Μαρκάρισμα;

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
αλλά αν βγαίνουν στρογγυλά,κάτι συμβαίνει με το έντερο...
Εντάξει....δεν νομίζω ότι σχηματίζει και τέλειες σφαίρες.....απλά επειδή ο στόχος είναι να σημαδέψει κι όχι απλά να αποβάλει το περιεχόμενο του εντέρου του, ο σκύλος διακόπτει την διαδικασία με αποτέλεσμα να αποβάλει πολλές φορές από λίγη ποσότητα....σαν τις θρούμπες που αναφέρθηκαν παραπάνω.....:p

Το απόλυτο γέλιο είναι να βλέπεις μερικά σκυλιά που σηκώνουν και το πόδι όταν το κάνουν αυτό!!!!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Αααα αυτο δεν ειναι τιποτα,τα δικα μας εδω διαβαζουν μονο οσες εχουν και DVD:):),ασε που εχουμε και πρακτορειο τυπου,κατσικια,αλεπες,ζαρκαδια,αγελαδια,κ.τ.λ.

Antonios

Member
10 Μαϊου 2010
21
0
Θεσσαλονικη
dogschool.gr
Προφανως προκειται για προβληματική συμπεριφορα...αλλα θα πρεπει να γνωριζουμε οτι εκτος απο τα προβληματα κατα την περιοδο της κοινωνικοποιησης και το κοινωνικο ή φυσικο περιβαλλον και αλλοι παραγοντες μπορουν να διαμορφωσουν παρομοιες συμπεριφορες οπως πχ κληρονομικη προδιαθεση, διαφορες ως προς την αναπτυξη, φυσιολογικες διαφορες μεταξυ σκυλων, παθολογικες καταστασεις και τελος προσαρμοστικοτητα. Ειτε προσπαθει να μαρκαρει ειτε οχι η αφοδευση και η ουρηση σε λαθος τοπο και χρονο ειναι συμπεριφορα που πρεπει να αποτρεπεται. Εξαντλησε το ιστορικο του σκυλου σου (κοινωνικο και ιατρικο) στο βαθμο που μπορεις και αν δεν συντρεχει καποιος ιατρικος λογος απετρεψε παρομοιες συμπεριφορες.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Φίλε Antonie σ' ευχαριστώ για την παρέμβαση.
Η υπόθεση αφορά ένα ημίαιμο σκυλάκι, που το βρήκα και το έχω μαζί μου τους τελευταίους 14 μήνες, ήδη ενήλικο. Εικάζω, ότι πρέπει να είναι περίπου 3 χρονών. Ηταν ήδη στειρωμένη και με μεγάλο βαθμό ερλίχιας, την οποία ακόμη παλεύουμε. Είναι ιδιαίτερα κυριαρχικό κοριτσάκι και το δείχνει από την αρχή με διάφορους τρόπους. Εχουμε βελτιώσει όμως πάρα πολλά πράγματα στον χαρακτήρα της και έχει ήδη εξελιχθεί σ' ένα γλυκύτατο κοπριτάκι που ψοφάει για αγκαλιές και χάδια. Στην υγεία της, κατά τ' άλλα είναι πολύ καλά. Για τα πρώτα τρία χρόνια λοιπόν της ζωής της, δεν μπορώ να ξέρω τίποτα και σε κανένα επίπεδο. Από την εμπειρία που έχω, θεωρώ ότι αυτό που κάνει με τα κακά της, είναι κάποιο δείγμα ειδικής συμπεριφοράς. Δεν ξέρω ποιάς. Είναι κάτι στον τρόπο της που με κάνει να το πιστεύω. Γι' αυτό είπα να πάρω και μερικές γνώμες ακόμη. Δεν είναι κάτι που αν δεν σταματήσει να το κάνει, θα κάτσω να σκάσω. Απλά το παραθέτω, για να συμπληρώνουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας.

Antonios

Member
10 Μαϊου 2010
21
0
Θεσσαλονικη
dogschool.gr
Συμφωνω και αυτος ειναι ο λογος που απαντησα. Επισης θα ηθελα να συμπληρωσω για να μην παρεξηγηθω πως οι περισσοτερες εκφανσεις της συμπεριφορας που εμεις θεωρουμε προβληματικες ειναι στην πραγματικοτητα απολυτως φυσιολογικές. Το γαυγισμα, το σκαψιμο, το μασημα ακομη και το δαγκωμα αποτελουν τυπικες συμπεριφορες του σκυλου - το προβλημα ειναι οτι οι ανθρωποι δεν εκτιμουν παντα τη στιγμη, την ενταση ή το περιεχομενο τους.
Συνεπως, η συμπεριφορα του σκυλου συνιστα προβλημα μονο εφοσον αντιμετωπιζεται ετσι απο τους ιδιοκτητες. Επομενως θα ηθελα να διορθωσω την προβληματικη συμπεριφορα με τον ορο ανεπιθυμητη.
Ευχομαι να ξεπερασετε γρηγορα την ερλιχιωση και να χαρεις την σκυλιτσα σου...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Ευχομαι να ξεπερασετε γρηγορα την ερλιχιωση και να χαρεις την σκυλιτσα σου...
Είμαστε μαθημένοι σε τέτοια. Εχω και έναν μαντράχαλο (μεγάλος έρωτας *agapoylas* ) με ερλίχια και ίσως λόγω ηλικίας (είναι 8 χρονών) με κάποια καινούργια προβλήματα, τα οποία προσπαθούμε να χειριστούμε. Σίγουρα τα χαίρομαι και τα δύο και λέω και ξαναλέω, πως είναι ότι καλύτερο σε 4ποδα μπορούσα να έχω στο σπίτι μου.
Σ' ευχαριστώ για τις ευχές :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97