Μαγειρευτό φάγητό - ισορροπημένο διαιτολόγιο, τα φώτα σας παρακαλώ

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Καλημέρα σε όλους,
έχω αποφασίσει να δίνω στο Φοίβο (κοκονάκι 2,5 μηνών) μαγειρευτό φαγητό. Όχι αποφάγια, αλλά ένα διαιτολόγιο που να του προσφέρει μια καλή ανάπτυξη και υγεία.
Διάβασα προσεκτικά το άρθρο για το μαγειρευτό φαγητό, αλλά θα ήθελα αν μπορείτε να με βοηθήσετε να φτιάξω ένα πρότυπο εβδομαδιαίου διαιτολογίου και αν τυχόν χρειάζεται συμπληρώματα ή ακόμα σε τι ποσότητες εβδομαδιαία θα πρέπει να δίνω γαλακτοκομικά, αν κάνει να φάει ψάρι σε αυτή την ηλικία, το τσόφλι του αυγού απο ποια ηλικία το δίνουμε και το αυγό ή το συκώτι σε τι ποσότητες εβδομαδιαία?

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Δυστυχως δεν ξερω να σε βοηθησω μιας που παντα τα ταιζα με ξηρα τροφη!
Γιατι ομως αποφασισες να του δινεις μαγειρευτο???

Επι του θεματος ας μιλησει καποιος που επιχειρει το μαγειρεμα!

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Γιατι ομως αποφασισες να του δινεις μαγειρευτο???
Γιατί πιστεύω πως οτιδήποτε είναι φυσικό είναι καλύτερο από το έτοιμο παρασκευασμένο και αφού έχω το χρόνο και τη διάθεση, όμως μου λείπουν οι γνώσεις και φοβάμαι μήπως από άγνοια του στερήσω κάποια βιταμίνη ή αν δώσω κάτι περισσότερο απ' όσο πρέπει ή πιο νωρίς απ' ότι πρέπει.
Π.χ. του έφτιαξα συκώτι με λίγο ρύζι, αλλά δεν ξέρω αν το συκώτι το σηκώνει το στομάχι του στην ηλικία που είναι.

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Σ΄ευχαριστώ πολύ,
Το έχω διαβάσει το άρθρο καθώς και αυτό για τις βιταμίνες, αυτό που θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει είναι, όπως όταν ξεκινάμε τροφές στα παιδιά μας έχουμε ένα μπούσουλα π.χ. κοτόπουλο 3 φορές την εβδομάδα, μοσχάρι 2 φορες την εβδομάδα, ψάρι 1 φορά και μετά τον 9ο μήνα, αυγό επίσης μετά τον 8ο μήνα. Ένα μπούσουλα χρειάζομαι για να μη δώσω παραπάνω από πράγματα που δεν πρέπει ή μήπως στερήσω πράγματα που πρέπει.