Μαγειρευτό φαγητό-αναλογία

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
ακομα καλυτερα με κοτοπουλο οπως λες τρελενετε αλλα για πιο ευκολια και οικονομια
υπαρχει κυμας μοσχαρισιος λαπα 3,30

και ασε τους αλλους να δινουν ξηρα χαχαχαα
που πουλανε τοσο φθηνο κιμα? αν και τα πλαταρια τα παιρνω απο λαικη 50 λεπτα το κιλο 1.50 με φτερουγες.υπολογιζω γυρω στα 50 ευρω το μηνα για δυο σκυλια. για καλη κροκετα θα ηθελα 150 .εμενα η κτηνιατρος που ειπε σα το σπιτικο δεν εχει και πουλαει και κροκετες. ειμαι σιγουρη οτι ακομα και στις πιο ακριβες βαζουν μεσα οτι ναναι. χωρια τα συντηρητικα. βεβαια ειναι μια λυση αναγκης για πολλους αλλα εγω εχω αποφασισει μολις τελειωσει το τσουβαλι να μη ξαναπαρω εκτος ισως απο μια συσκευασια μικρη για ωρα αναγκης.

merlin 1

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2011
358
0
επισης βαζω και σπορους ιποφαες στη βρασει

τωρα που τα ειπαμε ολα τα μυστικα θα γινονται πιο ομορφοι οι σκυλοι σας :rolleyes:

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
υπαρχουν πολυ τροποι ο ποιο σωστος ειναι τα τσοφλια απο τα αυγα θρυψαλα σκονη δλδ

και μεσα στο φαει τους κοκαλα κλασικα 2-3 τη βδομαδα σιγουρα
ποσα τσοφλια πρεπει να τους δινω? και τι κοκαλα?

merlin 1

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2011
358
0
2-3 gr περιπου ειναι το καθε τσοφλι 2 3 βδομαδα αλα στα φαρμακεια υπαρχουν καψουλες ασβεστιου για ανθρωπους εχει 5 ευρω οι 100 καψουλες αν θες για ευκολια

κοκαλα εγω δινω απο μοσχαρι τα πλαινα μονο τα πλευρα φαντασου η αλλιως σιδηροδρομο

Tatsplat

Member
30 Αυγούστου 2011
15
0
Παιδιά θα ήθελα και εγώ αυτό το excel με τις αναλογίες μιας και αποφάσισα να το γυρίσω στο μαγειρευτό.

Προσωπικά , και έχοντας απογοητευτεί από τους κτηνιάτρους της περιοχής μου, αγόρασα το βιβλίο Dr. Pitcairns complete guide to natural health for dogs and cats, φοβερό βιβλίο, δυστυχώς στα αγγλικά. Και τι δεν έχει μέσα. Ένα σωρό συνταγές, συμβουλές, ανάλυση διατροφικής αξίας διάφορων ουσιών και πως επηρεάζουν το σκύλο, κριτική κροκέτας, ομοιοπαθητική, πρόβλημα και θεραπεία και ένα σωρό άλλα. Δεν έχω καταφέρει ακόμα να το διαβάσω ολόκληρο, μιας και είναι μεγάλο και ΠΟΛΥ αναλυτικό, αλλά μέχρι τώρα με έχει βοηθήσει πολύ.

sevita

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
97
0
ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΚΟΝΗ ΤΑ ΤΣΟΦΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΩΣ ΤΟ ΔΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΚΥΛΑΚΟ;

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ; ΤΟ email μου το εχεις...

καμια συνταγουλα και για 'μας; που να τα καλυπτει σε ασβεστιο, πρωτεινες κ.α. και ολα οσα πρεπει για την ηλικια των 1,5 μηνων......

Last edited by a moderator:

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Σεβίτα δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνεσαι τόσο, σε forum είσαι, όχι σε chat :D

Τα τσόφλια τα δίνω όπως είναι απλά κάνοντας τα κομμάτια με τα χέρια μου. 

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
μου κραταει 3-4 μερες επισης οτι αποφαγια εχουμε ενοειτε πως τα ανακατευω και αυτα ειδικα
λαδερα
Βέβαια άλλο μαγειρευτό για σκύλους και άλλο αποφάγια ανθρώπων..
Οπότε μετά από αυτό αν θέλουμε διαβάζουμε και αυτά :

http://www.dogforum.gr/v3/διατροφή.άσκηση-16/επιτρέπεται.να.δίνουμε.τα.αποφάγια.μας-12380/

http://www.dogforum.gr/v3/διατροφή.άσκηση-16/τοξικές.τροφές.φυτά.και.ουσίες.για.τον-14572/

merlin 1

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2011
358
0
διαφωνω σχεδον ολα τα αποφαγια πρεπει να τα δινουμε εκτος απο ψαροκοκαλα για να εμμπλουτιζουμε τη τροφη τους

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
διαφωνω σχεδον ολα τα αποφαγια πρεπει να τα δινουμε εκτος απο ψαροκοκαλα για να εμμπλουτιζουμε τη τροφη τους
Τα αποφάγια μας είναι πολλές φορές παρασκευασμένα έτσι ώστε να μην είναι κατάλληλα για τα σκυλιά..(καυτερά, τσιγαριστά κλπ, εκτός και αν η διατροφή μας είναι κλινική ), πολλές φορές στα δικά μας φαγητά βάζουμε και τοξικά για τα σκυλιά.., πολλά από τα αποφάγια μας είναι και η αιτία που προκαλούνται οξείες γαστρίτιδες στα σκυλιά..

Από εκεί και πέρα ο κάθε ένας πράττει και δέχεται τα αποτελέσματα των πράξεων του.

Μελετήστε τις απαγορευμένες τροφές για τους σκύλους και οδηγηθείτε ανάλογα.

merlin 1

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2011
358
0
αυτα που υποστυριζω σαφως και δεν ειναι για ολα τα σκυλια και δεν ειναι ο κανονας υπαρχουν και πιο ευαισθητες φυλες .... γαστριτιδα ??? τι ειναι αυτο εδω εχουν φαει κοτα μαζι μετα φτερα της εδω κρυβουν κοκαλα στο χωμα και τα τρωνε μετα απο μηνες

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
αυτα που υποστυριζω σαφως και δεν ειναι για ολα τα σκυλια και δεν ειναι ο κανονας υπαρχουν και πιο ευαισθητες φυλες .... γαστριτιδα ??? τι ειναι αυτο εδω εχουν φαει κοτα μαζι μετα φτερα της εδω κρυβουν κοκαλα στο χωμα και τα τρωνε μετα απο μηνες
Άλλο αυτό..μην μπερδεύεσαι..
Άλλο η κότα και άλλο τα κρεμμύδια και τα καυτερά..

Επίσης πρόσεχε λίγο με την κότα και τα κόκαλα της..είναι πολύ αιχμηρά..(ελπίζω να τα βγάζεις..)

Επίσης ο κανόνας των τοξικών αλλά και του μαγειρευτού φαγητού για τους σκύλους δεν εμπίπτει στους ευαίσθητους οργανισμούς..αλλά στον οργανισμό του σκύλου γενικά.
Τώρα αν "εσένα" δεν πάθει τίποτα από "καφτερό"..ή δεν το ανακαλύψεις επακριβώς, είναι επίσης άλλη υπόθεση με την γενική θεματολογία.

Last edited:

sevita

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
97
0
Σορρυ πρεπει να το συνηθησω.. Να ρωτησω κατι το οποιο μπορει να ειναι και χαζο..Το αυγο να ειναι ωμο ή βραστο ή και τα δυο......

που τις φυλαγουμε τις κροκετες.. τις βαζουμε στο ψυγείο; Εμενα δε τις τρωει πολυ ευχαριστα. Να τις μουλιαζω σε χλιαρο νερο να φουσκώνουν ή στο γάλα της...

Last edited by a moderator:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Σορρυ πρεπει να το συνηθησω.. Να ρωτησω κατι το οποιο μπορει να ειναι και χαζο..Το αυγο να ειναι ωμο ή βραστο ή και τα δυο......

που τις φυλαγουμε τις κροκετες.. τις βαζουμε στο ψυγείο; Εμενα δε τις τρωει πολυ ευχαριστα. Να τις μουλιαζω σε χλιαρο νερο να φουσκώνουν ή στο γάλα της...
Το αυγό μπορεί να είναι και ωμό και βραστό..πολλοί δίνουν δηλαδή και την μία και την άλλη βερσιόν..
Τώρα εσύ θα κρίνεις από μόνος σου.

Όσον αφορά τις κροκέτες συνήθως φυλάσσονται σε ειδικά δοχεία ή στο ίδιο το σακί της καλά κλεισμένο όμως.

Δεν υπάρχει λόγος να τις μουλιάζεις πρώτον γιατί θα συνηθίσει αυτήν την μορφή το στομάχι της αντιδρώντας ίσως αργότερα σε κάτι πιο στερεό..και θα οδηγήσεις τα δόντια του να χαλάσουν πιο γρήγορα και πιο εύκολα.
Ένας από τους στόχους της ξηράς είναι και να καθαρίζει μέσω της στερεάς ξηρής μορφής της και τα δόντια..(αυτό βέβαια δεν ισχύει εφόσον σπάει με τα δάχτυλα του ενός χεριού, όμως σίγουρα δεν δημιουργεί και πιο εύκολα τερηδόνα και πέτρα εφόσον είναι μία τροφή που φεύγει σχετικά γρήγορα κατά την μάσηση).

ippotis

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
320
0
Λάρισα
θέλω να κάνω μια σχετικά γελοία ερώτηση περι μαγειρευτού φαγητού.
έχω διαβάσει το συγκεκριμένο άρθρο εδώ στο φόρουμ αλλα δεν έχω καταλάβει κάτι.
λέει ότι ο σκύλος πρέπει να τρώει κατα 70% κρέας και 30% λαχανικά και δημητριακά.
αυτά τα ποσοστά αναφέρονται στην εβδομαδιαία βάση ή στην ημερησία?
δηλαδή ο σκύλος θα πρέπει κάθε μέρα να τρώει και κρέας και λαχανικά και φρούτα και δημητριακά όπως ρύζι κτλ?
ή την Δευτέρα π.χ. κρέας με ρύζι και λαχανικά, την Τρίτη κρέας με αυγό την Τετάρτη κρέας με λαχανικά και γιαούρτι και πάει λέγοντας;

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Μια ερώτηση που μπορεί να είναι χαζή, αλλά θα ήθελα να μάθω αν τα τσόφλια έχουν την ίδια περιεκτικότητα σε ασβέστιο είτε δίνονται από ωμό αυγό είτε από βρασμένο...

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.732
7.230
Να ρωτήσω κάτι, κατά τη γνώμη σας ένας σκύλος περίπου 12 μηνών πόσο % του βάρους του πρέπει να παίρνει σε τροφή? Το 2-3% του ενήλικου? 5% όπως τα κουτάβια? Κάτι ενδιάμεσο (=4%)? Για την ιστορία να πω πώς είναι 20 κιλά και η κτηνίατρος τελευταία φορά που τον είδε είπε ότι ανάλογα με το ύψος των ποδιών του είναι ελαφρώς κοντός (μεγαλύτερη πρόσληψη ασβεστίου?).

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog