Ειμαι ιδιοκτητρια μαυρου γερμανικου ποιμενικου και νιωθω την αναγκη να κανω αναφορα στο συγκεκριμενο χρωμα της φυλης διοτι οι 9 στους 10 ανθρωπους που θα δουν τον σκυλο μου ειναι πεπεισμενη οτι ειναι βελγικος ποιμενικος Γκρενενταλ.ο 1 στους 10 απλα τον κοιταζει απορημενος.δυστυχως εχει τυχει ακομη και πετ-σοπαδες να το ισχυριζονται(οχι οτι περιμενω να γνωριζουν απο ρατσες!),κτηνιατροι αλλα ακομη και εκτροφεις γ.ποιμενικων οταν ο σκυλος μου ηταν κουταβι!
λοιπον ναι υπαρχει μαυρος γερμανικος ποιμενικος "solid black"ειναι αναγνωρισμενο χρωμα σε αντιθεση με το λευκο και το συνανταμε μονο σε κουταβια "εργασιακων γραμμων" και σε μικρο αριθμο.
υπαρχουν αρκετα εκτροφεια στο εξωτερικο,κυριως στην αμερικη που ειδικευονται αποκλειστικα στην εκτοφη μαυρου Γ.Π και μαλιστα τωρα τελευταια ανακαλυψα εκτροφη μακρυτριχων μαυρων Γ.Π.
λοιπον ναι υπαρχει μαυρος γερμανικος ποιμενικος "solid black"ειναι αναγνωρισμενο χρωμα σε αντιθεση με το λευκο και το συνανταμε μονο σε κουταβια "εργασιακων γραμμων" και σε μικρο αριθμο.
υπαρχουν αρκετα εκτροφεια στο εξωτερικο,κυριως στην αμερικη που ειδικευονται αποκλειστικα στην εκτοφη μαυρου Γ.Π και μαλιστα τωρα τελευταια ανακαλυψα εκτροφη μακρυτριχων μαυρων Γ.Π.