Μεγάλα Εκτροφεία

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Συχνά ακούω εκφράσεις του στύλ

το δικό μου το πήρα από το μεγαλύτερο εκτροφείο της Ιταλίας

Το Χ είναι μεγάλο εκτροφείο

Μεγάλος εκτροφέας

Και ρωτώ.

τι είναι αυτό που κάνει ένα εκτροφείο και ένα εκτροφέα ΄μεγάλο΄??

τα χρόνια στον χώρο?

η προσφορά στην φυλή?

το μέγεθος των εγκαταστάσεων του?

η ποσότητα των σκυλιών του?

το πόσες γέννες κάνει?

τι??????????????

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
τα χρόνια στον χώρο?
Ναι

η προσφορά στην φυλή?
Ναι

Αλλά κυρίως η ποιότητα
των σκύλων του
των υπηρεσιών που παρέχει τόσο στους σκύλους (συχνά check up, όχι συνεχόμενες γέννες, καλή διατροφή, ενασχόληση με τα κουτάβια εως τους 2 μήνες) όσο και στους μελλοντικούς ιδιοκτήτες (παροχή πληροφοριών έγκυρα και έγκαιρα, καθώς και υποστήριξη μετά την αγορά του κουταβιού).

Προσωπικά για μένα παίζει ρόλο και η σχέση που θα δω να έχει ο εκτροφέας με τα σκυλιά του στα λίγα λεπτά που τον βλέπω στον στίβο και συμπληρωματικά το αν θα μπορέσει σαν χαρακτήρας να με πείσει ότι ξέρει τι κάνει, αν έχει την υπομονή να απαντήσει στις πιο ηλίθιες ερωτήσεις μου και τέλος αν και αυτός θα μου κάνει τόσες ερωτήσεις όσες και εγώ, για να δει αν καλύπτω τις ανάγκες της φυλής που ζητάω.

Και τώρα ας γίνουμε ρεαλιστές:

Στο θέμα 'καλύτερο εκτροφείο' σίγουρα παίζει ρόλο και το marketing (στο αν θα απευθυνθείς εκεί τώρα αν θα πάρεις σκύλο είναι άλλο θέμα) καθώς και οι διακρίσεις στα διάφορα show (που δεν είναι απαραίτητα κακό εκτός αν το εκτροφείο άλλους σκύλους δείχνει και άλλους ζευγαρώνει, οπότε αν δεν το ψάξεις και πας μόνο επειδή είναι όνομα θα την πατήσεις)

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Για μένα το μεγάλο εκτροφείο σημαίνει πολλή καλό εκτροφείο.
Εκτροφείο που ασχολείται μόνο με μια ράτσα σκύλων.
Που επιλέγει με μελέτη τα ζευγαρώματα (πάει και στο εξωτερικό για το κατάλληλο).
Που κάνει όλες απαραίτητες εξετάσεις στα σκυλιά του (καρδιά, δυσπλασία, μάτια).
Που εξασφαλίσει στα σκυλιά αν πρόκειται για σκυλιά εργασίας – εργασίες (ασκήσεις, εξετάσεις, αγώνες - εργασίας).
Που επιλέγει μελλοντικούς ιδιοκτήτες των κουταβιών με προσοχή (όχι όποιος πρώτος προσφέρει τα χρήματα παίρνει το super κουτάβι).
Που εννοείται ότι προσέχει τα κουτάβια – για παράδειγμα αν τυχαίνει η σκύλα δεν έχει γάλα ταΐζει τα μικρά κάθε 3,4 ώρες με μπιμπερό – ξενυχτάει για να τα μεγαλώσει και χάνει ώρες από την ζωή του.
Που τα σκυλιά συγκεκριμένου εκτροφείου διακρίνονται σε διάφορες εκθέσεις, εξετάσεις, αγώνες.
Στο τέλος - πρέπει να έχει μεγάλο κόλλημα με σκυλιά και τάδε ράτσα για να την αγαπήσει τόσο που να αφιερώσει την ζωή του για αυτά.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
ΜΑΚΗΣ said:
Και ρωτώ.
τι είναι αυτό που κάνει ένα εκτροφείο και ένα εκτροφέα ΄μεγάλο΄??

τα χρόνια στον χώρο?

η προσφορά στην φυλή?

το μέγεθος των εγκαταστάσεων του?

η ποσότητα των σκυλιών του?

το πόσες γέννες κάνει?

τι??????????????
Όλα τα παραπάνω + Η κυνολογική παράδοση της χώρας στην οποία βρίσκεται.
Εγώ θα σου απαντήσω εμμέσως πλην σαφώς. Το ADRK ιδρύθηκε το 1907. Ο ΚΟΕ πότε ιδρύθηκε? O Ο.ΦΙ.Ρ.Ε? Η Ινδονησία, η Κορέα και το Μεξικό είναι μέλη του IFR. Η Ελλάδα? :roll:

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Μια μεγάλη εταιρεία ενοικίασης σκαφών, δεν είναι απαραίτητα ούτε μια καλή εταιρεία, ούτε αυτή που αναπτύσει σε σωστή κατεύθυνση τον θαλάσσιο τουρισμό. Είναι απλώς μια εταιρεία με πολλά σκάφη και πολλούς εργαζόμενους...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
ΜΕΓΑΛΟ εκτροφείο είναι αυτό που έχει μεγάλες εγκαταστάσεις ... :wink:
ΚΑΛΟ εκτροφείο είναι άλλα πράγματα, τα περισσότερα αναφέρθηκαν παραπάνω ...
Καλός ΕΚΤΡΟΦΕΑΣ είναι κάτι τελείως διαφορετικό ... πολλές φορές έχουν καλά σκυλιά όχι και τόσο καλοί εκτροφείς ... και το αντίθετο ...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
denis said:
ΜΕΓΑΛΟ εκτροφείο είναι αυτό που έχει μεγάλες εγκαταστάσεις ... :wink:
ΚΑΛΟ εκτροφείο είναι άλλα πράγματα, τα περισσότερα αναφέρθηκαν παραπάνω ...
Καλός ΕΚΤΡΟΦΕΑΣ είναι κάτι τελείως διαφορετικό ... πολλές φορές έχουν καλά σκυλιά όχι και τόσο καλοί εκτροφείς ... και το αντίθετο ...

Εγώ πάντως δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί ένας όχι τόσο καλός εκτροφέας να έχει καλά κουτάβια και πως ένας καλος εκτροφέας να μην έχει τοσο καλά κουτάβια ..?
Για μένα αυτός που βγάζει καλά κουτάβια,είναι ο καλός εκτροφέας και αυτός που δεν βγάζει καλά ο "κακός"..
Δεν έχω ασχοληθεί με εκτροφεία, αλλα η κοινή λογική πάει εκεί..

Δεν θα με ενδιαφέρει δηλαδή ,αν έχει μεγάλους χώρους σαν ένα καλο περιτύλιγμα με ανούσιο εσωτερικό..
Και επειδή ο εκτροφεας δεν "παραγει" καραβια.. αλλα εν ζωή πλάσματα και δεν τα κρίνουμε ποσοτικά αλλα ποιοτικά..
Oταν στο αποτελεσμα,η ποιότητα συναρτιζετε με ακριβώς εκείνη την ίδια την υπάρξη που εκεινος "παραγει",η τα πιθανα ελαττώματα στο "προιον"του που δεν κρίβονται με βαψίματα και μπαλώματα..
Τοτε δεν μπορουμε να μιλαμε για μεγαλα και μικρα εκτροφεια ,τουλαχιστoν οταν δεν μιλαμε μεταφορικα..η οταν δεν αναφερομαστε στα γραφεια του..

Κακα τα ψεματα..,το όνομα του ΚΑΛΟΥ εκτροφέα δεν κρίβεται ..
Ο πελάτης που θα μείνει ευχαριστημένος θα πει.. ο δικός μου εκτροφέας ήταν καλός η σε καποιες περιπτωσεις "κακός"..
Επίσης δεν έχει να κανει το μετρο σύγκρισης σε αυτήν την δουλειά με την ποσότητα ,αλλα καθαρά με την ποιότητα και οτι αυτη συνεπαγεται..αλλιώς εγώ προσωπικά το θεωρώ λάθος..
Είναι δυστυχώς μια "αγορά", που οταν εχεις να κανεις με κακο εκτοφεα ,μπορει να τυχει να μπλεχτει και ο συναισθηματισμός των ανθρώπων καποιες φορες ,που λένε ..μπορεί να απόκτησε το σκυλί μου δυσπλασία, όμως το λατρεύω και ότι έγινε έγινε.. δεν θα ξανα αγορασω από αυτόν, αλλα άσε, ας μην ασχοληθώ..και ετσι καποιοι "κακοι" μπορει και να μην μαθευτουν..
και επειδή παίζουν μερικοί με τον ψυχισμό των "ανίδεων" μεν αλλα ανθρώπων δε.., θεωρώ ότι όταν δεν τηρείται το "ISO"στα θέματα της εκτροφής και βασίζονται καποιοι "κακοι" εκτροφεις ακριβώς σε αυτές τις αδυναμίες..,τοτε υπάγονται στo πιο ύπουλo "εμποριo"..,κατα την γνωμη μου..

Για μένα δεν υφίσταται η πρόταση.. μεγάλος εκτοφεας.., αλλα μονο.. καλός..

Επίσης όταν αναφέρεται σε τέτοιες οικονομικές ορολογίες όπως αναφέρθηκα εγώ.. πελάτης-παραγωγή-προϊόν, είναι μια καλή υποψία για να ξεχωρίσει αν είναι "καλός" η "κακός".εγώ ήθελα να αναφερθώ σε αυτόν έξω από τον ρομαντισμό.. αυτός όμως οφείλει να βρίσκετε εκεί μέσα..

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Εγώ πάντως δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί ένας όχι τόσο καλός εκτροφέας να έχει καλά κουτάβια και πως ένας καλος εκτροφέας να μην έχει τοσο καλά κουτάβια ..?
Απλό παράδειγμα: κερδίζω το τζόκερ, και αγοράζω τα 8 καλύτερα σκυλιά του κόσμου, τα οποία ζευγαρώνω ... είμαι καλός εκτροφέας?
Και το αντίθετο, προκύπτει από το παράδειγμα ενός ανθρώπου που δεν έχει καλό υλικό για εκτροφή, αλλά με ποσεκτικά επιλεγμένα ζευγαρώματα, με κόπο και μεράκι, καταφέρνει και φτάνει σε ένα επίπεδο μέτριο προς το καλό ας πούμε, ενώ πριν 5 χρόνια πχ τα σκυλιά του δεν ήταν καλά ... αυτος που καταφερνει να βελτιώσει το επίπεδό του και να προσφέρει κάτι στη φυλή του, είναι για μένα καλός εκτροφέας ...

Για μένα δεν υφίσταται η πρόταση.. μεγάλος εκτοφεας.., αλλα μονο.. καλός..
Το ίδιο λέμε, γενικά όσα λές με βρίσκουν πολύ σύμφωνο ... once again ... :wink:

Εδώ τί εννοείς?

Επίσης όταν αναφέρεται σε τέτοιες οικονομικές ορολογίες όπως αναφέρθηκα εγώ.. πελάτης-παραγωγή-προϊόν, είναι μια καλή υποψία για να ξεχωρίσει αν είναι "καλός" η "κακός".εγώ ήθελα να αναφερθώ σε αυτόν έξω από τον ρομαντισμό.. αυτός όμως οφείλει να βρίσκετε εκεί μέσα..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
αυτος που καταφερνει να βελτιώσει το επίπεδό του και να προσφέρει κάτι στη φυλή του, είναι για μένα καλός εκτροφέας ...
συμφωνα απολυτα!!!

Εδώ τί εννοείς?

