Μαύρος γερμανικός ποιμενικός

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
Ειμαι ιδιοκτητρια μαυρου γερμανικου ποιμενικου και νιωθω την αναγκη να κανω αναφορα στο συγκεκριμενο χρωμα της φυλης διοτι οι 9 στους 10 ανθρωπους που θα δουν τον σκυλο μου ειναι πεπεισμενη οτι ειναι βελγικος ποιμενικος Γκρενενταλ.ο 1 στους 10 απλα τον κοιταζει απορημενος.δυστυχως εχει τυχει ακομη και πετ-σοπαδες να το ισχυριζονται(οχι οτι περιμενω να γνωριζουν απο ρατσες!),κτηνιατροι αλλα ακομη και εκτροφεις γ.ποιμενικων οταν ο σκυλος μου ηταν κουταβι!

λοιπον ναι υπαρχει μαυρος γερμανικος ποιμενικος "solid black"ειναι αναγνωρισμενο χρωμα σε αντιθεση με το λευκο και το συνανταμε μονο σε κουταβια "εργασιακων γραμμων" και σε μικρο αριθμο.

υπαρχουν αρκετα εκτροφεια στο εξωτερικο,κυριως στην αμερικη που ειδικευονται αποκλειστικα στην εκτοφη μαυρου Γ.Π και μαλιστα τωρα τελευταια ανακαλυψα εκτροφη μακρυτριχων μαυρων Γ.Π.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Φυσικά και ΠΑΝΤΑ υπήρχαν μαύροι Γ.Π. και μάλιστα κακώς τα σνομπάρουν οι κριτές σε εκθέσεις μορφολογίας γιατί το χρώμα και ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ από το πρότυπο αλλά ΚΑΙ αποδεδειγμένα έχει δώσει εξαιρετικούς σκύλους από ΚΑΘΕ άποψη (σε αντίθεση με το λευκό, για παράδειγμα που ακόμα υστερεί στον χαρακτήρα γιατί ποτέ δεν ζευγάρωνε για εργασία και ΟΥΤΕ επιτρεπόταν ποτέ από το πρότυπο).

Δεν έχω συναντήσει πολλούς (5-10) αλλά τυχαίως είναι ΟΛΟΙ υπέροχοι Γερμανικοί Ποιμενικοί (και μορφολογικά αλλά και στον χαρακτήρα/στην εργασία).

Μην χαλιέσαι με το τι λέει ο κόσμος.... εμένα μου έχουν πει το σκύλο Αγ. Βερνάρδου και Κανίς Γίγας (ενώ είναι Μαύρο Ρώσσικο Τέρριερ και έχει και ΜΟΥΣΙΑ!).

Το Σνάουτσερ μου όποτε το κατέβαζα στο χωριό μου έλεγαν όλοι "Ήρθε ο ΛΥΚΟΣ" (ΑΥΤΟ κι αν είναι ΑΣΧΕΤΟ) και το μην σου πω για το Μπορζόι που άπειροι απορούσαν αν είναι σκύλος καν (ή καμίλα η κάτι τέτοιο). Μια γριούλα κάποτε μας πήρε από πίσω μέχρι το σπίτι, γελώντας συνεχώς (είχε ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΕΙ!!!!), κι όταν γύρισα και τι ρώτησα "Μα γιατί γελάτε καλέ;" μου απάντησε:
"Δεν μπορώ να καταλάβω... ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ;;;;;;"

Άλλη φορά που μίλαγα στο πάρκο με φίλο για τις διακρίσεις του σκύλου μου (το Σνάουτσερ), μια ΑΓΕΝΕΣΤΑΤΗ κυρία, που πέρναγε μ' ένα ημίαιμο γαλλικό μπουλντόγκ, διακόπτει τη συζήτηση μας και φωνάζει γεμάτη απορία και "ξυνίλα":
"Καλά... αυτό είναι ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ;;;;;;"
"Ναι. Σ' αντίθεση με τον σκύλο σας κυρία μου, που ΔΕΝ είναι σε καμμία περίπτωση!"
Έγινε ο ΧΑΜΟΣ μετά ("κατινο-καβγάς" -πολύ πλάκα!)!

Σ'ευχαριστούμε πολύ για την "επισήμανση" πάντως για τον μαύρο Γ.Π.
Άκου εκεί "Γκρένενταλ"!!!! Να σου ζήσει ο κούκλος σου και μην σε νοιάζει τι σου λένε....
Κι η ζωή συνεχίζεται.....

