Μεγάλη φοβία για τα ζώα

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Μετα απο αναζήτηση δεν βρηκα κατι να αναφέρεται σε αυτο το θέμα.
Απο μικρη ήμουν φιλόζωη και ηθελα να υιοθετήσω ενα σκυλο ή μια γατα εβλεπα αδεσποτο στο δρομο και ήθελα να το παρω σπιτι αλλα υπήρχε ενα μεγαλο πρόβλημα..Η μητέρα μου!!
Τα φοβάται απιστευτα σε τεραστιο βαθμο φοβαται τα σκυλια τισ γατες τα πουλια μεχρι και τ προβατα...
Μόλις μετακόμισαν και έμεινα μόνη μου υιοθέτησα ενα αδέσποτο μου εκαναν δωρο ενα σιχ τσου και 2 γατες τις οποιες τις φοβοταν παρα πολύ δεν υπήρχε περίπτωση να τ χαιδέψει αλλα ουτε καν να ειναι μαζι τους στο ιδιο δωμάτιο
Το σκυλάκι που υιοθέτησα μου το φώλιασαν στο σπιτι μου στην αυλη μας (αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα)
Ακομα και η Λουνα μου που ειναι ενα σιχ τσου που ξερετε ποσο μικρα ειναι σε μέγεθος το τρεμει μολις το βλεπει
Δεν ειναι οτι δεν τ αγαπαει και τ αγαπαει και ταιζει τα αδεσποτα αλλα δεν μπορει να νικησει αυτο το φοβο με αποτελεσμα να εχουμε μεγαλα προβληματα
Μήπως ξέρετε πως γίνεται να φτιάξει αυτο εστω και στο ελαχιστο;
Οι συμβουλές σας θα ειναι πολύτιμες Ευχαριστω :)

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Χμμ τα ίδια ακριβώς κάνει και μία φίλη μου!!Αντε πείτε ιδέες να βοηθήσετε και εμένα επι της ευκαιρίας!!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
Το πρώτο και σημαντικότερο είναι να δεχθεί η μητέρα σου ότι έχει πρόβλημα.
Αν δεν υπάρχει αυτή η παραδοχή απο μεριάς της εγώ προσωπικά δεν βλέπω να υπάρχει κάποια λύση με δεδομένο ότι ήδη έχει έρθει σε στενή επαφή με τα ζώα σου και το θέμα παραμένει.....

Αν απο την άλλη δεχτεί ότι ο φόβος που νιώθει είναι αφύσικος θα μπορέσει με κατάλληλες τεχνικές να τον αντιμετωπίσει .
Το ιδανικό θα ήταν είτε με την βοήθεια ενός ειδικού της ανθρώπινης ψυχολογίας, είτε ερχόμενη σε επαφή με ανθρώπους που ασχολούνται με σκυλιά που εργάζονται σε προγράμματα θεραπευτικής προσέγγισης.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Η TARA το τοποθετεί πολύ σωστά.
Το θέμα εδώ είναι η ψυχολογία του ανθρώπου και όχι οι σχέσεις με τα ζώα...

Προχτές βράδυ, είχαμε πάει στο video club με τη γυναίκα μου και τη Μόκα. Η γυναίκα μου μπήκε για να πάρει κάποιο dvd και εγώ περίμενα έξω με τη Μόκα. Κάποια στιγμή, βγαίνει ένας κύριος, περίπου 1,95 ύψος και (φαινόταν...) αρκετά "αγριωπός". Οταν, όμως είδε τη Μόκα στα 3 μέτρα απόσταση, μου είπε: "Μπορώ να περάσω, να πάω στο αυτοκίνητό μου? Εχω μεγάλο πρόβλημα με τα σκυλιά". Εγώ έβαλα άμεσα τη Μόκα στο "κάτσε" (φανταστείτε κιόλας ότι η Μόκα είναι φοβικό σκυλί) και του είπα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα... Οσα δευτερόλεπτα κράτησε η μετάβασή του από την πόρτα του video club ως το αυτοκίνητό του, παρατηρούσα ότι ...έχανε χρόνια από τη ζωή του.

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Ταρα σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου
Εχει δεχθει οτι εχει αυτο το προβλημα και ξερει οτι ειναι αφυσικο βλεπει και εμενα ποσο τα αγαπαω και ποσο με εχουν βοηθήσει ψυχολογικά τις εχω πει να παει σε ψυχολογο αλλα εξαιτιας αλλων πολυ σοβαρών προβλημάτων δεν γίνετα
εχει πιασει μια τριχα τησ Λουνας ενω κραταγα τ σκυλο και τη μουριτσα της.
Αλλα φοβαμαι να την φερω σε πιο κοντα γιατι αν και 40 χρονων εχει προβλημα με την καρδια της δεν θελω να παθει ανακοπη!
Αυτο που σκεφτομαι ειναι οτι αν δεν τ φοβοταν θα μπορουσε να υιοθετησει ενα αδεσποτο(ο πατερας μου και η αδερφη μου τα λατρευουν τα ζωα) και θα βοηθουσε ενα σκυλακι να βρει σπιτι αλλα θα μπορουσα και εγω να υιοθετησω ενα ακομα σκυλακι... θα με καταλαβαινε καλυτερα..

johnk πραγματικά αυτο που περιέγραψες γίνεται και νομιζω οτι δεν θα φυγει ποτε αυτη η φοβια.Νομιζω οτι ο μονος τροπος για να φύγει ειναι να χαϊδέψει ενα σκυλο ...αλλα αν τοτε δεν γινει τιποτα και παθει και καμια ανακοπη;;;αυτος ειναι ο φοβος μου

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ξέρεις κάτι, τώρα που το ξανασκέφτομαι?

Είναι τα "ταμπού" μας, σε όλα τα θέματα. Για παράδειγμα, αν μου έλεγες, πριν 1 χρόνο, ότι θα έχω γάτα στο σπίτι μου, θα γελούσα...
Όμως, εδώ κα ένα χρόνο, έχουμε υιοθετήσει ένα γάτο και αν μου πεις, τώρα, ότι μπορεί να τον χάσω, θα σου πω "ο γάτος αυτός, θα είναι μαζί μου για περισσότερα χρόνια απ' ότι 2 σκυλιά..."

Antigoni87

Active Member
4 Δεκεμβρίου 2010
29
0
Χολαργός
Η μαμά μου είχε από πολύ μικρό κοριτσάκι φοβία με τα σκυλιά, γιατί -κλασικά- τη μεγάλωσε η γιαγιά μου με ατάκες τύπου "Μη είναι βρώμικο" και κυρίως "Μη θα σε δαγκώσει". Φοβόταν κάθε σκύλο, κάθε ράτσας, όσο φιλικός κι αν ήταν. Δεν την πείραζε να είναι στον ίδιο χώρο μαζί της κάποιος σκύλος, αλλά φρίκαρε όταν περπατούσε προς το μέρος της ή όταν κουνούσε την ουρά και πήγαινε κάπως απότομα προς εκείνη για χάδια.
Μέχρι που η σκυλίτσα μιας γνωστής της γέννησε 3 κουταβάκια. Η γνωστή αυτή δούλευε στο απέναντι κατάστημα και είχε τα μικρά μαζί της εκείνη τη μέρα γιατί θα τα χάριζε στις νέες τους οικογένειες, πρέπει να ήταν 2,5 μηνών τα σκυλάκια. Είχε δώσει τα 2 πρώτα, και τον μικρό Ιντεφίξ (είχε ήδη όνομα!) θα τον έδινε λίγες ώρες μετά. Τον πήρε λοιπόν και τον πήγε απέναντι στη μαμά μου, και της είπε βάζοντάς τον στην αγκαλιά της "Κοίτα τι χάνεις!". Αυτό τη γιάτρεψε...! Έπαθε ένα ψιλοσοκ με το κουτάβι στο στήθος, αλλά μόλις έβαλε τα χέρια της στην πλατούλα του, μου είπε ότι εξαφανίστηκε κάθε φόβος. Απλώς ένιωσε ότι ένα τέτοιο πλάσμα δε μπορεί να κάνει κακό... Και επειδή η γνωστή της ήξερε ότι σαν οικογένεια αγαπάμε τα ζώα, και ήξερε πόσο ήθελα έναν σκύλο να φροντίζω και να αγαπάω, έψησε τη μαμά μου και πήρε την άλλη οικογένεια και είπε ότι τελικά το κουτάβι δε θα το δώσει...! Και μετά το σχολείο πήγα στη δουλειά της ως συνήθως για να πάμε σπίτι, και το βρήκα στα χέρια της... Πρέπει να ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου. Ο μπαμπάς μου δε, όταν τον είδε στο σπίτι, τον λάτρεψε! Το λέει ειλικρινά και τον πιστεύω, ότι έχει δυο κόρες κι έναν γιο, τον Ιντεφίξ, που δε ζητάει λεφτά και δε μουρμουρίζει.
Μετά από αυτή την εμπειρία με το κουταβάκι, η μαμά μου ακόμη δε νιώθει άνετα με τεράστιους σκύλους (ειδικά μετά την προχθεσινή επίθεση από τον σκύλο που τραυμάτισε άσχημα τον μικρό μας...) αλλά τους αντέχει μια χαρά. Να τονίσω ότι είχε πραγματική φοβία, με εφίδρωση, ταχυπαλμίες, πανικό, και δεν άντεχε να πλησιάσει σκυλί, πολλώ μάλλον να δεχτεί να υιοθετήσουμε! Οπότε το μαγικό άγγιγμα ενός μωρού καταφερε σε μια στιγμή όχι μόνο να της σβήσει τον φόβο, αλλά και να την κάνει να θελήσει να το κρατήσει στο σπίτι της.

