Μανίκια σωματοφυλακής

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
εφόσον της αρέσει το δάγκωμα γιατί δεν ασχολείσαι με κάποιο σπορ...;
πιθανά το ΙPO να ήταν μια πολύ καλή διέξοδος εκτόνωσης για την σκύλα...(εαν και εφόσον σου αρέσει και εσένα το άθλημα και δεν ''πεθαίνεις'' για την φύλαξη...)

όσον αφορά την δουλειά στην ψυχολογία της σκύλας για το κομμάτι της φύλαξης, είναι δύσκολο να ανοίξουμε μια τέτοια κουβέντα ιντερνετικά μιας και πρόκειται για πολύ λεπτούς χειρισμούς που αν δεν γίνουν με τον κατάλληλο τρόπο και σε κατάλληλες συνθήκες απο ανθρώπους που ξέρουν τι κάνουν, υπάρχει κίνδυνος να χαλάσει ότι καλό στον χαρακτήρα της έφτιαξες ήδη.

Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
Γιατί τα κάνεις μόνος?και τι θες να κάνεις με τον σκύλο?
Τα κάνω μόνος γιατί δυστυχώς δεν έχω κάποιον για παρέα ώστε να βοηθάει και να τον βοηθάω και γω. Το τι θέλω να κάνω είναι όσα μπορώ να του μάθω να του τα μάθω. Δεν έχω κάποιο όριο, το καλοκαίρι φαντάσου θα την ξεκινήσω και agility.

• Like
Reactions: TARA

Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
εφόσον της αρέσει το δάγκωμα γιατί δεν ασχολείσαι με κάποιο σπορ...;
πιθανά το ΙPO να ήταν μια πολύ καλή διέξοδος εκτόνωσης για την σκύλα...(εαν και εφόσον σου αρέσει και εσένα το άθλημα και δεν ''πεθαίνεις'' για την φύλαξη...)

όσον αφορά την δουλειά στην ψυχολογία της σκύλας για το κομμάτι της φύλαξης, είναι δύσκολο να ανοίξουμε μια τέτοια κουβέντα ιντερνετικά μιας και πρόκειται για πολύ λεπτούς χειρισμούς που αν δεν γίνουν με τον κατάλληλο τρόπο και σε κατάλληλες συνθήκες απο ανθρώπους που ξέρουν τι κάνουν, υπάρχει κίνδυνος να χαλάσει ότι καλό στον χαρακτήρα της έφτιαξες ήδη.
Δεν της βάζω όρια, ότι μπορεί να κάνει θα το κάνει. Δεν λέω όχι σε τίποτα

• Like
Reactions: LaCat and TARA

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
το θέμα είναι τι αρέσει σε εκείνη αλλά και τι αρέσει και σε εσένα...
εγώ με την μια μου σκύλα κάνω IPO και με την άλλη agility.....
άλλους στόχους βάζω με την μια και άλλους στόχους με την άλλη.....
και είναι αδερφές με παρόμοιους χαρακτήρες όμως και με κάποιες έντονες διαφοροποιήσεις...
θεωρώ ότι κάνουν αυτό που ταιριάζει στην καθε μια καλύτερα...

• Like
Reactions: mareco and LaCat

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.628
1.952
Τα κάνω μόνος γιατί δυστυχώς δεν έχω κάποιον για παρέα ώστε να βοηθάει και να τον βοηθάω και γω. Το τι θέλω να κάνω είναι όσα μπορώ να του μάθω να του τα μάθω. Δεν έχω κάποιο όριο, το καλοκαίρι φαντάσου θα την ξεκινήσω και agility.
Αν ειναι οικονομικής φύσεως το προβλημα οκ..αλλιως υπάρχουν εκπαιδευτές αυτο ρωτησα πριν!τι σκυλάκι εχεις;;;

Ωραιο το ατζιλιτι πολυ χαρούμενο και απαιτητικό και δυσκολο :)
IPo δεν ειναι αλλα οκ:)Χαχα
Μπορεις και να τε συνδυάσεις!

Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
Αν ειναι οικονομικής φύσεως το προβλημα οκ..αλλιως υπάρχουν εκπαιδευτές αυτο ρωτησα πριν!τι σκυλάκι εχεις;;;

Ωραιο το ατζιλιτι πολυ χαρούμενο και απαιτητικό και δυσκολο :)
IPo δεν ειναι αλλα οκ:)Χαχα
Μπορεις και να τε συνδυάσεις!

Θέλω όσο μπορώ να δουλέψω τον σκύλο μόνος μου να το κάνω. Αυτό μέχρι τώρα μου έχει προσφέρει μια πολύ καλή επικοινωνία - επαφή με την Άιρα και φαίνεται. Έχουμε δουλέψει πολύ μόνοι μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι αυτό. Κάποια στιγμή ναι 100% θα χρειαστεί και ένας έμπειρος εκπαιδευτής για να μας τερματίσει!!

