Μαρκάρισμα;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Εκανα μια αναζήτηση αλλά δεν βρήκα κάτι. Αν υπάρχει ανάλογο θέμα, please παραπέμψτε με. Η Δάφνη, ημίαιμο, περίπου 3 χρόνων (λέω εγώ), ζει μαζί μας 14 μήνες. Από την αρχή, πολύ συχνά κατουράει με σηκωμένο πόδι σαν αγόρι και πάνω στο παιχνίδι, καβαλάει τον Σωτήρη με πολύ ένταση (συνήθως κιόλας τον ξεπουπουλιάζει στον σβέρκο). Στην αρχή γέλαγα αλλά πλέον την μαλώνω και την σταματάω όταν το κάνει. Το πιο εκνευριστικό όμως, είναι τα κακά της. Στην βόλτα μας, μπορεί να τα κάνει 4 και 5 φορές, μέσα σε 15-20 λεπτά, από 2-3 μπαλλάκια την κάθε φορά. Τον τελευταίο καιρό, σκέφτομαι ότι η συμπεριφορά της αυτή, μου θυμίζει το κατούρημα που κάνουν τα αρσενικά όταν θέλουν να μαρκάρουν. Από λίγες σταγόνες, παντού... Υπάρχει λοιπόν, περίπτωση να προσπαθεί μ' αυτόν τον τρόπο να μαρκάρει; Η είναι απλά στριμμένη και της αρέσει να με βάζει συνέχεια να μαζεύω;

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Μαρκάρει όντως. Και από τα υπόλοιπα που περιγράφεις δείχνει να είναι πολύ ισχυρή προσωπικότητα, οπότε μη σου κάνει εντύπωση (άκου σηκώνει το πόδι!!!). Κάπου είχαμε ξανααναφέρει ότι μαρκάρουν και με τα κόπρανα εκτός από το κάτουρο αλλά δε μπόρεσα να το βρω

Edit: το βρήκα

Παράξενη στάση

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
17 κιλά είναι. Για τα δικά σας δεδομένα, μινιόν :)

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Γνωριζω πολλα μικροσωμα θυληκα που σηκωνουν το ποδι,αλλα δεν το σηκωνουν στο ιδιο στυλ με τα αρσενικα(πως λεμε γυναικα με κομπολοι?:D:D:D),μαλλον εξαρτατε απο τον σωματοτυπο.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Η Ζηνα οταν μαρκαρει σηκωνει το ενα πισω ποδι και το παει και προς τα μπρος. Ειναι απολαυστικη οταν το κανει! Και το κανει συνεχεια.
Η Ηρα 19 μηνων τωρα τελευταια αρχισε να ψιλομαρκαρει και μονο στα χορτα σαν κανονικο κατουρημα.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Η Αργώ μαρκάρει μονίμως. κατουράει πολλές φορές/απο λίγο και με το πόδι σηκωμένο ,αλλά όχι όπως τα αρσενικά-απλά το σηκώνει σαν κοζάκος ας πούμε-κατα μπροστά-ενώ τα αρσενικά το σηκώνουν τελείως κάθετα με το άλλο πόδι που πατάει ακόμα
το έχω ψάξει και έχω ρωτήσει πολλούς
δεν έχω βρεί έναν να μου το πεί ότι δείχνει χαρακτήρα έτσι ή αλλιώς (εγώ αρχικά νόμιζα ότι δείχνει άλλες ορμόνες)
αλλά τελικά μάλλον ισχύει το θέμα σωματότυπος που λέει και ο omarock-προσπαθούν να μην λερωθούν νομίζω

κατα την άποψή μου,ειδικά το λίγα τσίσα εδώ λίγα εκεί λίγα παραπέρα είναι μια ένδειξη κυριαρχικότητας(τουλάχιστον στον χώρο)
αλλά όσοι ρώτησα διαφωνούν

Τα κακά εδώ και εκεί μου κάνει εντύπωση πάντως...δεν αντιλαμβάνομαι γιατί να μαρκάρει ένας σκύλος και με τα κόπρανά του...δεν ξέρω-μήπως είναι πολύ δυσκοίλια...μήπως κάτι στα έντερα...

Εδώ χρειαζόμαστε έμπειρη άποψη...χμμμμμμμμ...Στέλλααααααααα

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
Ρε παιδιά μιας και μιλάμε για μαρκάρισμα και σήκωμα ποδιού....Αν υπάρχει ανάλογο topic παραπέμψτε με..Αλλά ο Δίας είναι 11 μηνών και δεν έχει σηκώσει το πόδι ακόμα...50 κιλά σκύλαρος και κατουράει σαν θηλυκό...Μου είπαν οτι από ενος έτους και μετά θα το σηκώσει..ισχύει?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Για να σε βοηθήσω πάντως, δεν νομίζω ότι είναι δυσκοίλια. Μια χαρά εύκολα και γρήγορα, γυαλιστερά μπαλάκια κάνει :p
Το θέμα είναι, γιατί δεν τα βγάζει όλα μαζί να τελειώνουμε και τα κάνει σε τόσες δόσεις :rolleyes::rolleyes:
(Αρη, ξέρω. Θα παραθέσω φωτό για να ενισχύσω το θέμα και με εικόνα :D )

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Αν δεν ειναι οπως λεει ο Αρης,τοτε μπορει να παιζει και καμμια ουρολοιμωξη,που κοιματε?που πινει νερο?μαρκαρισμα παντως δεν ειναι με τιποτα,το θυληκο τριβεται και μαρκαρει.
Οσο για τα κοπρανα,ποσες ωρες βγαινει?περπαταει αρκετα?η τροφη τι λεει?ποσες φορες ταιζεται το σκυλι?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Ηλία μπερδεύτηκα λίγο :rolleyes:
Αυτό με την ουρολοίμωξη το λες σε μένα :confused:

Οσο για τα κοπρανα,ποσες ωρες βγαινει?

Το πρωί 15-20 λεπτά και το βράδυ 1-1,5-2 ώρες. Αναλόγως.

περπαταει αρκετα?

Το πρωί όση ώρα διαρκεί η έξοδος περπατάει.
Το βράδυ κάνουμε αρχικά ένα μεγάλο περπάτημα για να αδειάσουμε. Οταν αράζουμε στην σκυλοπαρέα δεν φεύγει από τα πόδια μου.

η τροφη τι λεει?

Οσο καιρό την έχω, έχει φάει hills και τώρα τον τελευταίο καιρό arden grange. Δεν δυσανασχετεί. Αντιθέτως μπορώ να σου πω. Το σύνηθες είναι και λίγο λαδάκι ή γιαουρτάκι.

ποσες φορες ταιζεται το σκυλι?
Μια φορά την ημέρα.
Πάντως την συνήθεια αυτή, την έχει από την αρχή και με ότι διατροφή και να έχει κάνει. Ειλικρινά, μου δίνει την αίσθηση ότι το κάνει επίτηδες. Οταν θέλεις να τα βγάλεις, τα βγάζεις. Δεν μεσολαβούν 10λεπτα στις επαναλήψεις. Φαντάζομαι δηλαδή...

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ναι εσενα εννοουσα για την ουρολοιμωξη,τι ηλικια εχει?
Τρωει και λιγα κοκκαλα μηπως?
Αυτο με τα κοπρανα ειναι πιστευω καθαρα διατροφικο και εχει σχεση και με την κινηση του σκυλου γενικα,ακομη και με το τι ωρα τρωει και τι ωρα βγαινει,τα μπαλακια μου λενε οτι τα κραταει αρκετες ωρες οποτε αλλαζεις ωρα ταισματος,να ταιζεις μονο το βραδυ πριν την εξοδο,και το πρωι τιποτα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Ok αλλά η ουρολοίμωξη με τα κακά της, τι σχέση έχει;
- Νομίζω - χωρίς να είμαι σίγουρη - ότι είναι περίπου 3 χρονών.
- Κοιμάται μέσα στο σπίτι, στο κρεβάτι της.
- Νερό πίνει από το μπωλ που πίνει και ο άλλος.
- Κόκκαλα δεν τρώει καθόλου. Για την ακρίβεια, σήμερα για πρώτη φορά της έδωσα ένα.
- Το φαγητό τους το τρώνε το βράδυ, μετά την βόλτα.
- Πάντως, δεν έχει λόγο να τα κρατήσει (εκτός αν θέλει). Θέλω να πω ότι έχει την επιλογή και κατά την διάρκεια της ημέρας να τα κάνει, αν της έρθει.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Η ουρολοιμωξη κολλαει στο οτι κανει πολλες φορες πιπι η καταλαβα λαθος?
Ποτε κανει τα κακα της το βραδυ η το πρωι?εννοω αυτες της πολλες φορες που ειπες.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Σαν να μου φαίνεται ότι έβλεπες και μπάσκετ συγχρόνως που διάβαζες το θέμα... :D

Δεν έχω πρόβλημα με τα τσίσα της. Αυτά τα κάνει φυσιολογικά. Μια πρώτη φορά καλή που αδειάζει σχεδόν και μετά μπορεί να κάνει και ελάχιστα ακόμη. Για τα τσίσα της έγραψα ότι τις περισσότερες φορές σηκώνει πόδι σχεδόν σαν αγόρι. Τώρα το πρωί ας πούμε που βγήκαμε, επειδή δεν είχε πολλά να κάνει από χθες το βράδυ (κακά) έκανε μέσα στο 10λεπτό, δύο φορές. Μικρούτσικα μπαλάκια, σαν μεγάλες θρούμπες :D Μετά το ρίξαμε λίγο στο τρέξιμο και ξεχάστηκε. Αν ήμασταν στο περπατητό, θα έκανε κι άλλες φορές.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Δοκιμασε να ταισεις πριν την βολτα,αν μπορεσεις να το κανεις για μια εβδομαδα να δουμε τι θα γινει,κατι μου λεει οτι δεν κολλανε η ωρες σου με τις ωρες χωνεψης της,ακομη καλυτερα βολτα φαι βολτα αν γινεται.
Για το σχημα τι να πω?ισως εχει καλλιτεχνη πισινο:):):)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν είναι καθόλου σπάνιο κυριαρχικά άτομα και των δύο φύλων να μαρκάρουν και με τα κόπρανα....

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
καθόλου σπάνιο δεν είναι
αλλά αν βγαίνουν στρογγυλά,κάτι συμβαίνει με το έντερο...

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Χλωμο το βλεπω με τα κοπρανα και το μαρκαρισμα,συνηθως τα αποφευγουν,ενω τα ουρα ειναι η εφημεριδα των σκυλων,και εκει μπορουμε να δουμε ποση ωρα αφιερωνουν στο διαβασμα.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
η δικιά μου διαβάζει όοοολους τους τίτλους(και στις αγγελίες...) και δυό τρία άρθρα το πολύ :lol:
επίσης στα άρθρα πάντα ρίχνει και χώμα μετά
επίσης προτιμάει τις βραδυνές εφημερίδες-την πρωινή διαβάζει μόνο το πρωτοσέλιδο και λίγο τον καιρό στην τελευταία σελίδα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97