Μαλτέζ δεν τρώει τη ξηρά τροφή

gianna

Member
2 Ιουλίου 2009
8
0
χανια
Εχω μαλτεζακι μινι ειναι 7 μηνων 1450γραμ.δεν τρωι ξηρα τροφη με τιποτα και γενικα θα φαι κιμα η μπιφτεκι μονο οταν το ταιζω εγω και βεβαια μισο μπιφτεκεκι ολη μερα ειναι φυσιολογικο αυτο:confused:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Πως θα φάει ξηρά τροφή, εάν τον μπουκώνεις με μπιφτέκια (τα οποία, έτσι κι αλλιώς, ΔΕΝ πρέπει να τρωει ο σκύλος, διότι έχουν κρεμμύδια, αλάτια και μπαχαρικά)?

Σε κάθε περίπτωση, η επιμονη άρνηση φαγητού, ειδικά αν συνδέεται με άλλα σημάδια ασθενειας, χρειάζεται προσεκτική εξέταση.

Ζήτα την βοήθεια του κτηνιάτρου σου και μην παραλείψεις να του αναφέρεις:

- Πότε έφαγε ο σκύλος ένα κανονικό γεύμα με προθυμία
- Εάν ο σκύλος αρνειται όλες τις τροφές ή προτιμά κάποιες συγκεκριμένες
- Αν ο σκύλος μπορεί να καταπιεί ή δυσκολεύεται
- Αν ο σκύλος πίνει κανονικά ή όχι νερό.
- Αν ο σκύλος αφοδεύει φυσιολογικά
- Αν κάνει ή όχι εμετούς και πότε.

Παρεμπιπτόντως, ΔΕΝ υπάρχει μαλτεζακι μινι (ούτε maxi). Το maltese είναι ένα.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δεν το μπουκωνω καθολου μπιφτεκι σε μεγεθος κεφτε ολη μερα δεν ειναι μπουκωμα
Tου δίνεις όμως τη δυνατότητα να διαλέξει. Ξέρει οτι αν δε φάει την ξηρά, έχει κεφτέ αργότερα. Κι εγώ τον κεφτέ θα διάλεγα. Το έχεις αφήσει μια δυο μέρες τελείως νηστικό? (ουτε κεφτέ ούτε τιποτα!!!). Κατα τ'αλλα πως είναι ο σκύλος? τρεχει? παίζει?? φαίνεται ότι έχει κατι ή μονο στο φαί εστιάζεται το θέμα??

gianna

Member
2 Ιουλίου 2009
8
0
χανια
Ειναι πολυ ζωηρος παιχνιδιαρης και πανεξυπνος το μονο του προβλημα ειναι το φαι τον εχω αφησει 2 μερες νηστικο και δεν αγγιξε την τροφη νερο πινει

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Eγω στη θέση σου θα τσέκαρα πρώτα με τον κτηνίατρο ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας και μετά θα τον άφηνα νηστικό (τελείως) για οσο χρειαστεί μέχρι να φάει την ξηρά. Και φυσικά οταν λες οτι τον ταίζεις εσύ, ελπίζω οτι εννοείς στο πιάτο του, όχι απ'το χέρι.

Εμένα ο Γκογκόλ που έτρωγε και τις πέτρες το χειμώνα, άρχισε να κάνει νερά τελευταία.... τη στραβοκοίταγε την τροφή.... του'περνε και δυο τρεις ώρες να τη φάει (παρά που είχα κόψει τις ποσότητες λόγω ζέστης).... εγώ βλακωδώς την άφηνα εκει. Μέχρι που μια μέρα αποφάσισα οτι δεν πάει άλλο αυτό, του την έβαλα την άφησα 20 λεπτά και μετά την πήρα. Τον είδα μετά απο κανα δύωρο που περιτρυγίριζε την κουζίνα, αλλά δεν ενέδωσα..... την επόμενη μέρα την καταβρόχθισε την τροφή και από τότε τρωει κανονικά, μόλις του τη βάζω.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ο κοπριτις εννοει 1-2 μερες να μην του δωσεις τιποτα,ουτε ξηρα να εχει στην διαθεση του.
Και οταν του δωσεις αφησε την 15 λεπτα και αν δεν φαει,παιρνεις το πιατο παλι.

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Ο κοπριτις εννοει 1-2 μερες να μην του δωσεις τιποτα,ουτε ξηρα να εχει στην διαθεση του.
Και οταν του δωσεις αφησε την 15 λεπτα και αν δεν φαει,παιρνεις το πιατο παλι.
Ακριβώς! Ακόμα κι εγώ , με το δικό μου το κακομαθημένο, έπιασε!(και μου τα είχε πει η Rottie από τότε που πρωτομπήκα, αλλά μου είχε φανεί πολύ αυστηρή:)!)
Μόλις πάρεις απόφαση να μην ενδώσεις στα στρογγυλά ματάκια , το παρακλητικό βλέμμα, την ουρίτσα που ξεβιδώνεται απ΄το κούνημα και το αφήσεις να πεινάσει, τα πράγματα από μόνα τους θα ΄στρώσουν!
Πάντως ο δικός μου τη μόνη κροκέτα που τρώει με όρεξη είναι αυτή η "ειδική" της royal canin που μας έδωσε ο γιατρός...τώρα είναι λίγο πιο μαλακή, είναι πιο γευστική, έχει πραγματικά πεινάσει με τη γαστρεντερίτιδα που δεν του δίνουμε τίποτα άλλο, δεν ξέρω.
Το "δια ταύτα" είναι πως την τρώει!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ο Κούκης τρώει ξηρή τρωφή, αλλά όχι οποιαδήποτε ξηρή τρωφή... Γι' αυτό του παίρνω μόνο Royal Canin ή Purina Pro Plan. Οταν ήταν μικρός έτρωγε τα πάντα, τώρα που μεγάλωσε έχει προτιμήσεις :D

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Μερικές φορές απλά δεν έχω επιλογή! Υπάρχει μόνο ένα κατάστημα εδώ που πουλάει Royal Canin για λαμπραντόρ, και μερικές φορές δε φέρνουνε. Οπότε αναγκάζομαι να του πάρω κάποια άλλη τροφή μέχρι να φέρουν :(

Μήπως μπορείς να μου πεις γιατί δεν κάνει;

mariaso

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2009
62
0
Ηράκλειο - Κρήτη
Και εγώ αντιμετωπιζω που και πού το ίδιο πρόβλημα. Και εγώ μαλτεζάκι tea cup εχω και τρώει ρα πολύ λίγο. Οταν του βάζω την τροφή αντι να ορμίσει στο πιάτο του και να το καθαρίσει στο λεπτό το βλέπει παει το μυρίζει και φέυγει και μετά ξαναπηγαίνει μετά απο κανένα 10λεπτο!
Βασικά ρώτησα και μου είπανε ότι γενικα τα μικρά σκυλάκια είναι πολύ κακόφαγα.
Σκέψου επίσής ότι είναι πάρα μινι και κατα συνέπεια το στομαχάκι του θα είναι παρα μα πάρα πολύ μικρό. Κατα συνέπεια ποσο να φαει!

anna xrisoxou

Active Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
30
0
Ελλαδα,Αθηνα
εμεις επειδη καναμε το λαθος απο την αρχη και της διναμε λιγο σπιτικο φαι καλομαθε !!!!αλλα της βαζω μια φορα τη μερα και τρωει οσο πρεπει και στη συνεχεια της μερας τρωει και λιγο απο το πιατο μας...
γενικα ειναι λογικο και εμεις θα προτιμουσαμε το σπιτικο φαι αφου ειναι πολυ πιο γευστικο ..

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Δεν υπάρχει tea cup! Το μαλτέζ, σύμφωνα με το πρότυπό του, έχει συγκεκριμένο ύψος και βάρος. Τουλάχιστον όσοι έχουμε σκύλο μιας φυλής ας διαβάζουμε το πρότυπό της. Ας μαθαίνουμε 5 πράγματα για το τι σκύλο έχουμε. Δε χρειάζεται να μάθουμε για όλους :)
Αν αναπαράγουμε κι εμείς αυτούς τους μύθους ζήτω που καήκαμε!
Αν λοιπόν το μαλτεζάκι σου είναι μικρότερο απ' το κανονικό μαλτέζ, τότε έχεις απλώς ένα σκυλί εκτός προτύπου.

Όσο για το φαγητό του, δεν είναι ανάγκη να τρώει λαίμαργα. Άφηνέ του το μισή ώρα και μετά απομάκρυνε το πιάτο του.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Μερικές φορές απλά δεν έχω επιλογή! Υπάρχει μόνο ένα κατάστημα εδώ που πουλάει Royal Canin για λαμπραντόρ, και μερικές φορές δε φέρνουνε. Οπότε αναγκάζομαι να του πάρω κάποια άλλη τροφή μέχρι να φέρουν :(

Μήπως μπορείς να μου πεις γιατί δεν κάνει;
Χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσει τη μια τροφή και να πάρει τα μέγιστα από αυτή. Να προσαρμοστεί ο μεταβολισμός του δηλαδή. Με το να τις αλλάζεις κάθε τρεις και λίγο χωρίς λόγο, δεν είναι ότι καλύτερο.

Για την περίπτωσή σου, μην περιμένεις να τελειώσει το σακί για να πάρεις το άλλο, αλλά φρόντισε να υπάρχει πάντα απόθεμα.

giannis

Well-Known Member
1 Μαϊου 2009
81
0
και εμενα τωρα τελευταια εχει γινει πολυ επιλεκτικη.
αν της βαλω φαί απο το δικο μας θα το εξαφανισει,αν την αφησω με ξηρα τροφη μπορει και να μην φαει τιποτα ολη μερα.
το λαθος μου πιστευω ειναι οτι της βγαζω την τροφη της πολλες φορες την μερα μεχρι να φαει και δεν την μαζευω εντελος μεχρι την επομενη.
οπως επισης της εχω και αλλες εναλακτικες(ρυζι,κοκκαλα...)που βεβαια εχω αρχισει να τα κοβω σιγα σιγα μεχρι να μπουμε σε ρυθμο.
επισης της αλαξα τροφη απο advantix σε flatazor γιατι δυσκολευομουν πολυ να βρω την πρωτη.
λετε να μην της αρεσει η καινουργια για αυτο την τρωει με το ζορι;