Μεγάλο δίλημμα

Preve

Member
3 Ιανουαρίου 2011
10
0
Παιδιά γειά σας είμαι καινούριος στο φορουμ και χαιρομαι που έχετε δημιουργήσει μια τόσο ζωντανή ομάδα. Ήθελα την άποψή σας καθώς οι περισσότεροι είστε έμπειροι ιδιοκτήτες Γ.Π. και ίσως κάποιος απο σας να έχει βρεθεί και στη θέση μου. Είμαι έτοιμος να πάρω ένα κουτάβι όμως είμαι φοιτητής και σε 1,5 χρόνο θα μπω στρατό. Μέχρι τότε σίγουρα θα έχει πάρει τις βάσεις του ο σκύλος, πιστεύετε όμως οτι κατά τη θητεία η απουσία μου θα τον επηρεάσει σε πολύ σημαντικό βαθμό? η περιποίησή του θα είναι εξασφαλισμένη (ίσως με κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμά του) όπως και να'χει, αλλά φτάνει αυτο? Ευχαριστω, Βασίλης.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Καλώς Ήρθες!

Έχεις άτομα που αν φύγεις στρατό θα συνεχίσουν με το ίδιο tempo με σένα?

Εάν όχι μην σκέφτεσαι για τώρα!Καλύτερα μετά τον στρατό με την ησυχία σου!

Και μια ερώτηση ακόμη!Από που σκέφτεσαι να αποκτήσεις τον σκύλο?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Kαλώς ήρθες!
Εγώ θα σου έλεγα να κάνεις 2 χρόνια υπομονή και να πάρεις τον σκύλο μόλις βγεις από τον στρατό....

Preve

Member
3 Ιανουαρίου 2011
10
0
Σας ευχαριστώ παιδιά. Στέλιο έχω άτομα αλλά θα αλλάξει περιβάλλον. Από διαμέρισμα σε μεγάλη αυλή. Εκεί θα περάσει και την υπόλοιπη ζωή του + επίσης ένα τρίμηνο τουλάχιστον πριν μπώ στρατό θα μετακομίσουμε μαζί εκεί για να συνηθίσουμε το νέο μας περιβάλλον όσο πιο ομαλά γίνεται. Βλέπω οτι είσαι απο θεσσαλονίκη, κι εγώ εδώ μένω τώρα, οπότε θα μπορούσες να με βοηθήσεις σχετικά με το από που να το πάρω. Σέβομαι τρομερά με βάση το έργο του έναν εκτροφέα από Ηράκλειο Κρήτης αλλά δεν έχω καταλήξει και σίγουρα θα προτιμούσα έναν τίμιο εκτροφέα που αγαπα τα ζώα του και να είναι απο τα μέρη μας για να έχουμε καλύτερη επαφή αν χρειάζεται.
Φοίβο τώρα που βλέπω τι γράφω ίσως όντως πρέπει να περιμένω. Αλλά 2,5 χρόνια είναι πάρα πολύ,ελπίζω να μην ακούγεται εγωιστικό.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Θεωρώ επειδή τους παρακολουθώ ότι όλοι όσοι εκτρέφουν στην Ελλάδα Γερμανικούς Ποιμενικούς είναι αξιόλογοι εκτροφείς με δυνατά σκυλιά!

Θα σου πρότεινα να έρθεις σε επαφή με αυτούς από τώρα!

Preve

Member
3 Ιανουαρίου 2011
10
0
Ειδα τον Αδάμ σου στο flickr είναι υπέροχος συγχαρητήρια. Εγώ, μιας και θα ειναι το πρώτο μου Γερμανικό Ποιμενικό σκέφτομαι να πάρω θηλυκό, για να μη δυσκολευτούμε τόσο και οι δυο. Σωστή η σκέψη μου η δεν ισχύει και πολύ τελικά? και κάτι άλλο φίλε, θα ήθελα να μου πείς πόσα χρήματα χρειάζεσαι το μήνα για τον Αδάμ (αν τα εχεις υπολογίσει) φυσικά ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ, απλά για να έχω μια καλύτερη εικόνα. Όπως και να'χει σ'ευχαριστώ!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Σε ευχαριστώ!

Τα μηνιαία στάνταρ έξοδα του σκύλου μου είναι η ξηρά και οι αμπούλες!

Αν μιλάμε για καλή ξηρά τότε θα δούμε τα ποσά από 50-70 ευρώ!

Εγώ προσωπικά δίνω την Royal Canin German Shepherd Adult (12kg) και κοστίζει 65 ευρώ + 1 αμπούλα κάθε μήνα (8-9ευρώ) πάμε στο ποσό των 75 ευρώ!

Scalibor (10-15 ευρώ,δεν θυμάμαι ακριβώς) + χάπια αποπαρασίτωσης ανά κάποιους μήνες!

