Μαλινουά by superman

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
ηθελα να γραψω 2 λογια για τη φυλη συμφωνα ομως με τα δικα μου δεδομενα για το τι ειναι το μαλινουα.
μαλινουα και δαγκωμα ειναι πακετο,ειναι σκυλι που απο τη στιγμη που γενιεται θελει να δαγκωνει,δαγκωμα δαγκωμα δαγκωμα δαγκωνει τα παντα και συνεχεια.χερια,ποδια ολα!
ειναι ενα σκυλι με αστειρευτη ενεργεια και δε σταματαει ποτε θελει συνεχεια κατι να κανει και αυτο ειναι το μεγαλο του ατου.αυτη ηταση του να δουλευει το κανει πολυ εκπαιδευσιμο κ η αναγκη του να το κανει σωστα το κανει και μαθαινει πολυ ευκολα.
ομως ειναι σκυλος που στρεσαρεται πολυ ευκολα οταν κανει λαθος οι κινησεις στην εκπαιδευση πρεπει να ναι χειρουργηκες και αν ο ιδιοκτητης η ο εκπαιδευτης δεν εχει πειρα με την φυλη,καθε λαθος στην εκπαιδευση το πληρωνει ακριβα....!η διορθωση ακομα και η λεκτικη,το μη και το οχι ειναι πολυ δυσκολο για τη ζωη του μαλινουα...(συνεχιζεται)

Last edited:

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Φαντάζομαι η Άουρα όσο μεγαλώνει θα .....ανθίζει....!!!!
Εγώ δεν ξέρω τίποτα από μαλινουά.....
Αναμένω τη συνέχεια....

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
σκυλος πραγματικα αθλητικος με ολα τα drιves να δουλευουν στο φουλ.κοινωνικη επιθετικοτητα,επιθετικο με τους αλλους σκυλους και με τους ανθρωπους γιαυτο η κοινωνικοποιηση του πρεπει να ξεκινησει απο τη γενηση του.

η ανασφαλεια του το κανει εξαιρετο φυλακα μιας και το δυνατο του ταπεραμεντο το κανει να ξεπερνα τα παντα.το μαλινουα θελει και παλευει για να κερδισει.η ηττα δεν υπαρχει γιαυτο το σκυλι θα παλεψει μεχρι τελους για να νικησει.σκυλος κυριολεκτικα *πυροβολημενος*
και οτι κανει το κανει στο μαξιμουμ.

παροτι πολυ ανθρωποεκεντρικο σκυλι οπως ειπε κ ο φουκς*το μαλινουα μπορει να σκοτωσει 30 ανθρωπους σε ενα λεπτο(η κατι τετοιο)μαζι με το αφεντικο του χωρις το αφεντικο του δε μπορει να κανει τιποτα.*ειναι σκυλος που πρεπει να τον κερδισεις.πρεπει να του δειχνεις οτι σε το καλυτερο για αυτον.η μανια του για *εργασια*το κανει αν βρει κατι καλυτερο να κανει να σε γραψει κανονικα σαν να μην υπαρχεις και να κανει αυτο που θελει.οταν ομως *κουμπωσει* οτι εσυ εισαι τα παντα δεν ξεκολαει απο πανω σου......

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
πολυ ιδιοτροπο σκυλι με ενα μαλινουα δεν ξερεις ποτε απο που θα σου ρθει(η δαγκωνια).οπως λενε ενα τετοιο σκυλι θα ειναι η οτι καλυτερο η οτι χειροτερο σου εχει συμβει και δεν ειναι ψεμματα πιστευω οτι αμα ζησεις με ενα μαλινουα η ποτε δε θα σκεφτεις να ξαναπαρεις αλλη φυλη η ποτε σου δεν θα σκεφτεις να ξαναπαρεις μαλινουα.
πολλοι κανουν το λαθος θελοντας να ασχοληθουν με σπορ οτι με ενα μαλινουα θα ειναι πιο ευκολα τα πραματα και εκει αρκετοι την πατανε ειδικα οταν φτανουν στο σημειο που το σκυλι αρχιζει και τους *τρωει* και θεωρω πως δεν υπαρχει περιπτωση να μη σε φαει και μια και δυο και τρεις φορες.

