Μασουλητήρια και σταθερό δάγκωμα

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Λαυρέντη, τα άλλα μασουλητήρια, ως παιχνίδια, μαθαίνουν το σκύλο να παίζει μόνος του

Νομίζω, εκεί βρίσκεται η αντίρηση του Παναγιώτη και του Νίκου (και η δική μου, άλλωστε)

Προτιμώ ο σκύλος μου να παίζει μόνο μαζί μου και όταν μπαίνει στην κλούβα απλά να κοιμαται

:)

mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
Ρε παιδια εννοωντας μασουλητιρια θεωρειτε εκεινα που κανουν θορυβο και ειναι πλαστικα ή γενικα οτι περνει στο στομα του ο σκυλος;

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
μα το μασουλητηρι ρε συ,δεν θα του το αφησω εκει ετσι κ αλλιως.θα του το δωσω οταν θελω εγω.αλλα τελος παντων,οκ ,ας πουμε οτι εχει καποια βαση για καποια σκυλια....δεν μπορω να την υιοθετησω πληρως...αυτο που λες κ εσυ ,θα το παθει το σκυλι ,οταν παιζει μονο κ αποκλειστηκα μοναχο του.μιλαμε δλδ για ενα παραμελημενο σκυλι.αλλα κ παλι δεν καταλαβαινω γιατι αυτο το σκυλι να μην εχει σταθερο δαγκωμα...αυτο λενε τα παιδια....ενα σκυλι που γουσταρει να δαγκωνει,θα δαγκωσει τα παντα.απο την αλλη,δεν μπορεις να ασχολεισαι ολες τις ωρες με ενα κουταβι που θελει να δαγκωνει λογω δοντιων...εκ των πραγματων κατι θα πρεπει να ματσαλιασει...

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Γιώργο, τα "θορυβώδη" τα εχω απορρίψει γιατί κάνουν θόρυβο (sic) εκνευριστικό για εμένα, και είναι πιθανό να μάθουν στο σκύλο να μασάει, εφόσον το εξιτάρει ο θόρυβος.

Λαυρέντη, εάν το σκυλί εκτονώνεται αρκούντως εκτός κλούβας, τότε με το που μπει μέσα θα την πέσει για ύπνο. Οπότε δε χρειάζεται και κανενός είδους παιχνίδι όταν βρίσκεται εκεί. Η κλούβα είναι χώρος ξεκούρασης κατ' εμέ.

mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
Εχει καθοριστεί οτι ο σκυλος δεν αντιμετωπιζει αλλο προβλημα συμπεριφορας/ ελειψη εμπειριων, πριν αποφασιστεί οτι φταιει καποιο παιχνιδι για το μασημα του στο δαγκωμα;Δηλαδη θεωρω οτι ειναι το λιγοτερο προβλημα το παιχνιδι σε σχεση με ολα τα υπολοιπα που αντιμετωπιζει ο σκυλος επι καθημερινης βασης(εμπειριες περιβαλοντος).
Καλο ειναι στο crate του να ξεκουραζεται οταν δεν εργαζεται(οι μυες που εχουν χρησιμοποιηθει απαιτειται να χαλαρωσουν), φυσικα αναλογα και με τις ωρες που μενει μεσα.Υπαρχουν τεχνικες αποφορτισης του μυός τοσο κατα την διαρκεια οσο και στην μετεπειτα αναρρωση του.
Η τεχνικη βελτιωσης-εξαλειψης μασηματος κατα τη διαρκεια του δαγκωματος ποικίλλει αναλογα με το σκυλο.

Last edited:

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Σωστά, αλλά εσύ αναφέρεσαι σε μια τυχόν αντιμετώπιση του προβλήματος αφού δημιουργηθεί, ενώ το θέμα λέει για το αν τα μασουλητήρια δημιουργούν το πρόβλημα ;)

Αυτό για την αποφόρτιση των μυών, μπορείς να το αναλύσεις; σε ένα άλλο θέμα ίσως... :)

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
παιδια για μασουλημα σε κουταβι λεμε...κατι που κ να εκτονωνεται πληρως το κουταβακι ,θα το κανει ...ποναει ,πρεπει να μασησει...κ εγω θεωρω οτι το μασουλητιρη ειναι το λιγοτερο ενοχο αντικειμενο -γεγονος ,που μπορει να σταθει εμποδιο σε ενα σκυλι για να δαγκωσει σωστα οταν μεγαλωσει.μεγαλυτερο βαρος ριχνω στον ερεθισμο κ στο μανικι ,που κ το μανικι να ειναι σκληρο ,παλι ο σκυλος που θελει να δαγκωσει,θα δαγκωσει,αλλα εστω κ ετσι,μεγαλυτερο βαρος εχει αυτο απο οτι το μασουλητηρι.. οπως λεει κ ο mildecoy ,επι καθημερινης βασης ο σκυλος αντιμετωπιζει πιο σοβαρα προβληματα..

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Δεν παύει να είναι γεγονός όμως ότι σε πολλά σκυλιά, τα παιχνίδια που κάνουν ήχουν έχου δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
σε καποια αλλα ομως τα εξηταρει....επειδη δεν ειναι ουτε ετσι ,ουτε αλλιως λοιπον,η καλυτερη λυση ειναι να μελετας τον σκυλο,να τον διαβαζεις κ μετα να αποφασιζεις αν πρεπει να τον αφησεις με καποιο παιχνιδι η οχι.αυτο οσων αφορα τα τσιριχτα παιχνιδακια....για τα αλλα μασουλητηρια,παραμενω στην αποψη μου...

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
αυτο που περιγραφεις ειναι δαγκωμα κροκοδειλου η καρχαρια...ο σκυλος τι δουλεια εχει μεσα στα νερα?τον περνεις μαζι σου στο ψαροτουφεκο μηπως?