Τα λοιπά έξοδα κτηνίατροι,παιχνίδια κτλ αυξάνουν κατά πολύ αναλόγως...

Τα έξοδα όταν είναι κουτάβι είναι πολλά από ότι όταν αρχίσει να ενηλικιώνεται!Να το ξέρεις αυτό!Δηλαδή προετοιμάσου!

Όσον αφορά το αν θα είναι θηλυκό ή αρσενικό είναι δικό σου θέμα!
Θα στα πει και ο εκτροφέας που θα πας να πάρεις πληροφορίες!

Βάλε στο πρόγραμμα και πιθανόν Βασική Υπακοή που μπορεί να κάνετε μετά τον 6ο μήνα οπότε εκεί πάμε και σε άλλα έξοδα!

Preve

Member
3 Ιανουαρίου 2011
10
0
Με κατατόπισες φίλε σ' ευχαριστώ! θα συνεχίσω με προσεκτικό ψάξιμο. Τα έξοδα όπως βλέπω μπορώ να τα βγάλω άνετα. Αλλά τελικά ίσως πρέπει να περιμένω κι άλλο, για να μη μείνει "μόνος" του κατα τη θητεία. Τι να πω..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.842
20.184
Εγώ πάντως λέω, μπράβο σου για την ώριμη σκέψη σου.
Κάνε υπομονή, κινήσου μεθοδικά και όταν έρθει η ώρα, θα σου είναι όλα πολύ πιο εύκολα.

Preve

Member
3 Ιανουαρίου 2011
10
0
Σ'ευχαριστω mareco! Δε θα ήθελα να δημιουργήσω κανένα πρόβλημα στο σκύλο μου και εφόσον δε γνωρίζω σε τι βαθμό θα τον επηρεάσει καλύτερα να περιμένω.

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
πολυ καλα θα κανεις κ θα περιμενεις!Εγω μια εβδομαδα την αφησα τωρα τα Χριστουγεννα στη μανα μου κ απ οτι φανηκε δεν της αρεσε κ πολυ.....οποτε κανε την ερευνα σου κ οταν εισαι πιο χαλαρος προχωρα!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Επίσης θα σε συμβούλεψω να μην κάτσεις να περιμένεις αλλά αντιθέτως μπορείς να αρχίζεις να εμβαθύνεις στην φυλή και όταν θα τελειώσεις την θητεία σου να έχεις μια πιο ολοκληρωμένη άποψη και να προχωρήσεις πιο σταθερά στην απόκτηση!

Θα μπορείς να είσαι σε θέση να ξέρεις ποια αίματα δίνουν καλά σκυλιά,διακρίσεις σε εκθέσεις,χαρακτήρες,συγγενείς,μορφολογίες για τα σκυλιά του εκτροφέα που εν τελεί θα επιλέξεις!Τι μετέπειτα χρήση ίσως να θέλεις να κάνεις στον σκύλο κτλ κτλ!

Πίστεψε με είναι μεγαλό πράγμα να προχωράς όταν είσαι σίγουρος σε κάποια πράγματα!Χτίζεις καλύτερο σκύλο και προλαβαίνεις τις κακοτοπιές!

Preve

Member
3 Ιανουαρίου 2011
10
0
Επίσης θα σε συμβούλεψω να μην κάτσεις να περιμένεις αλλά αντιθέτως μπορείς να αρχίζεις να εμβαθύνεις στην φυλή και όταν θα τελειώσεις την θητεία σου να έχεις μια πιο ολοκληρωμένη άποψη και να προχωρήσεις πιο σταθερά στην απόκτηση!

Θα μπορείς να είσαι σε θέση να ξέρεις ποια αίματα δίνουν καλά σκυλιά,διακρίσεις σε εκθέσεις,χαρακτήρες,συγγενείς,μορφολογίες για τα σκυλιά του εκτροφέα που εν τελεί θα επιλέξεις!Τι μετέπειτα χρήση ίσως να θέλεις να κάνεις στον σκύλο κτλ κτλ!

Πίστεψε με είναι μεγαλό πράγμα να προχωράς όταν είσαι σίγουρος σε κάποια πράγματα!Χτίζεις καλύτερο σκύλο και προλαβαίνεις τις κακοτοπιές!

Με ενδιαφέρει να μάθω όσα πιο πολλά μπορώ και μέχρι σήμερα η μόνη πηγή μου είναι το Ιντερνετ. Μπορείς να μου προτείνεις κάποια βιβλία αν έχεις ασχοληθεί προσωπικά με περαιτέρω εμβάθυνση?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Για μένα τα καλύτερα βιβλία μου είναι ο ίδιος ο εκτροφέας/εκπαιδευτής μου!

Εχω διαβάσει κάποια βιβλία αλλά δεν τα εχω στην κατοχή μου!Πέρασαν από τα χέρια μου απλά...