Μαξιλαράκια ποδιού

Labradorakos

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
46
0
Δεν ξέρω αν έχει ανοίξει κάπου αλλού το ίδιο θέμα (στην αναζήτηση δεν βρήκα κάτι)...

Θέλω να ρωτήσω τι μπορώ να βάζω (κρέμα, σπρευ ή κάτι άλλο) στα μαξιλαράκια στις πατούσες του σκυλάκου μου! Έχουν γίνει σκληρά και έχουν αλλάξει λίγο χρώμα...

Καθημερινά καθαρίζω τις πατούσες του με μωρομάντηλα.

Κινείται συνήθως σε βεράντα, κήπο και αυλή (τσιμέντο)...

Ευχαριστώ πολύ!

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Τα πατουσάκια θα σκληρύνουνε καθώς μεγαλώνει το κουτάβι. Αυτό είναι επιθυμητό. Φαντάσου να είναι μαλακά και αφράτα και να περπατάει "ξυπόλητο". Ό,τι πετρούλα κλπ πατάει θα πονάει.
Δεν τα πειράζουμε λοιπόν γιατί αν τα διατηρούμε πολύ αφράτα με πολλά beaute στο τέλος θα του κάνουμε κακό.
Δεν είναι λίγα τα σκυλιά που τα έχουνε στα πούπουλα, και τη μέρα που τα ξαμολάνε για βόλτα σε κανέναν αγρό παθαίνουνε ζημιά τα πατουσάκια τους.

Αν τώρα τα δεις να γίνονται πολύ χάλια, να έχουνε ρωγμές, να τα πιάνεις και να γρατζουνάνε πραγματικά πολύ, τότε μπορείς να βοηθήσεις λίγο. Αυτό όμως θα πρέπει να γίνεται μόνο αν υπάρχει λόγος και καθόλου συχνά.
Εγώ όταν δω ότι παραέχουνε ταλαιπωρηθεί και την βλέπω να προσπαθεί να τα συνεφέρει γλύφοντας τα, κάνω μασαζάκι με λίγο σπαθόλαδο. Παλιότερα έβαζα protecta pad (μια αλοιφή για πέλματα που την έπαιρνα από τον κτηνίατρο). Είναι μια αλοιφή που χρησιμοποιούν οι κυνηγοί για να συνεφέρουνε τις πατούσες όταν ταλαιπωρούνται ακριβώς για αυτό το λόγο: έχουνε τα σκυλιά όλο το χρόνο μαντρωμένα, και ξαφνικά τα ξαμολάνε στο βουνό να περπατήσουνε σε άγριο έδαφος με τις ώρες. Η πατούσα έχει ξεμάθει και ταλαιπωρείται.

Μην ασχολείσαι λοιπόν ιδιαίτερα, παρά μόνο αν τις δεις υπερβολικά ταλαιπωρημένες.;)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Μηπως ο καθημερινος καθαρισμος με μωρομαντηλα, οσο αγνά και να είναι αυτά, δημιουργει το προβλημα? Χρειαζεται τοση καθαριοτητα?

Γνωριζω γιατρο, του οποιου τα χερια, λογω του αναγκαστικου συνεχους πλυσιματος με ειδικα απολυμαντικά, εχουν γινει υπερευαίσθητα από τη μια, σκληρα από την άλλη.

Labradorakos

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
46
0
Καλά μη φανταστείτε οτι τα καθαρίζω με λεπτομέρεια... ίσα ίσα να φύγουν τα "χοντρά" για να μη μου βρωμίζει (πολύ) τον καναπέ στο σπίτι μέσα!

Γενικά, γρατζουνάνε τα πατουσάκια χωρίς βέβαια να ενοχλείτε ο σκυλάκος μου ιδιαίτερα...

Πάντως έχουν σκληρύνει αρκετά...:)

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Όπως σου είπαν και τα παιδιά το να είναι σκληρές οι πατούσες του σκύλου δεν είναι μόνο φυσιολογικό αλλά και επιθυμητό! Θα χρειαστεί να επέμβεις μόνο αν δεις πληγές ή/και σκασίματα στις πατούσες του.

Όσο για τα μωρομάντηλα, μπορείς αν θέλεις να δεις και αυτή τη συζήτηση: Σκύλος και καθαρισμός με μωρομάντυλα...