Μαγειρευτό και ξηρά τροφή συνδυαστικά

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Μου έχουν μείνει δυο 14κιλα σπίτι.Το ένα είναι από Γερμανία οπότε δεν υπάρχει και τρόπος να το επιστρέψω, το άλλο ήταν από μια προσφορά μαζί με άλλο ένα τσουβάλι οπότε πάλι νομίζω δύσκολο να το επιστρέψω.
Υπάρχει κάποιος μπούσουλας να συνδυάσω την ξηρά με το μαγειρευτό;
Σκέφτηκα βάσει διαθρεπτικής ανάλυσης να δίνω το μισό της συνιστώμενης δόσης το πρωί και υπολογίζοντας γραμμάρια πρωτεϊνών, φυτικών ινών κλπ να βγάζω το σιτηρέσιο σε μαγειρευτό για το βράδυ. Είναι λάθος τρόπος; Έχετε να προτείνετε κάποιο ευκολότερο τρόπο υπολογισμού; Και τέλος το κάνει κάποιος συστηματικά;

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Μου έχουν μείνει δυο 14κιλα σπίτι.Το ένα είναι από Γερμανία οπότε δεν υπάρχει και τρόπος να το επιστρέψω, το άλλο ήταν από μια προσφορά μαζί με άλλο ένα τσουβάλι οπότε πάλι νομίζω δύσκολο να το επιστρέψω.
Σκέφτηκα βάσει διαθρεπτικής ανάλυσης να δίνω το μισό της συνιστώμενης δόσης το πρωί και υπολογίζοντας γραμμάρια πρωτεϊνών, φυτικών ινών κλπ να βγάζω το σιτηρέσιο σε μαγειρευτό για το βράδυ. Είναι λάθος τρόπος; Έχετε να προτείνετε κάποιο ευκολότερο τρόπο υπολογισμού; Και τέλος το κάνει κάποιος συστηματικά;
Συστηματικά όχι, συχνά ναι. Οποτε έχω μαγειρευτό, δίνω το μαγειρευτό που χαλάει κιολας. Μόλις τελειώσει, δίνω ξηρά. Δεν αντιλαμβάνομαι ακριβως το ερωτημα σου.....

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Επειδή προτιμώ το μαγειρευτό κι έχω τα δυο τσουβάλια έλεγα μέχρι να τελειώσουν να τα δίνω μαζί με το μαγειρευτό, αλλά αν για παράδειγμα ο σκύλος μου πρέπει να τρώει 100 γραμμάρια μαγειρευτό και η συνιστώμενη δόση της τροφής μου είναι 137 γραμμάρια, αν δίνω το πρωί 70 γραμμάρια ξηρά αν υπάρχει ευκολότερος τρόπος υπολογισμού της ποσότητας του μαγειρευτού απ' το να υπολογίζω γραμμάρια διαθρεπτικών στοιχείων προσφθαφαιρώντας με βάση τη ΣΗΠ;

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
ελα ρε η δωσε τη ξηρα να φυγει.
η δινε μαγειρευτο κοψε λιγο απο τη ποσοτητα και αντικαρεστησε αυτο με ξηρα.
τι ψαχνεις με χιλιογραμα και συνιστωσες?εσυ ετσι τρως?
κ μη μου πεις ναι γιατι τοτε θα σε βαρεσω!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
ελα ρε η δωσε τη ξηρα να φυγει.
η δινε μαγειρευτο κοψε λιγο απο τη ποσοτητα και αντικαρεστησε αυτο με ξηρα.
τι ψαχνεις με χιλιογραμα και συνιστωσες?εσυ ετσι τρως?
κ μη μου πεις ναι γιατι τοτε θα σε βαρεσω!
έχω κληρονομική χοληστερίνη πολύ υψηλή κι επειδή δε θέλω να πάρω φάρμακα αναγκαστικά έτσι τρώω. Βάρασον μεν άκουσον δε :D

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Υπερβολές Γρίφε. Οπως και να τα δώσεις ή να μην τα δώσεις, δεν κάνει διαφορά για τα σκυλιά σου.... για ενα μηνα τροφής μιλάμε (ουτε καν).

Κάποιοι λενε να μην ανακατεύεις ξηρά με μαγειρευτό στο ίδιο γεύμα γιατι έχουν διαφορετικούς χρονους πέψης και μπερδεύεται το έντερο.... κι αυτό υπερβολή το βρίσκω, αλλά στο λεω επειδή είσαι παρανοϊκός... ;)

Η άποψη μου είναι οτι και ψωμί σκέτο να τους δίνεις για ένα μήνα πάλι τίποτα δεν παθαίνουν.... :)

betelgeusse

Well-Known Member
14 Μαϊου 2011
301
2
38
germany
ρε συ μην τρελαινεσαι.Το οτι ο σκυλος εχει αναγκη απο Χ ποσοστο πρωτεινων Ψ ποσοστο λιπους κλπ κλπ δεν σημαινει οτι πρεπει σε καθε γευμα να
υπαρχει αυτη η αναλογια.Για να οδηγηθει ενας οργανισμος σε ελλειψη πρεπει να περασει πολυς καιρος με κακη διατροφη.Εγω δινω 2 με 3 μερες ξηρα και μετα μαγειρευτα και μια φορα την εβδομαδα ωμο κρεας.Και ενα γευμα την ημερα οχι 3

Sookie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2011
74
1
Αθήνα
eγώ από 9 μηνών ξεκίνησα να ανακατεύω την ξηρά (royal) με μαγειρευτό (καρότο, μοσχάρι, μαύρο ρύζι, συκότι, κολοκύθι, κιμάς γαλοπούλας, μακαρόνια). 1-2 φορές την εβδομάδα της δίνω να "παίζει" με μεγάλο ωμό κόκκαλο μοσχαρίσιο για τα δόντια της. επίσης, αν δεν έχω προλάβει να μαγειρέψω, στις κροκέτες προσθέτω 2-3 σαρδέλς κονσέρβα ή τόνο κονσέρβα για το τρίχωμα.
ψαχνόμουν και εγώ πολύ με τις αναλογίες και άκρη δεν έβγαλα.
ο κτηνίατρος μου, μου έδωσε έναν πλάνο για την διατροφή του σκύλου που είναι 33% πρωτείνες, 33% υδατάνθρακες και 33% λαχανικά.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
ο κτηνίατρος μου, μου έδωσε έναν πλάνο για την διατροφή του σκύλου που είναι 33% πρωτείνες, 33% υδατάνθρακες και 33% λαχανικά.
είναι μικράκι σε ηλικία το σκυλάκι σου φαντάζομαι. Έτσι εξηγείται το 33% πρωτεϊνες και το 33% υδατάνθρακες. Όσο μεγαλώνει αυτά τα δυο ποσοστά πρέπει να μειώνονται. Οι αναλογίες διαθρεπτικών συστατικών δεν αντιστοιχούν σε ισόποσες δόσεις. Βέβαια πάντα έχει να κάνει και με το αν ο σκύλος είναι εργασιακός ή όχι, αν κάνετε κυναθλήματα και πολλά άλλα που συνάδουν με το έργο που καταναλώνει.

tsesme

Member
28 Δεκεμβρίου 2010
15
0
ναι, είναι 11 μηνών. ίσως γι αυτό μου έδωσε αυτά τα ποσοστά. αργότερα μάλλον θα χρειαστεί να τα αλλάξουμε. δεν είναι εργασιακός.

rudy

Well-Known Member
27 Ιουνίου 2011
155
11
θεσ-νικη
υπαρχουν δυο λυσεις:η τα ανακατευεις (περισσοτερη ξηρα κ λιγοτερο μαγειρευτο) η δωριζεις την ξηρα σε μια φιλοζωικη κ ησυχαζεις!!!!!!! :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αν είναι η πρώτη φορά ..το κάνεις προοδευτικά.., αν δηλαδή έχει συνηθίσει μόνο ξηρά ή μόνο μαγειρευτό..
Αν είναι συνηθισμένο στις αλλαγές και στους συνδυασμούς..ο μπούσουλας είναι οι ποσότητες μόνο..

blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Άρη καλώς επέστρεψες! Σε ανάλογη περίπτωση με την δικιά σου έκανα το εξής : κράτησα στην κατάψυξη 4-5 μερίδες να βρίσκονται για περίπτωση ανάγκης, και την υπόλοιπη ξηρά την έδινα σε ξεχωριστές μέρες από το μαγειρευτό, π.χ. ΔΕ-ΤΕ-ΠΑΡ ξηρά και τις υπόλοιπες μαγειρεμένο. Μεγάλη ποσότητα από την ξηρά που περίσσεψε την έδωσα και σε ένα αδέσποτο που το συμπαθώ ιδιαίτερα. ΑΑ και για να μην ξεχνιώμαστε...με εκείνο το αρθράκι για το μαγειρεμένο θα γίνει τίποτα;!;):)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog