Μία Σκύλα - 43 Κουτάβια

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.247
3.084
http://www.lifo.gr/now/greece/142387
Περίληψη :
Η σκύλα γεννήθηκε το 2009, γεννησε κουτάβια (43 ''επίλεκτα'', υπήρχαν και ''μη επίλεκτα'' στις τοκετοομάδες ; )
Απο το 2017 της επιτρέπουν επιτέλους να σταματήσει να γεννάει και ξεκινάει εκπαίδευση για να δουλέψει ως ''φύλακας σε Μονάδα'' .

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.247
3.084
Και μπορούν θεωρητικά να είναι και νόμιμοι!
''Θηλυκοί σκύλοι αναπαραγωγής δεν γονιμοποιούνται πριν από το δεύτερο οιστρικό κύκλο και σε καμία περίπτωση πριν από την παρέλευση εννέα μηνών από τον τελευταίο τοκετό. Επίσης απαγορεύεται η αναπαραγωγή μετά το 9ο έτος της ηλικίας του ζώου.''
(άρα 7-8 γέννες στη ζωή της είναι οκ! )

Σε ποιά ηλικία επιλέχτηκε η σκύλα οτι μπορεί να μπεί σε αναπαραγωγή; Πώς επιλέχτηκε ; (το οτι στα 8 της ξεκινάει εκπαίδευση κάπως μου κάθεται)
Από κάθε τοκετοομάδα πόσα κουτάβια κρίνονταν ''επίλεκτα'' ;
Θα συνταξιοδοτηθεί ποτε;
Την σκύλα την μάσησαν σαν τσίχλα την έφτισαν και τωρα θέλουν να την ξαναμασήσουν ώς φύλακα:mad:

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
Μην τρελαίνεστε ..Κάλλιστα μπορεί να τα έκανε σε 4-5 γέννες.
Είναι απόλυτα φυσιολογικό..Αυτός είναι ο προορισμός του θηλυκού στη φύση..Να γεννοβολαει όχι να στειρωνεται.
Που βλέπετε το παράξενο δηλαδή?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Αυτός είναι ο προορισμός του θηλυκού στη φύση..Να γεννοβολαει όχι να στειρωνεται.
Που βλέπετε το παράξενο δηλαδή?
Α να γειά σου...μισό να το βάλω στην λίστα μου, μαζί με τα υπόλοιπα...φασίνα/λάντζα κλπ (y)

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
Α να γειά σου...μισό να το βάλω στην λίστα μου, μαζί με τα υπόλοιπα...φασίνα/λάντζα κλπ (y)
Μην το παίρνεις όπως θέλεις..
Δηλαδή ποιος είναι ο προορισμός ενός θηλυκού στη φύση?Να κάνει καριέρα?Η να φγαζει σελφι γυρνώντας γύρω γύρω?
Δυστυχώς προς απογοήτευση σου ο μεγαλοδυναμος τα δημιούργησε για την δημιουργία ζωής δηλαδή για τεκνοποίηση και ανατροφή...

Spyros-Akita

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2016
356
783
26
Πάντως,ισχύει το ενδεχόμενο να τα έκανε σε Όχι παραπάνω από 6 γέννες..Οι οποίες και πάλι μου φαίνονται πολλές..
@Kouros αν ήταν Έτσι, Εσύ θα έπαιρνες κουτάβι από εκτροφέα ή ότι άλλο θες,του οποίου η σκύλα βρίσκεται στην 8η γεννα? Μπορεί ο Θεός να τα έπλασε για να γεννοβολανε όπως λες, τα έπλασε όμως και για να είναι υγιή.. Και με τόσες γέννες Δεν είναι..

• Like
Reactions: Sara

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
Καταρχην εγώ ΔΕΝ θα έπαιρνα ΠΟΤΕ σκύλο από εκτροφεα...Ίσως να έπαιρνα από συγκεκριμένη χώρα και μόνο από συγκεκριμμένο εκτροφείο ...
Το έχω ξαναγραψει ότι δεν υποστηρίζω απατεώνες που κονομανε εις βάρος ζώων..
Τώρα στο άλλο θέμα..Στη φύση το θηλυκό αυτό πόσα ζευγαρώματα θα έκανε?
Ποιος σου είπε ότι οι πολλές γέννες επιδρούν αρνητικά στην υγεία του θηλυκού και στην υγεία των κουτάβιων που θα γεννηθούν?
Ίσα ίσα που θηλυκό που δεν ζευγαρώνει έχει εκτός από σωματικά και σοβαρά ψυχικά προβλήματα...
Και αυτό πιάνει και σε άλλα όντα εκτός των σκύλων..;)

Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα

Ίσα ίσα που θηλυκό που δεν ζευγαρώνει έχει εκτός από σωματικά και σοβαρά ψυχικά προβλήματα...
Και αυτό πιάνει και σε άλλα όντα εκτός των σκύλων..;)
Να το πω, να μην το πω;!

Στο θέμα μας δεν γνωρίζω αν είναι κακό η καλό που έκανε τόσες γέννες αλλά στις φώτο βλέπω ένα χαρούμενο σκύλο και εύχομαι να έχει περάσει και να περάσει όλα τα χρόνια του έτσι.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.337
8.063
Σε κάθε περιπτωση η βραβευση και η τελετή ειναι κωμικοτραγικά. Λες και η σκυλίτσα κατάλαβε τωρα και το εκτίμησε ή πήρε κάποια τρελή χαρά.

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
Σε κάθε περιπτωση η βραβευση και η τελετή ειναι κωμικοτραγικά. Λες και η σκυλίτσα κατάλαβε τωρα και το εκτίμησε ή πήρε κάποια τρελή χαρά.
Τι να κάνανε δλδ?Να την χωνανε σε κανένα μπουντρούμι?
Μπράβο τους που αναγνωρίζουν το έργο των σκύλων εργασίας.
Καλά κάνανε για την τελετή , αυτό δείχνει ότι την αναγνωρίζουν ως ισότιμο ον ,ως συνάδερφο.

Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
Καλά κάνανε για την τελετή , αυτό δείχνει ότι την αναγνωρίζουν ως ισότιμο ον ,ως συνάδερφο.
+1

Από το τίποτα καλό έστω και αυτό.

• Like
Reactions: Kouros

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Να το πω, να μην το πω;!

Στο θέμα μας δεν γνωρίζω αν είναι κακό η καλό που έκανε τόσες γέννες αλλά στις φώτο βλέπω ένα χαρούμενο σκύλο και εύχομαι να έχει περάσει και να περάσει όλα τα χρόνια του έτσι.
Που να δεις φωτό απο ζώα που έχουν βασανιστεί όσο δε φαντάζεσαι και όμως..φαίνονται μετά τα βασανιστήρια ΤΟΣΟ χαρούμενα. Και ίσως να είναι..γιατί γλίτωσαν απο μια κόλαση.

Όταν θα καταλάβετε ότι "δημιουργώντας" το σκύλο έχουμε ήδη παρέμβει στη φύση και τι συνεπάγεται αυτού..θα φάω το καπέλο μου ως άλλος ρόμπαξ.

Επίσης σχόλια τύπου "να γυρνάει γύρω γύρω βγάζοντας σέλφι" και τέτοια..χαλάνε την αισθητική μου και καλό θα ήταν να τα κρατήσετε για τη μάνα σας, την αδερφή σας, τις φίλες σας και για όποιες/όποιους από το περιβάλλον σας τα ανέχονται εν πάσει περιπτώσει. Εδω μιλάμε για συγκεκριμένα θέματα. Οι υπόλοιπες απόψεις είναι περιττές. Ευχαριστώ.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.337
8.063
Δε το είπα με αυτή την έννοια. Εννοουσα να κανανε κατι καλύτερο για την ιδια πέρα απο την τελετή που είναι για τα ανθρώπινα όντα. Ενα σπα βρε παιδί μου, ενα δικό της παιχνιδότοπο κάτι να το χαρεί και αυτή.

• Like
Reactions: Kouros

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Μιλάμε για 4-5 γέννες την στιγμή που ''Ο σκύλος που γεννήθηκε το 2009, εντάχθηκε στο στρατό ως σκύλος αναπαραγωγής και η προσφορά του σε απογόνους είχε μεγάλο οικονομικό όφελος για την υπηρεσία. Πλέον έχει ολοκληρώσει την αναπαραγωγική ζωή του και συνεκπαιδεύεται με τον νέο συνοδό του, για να «υπηρετήσει» στη συνέχεια ως φύλακας σε Μονάδα.''

Πέρα από αυτό ο στρατός γενικότερα βασανίζει κακοποιεί και αιχμαλωτίζει ανθρώπους, ψάχνετε να βρείτε κάτι;

• Like
Reactions: Nizinny and TARA

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
Που να δεις φωτό απο ζώα που έχουν βασανιστεί όσο δε φαντάζεσαι και όμως..φαίνονται μετά τα βασανιστήρια ΤΟΣΟ χαρούμενα. Και ίσως να είναι..γιατί γλίτωσαν απο μια κόλαση.

Όταν θα καταλάβετε ότι "δημιουργώντας" το σκύλο έχουμε ήδη παρέμβει στη φύση και τι συνεπάγεται αυτού..θα φάω το καπέλο μου ως άλλος ρόμπαξ.

Επίσης σχόλια τύπου "να γυρνάει γύρω γύρω βγάζοντας σέλφι" και τέτοια..χαλάνε την αισθητική μου και καλό θα ήταν να τα κρατήσετε για τη μάνα σας, την αδερφή σας, τις φίλες σας και για όποιες/όποιους από το περιβάλλον σας τα ανέχονται εν πάσει περιπτώσει. Εδω μιλάμε για συγκεκριμένα θέματα. Οι υπόλοιπες απόψεις είναι περιττές. Ευχαριστώ.
To τι ειναι περιττο δεν θα το κρινεις εσυ.Την λογοκρισια να την κανεις στους δικους σου..αμα χαλαει την αισθητικη σου τοτε να κανεις facelift...
Δεν ειναι κακο να βγαζει κανεις selfi..αλλα δεν ειναι ο προορισμος του ανθρωπου..ουτε του ζωου...
Αυτο δεν επιδεχεται αμφισβητησης..ειναι defacto.

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
Μιλάμε για 4-5 γέννες την στιγμή που ''Ο σκύλος που γεννήθηκε το 2009, εντάχθηκε στο στρατό ως σκύλος αναπαραγωγής και η προσφορά του σε απογόνους είχε μεγάλο οικονομικό όφελος για την υπηρεσία. Πλέον έχει ολοκληρώσει την αναπαραγωγική ζωή του και συνεκπαιδεύεται με τον νέο συνοδό του, για να «υπηρετήσει» στη συνέχεια ως φύλακας σε Μονάδα.''

Πέρα από αυτό ο στρατός γενικότερα βασανίζει κακοποιεί και αιχμαλωτίζει ανθρώπους, ψάχνετε να βρείτε κάτι;
Δεν αιχμαλωτιζει ,βασανιζει ανθρωπους αλλα εχθρους της εκαστοτε χωρας.
Εχει διαφορα..
Θεωρεις οτι δεν θα επρεπε να υπαρχει?
Αυτο ειναι off topic βεβαια..

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Δεν αιχμαλωτιζει ,βασανιζει ανθρωπους αλλα εχθρους της εκαστοτε χωρας.
Εχει διαφορα..
Θεωρεις οτι δεν θα επρεπε να υπαρχει?
Αυτο ειναι off topic βεβαια..
Προφανώς και δεν θα έπρεπε να υπάρχουν εκάστοτε εχθροί και στρατοί με σκοπό την εξολόθρευση των εκάστοτε εχθρών.

Το ποιος είναι ο εκάστοτε εχθρός και γιατί, είναι και θέμα οπτικής. Για εμάς είναι οι Τούρκοι εμείς για τους Τούρκους κοκ...

Τη στιγμή που η στρατιωτική θητεία είναι υποχρεωτική και πρέπει να είσαι σε στρατόπεδο με ειδική ενδυμασία και συμπεριφορά, υποταγή σε ανωτέρους, να εκτελείς εντολές και εργασίες, ασκήσεις αντοχής, εκπαίδευση, και τόσα άλλα(χωρίς να είσαι ο εχθρός της χώρας) δεν καταλαβαίνω πόσο τραγικό είναι ότι έκανε 4-5 γέννες μια σκύλα που αποκτήθηκε για αυτόν τον σκοπό από αυτόν τον στρατό...

Είναι εντελώς off topic όμως :)

Last edited:
  • Like
Reactions: Orilis