Αντιλαμβάνομαι ότι το "σκυλοεμποριο" είναι στην ουσία ένα "εμπόριο".
Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να μην μιλάγαμε με οικονομικές ορολογίες όπως:κέρδη,παραγωγή,προϊόν.Εγώ όμως αντιλαμβάνομαι αλλιώς τα πράγματα..πιο "ρομαντικά".
Ο καλός για μένα "εκτοφεας" ,πέρα από τις άριστες συνθήκες που εξασφαλίζει για την καλυτέρευση της φυλης,για την άρτια κατάσταση των κουταβιών και την συνέχει ενημέρωση του για την προσωπική του πρόοδο στο έργο που επιτελεί..πρέπει να έχει και ένα βασικό στοιχειο.. αγάπη και μερακι ,να βλέπει τα κουτάβια σαν παιδιά του και όχι σαν προϊόν!!
Να ανησυχεί για την υγεία τους και όχι για τα κέρδη του..και να είναι "ερασιτέχνης"με την καλή έννοια!
Ενας άριστος επαγγελματίας, δεν κολλάει στην παραγωγή ψυχών!θα αυξήσει τα κέρδη του θα κάνει το καλύτερο marketing,μπορεί να κάνει κολοσσαία εταιρία να στέλνει σε όλων τον κόσμο κουταβια ,να μεγαλώνει να μεγαλώνει..και τι θα είναι τελικά..?ένας άψογος επαγγελματίας που ξέρει καλά να αυξάνει τα κέρδη του..όχι ΚΑΛΟΣ εκροφεας όμως !!
Ενας καλός εκτροφέας..για εμενα πρέπει να σκεφτεται "ρομαντικά".
Οι εκτροφείς επιτελούν πολύ σημαντικό έργο ,προσφέρουν και παρεχουν σε εμας την ποιοτητα,μας εξασφαλιζουν την ευημερια με τους αγαπημενους μας φιλους και περιτριγυρίζονται από αγάπη!!
Αγαπη από αυτούς τους καλύτερους μας φίλους που οι ίδιοι μας προσφέρουν.
Δεν θα μπορούσαν να βλέπουν αυτά
τα πλάσματα με κερδοσκοπία!
Σίγουρα υπάρχει ένας σκοπός, όπως και έξοδα, αλλα όχι και ο απώτερος εισβάρος των κουταβιών!
Για μένα ο εκτροφέας που συνδυάζει την αγάπη για αυτό που κάνει,το μεράκι και την ευσυνειδησία είναι ο καλός εκτροφέας..αυτός που προσφέρει πραγματικά ,ο "ερασιτέχνης",ο ρομαντικός,ο καλός, πάντα για την εποχή μας...
Αυτη ειναι η δικη μου αποψη.. :wink:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
(ΠΑΛΙ) συμφωνώ ...

Να ξέρεις ότι ΔΕΝ μπορείς να βγάλεις καλά σκυλιά χωρίς μεράκι και πολύωρη προσωπική ενασχόληση, όσο υγιή και σωστά μορφολογικά και να είναι, αν δεν έχεις αγάπη χάνεις το πιο σημαντικό, τον ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. Τον χαρακτήρα ΔΕΝ τον δημιουργείς τεχνητά, ούτε προσποιούμενος ότι σου αρέσει αυτό που κάνεις ...

Ο καλός για μένα "εκτοφεας" ,πέρα από τις άριστες συνθήκες που εξασφαλίζει για την καλυτέρευση της φυλης,για την άρτια κατάσταση των κουταβιών και την συνέχει ενημέρωση του για την προσωπική του πρόοδο στο έργο που επιτελεί..πρέπει να έχει και ένα βασικό στοιχειο.. αγάπη και μερακι ,να βλέπει τα κουτάβια σαν παιδιά του και όχι σαν προϊόν!!
Πρόσεξε όμως: εδώ έχει γίνει παρανόηση (βρέ λές?) το να βλέπεις τα σκυλιά σαν παιδιά σου είναι το ίδιο λάθος με το να τα βλέπεις σαν προιόν ... οικονομικής φύσεως . ΠΡΕΠΕΙ να αντιμετωπίζεις το κουτάβι σαν προιόν με την ποιοτική έννοια, για να δεις καθαρά τα λάθη και τις αδυναμίες σου ... μόνο έτσι, και μακριά από συναισθηματισμούς, μπορείς να κάνεις κάποιου επιπέδου εκτροφή ... όχι σαν προιόν με την έννοια του Ευρώ ... αν το κάνεις αυτό έχεις χάσει το παιχνίδι, κατά τη γνώμη μου ... άσε που ΔΕΝ βγάζεις έτσι λεφτά, κάπως αλλιώς μπορεί ...

Τα κουτάβια πρέπει να τα σκεφτείς σαν παιδιά σου σε 2 περιπτώσεις: όταν διαλέγεις πού θα πάνε, και όταν χρειαστεί να τα πάρεις πίσω για τους Χ λόγους ... σε όλες τις υπόλοιπες φάσεις, εγώ λέω: '' τα κουτάβια της ........ με τον ......... σαν να είναι ξένα, για να δώ τις αδυναμίες τους. Φυσικά και δημιουργούνται συμπάθειες και έντονα συναισθήματα, αλλά γνώμη μου είναι ότι πρέπει να προσπαθείς να τα πνίγεις ...

Επίσης, νομίζω ότι όλοι οι εκτροφείς μικρής κλίμακας πρέπει να ίναι ρομαντικοί, ή αλλιώς τρελοί για να κάνουν αυτό που κάνουν, ειδικά στην Ελλάδα ...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Πρόσεξε όμως: εδώ έχει γίνει παρανόηση (βρέ λές?) το να βλέπεις τα σκυλιά σαν παιδιά σου είναι το ίδιο λάθος με το να τα βλέπεις σαν προιόν ... οικονομικής φύσεως . ΠΡΕΠΕΙ να αντιμετωπίζεις το κουτάβι σαν προιόν με την ποιοτική έννοια, για να δεις καθαρά τα λάθη και τις αδυναμίες σου ... μόνο έτσι, και μακριά από συναισθηματισμούς, μπορείς να κάνεις κάποιου επιπέδου εκτροφή ...

Σωστά, για να είσαι πιο αντικειμενικός όταν σμιλεύεις τον χαρακτήρα..!!
Οταν όμως επιλεγεις που θα πάει και όταν είναι να γυρίσει πίσω είναι τα"παιδιά σου".

Αντιλαμβάνομαι από την άλλη και την αυτοπροστασία που πρέπει να έχεις έτσι ώστε να μπορέσεις να τα αποχωριστείς κάποια στιγμή..
Σίγουρα οι "ρομαντική",θέλουν πολλών ειδών δυνάμεις για να αντέξουν..σε οτιδήποτε προκύψει..,
το μεράκι,ο ιδρώτας,ίσως και το δάκρυ του αποχαιρετισμού,ίσως και αυτό το άρτιο αποτέλεσμα φτιαγμένο με πολύ αγάπη,που το αναλογιζεσαι όταν κοιτάς το χαρούμενο, καλοζωισμένο,υγιές,
"ισοροποιημενο",βλέμμα του κουταβιού..

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Σωστά, για να είσαι πιο αντικειμενικός όταν σμιλεύεις τον χαρακτήρα..!!
Oχι, για να κανονίσεις ποιό σκυλί θα πάει πού, ποιό θα ζευγαρώσει και ποιο όχι, ποιό θα στειρωθεί, ποιό θα κρατήσεις, ποιό θα χρειαστεί να δώσεις ίσως μετά από 2-3 χρόνια ... δεν είναι εύκολα αυτά ...

Οταν όμως επιλεγεις που θα πάει και όταν είναι να γυρίσει πίσω είναι τα"παιδιά σου".
Αυτό ναι ... 100% πρέπει να είναι έτσι ...

Αντιλαμβάνομαι από την άλλη και την αυτοπροστασία που πρέπει να έχεις έτσι ώστε να μπορέσεις να τα αποχωριστείς κάποια στιγμή..
Κοίτα, στα κουτάβια όχι. Ισως να έχουμε πέσει στην σούπα της αυτοπροστασίας και να μην το καταλαβαίνουμε ... ένα σφίξιμο νιώθεις μόνο, εγώ τουλάχιστον, για μισή ώρα ... σκέψου όμως τον θάνατο ... αυτό που πολλοί ιδιοκτήτες λένε '' μετά τον αζόρ δεν μπορούμε να πάρουμε άλλο σκυλάκι ...'' από κάποια στιγμή και μετά το ζεις κάθε χρόνο, σκέψου το λίγο ...

ίσως και αυτό το άρτιο αποτέλεσμα φτιαγμένο με πολύ αγάπη,που το βλεπεις όταν κοιτάς το χαρούμενο, καλοζωισμένο,υγιές,
"ισοροποιημενο",βλέμμα του κουταβιού..
Γιατί δεν ασχολείσαι με την εκτροφή ??? :lol:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εγω αν ασχολιομουνα με την εκτροφη δεν θα εδεινα κανενα..θα τα κρατουσα
ολα για μενα...δεν θα μπορουσα να τα δωσω.. :lol: :lol: :lol:

Αλλα κυριως δεν θα μπορουσα να ζω τοσους θανατους..υπαρχει σε αυτο αυτοπροστασια???μου φαινεται πολυ ψυχοφθορο... :cry: :cry: