αποφασεις ακομα και όταν διορθωνεις και να μην τον καψονάρεις αδικα.
Δεν δινουμε στην καθημερινοτητα εντολες για την πλακα μας, για να αποδειξουμε κατι στον εαυτο μας ή στους αλλους, χωρις σκοπο ή χωρις αντίκρισμα.
Ο σκυλος, οσο μικρουλης και αν ειναι δεν είναι παιχνιδι και ποτέ δεν αφηνεις κανεναν να του συμπεριφερθει ετσι.
Δεν τον κουράζουμε αδικα, σωματικα ή ψυχολογικα.
Η κακη εκπαιδευση και οι λαθος ή υπερβολικες διορθωσεις είναι ο καλυτερος τροπος για να χαθει η εμπιστοσυνη. Λαθος διορθωση σημαινει ότι δεν ξερεις τι θελεις από αυτόν.
Να ξερει ότι εισαι προθυμη να ικανοποιησεις τις αναγκες του (βολτα, εκτονωση, διατροφη, υπνος κλπ).
Να μην τον φοβασαι ακομα κι αν σου γρυλισει.
Να ξερει ότι θα βγεις μπροστα και τον προστατευσεις αν και όταν χρειαστει (από σκυλους που του δειχνουν επιθετικοτητα ή από κακοβουλους ανθρωπους).
Να ξερει όταν τον αφηνεις μονο για καποιο λογο ή πανω στην εκπαιδευση ότι παντα γυρνας πισω σε αυτόν.

matina_b

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2009
73
0
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!Κάποια απο αυτά τα ήξερα και αυτά που δεν ήξερα μπέρδευαν τα πράγματα!!Εχεις απολυτο δίκιο και τώρα μόλις καταλαβαίνω την διαφορά στη συμπεριφορά του 3 μερες τώρα!(Ετυχε τις τελευταιες 3 μέρες να μας "επιτεθούν" κάτι αδέσποτάκια και τελείως ασυναίσθητα μπήκα στη μέση και τα έδιωξα .Μετά την δεύτερη επίθεση ο μικρός ακούει περισσότερο,είναι πιο ήρεμος, και γενικότερα κάτι έχει αλλάξει που δεν μπορώ να το προσδιορίσω!εγώ έλεγα..βρε;;τι έπαθε αυτό και ακούει έτσι;;;
δεν το καταλάβαινα..μπορεί τελικά να ευθείνεται αυτό.
σ ευχαριστώ πάντως πολύ για το χρόνο σου!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog