denis said:
ΜΕΓΑΛΟ εκτροφείο είναι αυτό που έχει μεγάλες εγκαταστάσεις ... :wink:
ΚΑΛΟ εκτροφείο είναι άλλα πράγματα, τα περισσότερα αναφέρθηκαν παραπάνω ...
Καλός ΕΚΤΡΟΦΕΑΣ είναι κάτι τελείως διαφορετικό ... πολλές φορές έχουν καλά σκυλιά όχι και τόσο καλοί εκτροφείς ... και το αντίθετο ...
Εγώ πάντως δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί ένας όχι τόσο καλός εκτροφέας να έχει καλά κουτάβια και πως ένας καλος εκτροφέας να μην έχει τοσο καλά κουτάβια ..?
Για μένα αυτός που βγάζει καλά κουτάβια,είναι ο καλός εκτροφέας και αυτός που δεν βγάζει καλά ο "κακός"..
Δεν έχω ασχοληθεί με εκτροφεία, αλλα η κοινή λογική πάει εκεί..
Δεν θα με ενδιαφέρει δηλαδή ,αν έχει μεγάλους χώρους σαν ένα καλο περιτύλιγμα με ανούσιο εσωτερικό..
Και επειδή ο εκτροφεας δεν "παραγει" καραβια.. αλλα εν ζωή πλάσματα και δεν τα κρίνουμε ποσοτικά αλλα ποιοτικά..
Oταν στο αποτελεσμα,η ποιότητα συναρτιζετε με ακριβώς εκείνη την ίδια την υπάρξη που εκεινος "παραγει",η τα πιθανα ελαττώματα στο "προιον"του που δεν κρίβονται με βαψίματα και μπαλώματα..
Τοτε δεν μπορουμε να μιλαμε για μεγαλα και μικρα εκτροφεια ,τουλαχιστoν οταν δεν μιλαμε μεταφορικα..η οταν δεν αναφερομαστε στα γραφεια του..
Κακα τα ψεματα..,το όνομα του ΚΑΛΟΥ εκτροφέα δεν κρίβεται ..
Ο πελάτης που θα μείνει ευχαριστημένος θα πει.. ο δικός μου εκτροφέας ήταν καλός η σε καποιες περιπτωσεις "κακός"..
Επίσης δεν έχει να κανει το μετρο σύγκρισης σε αυτήν την δουλειά με την ποσότητα ,αλλα καθαρά με την ποιότητα και οτι αυτη συνεπαγεται..αλλιώς εγώ προσωπικά το θεωρώ λάθος..
Είναι δυστυχώς μια "αγορά", που οταν εχεις να κανεις με κακο εκτοφεα ,μπορει να τυχει να μπλεχτει και ο συναισθηματισμός των ανθρώπων καποιες φορες ,που λένε ..μπορεί να απόκτησε το σκυλί μου δυσπλασία, όμως το λατρεύω και ότι έγινε έγινε.. δεν θα ξανα αγορασω από αυτόν, αλλα άσε, ας μην ασχοληθώ..και ετσι καποιοι "κακοι" μπορει και να μην μαθευτουν..
και επειδή παίζουν μερικοί με τον ψυχισμό των "ανίδεων" μεν αλλα ανθρώπων δε.., θεωρώ ότι όταν δεν τηρείται το "ISO"στα θέματα της εκτροφής και βασίζονται καποιοι "κακοι" εκτροφεις ακριβώς σε αυτές τις αδυναμίες..,τοτε υπάγονται στo πιο ύπουλo "εμποριo"..,κατα την γνωμη μου..
Για μένα δεν υφίσταται η πρόταση.. μεγάλος εκτοφεας.., αλλα μονο.. καλός..
Επίσης όταν αναφέρεται σε τέτοιες οικονομικές ορολογίες όπως αναφέρθηκα εγώ.. πελάτης-παραγωγή-προϊόν, είναι μια καλή υποψία για να ξεχωρίσει αν είναι "καλός" η "κακός".εγώ ήθελα να αναφερθώ σε αυτόν έξω από τον ρομαντισμό.. αυτός όμως οφείλει να βρίσκετε εκεί μέσα..