Μεγάλος Δανός για κήπο...

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Το πρωην αφεντικο μου στην πρωην δουλεια μου, εχει εναν μεγαλο δανο τον οποιο τον εχει φερει απο Φιλανδια απο πολυ καλο εκτροφειο(δεν θυμαμαι ονομα) και τον εχει μονιμα στον κηπο.Του εχει ειδικο τεραστιο σπιτακι και ο κηπος ειναι πολυ μεγαλος μιας και περιβαλλει ολο το σπιτι.Μια φορα που τον ειδα τον σκυλο και τον χαιδεψα και κατσαμε λιγο μαζι τον ειδα μια χαρα.Ουτε καταθλιπτικο το ειδα το σκυλι , ουτε νευρικο, ουτε φοβισμενο ,ουτε παραμελημενο. Ισα ισα ειδα εναν σκυλο σε πολυ καλη κατασταση. Αυτος μπορουσε και εμενε εξω. Τωρα για αλλον της ιδιας ρατσας δεν ξερω.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
δεν ειναι ακριβως ετσι...

ομως ο καθε ανθρωπος εχει την γνωμη του και σεβαστη απολυτα.

απλα μερικες φορες η Α δικη μου αποψη πανω σε ενα θεμα εχει τους Χ υποστηρικτες και τους Ψ με την απεναντι αποψη.

P.s θεωρω και το πιστευω προσωπικα...οτι ειναι και θεμα χαρακτηρα του σκυλου.

ο δικος μου ειναι τελεια εξω,ειναι χαρουμενος και ευτυχισμενος...βεβαια ασχολουμαι παρα πολυ μαζι του,οπως και η κοπελα μου και ολη μου η οικογενεια...δεν καθεται ουτε λεπτο μεσα στο σπιτι...πιστευω λοιπον πραγματικα οτι ειναι ΚΑΙ θεμα σκυλου,μια και το ειπε παραπανω ο Θοδωρης-Ricos.

Last edited:

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
δεν ειναι ακριβως ετσι...

P.s θεωρω και το πιστευω προσωπικα...οτι ειναι και θεμα χαρακτηρα του σκυλου.

ο δικος μου ειναι τελεια εξω,ειναι χαρουμενος και ευτυχισμενος...βεβαια ασχολουμαι παρα πολυ μαζι του,οπως και η κοπελα μου και ολη μου η οικογενεια...δεν καθεται ουτε λεπτο μεσα στο σπιτι...πιστευω λοιπον πραγματικα οτι ειναι ΚΑΙ θεμα σκυλου,μια και το ειπε παραπανω ο Θοδωρης-Ricos.
Ξαναλεω , δεν το βλεπω απο την πλευρα του σκυλου αλλα απο τη δικη μου,του ιδιοκτητη.Οταν φυσικα ο παραγοντας χρονος ειναι περιορισμενος :

Οταν δουλευεις (10 ωρες απουσιας) , μενεις μονος ή εισαι εσυ ο ''αρχηγος'' της οποιας οικογενειας (μετα τη δουλεια ψωνια ,μαγειρεμα , πλυσιμο , πλυντηριο κλπ) και εχεις και μια ελαχιστη κοινωνικη ζωη εστω και εντος σπιτιου (να κατσεις με τον ανθρωπο σου να δεις ενα dvd στον καναπε πριν πας για υπνο κατα τη 01:00 αφου το πρωι δουλευεις) , ποτε θα δεις το σκυλο αν αυτος μενει εκτος σπιτιου ? Μια ωρα τη μερα στη βολτα/παιχνιδι ? Δυο ωρες τη μερα ? Παραπανω δεν βγαινει με τιποτε ...(εκτος και αν εισαι αργοσχολος , οπως εγω :D) .

Εγω αν δεν εχω το σκυλο διπλα μου , νιωθω το σπιτι αδειο...και ολοι οι ανθρωποι που ερχονται σπιτι θεωρουν αυτονοητο οτι θα παιξουν και θα γελασουν με το σκυλο.:)

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
ενταξει εσυ εχεις και ενα σκυλο που αν δεν του πιασεις την κοιλια και τα μαγουλα και αν δεν σου κανει τις τσαχπινιες του,δεν μπορεις!(οπου "του" μιλω για ολους οσους τον βλεπουν-βλεπουμε)

εσυ εισαι αλλη κατηγορια...:D

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
εσυ εισαι αλλη κατηγορια...:D
:D:D

Σοβαρα παντως , εγω πηρα σκυλο συντροφιας για να μου καλυψει πολυ συγκεκριμμενες αναγκες (συντροφιας).Αρα το να μενει μεσα ειναι μονοδρομος (εφοσον δεν προτιθεμαι εγω να κοιμαμαι εξω:D).

Ουτε φυλαξη χρειαζομαι απο το σκυλο μου (δεν στηριζω την ασφαλεια μου σε αλλους) , ουτε κυνηγος ειμαι , ουτε μου αρεσει το joking και το ποδηλατο (ευτυχως γιατι ο Boogie δεν κανει τιποτε απο ολα αυτα:p:D)

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
αχχαααχααχχαχαχαχα...ειναι ομως αξιολατρευτος,ειναι χοντρομπαλας και εχω αδυναμια στους χοντρομπαλαδες,εχει εκ του φυσικου του το χιουμορ μεσα του και καποιοι της φυλης του κανουν και...skate!

...τι αλλο θες?:D:D:paja1::D

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
...και καποιοι της φυλης του κανουν και...skate!

...τι αλλο θες?:D:D:paja1::D
ο δικος μου μονο skatά-board κανει :D

Τι να τον κανω ομως που ειναι σαν τον Obelix o ατιμος ;):D (γραφω τωρα και ακουω το ροχαλητο του απο το διπλανο δωματιο)

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
επειδη το θεμα το εχουμε παει bahames,εγς γουσταρω και το ροχαλητο τους..και ο δικος μου,μια απο τα ιδια...απλα ειναι εκτος σπιτιου και δεν τον ακουω...:paja1::p

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
επειδη το θεμα το εχουμε παει bahames ...
Βγηκαμε λιγο off topic αλλα οχι οσο φαινεται ...

Να παρει ο φιλος Μεγαλο Δανο για να κανει παρεα στις πετρες και στο γκαζον ? Εγω τουλαχιστον πηρα σκυλο και οσο ζησει , θελω να ζησει μαζι μου . Γιαυτο ξοδεψα και ξοδευω χρηματα , χρονο και ενεργεια για αυτον.Γιαυτο αγορασα ρατσα και αυτη τη ρατσα ...για το πως ειναι οταν ζει μεσα μαζι μου.Ουτε εχω υπογραψει κανα συμβολαιο πως θα ζω παντα σε σπιτι με κηπο ...μπορει να αναγκαστω να ζησω σε διαμερισμα.Ο σκυλος πρεπει να μπορει να ''ακολουθησει''.

Ακομα και ως ''φυλακας'' (υπο την εννοια της προκλησης φοβου) ειναι πιο αποτελεσματικος μεσα στο σπιτι οπου οι αποστασεις ειναι μικρες και το σκοταδι απο μονο του προκαλει ανησυχια στον κλεφτη (ο μπουνταλας μου προκαλει φοβο ακομα και την ημερα σε μη εξοικιωμενους ανθρωπους , φανταζομαι πως θα νιωσει ο εισβολεας οταν ανοιξει την πορτα και δει στο ημιφως την κεφαλα του και τη στοματαρα του στο ενα μετρο αποσταση).
Εχω τσεκαρει με στημενο τεστ τις αντιδρασεις του μεσα στο σπιτι και ναι , ειναι λιγο φυλακας :)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Συμφωνώ με Τρίκι!

Για μένα δεν αξίζει τον κόπο, χρόνο, χρήμα αν είναι να μην μπαίνει και μέσα στο σπίτι ο σκύλος.

Όσο για το "μερικοί σκύλοι δεν έχουν πρόβλημα" εγώ δεν το πιστεύω. Το μόνο που συμβαίνει με αυτούς τους σκύλους είναι πως οι ιδιοκτήτες τους δεν ενδιαφέρονται αν έχει ο σκύλος πρόβλημα μ' αυτό, και ο σκύλος έμαθε να ζει σαν παρείσακτος και εκτός αγέλης. Δεν είναι οτι δεν τον πειράζει, είναι οτι ΚΑΝΕΙΣ δεν νοιάζεται αν τον πειράζει.

Κι ένας φίλος μου έχει σκύλο που κατουράει κάθε 24 ώρες (γιατί μόνο ΜΙΑ βόλτα έχει κάθε μέρα). "Δεν τον πειράζει" λέει, και όντως βλέποντας τον σκύλο άνετα τον πιστεύεις.

Πολλά μπορεί να συνηθίσει ένας σκύλος... αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα ήταν πολύ καλύτερα αλλιώς.

Δεν είναι ΔΥΝΑΤΟΝ ένα τόσο κοινωνικό και αγελαίο θηλαστικό όπως ο σκύλος να μην έχει πρόβλημα με το ότι ο αρχηγός της αγέλης του ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
ο μεγαλος δανός επιβαλλεται του χειμωνιατικους μηνες και ειδικα τα κρυα βραδυα να κοιμαται εντος...
αρα θα πρεπει να εχει μαθει να ζει στο σπιτι εντος...
αν δεν γουσταρει να ειναι ο σκυλος 2-3 ωρες την ημερα μεσα μαζι με το αφεντικο του.... και ορισμενα βραδυα να του επιτρεπει να κοιμαται εντος... ούτε δανό αλλά ούτε κι αλλο σκυλο να παρει... δανό παντως σίγουρα οχι...