Για να καταλάβεις τι εννοώ δες αυτό

Δεν μιλάμε μόνο για κάτσε - σήκω, έλα κλπ. Έχουμε δουλέψει τα πάντα! Από το πως πρέπει να κάθεται στο αυτοκίνητο μέχρι και το πως κάθετε να την στεγνώσω μετά το μπάνιο.

• Like
Reactions: TARA

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
τωρα ξερεις οτι εγω λεω κακιουλες ε
ωραιο το βιντεο και σιγουρα και τα αλλα που εχεις κανει ωραια
αλλα καμια σχεση ολα αυτα με το πως ξεκινησες και πως καταληγει το θεμα.

Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
τωρα ξερεις οτι εγω λεω κακιουλες ε
ωραιο το βιντεο και σιγουρα και τα αλλα που εχεις κανει ωραια
αλλα καμια σχεση ολα αυτα με το πως ξεκινησες και πως καταληγει το θεμα.

Εννοείτε ότι θα πεις ότι νομίζεις!
Αλλά δεν καταλαβαίνω ακριβώς, για βοήθα.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
εγώ χαίρομαι που ο Albatross -ένας νέος άνθρωπος αγαπάει το σκυλί του και θέλει να ασχοληθεί πολύ μαζί της. Μακάρι να είχαμε πολλούς τέτοιους ιδιοκτήτες.
Την άκρη θα την βρεί....είμαι σίγουρη:)

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
τι θελω να πω δηλαδη.
ξεκινας θεμα ζητωντας ανγωριζει καποιος οιικονομικα μανικια κλπ
ωραια ως εδδω,μετα αναφερεις οτι θα φορας εσυ το μανικι.
2 ττα λαθη για εμενα...κανενα (σχεδον) σκλι δεν δαγκωσε κατευθειανν σε μανικι,ειναι μια διαδικασιαι αν θες που πρεπει να ακολουησεις....χρησιμοποιοντας αρχικα το πρευ του σκυλου 2 δεν φορας ποτε εσυ το μανικι (τουλαχιστον για τον αρχικο λογω που ανεφαιρες)
καταληγουμε αργοερα σε ενα μπειμπυ μαξλαρακι και αν μπορεις να χρησιμοποιησηεις το πρευ του σκυλου για να παιξεις/δδαγκωσει.
αν τα βαλεις ολααυτα σεμια λογικη σειρα θα καταλαβεις οτι καπου μαλον πας να το ξεκινησεις στραβα το πραμα.
σκεψου το λιγο,εχεις κανει τοσα στο σκλλι σου,θα βρεις ανετα μονος σου την απαντηση δεν φαινεσαι μπουνταλας

ταρα το οτι καποιος αγαπαει τον σκυλο του και ασχολειτε δεν σημαινει οτι του λεμε παρε μανικι και δωσε πονο......ειδικα οταν ξεκιναει ενα θεμα που ειναιι σανν να μας λεει...θα κανω σωματφυλακη στον σκυλο μου μονος μου,δωστε μου 5 σελιιδες με φτηνα μανικια..αφου κανεις ιπο ξερεις ποσυ ζημια μπορει να κανει στο σκλι,αυτο δεν εχει α κανει μετην αγαπη ουτε με το οτι θελει να ασχοληθει.

Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
τι θελω να πω δηλαδη.
ξεκινας θεμα ζητωντας ανγωριζει καποιος οιικονομικα μανικια κλπ
ωραια ως εδδω,μετα αναφερεις οτι θα φορας εσυ το μανικι.
2 ττα λαθη για εμενα...κανενα (σχεδον) σκλι δεν δαγκωσε κατευθειανν σε μανικι,ειναι μια διαδικασιαι αν θες που πρεπει να ακολουησεις....χρησιμοποιοντας αρχικα το πρευ του σκυλου 2 δεν φορας ποτε εσυ το μανικι (τουλαχιστον για τον αρχικο λογω που ανεφαιρες)
καταληγουμε αργοερα σε ενα μπειμπυ μαξλαρακι και αν μπορεις να χρησιμοποιησηεις το πρευ του σκυλου για να παιξεις/δδαγκωσει.
αν τα βαλεις ολααυτα σεμια λογικη σειρα θα καταλαβεις οτι καπου μαλον πας να το ξεκινησεις στραβα το πραμα.
σκεψου το λιγο,εχεις κανει τοσα στο σκλλι σου,θα βρεις ανετα μονος σου την απαντηση δεν φαινεσαι μπουνταλας

ταρα το οτι καποιος αγαπαει τον σκυλο του και ασχολειτε δεν σημαινει οτι του λεμε παρε μανικι και δωσε πονο......ειδικα οταν ξεκιναει ενα θεμα που ειναιι σανν να μας λεει...θα κανω σωματφυλακη στον σκυλο μου μονος μου,δωστε μου 5 σελιιδες με φτηνα μανικια..αφου κανεις ιπο ξερεις ποσυ ζημια μπορει να κανει στο σκλι,αυτο δεν εχει α κανει μετην αγαπη ουτε με το οτι θελει να ασχοληθει.

Γι αυτό φίλε μου Τάσο μπαίνετε εσείς και μου κάνετε τις κατάλληλες συστάσεις - διορθώσεις (y)

Δώσε λοιπόν εσύ με πια σειρά θεωρείς ότι πρέπει να γίνει άντε άντε :p

Και τι πρέπει να προσέξω ε!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
ταρα το οτι καποιος αγαπαει τον σκυλο του και ασχολειτε δεν σημαινει οτι του λεμε παρε μανικι και δωσε πονο.......
όχι δεν του λες πάρε μανίκι -(επειδή αγαπάει τον σκύλο του, πολύ περισσότερο δε για να κάνει ''φύλαξη''...) ξέρεις όμως πολύ καλά οτι το tug και το baby δεν θα κανει κακό στο σκυλί....

για εμένα το ζητούμενο είναι ο άνθρωπος να βρεί το δρόμο του ...
και όχι να του κάνουμε κριτική στο απο που ξεκίνησε ο ίδιος το θέμα και που θα καταλήξει...

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
μπορεις να κανεις ζημια με τα παντα.και με ταγκ και με τηην επιβραβευση και με ολα.
αν κανω λαθος οκ,εγω ετσι πιστευω.

αν νομιζεις οτι υον κριτικαρω κανεις λαθος,που στο κατω κατω μπορω να κριτικαρω οποιον θελω οπως επισης μπορει οποιος θελει να κανει το ιδιο σε εμενα
απλα του λεω οτι καπου το εχει παρει λαθος και οτι δεν ξερει ακομα να παει στο 2/10 ξεκιναει απο το 10/10

• Like
Reactions: sea-mol

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
απλα σε ο,τι κανεις,κοιτα να προσεχεις μην χαλασεις το ζωο.μανικι θα σου ελεγα να μην φορεσεις εσυ..βασικα ξεχασε το,δεν υπαρχει λογος το ζωο να δαγκωνει εσενα.θεωρω οτι εισαι διαψασμενος να κανεις πραγματα κ θα σε παρει η κατγφορα

Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
απλα σε ο,τι κανεις,κοιτα να προσεχεις μην χαλασεις το ζωο.μανικι θα σου ελεγα να μην φορεσεις εσυ..βασικα ξεχασε το,δεν υπαρχει λογος το ζωο να δαγκωνει εσενα.θεωρω οτι εισαι διαψασμενος να κανεις πραγματα κ θα σε παρει η κατγφορα

Να μην χαλάσω το ζώο σε θέμα χαρακτήρα, σε θέμα υγείας στα δόντια ή και στα δύο.

όλοι λέτε μη και μη, συμφωνώ μαζί σας οκ. Υπάρχει κάποιος που να πει ναι οκ κάντο έτσι;!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Το να ανεβάσεις το ένστικτο του σκύλου χωρις να ξερεις μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ και να τον ανεβάσεις τοσο που να μη ξερεις πως να τον χειριστείς μετα. Για αυτο το λογο στο θεμα των δαγκωμάτων προτείνεται απο τους περισσότερους συνεργασία με σωστό εκπαιδευτή και οχι μόνος σου οσο μεράκι και διάθεση για μάθηση εχεις.

Αν θες να κανεις, απλα, κατι παραπανω με τον σκυλο σου μάθε του κολπάκια (τούμπα, να πηδάει κανενα εμπόδιο κλπ), παντα υπάρχουν κι αλλα!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
το καντο ετσι απο το ιντερνετ,ειναι σαν να σου κανω ιατρικη διαγνωση μεσω υπολογιστη..ο καθε χαρακτηρας ειναι διαφορετικος,αυτο το ξερεις..το στανταρ απο εκει κ μετα ειναι οτι δεν δουλευεις εσυ τον σκυλο στο δαγκωμα,η μαλλον,δεν δουλευει ο σκυλος πανω σου το δαγκωμα.

πρεπει να συμβουλευτεις επαγγελματια κ να δουλεψεις μαζι του ,εστω τοσο οσο σε παιρνει οικονομικα,για να μην τρεχεις να διορθωνεις μετα.ολα γινονται κ ολα διορθωνονται,σκοπος ειναι να μην μπεις σε διαδικασιες.απο εκει κ μετα,κοιτα να παρεις κατι μαλακο αρχικα για να μην ποναει το ζωντανο.τι ηλικια εχει θυμησε μου.μεχρι καποια ηλικια τα τραβηγματα πρεπει να γινονται καπως σεμνα..

τα οχι που ακους ,ειναι λογω της απουσιας τριτου κ τεταρτου ατομου για την εκπαιδευση που θες,οχι για κανεναν αλλον λογο.επισης προσεχε το ποσο θα "φουσκωσεις" το ζωο.πρεπει να μπορεις να το μαζεψεις,οποτε συγχρονως δουλευεις κ υπακοη σε συνθηκες παρομοιες με αυτες που θες..

ειναι θεμα που θα ξεδιπλωνεται,δεν μπορουμε,τουλαχιστον εγω,να σου πω καποιον μπουσουλα για ολα. :)