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
Σ ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια!:)δυστυχως η ημιμαθεια ειναι χειροτερη απ την αμαθεια!τι να πεις κουραγιο....αληθεια εσυ ασχολεισαι με αγωνες εργασιας με το ρωσικο τερριε?εχω δει σε βιντεακια οτι ειναι παρα πολυ καλα στην εργασια!!!

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν ασχολούμαι ακόμη σοβαρά γιατί είναι πολύ μικρός ο σκύλος μου (13 μηνών). Θα ξεκινήσουμε τον Απρίλιο. Έχω όμως ασχοληθεί με άλλους εργασιακούς σκύλους της φυλής του.

Τον έφερα από Μόσχα με βάση τις αποδώσεις των προγόνων του στην εργασία (όντως είναι εντυπωσιακά στον τομέα). Μου αρέσει πολύ που δουλεύουν εκεί τους σκύλους με δύο εως τέσσερις ερεθιστές ταυτόχρονα... δεν έχω ξαναδεί σκύλους με τόση έφεση σε πολλαπλή επίθεση, όσο τα Μ.Ρ.Τ. που είδα εκεί.

Ο μικρός είναι σε πολύ καλό δρόμο από άποψη χαρακτήρα. Βέβαια ακόμη εκπαιδεύεται μέσα από παιχνίδια. Μπορείς να δεις φωτό στο άλμπουμ μου.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
κουκλί είναι. :):):):);)

Αλλά να ρωτήσω;
Η κλίση της ράχης; Δεν είναι επικίνδυνη για προβλήματα στα πίσω πόδια; Δεν άρχισαν να το 'καταπολεμούν' αυτό στις ράτσες των ποιμενικών γενικά;

(από απορία πάντα έτσι; )

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
να σας πω κ γω κατι γρηγορο που ειχε πλακα!
καλα, πρωτα απ ολα εμενα τα σαρ-πει μου μπουλντοκ τα εναβαζουν μποξερ τα κατεβαζουν κ ειναι κ σιγουροι! ''κοιτα γιωργακι, για να μαθαινεις γιε μου αυτο ειναι μπουλντοκ!''....... τι να του πεις μετα, να του το χαλασεις?αμαρτια!:p

αλλα ειχε πλακα γιατι ενα καλοκαιρι κ ενω ειμουν στην αιγινα για διακοπες, περναγα με την σκυλα μου (σαρ-πει) εξω απο κατι καφετερειες κ ξαφνικα πεταγετε μια κυρια κατενθουσιασμενη, πεφτει πανω στην σκυλα μου κ αρχιζει να την ζουπαει κ να την χαιδολογαει συντετριμενη!!!
''αχ μα τι σκυλαρος ειναι αυτος!!που το βρηκες?ειναι η αγαπημενη μου ρατσα αυτη!χρονια ψαχνω ενα κ γω, μα τι φοβερο ΧΑΣΚΥ!!!!!!!'':eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:
απλα....εμεινα.......

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
φυσικα και ειναι επικινδυνη....εκτος οτι αλλαζει ολη την "εργονομια" του σκυλου του μειωνει την αντοχη και την ταχυτητα του στην εργασια!το ποιο σημαντικο βεβαια ειναι οτι ο βασικοτερος λογος που οι γ.ποιμενικοι παρουσιαζουν δυσπλασια ισχυων ειναι αυτος....δυστυχως ο ανθρωπος εβαλε πολυ καλα το χερακι του εκει.η αληθεια ειναι οτι οντως τωρα στην γερμανια προσπαθουν να επαναφερουν την κλιση στην αρικη της κατασταση.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
φυσικα και ειναι επικινδυνη....εκτος οτι αλλαζει ολη την "εργονομια" του σκυλου του μειωνει την αντοχη και την ταχυτητα του στην εργασια!το ποιο σημαντικο βεβαια ειναι οτι ο βασικοτερος λογος που οι γ.ποιμενικοι παρουσιαζουν δυσπλασια ισχυων ειναι αυτος....δυστυχως ο ανθρωπος εβαλε πολυ καλα το χερακι του εκει.η αληθεια ειναι οτι οντως τωρα στην γερμανια προσπαθουν να επαναφερουν την κλιση στην αρικη της κατασταση.
καλά διάβαζα λοιπόν στο νετ για αυτό το θέμα.
Δεν ξέρω αν αυτό παρουσιάζεται κ στους βελγικούς ποιμενικούς, πάντως στη Λώρα που την πήρα από Βέλγιο δεν παρουσιάζεται αυτή η "κλίση" στο πίσω μέρος.

