Κοιμάτε πάνω στο κρεβάτι,
Ανεβαίνει γιατί αποφασίσαμε οτι τον θέλουμε όταν κοιμόμαστε. Την πρώτη φορά τον ανεβάσαμε εμείς.
Με την πρώτη μας κουβέντα όμως έχει κατέβει, χωρίς να διμηουργεί πρόβλημα (επιθετικότητα,...)
ανεβαίνει σε καναπέδες,
Σπάνια, αλλά και πάλι εμείς το επιλέξαμε
τρώει πριν από εσάς,
Τον ταίζω στις 19:00 και τρώμε ύστερα μετά απο 2 ώρες. Έχω διαβάσει οτι εάν τρως μετά τον σκύλο πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 2 ώρες για θέμα κυριαρχίας.
Δεν έχω την επιλογή να τρώω πριν απο τον σκύλο διότι το φαγητό μας δεν είναι έτοιμο πριν τις 21:00.
το ταϊζετε όταν τρώτε ή του δίνετε λιχουδιές απλά γιατί υπάρχει;
Ποτέ! Δεν του δίνετε ποτέ φαγητό στο τραπέζι (έχω κάνει άπειρους τσακωμούς με καλεσμένους για να μην τον ταϊζουν κάτω απο το τραπέζι). Γι'αυτό όταν τρώμε δεν ασχολείτε μαζί μας και δεν "παρακαλάει" κάτω απο το τραπέζι.
Λιχουδιά θα πάρει μόνο για επιβράβευση η του βάζω μέσα στο Kong για ασχολία.
Πάντα του ζητάω να κάτσει πρίν του δώσω οτιδιποτε (λιχουδια, παιχνίδι, το φαγητό του).
Γαυγίζει ή σας γδέρνει όταν θέλει την προσοχή σας;
Σπάνια γαυγίζει αλλά τον μαλώνουμε όταν το κάνει. Δεν γδέρνει.
Στην βόλτα σημαδεύει παντού ή κάνει τσίσα σε μια μεριά;
Εννοείς άμα σημαδεύει σιγκεριμένα δέντρα ασ πούμε στην βόλτα; Διότι κάθημερινά κάνουμε σιγκεκριμένη βόλτα το πρωή, σιγκεκριμένη το απόγευμα και σιγκεκριμένη το βράδυ.
Εάν αυτή είναι η ερώτηση σου, κάποιες μέρες μπορεί να κατουράει το Α δέντρο και κάποιες άλλες μέρες να κατουράει το δέντρο Β. Γενικά, θα έλεγα παντού (εάν κατάβα σωστά την ερώτηση)
Έρχετε όταν το φωνάζετε αμέσως;
Δεν τσακίζεται αλλά έρχεται, και ειδικά τώρα τελευταία έχω παρατηρήσει πως έρχετε και μας ακούει καλύτερα. Εκτελεί αυτό που του ζητάμε. Το οτι είναι ουέστι και έχει δύσκολο χαρακτήρα πιστεύω όμως οτι παίζει και αυτό μεγάλο ρόλο.
Για το θέμα με τα χάδια γυρνάει τούμπα όταν αποφασίζω να τον χαϊδέψω και τον ακουμπάω παντού χωρίς πρόβλημα.
Επίσης (εάν μπορεί να βοηθήσει), δεν έχει δείξει ποτέ αγριάδα, δηλαδή να μας κάνει "γργργργργρ" και να δείξει δόντια.
Όσον αφορά την στείρωση θα κοιτάξω το θέμα απο Σεπτέμβρη με τον κτηνίατρο μας.
@ Promitheas
Δεν έχει αλλάξει τίποτα απο τότε που ήρθε ο σκύλος σπίτι. Ούτε μετακόμιση, ούτε η οικογένεια, ούτε οι φίλοι που έχονται σπίτι ούτε κάποιο άλλο γεγονός.