Μεγάλο πρόβλημα με αδέσποτο

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Εδω και αρκετούς μήνες στη γειτονιά μου εμφανίστηκε ένα αδεσποτο αρσενικό κουτάβι. Το ταισαν οι γείτονες, το εμβολίασαν και αυτο μεγαλωσε σε μία αλανα. Παρα τις διαφωνίες μου απο την αρχη για τους κινδύνους που υπάρχουν, με την κοπελα που το ταίζει αλλα μέσα στο σπίτι της δε το βάζει.. ο Σανυ έφτασε 10 μηνών. :)
Πριν ένα μήνα λοιπόν γίνεται αυτο που φοβόμουν... εμφανίζεται ενας ενήλικος αρσενικος στο οικόπεδο. Ο σκύλος ειναι 12-18 μηνών, τσοπανόσκυλο μεγαλοσωμο. Κακοποιημένος αφου ολη του η πλατη εχει λωρίδες απο καψιμο...:( Άκρως επιθετικός με τα αλλα σκυλια. Οι βόλτες με τους δεσποζόμενους σκύλους στα 2-3 τετράγωνα που κινούνται ο Σανυ και ο αλλος γίνονται με δυσκολία. Ηδη έχει επιτεθεί σε εναν αλλον αρσενικο γνωστής μου και σε ένα μικρόσωμο αρσενικο. Το κάνει απο φόβο μαλλον αφου δε διακρίνει αρσενικο ή θηλυκο και επιτίθεται ανεξαιρέτως... μετα απο ωρα και αφου εχει υποταχθει το αλλο σκυλί σταματάει.
Εμας μας έχει πλησιάσει στο ένα μέτρο αρκετες φορές γαυγίζοντας επιθετικά...μπαίνω μπροστα και σταματαει. Δεν ξέρω αν με φοβάται ή απλα με γνωρίζει. Οταν δεν είμαι με τον Ντιέγκο τον εχω χαιδεψει και εχω παίξει μαζί του πολλές φορές. Ο Ντιέγκο βέβαια οσο περνάει ο καιρός αγριευει μολις τον βλέπει και γίνεται δυσκολο να τον συγκρατήσω... αν είναι μακρια ο αλλος οκ αλλα αν του βγει απο γωνία στη μουρη την κατσαμε:(
Τελικα κατάφερα να τον πάρει ο Δήμος για στειρωση (αφού μας εβγαλαν το λαδι στο ψέμα) και τη Δευτέρα επιστρεφει.
Για μία βδομάδα πηγαίναμε βόλτες ήρεμα, επαιζε ο Ντιεγκο με τον Σανυ.. απο βδομάδα τελος ολα αυτα. Θα βγαίνω βολτα και ο Ντιεγκο θα έιναι κολλημένος πανω στο πόδι μου..το κακό είναι οτι μπορεί ο σκυλος να σου βγει απο οπουδήποτε και λίγο απροσεχτη να είμαι... επίσης δρόμο δε μπορώ να αλλαξω αφου είναι εξω απο το σπίτι μου κυριολεκτικα!
Ενας γείτονας με εναν Γερμανικό αρσενικο που είπε να αφήσω τον δικό μου να του ορμήσει... αυτος ετσι εκανε και δε τους ξαναενοχλησε.. και σας ρωτάω ειναι λυση αυτη? Το ιδιο μου είπαν και αστυνομικοι που βρέθηκαν μπροστά σε συμβαν.. με υφος μαλιστα "καλά ο δικος σου θα τον κανει κομματακια":mad:
Επίσης, το πιο ευκολο είναι να τον βάλω στο αυτοκίνητο και να τον παω σε ένα βουνό... ουτε αυτο θελω να το κάνω. Ειμαι σε αδιεξοδο...
Εσεις τι θα κάνατε στη θέση μου?

Last edited:

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Από περιέργεια, ο Σάνυ με τον τσοπανόσκυλο πώς τα πάνε; Δεν του χει δημιουργήσει πρόβλημα;
Για το τσοπανόσκυλο, το να πάει σε κάνα καταφύγιο δεν παίζει;

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Από περιέργεια, ο Σάνυ με τον τσοπανόσκυλο πώς τα πάνε; Δεν του χει δημιουργήσει πρόβλημα;
Για το τσοπανόσκυλο, το να πάει σε κάνα καταφύγιο δεν παίζει;
O Σανυ ειναι μικρος και εχει υποταχθει πληρως στον μεγαλο... οταν είναι αυτος εκει δεν πλησιαζει ο Σανυ καν τα αλλα σκυλιά. Πως να πάει Μαριλένα? Υπάρχει χωρος?

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Αν πάρουμε σβάρνα τα καταφύγια να ρωτάμε μήπως μπορούν να τον βολέψουν αν πληρώνουμε εμείς τα έξοδά του;Η το χεις κάνει ήδη; Είναι τόσο μεγάλος όσο αυτός στο φαζού που μοιάζει με κεντρικής ασίας;
Είναι πολύ σοβαρό πάντως το πρόβλημα να μην μπορείς να βγεις μια βόλτα με το σκύλο σου, σε καταλαβαίνω.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Και οχι τιποτα αλλο αλλα πολυ φοβαμαι οτι δεν θα αργησουν να εμφανιστουν και οι φολες. Μεγαλο προβλημα οντως Αμαλια. Και εγω το μονο που σκεφτομαι ειναι μηπως τον αναλαβει καποιο καταφυγιο. Και για καλο δικο του αλλα και για το δικο σας γιατι ειναι μεγαλο βασανο να μην μπορεις να ευχαριστηθεις την βολτα σου.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Oχι δεν ειναι τοσο μεγαλος σαν τον Ληο σε μεγεθος... είναι λιγο μικρότερος απο τον Ντιεγκο.

Το καταφύγιο ειναι μία απλη κουβέντα που πολυ δύσκολα πραγματοποιείται... αυτο το σκυλι επίσης δυσκολα θα βρει σπίτι.
Τις φόλες δε θελω καν να τις σκεφτω. Τα λέω και τα ξαναλέω στην κοπέλα που τα ταίζει αλλα εκεινη ....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Παιδιά, η επιλογή του καταφυγίου δεν υπάρχει.
Δεν θα δεχτεί κανένα.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Αυτη η κοπελα που τα ταιζει δεν μπορει να βρει αλλο μερος λιγο πιο μακρια απο την γειτονια σας ετσι ωστε να μην δημιουργουνται προβληματα τετοιου ειδους?

Φρεσκοπαρατημενος ειναι ο σκυλος?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ναι φρεσκοπαρατημένος ειναι.
Δε βρίσκει αλλο μερος γιατι οι αλανες ειναι ακριβως απεναντι απο το σπιτι της. Αλλα και πιο κάτω να παει.... τι νόημα εχει? Εκει δε θα δημιουργούνται προβήματα?
Υπάρχει και αλλο ζήτημα.. μεσα σε 6 μήνες που ζει ο Σάνυ εκει εμφανίστηκε ο αλλος.. σε 6 μήνες απο τώρα ισως ενα τριτο κοκ...

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Ισως λιγο παρακατω να μην υπαρχουν αλλοι σκυλοι και ετσι να μην ειναι τοσο μεγαλο προβλημα. Και μπορει μολις βρει τις ισσοροπιες του να ηρεμησει λιγο. Παντως το μονο σιγουρο ειναι οτι οπου υπαρχει ενα αδεσποτο μετα μαζευονται πολλα.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Κ ο κακομοίρης είναι μικρός σε ηλικία κ φαίνεται ότι εχει περάσει πολλά (εχει μια τεράστια ουλή στη ράχη που πάει ως κάτω στην κοιλιά του...). Κ στη λώρα όρμησε, γιατί δεν άφησε περιθώριο καν να μυριστούν, όμως από τότε όποτε τη βλέπει της κάνει χαρές κ είναι κολλημένος πάνω της... Αλλά αυτό με τα θηλυκά. Με τα αρσενικά υπάρχει θέμα κ ο μικρός σίγουρα επιτίθεται από φόβο... Κ με τους ανθρώπους είναι τρομερά τρυφερός κ είναι κ ομορφούλης.
Εύχομαι να αλλάξει η συμπεριφορά του τώρα που θα επιστρέψει, αλλιώς δυστυχώς φοβάμαι για τα χειρότερα κ θα την πληρώσουν κ τα δύο γμτ... (ο σάνυ κ ο νέος).
Φωτο θα βγάλουμε κ θα τις αναρτήσουμε στο facebook κ εύχομαι κάποιος να ενδιαφερθεί, τι να πω, δεν ξέρω τι άλλο να σκεφτώ...