Κ επίσης γνωστές φίλες κ εκπαιδεύτριες που έχουν γερμ. ποιμενικούς παρατηρώ ότι η κλίση κ σε αυτά εκλείπτει.

Αυτό γιατί το έκαναν αφού προκαλεί προβλήματα κ δυσπλασία στα σκυλιά; Για να είναι πιο 'όμορφα';;; :(
Ήδη είναι κουκλιά....

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Μην χαλιέσαι με το τι λέει ο κόσμος.... εμένα μου έχουν πει το σκύλο Αγ. Βερνάρδου
Ε? :eyecrazy::eyecrazy::eyecrazy::eyecrazy::eyecrazy:
Όλα τα άλλα άντε να τα καταλάβω αλλά Αγίου Βερνάρδου? :p:p:p

Ούτε κι εγώ ήξερα ότι υπάρχει μαύρος γερμανικός ποιμενικός, αλλά η αλήθεια είναι ότι ούτε καν πλησιάζει μορφολογικά στο γκρένενταλ!
Και είναι και πανέμορφος!!!

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
φυσικα κ δεν ισχυει στα βελγικα.αρχικα το εκαναν στους Γ.Π για να ενισχυσουν την δυναμη των πισω ποδιων ωστε ο σκυλος να δινει μεγαλη ωθηση απο πισω και να εχει μεγαλυτερη εκρηκτικοτητα.βεβαια στην συνεχεια ειδαν οτι η δημοτικοτητα του σκυλου ανεβηκε πολυ λογω της κλισης κ το παρακαναν....!

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
φυσικα κ δεν ισχυει στα βελγικα.αρχικα το εκαναν στους Γ.Π για να ενισχυσουν την δυναμη των πισω ποδιων ωστε ο σκυλος να δινει μεγαλη ωθηση απο πισω και να εχει μεγαλυτερη εκρηκτικοτητα.βεβαια στην συνεχεια ειδαν οτι η δημοτικοτητα του σκυλου ανεβηκε πολυ λογω της κλισης κ το παρακαναν....!
ευχαριστώ για την πληροφόρηση!! :)

nick!

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
125
0
Πολυ ωραιος κουκλος,το προτυπο γι αυτα ειναι ιδιο η τα εχουν διαχωρισει σαν ρατσα?Ακουστε και ενα καλο οταν περπαταω με τον δικο μου(μποξερ) ακουω δεξια και αριστερα ''κοιτα ρε ενα πιτ μπουλ" η "ποπο ενα μπουλντογκ" ελεος!!!!!!!!!!!:)

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
Πολυ ωραιος κουκλος,το προτυπο γι αυτα ειναι ιδιο η τα εχουν διαχωρισει σαν ρατσα?Ακουστε και ενα καλο οταν περπαταω με τον δικο μου(μποξερ) ακουω δεξια και αριστερα ''κοιτα ρε ενα πιτ μπουλ" η "ποπο ενα μπουλντογκ" ελεος!!!!!!!!!!!:)

σ ευχαριστω!το προτυπο ειναι ακριβως το ιδιο.τι να πω να σου ζησει το πιτ-μπουλ κ μενα ο βελγος!:)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Πιο ίδιο πρότυπο βρε παιδιά;;;...

Αφού ΕΙΝΑΙ Γερμανικός Ποιμενικός. Αυτό λέμε τόσην ώρα!
Το πρότυπο ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ και το μαύρο. Από ΠΑΝΤΑ. Δεν είναι κάτι καινούριο.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Ο Γερμανικός ποιμενικός έχει το ίδιο πρότυπο με τον μαύρο Γερμανικό ποιμενικό ή ο μαύρος Γερμανικός ποιμενικός είναι στο πρότυπο του Γερμανικού ποιμενικού?

Άραγε κάνουμε μπάνιο όταν ιδρώνουμε ή ιδρώνουμε όταν κάνουμε μπάνιο?

Στο σινεμά ποιό μπράτσο καρέκλας είναι δικό σου και ποιό του διπλανού?

Πόσο Ανατολικά πρέπει να πας για να αρχίσεις να κατευθύνεσε Δυτικά?

Και αν ισχύει κάτι από τα παραπάνω άραγε μπορεί ο Θεός να φτιάξει μια πέτρα τόσο μεγάλη που να μη μπορεί να την σηκώσει?

Χρόνια πολλά!! :D