Μαύρα σκυλιά και δεισιδαιμονίες

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
oρισμοί για σκυλί μαύρο

"Αυτός που αντέχει σε δύσκολες συνθήκες ή την κακομεταχείριση ή χωρίς φροντίδα / συντήρηση ή όλα μαζί."

επίσης

"αυτός που δεν κωλώνει πουθενά, που ορμάει στη μάχη ακάθεκτος, που δε καταλαβαίνει χριστό, που αντέχει σε όλες τις συνθήκες αρκεί να κάνει τη δουλειά του"

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
πολλά απο τα σκυλιά φύλακες είναι μαύρα ή μαύρο πύρινα
Μεταφραση:
πολλά απο τα σκυλιά που ο κοσμος νομιζει οτι ειναι φύλακες είναι μαύρα ή μαύρο πύρινα

Παραδειγμα την γειτονια μας:
Υπαρχει ενας μεγαλοσωμος αρσενικος μπεζ λυκος. Ολοι τον εχουν στο φτυσιμο.

Υπαρχει και η Ηρα, που οσοι την βλεπουν αλλαζουν πεζοδρομιο και μερικες φορες ακους τα ποδια τους να χτυπανε στα κωλομερια τους.
:D

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Παντως πιστευω οτι η ψυχολογια δεν εχει να κανει τοσο με το χρωμα, οσο με το μεγεθος και το προσωπο του σκυλου...τι να τη κανει τη μαυριλα ενα χαζοχαρουμενο σαν το δικο μου μπροστα σε ενα λευκο dogo? :p

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.421
10.634
Athens
Παντως πιστευω οτι η ψυχολογια δεν εχει να κανει τοσο με το χρωμα, οσο με το μεγεθος και το προσωπο του σκυλου...τι να τη κανει τη μαυριλα ενα χαζοχαρουμενο σαν το δικο μου μπροστα σε ενα λευκο dogo? :p
Για φαντάσου τα ντόγκο σε μαύρο - ούτε ο σατανάς ο ίδιος δεν θα τα πλησίαζε!

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Εγώ δηλώνω υπεύθυνα μεγάλος φαν του μαύρου χρώματος και των μαύρων ζώων. :D
(αν κι ο Ορφέας μας "κατσικώθηκε" τυχαία)

Υπαρχει και η Ηρα, που οσοι την βλεπουν αλλαζουν πεζοδρομιο
Μία από τα ίδια κι εδώ! (αφού πάντα λέω, ευτυχώς που δεν έχει και σηκωμένα αυτιά! Μάλλον όμως φταίει και το δικό μου μέγεθος :rolleyes: )

Έχω ακούσει/δει αφεντικό με αρσενικό γερμανικό ποιμενικό, που έλεγε ότι ο σκύλος του γίνεται επιθετικός με τα άσπρα σκυλιά και γελούσα.
Και πράγματι, μπορούσαμε να κάτσουμε ώρες ο δικός μου κι ο δικός του παρέα και μόλις εμφανιζόταν ένας αρσενικός golden retriever (κι όχι μόνο αυτός - αλλά πάντα σκύλος σε άσπρο χρώμα), έβλεπες το σκύλο του να μετατρέπεται σε άλλο σκύλο... και να μην αντέχει ούτε στα 2 μέτρα.

Όσο για την υγεία του δέρματος των μαύρων σκύλων, από το παράδειγμα του κοπρίτη μου, που έχει βγάλει κάτι ερεθισμούς στις πατούσες (που φεύγουν εύκολα βέβαια) και θέλει μόνιμα ένα σαμπουάν για ευαίσθητα δέρματα για να μην εμφανίζει ξηροδερμία, θα έλεγα ότι δεν είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό το δερματάκι του.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
ΑΣΠΡΑ ΣΚΥΛΙΆ
Δεν φοβίζουν τον άσχετο κόσμο Φαίνονται τα τσιμπούρια όταν περπατάνε επάνω τους Τους βλέπεις στο σκοτάδι Δεν φαίνονται οι "άσπρες τρίχες όταν γερνάνε (αυτό είναι ψυχολογικό)
ΑΛΛΑ
Φαίνεται η βρωμία ΑΜΕΣΩΣ Πρέπει να φοράς ΠΑΝΤΑ ανοιχτόχρωμα ρούχα,αλλιώς σε περνάνε και σένα για σκύλο Οι κλέφτες μπάινουν πιό έυκολα
ΜΑΥΡΑ ΣΚΥΛΙΑ΄
Είναι πανέμορφα όταν γυαλίζει η γούνα τους Δεν μπορώ να φανταστώ Ντόμπερμαν άσπρο,(γιακ) Μπορείς να φοράς τα αγαπημένα σου σκούρα ρούχα άφοβα Δεν πλησιάζουν οι κλέφτες εύκολα έως καθόλου Αποφεύγεις τις αργόσχολες φλύαρες κυρίες στη βόλτα που σώνει και καλά ΠΡΈΠΕΙ να χαιδέψουν το σκυλάκι σου έπειδή είναι άσπρο και γλυκούλι Δεν φάινεται η βρώμα
ΑΛΛΑ
Γκριζάρουν γρήγορα και σε πιάνει η στεναχώρια Θες ανακριτική λάμπα για τα τσιμπούρια Αν έχεις άσπρο η μπεζ καναπέ άστα να πάνε Τραβάνε τον ήλιο και τη ζέστη περισσότερο,(νομίζω) Φοβίζουν τις υστερικές μαμάδες

Ξέχασα κάτι???

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
ΑΣΠΡΑ ΣΚΥΛΙΆ
Δεν φοβίζουν τον άσχετο κόσμο Φαίνονται τα τσιμπούρια όταν περπατάνε επάνω τους Τους βλέπεις στο σκοτάδι Δεν φαίνονται οι "άσπρες τρίχες όταν γερνάνε (αυτό είναι ψυχολογικό)
ΑΛΛΑ
Φαίνεται η βρωμία ΑΜΕΣΩΣ Πρέπει να φοράς ΠΑΝΤΑ ανοιχτόχρωμα ρούχα,αλλιώς σε περνάνε και σένα για σκύλο Οι κλέφτες μπάινουν πιό έυκολα
ΜΑΥΡΑ ΣΚΥΛΙΑ΄
Είναι πανέμορφα όταν γυαλίζει η γούνα τους Δεν μπορώ να φανταστώ Ντόμπερμαν άσπρο,(γιακ) Μπορείς να φοράς τα αγαπημένα σου σκούρα ρούχα άφοβα Δεν πλησιάζουν οι κλέφτες εύκολα έως καθόλου Αποφεύγεις τις αργόσχολες φλύαρες κυρίες στη βόλτα που σώνει και καλά ΠΡΈΠΕΙ να χαιδέψουν το σκυλάκι σου έπειδή είναι άσπρο και γλυκούλι Δεν φάινεται η βρώμα
ΑΛΛΑ
Γκριζάρουν γρήγορα και σε πιάνει η στεναχώρια Θες ανακριτική λάμπα για τα τσιμπούρια Αν έχεις άσπρο η μπεζ καναπέ άστα να πάνε Τραβάνε τον ήλιο και τη ζέστη περισσότερο,(νομίζω) Φοβίζουν τις υστερικές μαμάδες

Ξέχασα κάτι???
Μαυρα
Σκονταφτεις πανω τους στο σκοταδι...
Διορθωση....αν το τσιμπουρι φουσκωσει απο το αιμα...αστα να πανε δηλ. γινεται ασπρο και φαινεται...

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
ΑΣΠΡΑ ΣΚΥΛΙΆ
Πρέπει να φοράς ΠΑΝΤΑ ανοιχτόχρωμα ρούχα,αλλιώς σε περνάνε και σένα για σκύλο
Εκτός κι' αν δεν μαδάνε καθόλου, όπως ο δικός μου... :D:D

Καλά δεν θα πείτε τίποτα θετικό για τις άσπρες τριχομπαλλίτσες??
Αρχίζει να με πιάνει το παράπονο... :p

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Αφού μιλάτε για μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα....
Η δεισιδαιμονία περιορίστηκε στις πρώτες σελίδες και πάπαλα... :p:p
ο.κ. το αφήνω μην μας δείρουν

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Αφού μιλάτε για μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα....
Η δεισιδαιμονία περιορίστηκε στις πρώτες σελίδες και πάπαλα... :p:p
ο.κ. το αφήνω μην μας δείρουν
εκανα edit στο μηνυμα μου...εχεις δικιο!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