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Αμαλια, δεν χανεις τιποτα να τον βγαλεις μερικες φωτογραφιες και να τον προωθησουμε όλοι όπως μπορουμε.
Μου έχει τύχει σκυλος που ελεγα ότι δεν υπαρχει περιπτωση να ενδιαφερθει κανεις και εντουτις βρεθηκε και μαλιστα συντομα.

Αν δεν κινδυνευει απο φολες (δυσκολο ομως αφου ταιζεται) και αυτοκινητα δεν βρισκω το λογο να παει σε καταφυγιο.

Πριν δυο μερες είχα χωρο να τον φιλοξενησω αλλα μου φερανε πεσκεσι ενα σκυλο-τερας,- φρεσκοπαρατημενο γιατι το κτημα που ζουσε πουληθηκε...- και δεν εχω πλεον χωρο..

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ο σκύλος επιτήθεται, ή απλά γαβγίζει από απόσταση;

Εμείς αν μας κάνουν επίθεση, κάνουμε αντεπίιθεση μαζί (τρέχουμε προς το μέρος τους, εγώ φωνάζω να φύγουν, και το ούφο δίπλα μου κάνει γρρρρρ), η αγέλη που είναι στη γειτονιά μας δε μας πλησιάζει πλέον.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Αυτο θα ελεγα και εγω.. για αρχη.. στειλτε φωτο, να βαλουμε ολοι στο fb , θα τυπωσω να βαλω και εδω στο μαγαζι...
Δυστηχως ειχαμε και εμεις αναλογη περιπτωση με την Ζαιρα και μια αδεσποτη... στην αρχη ξεκινησε με αγριες ματιες.. με τον καιρο εξελιχθηκε σε μεγαλη βεντετα!!.. η αυτη η εγω ηταν τα 2 σκυλια.. καναμε ολο τον κυκλο της Κυψελης να μην πεσουμε πανω της.. η δικια μας σταθηκε τυχερη και βρηκε σπιτι.. ευχομαι και ο δικος σας!!
οσο δυσκολο και αν φανταζει...καμια φορα δεν ξερεις.. με παιδακια ειναι καλος?? .. τελευταια οι υιοθεσιες που πετυχαινουμε ειναι να φωτογραφιζουμε τα σκυλια με δικα μας παιδακια.. το σκεφτηκαμε "κολπο μαρκετινγκ".. και επιασε.. ολοι θελουν ενα τρυφερο σκυλο..

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δοκίμασε να πεις στην κοπέλα να μην τον ταίζει ΚΑΘΟΛΟΥ για 10 μέρες και να τον ταίζεις μόνο εσύ (ΜΕ τον Ντιέγκο μαζί σου).

Αυτό θα λύσει το δικό σου πρόβλημα (με τις επιθέσεις) όμως δεν μειώνει την πιθανότητα φόλας, καθώς ο σκύλος σίγουρα θα συνεχίζει να ενοχλεί πολλούς άλλους...

Δύσκολα τα πράγματα (έχω ζήσει παρόμοια κατάσταση και δεν βρέθηκε ποτέ λύση).

Η κοπέλα που τον προσέχει έχει καταλάβει πόσο πιθανό είναι ο σκύλος να φολιαστεί (παίρνοντας κι άλλους σκύλους μαζί του) ; Ισως να τον περιορίσει κάπως.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ο σκύλος επιτήθεται, ή απλά γαβγίζει από απόσταση;