ο μελλοντικος ιδιοκτητης ενος μαλινουα πρεπει να ναι πολυ συνηδειτοποιημενος για το τι σκυλο παει να παρει.βεβεα αν εχει ορεξη
και εναν εκπαιδευτη, επισημενω γνωστη της φυλης,τοτε δεν εχει να φοβαται τιποτα και τοτε σιγουρα το μαλινουα θα τον ανταμειψει με τον καλυτερο τροπο...
(αυτα που γραφω ειναι συμφωνα με τις δικες μου εμπειριες με τα μαλινουα και με το πως πρεπει να ειναι βασει εμενα.οταν μου ρθουν και αλλα θα επανελθω).

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
....μέχρι να επανέλθεις.....:)
προσωπικά εγώ δεν θα έπαιρνα ποτέ μαλινουά.......δεν μου ταιριάζει....(θα το είχα πνίξει απο το πρώτο βράδυ......!)
πάντως ....τα περισσότερα είναι υπερβολικά τσιτωμένα.....και για να πω την αλήθεια....με ενοχλεί να έχω σκυλί που να την βρίσκει μόνο όταν δαγκώνει........(γούστα είναι αυτά.....)....:)

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
ταρα σιγουρα γουστα ειναι αυτα αλλα...
οπως ξερεις αυτη η μανια για δαγκωμα ειναι μεγαλο εργαλειο για την εκπαιδευση.
ενοειτε πως ειναι τσιτωμενα κ ειδικα τα αρσενικα αλλωστε αυτο ειναι και το μεγαλειο τους...

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
σκυλος πραγματικα αθλητικος με ολα τα drιves να δουλευουν στο φουλ.κοινωνικη επιθετικοτητα,επιθετικο με τους αλλους σκυλους και με τους ανθρωπους γιαυτο η κοινωνικοποιηση του πρεπει να ξεκινησει απο τη γενηση του.

η ανασφαλεια του το κανει εξαιρετο φυλακα μιας και το δυνατο του ταπεραμεντο το κανει να ξεπερνα τα παντα.το μαλινουα θελει και παλευει για να κερδισει.η ηττα δεν υπαρχει γιαυτο το σκυλι θα παλεψει μεχρι τελους για να νικησει.σκυλος κυριολεκτικα *πυροβολημενος*
και οτι κανει το κανει στο μαξιμουμ.

παροτι πολυ ανθρωποεκεντρικο σκυλι οπως ειπε κ ο φουκς*το μαλινουα μπορει να σκοτωσει 30 ανθρωπους σε ενα λεπτο(η κατι τετοιο)μαζι με το αφεντικο του χωρις το αφεντικο του δε μπορει να κανει τιποτα.*ειναι σκυλος που πρεπει να τον κερδισεις.πρεπει να του δειχνεις οτι σε το καλυτερο για αυτον.η μανια του για *εργασια*το κανει αν βρει κατι καλυτερο να κανει να σε γραψει κανονικα σαν να μην υπαρχεις και να κανει αυτο που θελει.οταν ομως *κουμπωσει* οτι εσυ εισαι τα παντα δεν ξεκολαει απο πανω σου......
χωρις να ειμαι ειδικος στα μαλι(αν και οι...παρεες μου ειναι...κακες και με πολλα μαλινουα :D ) εισαι σιγουρος οτι οι λεξεις ανασφαλεια, καλη φυλαξη και ταπεραμεντο ταιριαζουν? μηπως εννοεις κατι αλλο? εγω ειχα παντα την εντυπωση οτι ενας καλος φυλακας δεν πρεπει να ειναι ανασφαλης αλλιως γινεται επικυνδυνος.
Συμφωνω οτι πρεπει να σου ταιριαζει,οπως και ολες οι αλλες φυλες.Για μενα ειναι πολυ νευρωτικα και μαλλον και εγω σαν την ΤΑΡΑ θα το επνιγα σεν 24 ωρες! σκουληκια στον κωλο εχουν και δεν βαζουν μεσα γλωσσα,ολο γαβ και γκρινια ,σαν κακια συζηγος ενα πραμα :D

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
εχει ξανασυζητηθει...
εκτος απο τις δικες σου παρεες εχω και γω τις δικες μου....ξερεις ποιες
τα μαλινουα βγαζουν ανασφαλεια.(το χω συζητησει και με αλλους περαν τοων γνωστων).
αλλα λογω ντραιβ την ξεπερνανε στο μπαμ.

hugs

New Member
17 Σεπτεμβρίου 2010
2
0
Πολύ ενδιαφέρον θέμα.
Ποιά η διαφορά στο ταμπεραμεντο μεταξύ των μαλινουά και των γκρενενταλ?

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Μάλλον πρέπει να έρθω στην Ελλάδα για να γνωρίσω τα μαλινουά που περιγράφεις. Όσα γνωρίζω εδώ δεν είναι έτσι όπως τα λες.

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Ένα είναι σίγουρο αυτο το σκυλί δεν είναι για μένα!! :):rolleyes:
γιατί τα Μαλινουα μοιάζουν τόσο πολύ με τους ΓΠ ? έχουν κάποια συγγένεια ? :confused:

kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
Μοίαζουν τόσο πολύ γιατί και τα δύο όπως και άλλα της ίδιας οικογενείας ανήκουν στην ''sheepdog'' family...Σα τα mastiff ένα πράμα...ή τα τεριέ κλπ κλπ κλπ...όλες οι οικογένειες έχουν απο κάτι έστω όχι ιδιαίτερα εμφανές ΄η άλλωτε πολύ εμφανές που θυμίζει κάτι απο μία φυλή σε μια άλλη...πάντα ίδιας οικογένειας - ομαδας εννοείται!!!!!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Αρκετά σκυλιά μοιάζουν μεταξύ τους... Έχουμε και αυτή την ωραία ορολογία στην Ελλάδα... Λέμε π.χ. Λυκόσκυλο και εννοούμε ο καθένας ότι θέλει, οπότε κάποιος που ξέρει για λυκόσκυλο τον Γ.Π. θα δει μαλινουά και θα του πουν λυκόσκυλο και θα πει "Πριτς κοκό που'ναι λυκόσκυλο.."

Θα σου πω τι είχα πάθει εγώ μες στην ασχετοσύνη μου. Για μένα δύο ήταν τα λυκόσκυλα. :eek: Γερμανικό λυκόσκυλο και Βέλγικο Λυκόσκυλο. Όπου με το πρώτο μέσα στο μυαλό μου ήταν ο Γ.Π. (όχι βέβαια το μακρύτριχο) και Βέλγικο ήταν το Groenendael. Κάθε άλλο "λυκόσκυλο" ήταν "πφφφ κόπρολυκόσκυλο":paja1: και "τι ξέρουν αυτοί από σκυλιά":rolleyes:. Ξέρεις πόσα μαλινουά έχω δει κι έχω πει "Ε, τον κακομοίρη, του φάγαν τα λεφτά, του πουλήσαν κοπράκι για καθαρόαιμο":confused:... Άστα, βαθιά νυχτωμένη... :D:D:DΕλπίζω να δω αυγή κάποια στιγμή

υ.γ. 1 Ναι ναι κοροϊδέψτε με όσο θέλετε, δίκιο έχετε, το δέχομαι, είμαι ΑΣΧΕΤΗ
υ.γ. 2 Δεν ξέρω αν είμαι off, αν ναι συγγνώμη

Last edited:

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Και εγω τόσο καιρό που έβλεπα μαλινουα νόμιζα οτι ήταν ημίαιμα ΓΠ μπορείτε να πάθετε εγκεφαλικό !!!:rolleyes::eek::maria::paja1:
ολα αυτά μαζι :p
πάντως πάρα πολλά αδέσποτα μοιάζουν με μαλινουα !

Last edited:

Lord & Maya

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
470
0
Το κείμενο είναι αστείο σε πολλά μέρη όπως οτι έχει ανάγκη να τα κάνει σωστά. σιγά μην έχει ανάγκη να κάνει και το αυγό μελάτο. Ανασφάλειες έχουν τα μαλιά είναι αλήθεια. Επίσης δεν έχεις δει τα ίδια γιατί το μαλί ειναι διασπασμένο φυλετικά σε σοόυ και εργασία με εκ διαμέτρου ανάποδους χαρακτήρες σε αντίθεση με το Ντόμπερμαν

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
γιατί τα Μαλινουα μοιάζουν τόσο πολύ με τους ΓΠ ? έχουν κάποια συγγένεια ? :confused:
Τα μαλινουά δεν μοιάζουν καθόλου με Γ/Π και γενετικά δεν έχουν καμία σχέση.......

Επίσης δεν έχεις δει τα ίδια γιατί το μαλί ειναι διασπασμένο φυλετικά σε σοόυ και εργασία με εκ διαμέτρου ανάποδους χαρακτήρες
Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.......

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Μου αρέσουν να τα βλέπω, να κάνουν όλα αυτά τα όμορφα αλλά δεν είμαι καθόλου κατάλληλη για εναν τέτοιον σκύλο.