Η απάντηση;; Ομοιοπαθητική!! Φέρτε σε επαφή με πολύ φιλικά ή μωρά σκυλιά τον άνθρωπο που τα φοβάται, όχι όμως καταναγκαστικά ή απότομα, και αποδείξτε στην πράξη ότι μόνο κακό δε μπορεί να προκληθει από το ζώο. Αλλιώς, αργά και σταδιακά βήματα κάθε φορά. Ας του πετάξουν ένα παιχνίδι να τον δουν να το φέρνει χαρούμενος πίσω, κι ας μην τον αγγίξουν.

Υγ. ήταν τόσο καταλυτική η είσοδος του Ιντεφίξ στη ζωή της μαμάς μου, που πριν λίγους μήνες δέχτηκε να χαϊδέψει τα ποντίκια μου. Αυτό ακόμη δεν το έχω πιστέψει κι ας το είδα ιδίοις όμμασι!

Όλα ξεπερνιούνται αν δεν είναι βίαιη η επαφή με το αντικείμενο του φόβου, το πιστεύω πραγματικά!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
johnk πραγματικά αυτο που περιέγραψες γίνεται και νομιζω οτι δεν θα φυγει ποτε αυτη η φοβια.Νομιζω οτι ο μονος τροπος για να φύγει ειναι να χαϊδέψει ενα σκυλο ...
δεν νομίζω ότι είναι τόσο απλό....
η μαμά σου μπορεί να υποφέρει απο ένα είδος νεύρωσης και πιθανόν να χρειάζεται την βοήθεια ειδικού για να καταφέρει να αντιμετωπίσει τα αγχωτικά επεισόδια και την φοβία της.

Αν δεν μπορεί να πάει σε ειδικό, θα σου πρότεινα την λύση της SAPT http://www.sapt.gr/contact.php .

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
johnk τι εννοείς οτι ειναι ταμπου?οτι εχει ταμπου με τ σκυλια?Και εγω το ιδιο πίστευα για τις γάτες και οταν απέκτησα ελεγα οτι ισοδυναμούν με 10 σκυλια!
Αντιγόνη αυτο σκεφτομαι και εγω και εκείνη ομοιοπαθητική αλλα οπως εγραψα παραπάνω εχει την καρδια της αν πάθει κατι?
Και η γιαγια μου τα ίδια ετσι της ελεγε θα σε δαγκώσει ειναι βρώμικο αρρωστο και τα λοιπα!!!ελπιζω φετος τα Χριστούγεννα να το ξεπεράσουμε.

"Να τονίσω ότι είχε πραγματική φοβία, με εφίδρωση, ταχυπαλμίες, πανικό, και δεν άντεχε να πλησιάσει σκυλί, πολλώ μάλλον να δεχτεί να υιοθετήσουμε!"
Ετσι ακριβώς και η μητέρα μου

ΤΑΡΑ το να παει σε εδικό αυτη την εποχη ειναι πολυ δύσκολο ειδα το λινκ αν παει εκει (που ειναι αδυνατον γιατί πριν ενα χρόνο μετακόμισαν και μενουν στην επαρχία οι γονείς μου)θα παθει πραγματικά μεγάλο σοκ με ολα αυτα τ σκυλια καλυτερα αν αγγίξει καποιο να ειναι κουταβι
Αντιγόνη μολις της το ειπα και έτρεμε ολόκληρη!!!δεν ξερω τι θα γίνει ο χρόνος θα δείξει

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
τα σκυλιά του SAPT δεν είναι μαζεμένα σε ένα μέρος αλλά είναι πρώην αδέσποτα που έχουν υιοθετηθεί απο εθελοντές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Το να δει η μητέρα σου πως εργάζονται αυτά τα σκυλιά θα ήταν ένα πολύ καλό έναυσμα για το ξεπέρασμα της φοβίας της.

Η μητέρα σου δέχεται ότι έχει πρόβλημα και ότι πρέπει να το αντιμετωπίσει;

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
loyna mou
καλως ηλθες...
δυστυχως αν ειχε το κουταβι προβλημα με την μητερα σου πολυ πιθανα να διναμε - βρισκαμε την λυση....
την στιγμη που το θεμα ειναι στην μητερα σου και μαλιστα με σοβαρο θεμα υγειας.... θα συνιστουσα να αποτανθεις σε ειδικο για ανθρωπους....
απο εμενα σχετικα με το σκυλακο σου μακαρι οσο και αν μπορω και γνωριζω να βοηθησω.....

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Nαι το εχει δεχθεί
GRDANE ανοιξα αυτο το θεμα γιατι σκέφτηκα οτι ίσως υπαρχουν και αλλοι ανθρωποι που έχουν το ίδιο πρόβλημα ή το εχουν ζήσει στις οικογένειες τους