Εμείς αν μας κάνουν επίθεση, κάνουμε αντεπίιθεση μαζί (τρέχουμε προς το μέρος τους, εγώ φωνάζω να φύγουν, και το ούφο δίπλα μου κάνει γρρρρρ), η αγέλη που είναι στη γειτονιά μας δε μας πλησιάζει πλέον.
Eαν γαύγιζε απο αποσταση θα ηταν μια χαρα τα πραγματα... αλλα επιτίθεται. Στη Λώρα με τη Νατασσα επιτεθηκε κανονικα.. η Λωρα εκλαψε κ αυτος σταματησε.. μετα τη μύρισε και ηρεμησε. Ο Ντιέγκο δε νομίζω να κλαψει ομως....
Δεν πρόκειται για αγελη... ο Σανυ απο την ημέρα που ηρθε ο σκυλος δεν μας πλησιάζει καν.. μόνο αυτη τη βδομάδα που λείπει παίζει με τον Ντιέγκο.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Αυτο θα ελεγα και εγω.. για αρχη.. στειλτε φωτο, να βαλουμε ολοι στο fb , θα τυπωσω να βαλω και εδω στο μαγαζι...
Δυστηχως ειχαμε και εμεις αναλογη περιπτωση με την Ζαιρα και μια αδεσποτη... στην αρχη ξεκινησε με αγριες ματιες.. με τον καιρο εξελιχθηκε σε μεγαλη βεντετα!!.. η αυτη η εγω ηταν τα 2 σκυλια.. καναμε ολο τον κυκλο της Κυψελης να μην πεσουμε πανω της.. η δικια μας σταθηκε τυχερη και βρηκε σπιτι.. ευχομαι και ο δικος σας!!
οσο δυσκολο και αν φανταζει...καμια φορα δεν ξερεις.. με παιδακια ειναι καλος?? .. τελευταια οι υιοθεσιες που πετυχαινουμε ειναι να φωτογραφιζουμε τα σκυλια με δικα μας παιδακια.. το σκεφτηκαμε "κολπο μαρκετινγκ".. και επιασε.. ολοι θελουν ενα τρυφερο σκυλο..
Ειναι πολυ καλος με τους ανθρώπους. Οταν δεν ειναι καποιος με σκύλο ερχεται για χαδια.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Δοκίμασε να πεις στην κοπέλα να μην τον ταίζει ΚΑΘΟΛΟΥ για 10 μέρες και να τον ταίζεις μόνο εσύ (ΜΕ τον Ντιέγκο μαζί σου).

Αυτό θα λύσει το δικό σου πρόβλημα (με τις επιθέσεις) όμως δεν μειώνει την πιθανότητα φόλας, καθώς ο σκύλος σίγουρα θα συνεχίζει να ενοχλεί πολλούς άλλους...

Δύσκολα τα πράγματα (έχω ζήσει παρόμοια κατάσταση και δεν βρέθηκε ποτέ λύση).

Η κοπέλα που τον προσέχει έχει καταλάβει πόσο πιθανό είναι ο σκύλος να φολιαστεί (παίρνοντας κι άλλους σκύλους μαζί του) ; Ισως να τον περιορίσει κάπως.
Της εχω πει να μην τον ταίζει... απο την πρώτη μερα. Και αν θελει ας ταίζει τον Σανυ μεσα στην αυλη της κ μέτα να τον βγάζει εξω. Δε το εχει κάνει ουτε μία μερα απο οτι έμαθα. Δεν ξέρω αν καταλαβαινει οτι και οι δύο κινδυνευουν με φόλα.. εχω προσπαθήσει πολλες φορες να της το εξηγήσω:rolleyes:
Για να τον ταίσω εγω κ να έχω μαζί μου τον Ντιέγκο θα πρέπει να πέρασουμε κάνα 5λεπτο ο αλλος γρυλίζοντας και γυρίζοντας γύρω μας ψάχνοντας να βρει καπου να δαγκώσει... δεν είμαι σίγουρη οτι μπορω να συγκρατήσω τον Ντιέγκο. Το εχω κάνει 2 φορές και γυρίσα σπιτι με πίεση 20...:(

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Aγγελική μου σε ευχαριστω πολυ! Θα τον βγάλω φωτογραφίες ναι και θα τον προωθήσουμε για υιοθεσία... μακάρι να γίνει κάτι.
Σπάω το κέφαλι μου όλη τη βδομάδα μήπως βρω μία λύση..

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
αφου ειναι καλος με τους ανθρωπους ,καντε του βασικη υπακοη με επιβραβευση λιχουδιες χαδια κλπ ,προχωροντας τα μαθηματα στο κολπο θα βαζετε σιγα σιγα και τα δικα σας σκυλια να ειναι παρων ,ετσι θα μαθει οχι να γινει φιλος με τα αλλα σκυλια αλλα τουλαχιστον δεν θα τα πειραζει ,αυτο βεβαια θελει καποιον που να ξερει να κανει βασικη και να ακολουθησουν και οι αλλοι ιδιοκτητες της γειτονιας στο κολπο ,αυτο βεβαια θα παρει χρονο ,ο σκυλακος θα δουλευεται και συγχρονος θα αναζητητε και οικογενεια να τον υοθετησει