Εκτός από τη λόξα των ναζί για το λευκό χρώμα (που είναι όντως άλλη μια έκφανση του ρατσισμού) υπάρχουν και άλλοι λόγοι που είναι ξεχωριστή φυλή ακόμα και σήμερα.α) δεν είχα καταλάβει αυτό που έγραψες. Όντως είναι γνωστό πως ο Χίτλερ έκανε "ζημιά" στους λευκούς Γ.Π. γιατί τους μισούσε με πάθος.
β) το άρθρο δεν αναφέρει τίποτα για τον Καναδά (Καναδέζικο Λυκόσκυλο). Μήπως το διάβασες κάπου αλλού; Αυτή την έκφραση την έχω ακούσει μόνο στην Ελλάδα και έχω μεγάλη περιέργει να μάθω την ρίζα της. Είναι ή όχι "Ελληνική φυλή" ο Καναδός;
roza σ ευχαριστω για τα καλα σου λογια αλλα ο σκυλος μου ειναι ο Αδης ο οποιος ειναι στο αλμπουμ μου.....αν ηταν αυτος στην φωτο που εβαλα στο θεμα,σιγουρα θα εβοσκα σε κανενα πρωταθλημα στην γερμανια!!!!!καλε τι γκρενενταλ.. αυτος ειναι εινας κουκλος γερμανος με τα ολα του.. αστερι να το χαιρεσαι... και το γκρενενταλ πανεμορφο ειναι αλλα αλλο βελγος αλλο γερμανος. καθενα με την ομορφια του..
ουπς:-k μπερδευτηκα... ειδα τη λεζαντα απο κατω οτι σου λενε οτι ειναι γκρενενταλ και νομιζα οτι ο σκυλος σου ειναι αυτος της φωτο.. αλλα δεν εχει καμια σημασια.. ειναι και οι δυο κουκλοι.. το αυτο και για τα δικα σου ..και το ονομα φοβερο.. αδης...εκτος απο το χρωμα δεν εχουν καμια απολυτως διαφορα με τους αλλους γ.ποιμενικους.ισως καποια στοιχεια στον χαρακτηρα αλλα αυτο οφειλεται στο οτι οι μαυροι γ.π προερχονται απο εργασιακες γραμμες μονο κ οχι απο μορφολογικες.
εγινε ειδικο θεμα για να γνωρισει ο κοσμος την υπαρξη του μαυρου γ.π για κανεναν αλλο λογο.
roza σ ευχαριστω για τα καλα σου λογια αλλα ο σκυλος μου ειναι ο Αδης ο οποιος ειναι στο αλμπουμ μου.....αν ηταν αυτος στην φωτο που εβαλα στο θεμα,σιγουρα θα εβοσκα σε κανενα πρωταθλημα στην γερμανια!!!!!
πες τα δεσποινα και εγω το ιδιο προβλημα συναντω ,οταν βλεπουν τον δικο μου.μολις λεω Γ Π μαυρος με κοιταν σαν εξωγηινη !!!Ειμαι ιδιοκτητρια μαυρου γερμανικου ποιμενικου και νιωθω την αναγκη να κανω αναφορα στο συγκεκριμενο χρωμα της φυλης διοτι οι 9 στους 10 ανθρωπους που θα δουν τον σκυλο μου ειναι πεπεισμενη οτι ειναι βελγικος ποιμενικος Γκρενενταλ.ο 1 στους 10 απλα τον κοιταζει απορημενος.δυστυχως εχει τυχει ακομη και πετ-σοπαδες να το ισχυριζονται(οχι οτι περιμενω να γνωριζουν απο ρατσες!),κτηνιατροι αλλα ακομη και εκτροφεις γ.ποιμενικων οταν ο σκυλος μου ηταν κουταβι!
λοιπον ναι υπαρχει μαυρος γερμανικος ποιμενικος "solid black"ειναι αναγνωρισμενο χρωμα σε αντιθεση με το λευκο και το συνανταμε μονο σε κουταβια "εργασιακων γραμμων" και σε μικρο αριθμο.
υπαρχουν αρκετα εκτροφεια στο εξωτερικο,κυριως στην αμερικη που ειδικευονται αποκλειστικα στην εκτοφη μαυρου Γ.Π και μαλιστα τωρα τελευταια ανακαλυψα εκτροφη μακρυτριχων μαυρων Γ.Π.