Μεγαλώνω ένα αγρίμι, βοήθεια!!

icyhol

Member
22 Ιουνίου 2011
8
0
ειναι ενα ιμιαιμο λυκοσκυλο, το βρηκα στον δρομο πριν 2 μηνεςμε στραβα ποδαρακια να μιν μπορει να περπατησει.... το υιοθετησα, ακολουθησα την θεραπεια που συνεστησε ο κτηνιατρος και τωρα ειναι μια χαρα!!! εχω ομως ενα μεγαλο προβλημα. μεσα στο σπιτι ειναι πολυ υπακουο, οταν ομως βγουμε εξω αλλαζει χαρακτηρα. οταν το φωναζω να ερθει με γραφει κ οταν αυτο αποφασισει να ερθει κοντα μου τοτε μ ου επιτιθεται και με δαγκωνει χωρις λογο. οταν γινεται αυτο παντα καθομαι και ειμαι ηρεμη. πως μπορω να σταματησω αυτη την συμπεριφορα? παρακαλω βοηθειστε με!!!!

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Θα σου πρότεινα συνεχίσεις να κάθεσαι και να είσαι ήρεμη όταν σε δαγκώνει απλώς ακριβώς την ώρα που το κάνει γύρνα του αμέσως την πλάτη, αποτρέποντας τον (και φώναξε δυνατά και αποφασιστικά...ΜΗ!) και απομακρύνσου περπατώντας αντίθετα από αυτόν... Με αυτόν τον τρόπο θα καταλάβει πως αυτή του η συμπεριφορά είναι ανεπιθύμητη και πως σε ενοχλεί...Πάντως έτσι όπως το περιγράφεις νομίζω πως θα χρειαστούν πολλές επαναλήψεις για να σταματήσει να το κάνει...
Δεν διευκρίνισες όμως είναι αρσενικό; Τι ηλικία είχε όταν τον βρήκες;

icyhol

Member
22 Ιουνίου 2011
8
0
ειναι θυληκο και το βρηκα οταν ηταν 5 εβδομαδων.και αυτο που ειπες το εχω δοκιμασει αλλα απλα με ακολουθει τρεχει γυρω απο μενα κ γρυλιζει, δν σταματαει με τιποτα..... ευχαριστω παντως

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
δηλαδή το μικράκι σου είναι 3,5 μηνων! μήπως το γρύλισμα που λες είναι παιχνίδι? που και πάλι δεν είναι σωστό αλλά τουλάχιστον δεν είναι επιθετική συμπεριφορά. μόνο έξω το κάνει αυτό??

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.802
20.123
Τα εμβόλιά του τα έχει ολοκληρώσει; Αν όχι, θα πρέπει να ενημερωθείς για το αν πρέπει ή όχι, να το κυκλοφορείς έξω.
Από κει και πέρα, δεν είναι αγρίμι. Είναι μια σχεδόν τυπική κουταβίσια συμπεριφορά. Ισως, λίγο πιο ζωηρή. Θα πρέπει να ασχοληθείς πολύ, σωστά και συστηματικά για να την βελτιώσει αυτή την συμπεριφορά και να μην γίνει ακόμη χειρότερη μεγαλώνοντας. Αν σε ενοχλεί τώρα που είναι δεν είναι 10 κιλά, που να φτάσει τα 20, τα 30, τα 40 ίσως...
Σκοπεύεις να απευθυνθείς σε εκπαιδευτή; Το καλύτερο θα ήταν αυτό. Το συντομότερο. Αλλιώς, θα πρέπει να πέσεις με τα μούτρα στο διάβασμα για να καταφέρεις να την ελέγξεις.
Επίσης, καλού-κακού, ξέρεις ότι δεν πρέπει να ζευγαρώνουμε τα σκυλιά μας, ε;

icyhol

Member
22 Ιουνίου 2011
8
0
ναι, μονο εξω... ειμαι σιγουρη οτι το θεωρει παιχνιδι αλλα αυτο πρεπει να σταματησει. αυτο που με αγχωνει περισσοτερο ειναι οτι οταν συμβαινει αυτο, εγω καθομαι ακινητη κ εκεινη τρεχει γυρω μου και κανει "επιθεσεις". δν με δαγκωνει, με ακουμπαει με τα δοντια της αλλα φοβαμαι μη με τραυματισει...

icyhol

Member
22 Ιουνίου 2011
8
0
με τα εμβολια ειμαστε ενταξει...ειχα παντα σκυλια στην ζωη μου αλλα ποτε τετοιο προβλημα...θα προσπαθησω μονη μου μιας και στην πολη που βρισκομαι δεν εχουμε εκπαιδευτη...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Φοβάσαι μην σε τραυματίσει ο σκύλος σου που είναι κουταβάκι;
¨Οτι δεν σου αρέσει θα το σταματήσεις τώρα με υπομονή και καλό τρόπο. Παίζει βρε το τρελόσκυλο, τι αγρίμι μου λες..Ο μικρός ο δικός μου παίρνει φόρα από μακριά και προσγειώνεται στην πλάτη της Λούση, και γενικά κάνει ότι τρέλα μπορείς να φανταστείς. Αλλά τον διορθώνουμε και ποτέ μα ποτέ μια συμπεριφορά που τώρα μας φαίνεται γλυκούλικη και αστεία αλλά όταν μεγαλώσει θα γίνει πρόβλημα δεν την αφήνουμε έτσι.

giannnis

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
242
0
Μην εισαι "απαθεις" ειδικα, ΑΝ εχεις ενα (πιο) ζωηρο κουταβι.Ειναι μολις τριων μηνων και το φοβασαι...Οταν μεγαλωσει τι θα κανεις;Το να σε τραυματσει εσκεμενα ειναι απιθανο.Μην εχεις τετοιες φοβιες.
Ειναι πολυ σπανιο σκυλος να επιτηθεται στον ιδιωκτητη.Άλλο το να εχεις φοβιες για προβληματα με ξενους και αλλα σκυλια.
Εχω την εντυπωσει οτι φοβασαι ευκολα.Στο παρελθον ειχες ποτε σκυλο;
Στην χειροτερη περιπτωση μπορει να μην ξερει να ελεγχει το δαγκωμα.

Εξοικειωσου με το κουταβι σου και ολα θα πανε καλα!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
θα σου πω κάτι!
Αν την φωνάζεις και δεν σε ακούει προφανώς την έχεις ελεύθερη εκείνη την ώρα!Αυτό θα πρέπει να το σταματήσεις!Θα πρέπει να μάθει το έλα και μετά θα την αφήνεις!Τώρα παρατείνεις το πρόβλημα του να μην έρχεται και να σε γράφει!
Θα πάρεις ένα ιμάντα-σχοινί περί τα 10-15 μέτρα και θα κάνετε το έλα για να αρχίσει να μπαίνει στο τρυπάκι!Ο ιμάντας-σχοινί έχει την χρησιμότητα ο σκύλος να είναι σε μια ακτίνα 10-15 μέτρων και να μην χαζεύει,να συγκεντρώνεται σε μας και να μην μας γράφει!Προφανώς είναι παραπάνω παρορμητική και γι αυτό έχεις πελαγώσει!Μην πανικοβάλλεσαι!Είναι πολύ πολύ μωρό ακόμα!Θέλει καθοδήγηση από σένα και με το να την έχεις ελεύθερη δεν λύνεις το πρόβλημα!Θέλει πρόγραμμα βόλτας φαγητού νάνι και εκπαίδευσης!

Δεν ξέρω αν σε βοήθησα...