Μία Ιδέα (παρεμφερή θέματα)

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Υπάρχουν πολλές συζητήσεις στο φόρουμ που είναι παρεμφερείς ή έχουν ακριβώς το ίδιο θέμα/περιεχόμενο συζήτησης.

Στην αναζήτηση, αν πατήσεις τη λέξη κλειδί, συνήθως στα εμφανίζει όλα, αλλά με ένα λάθος ορθογραφικό ή με ένα σημείο στίξης στο τέλος της λέξης ή ακόμα και με ένα παραπλανητικό τίτλο, μπορεί να μην τα εντοπίσεις όλα... και να χάσεις πολλή πληροφορία!

Σκεφτόμουν, λοιπόν, πως θα μπορούσαμε στο πρώτο ποστ του κάθε θέματος, να δίνονται και κάποια λινκ με άλλα θέματα του ίδιου περιεχομένου!
(πώς γράφουν οι mod "το θέμα ξεκίνησε από το θέμα τάδε")

Όπως για παράδειγμα... Κάλος; και καλλοι

Ή για το δάγκωμα του κουταβιού
Tasmanian Devil !!!!!! 53 ημερων
και
Μηπως ειναι μετεμψυχωση πυραγχας;
και
Δαγκώνει συνέχεια, τι να κάνω?

Ή αντίστοιχα θέματα για την ερλιχίωση ή το καλαζάρ!

Ελπίζω να ήμουν αρκετά σαφής!
(βάζω θέματα που τυχαία έπεσαν στην αντίληψή μου)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Aν αυτός που ξεκινάει ένα θέμα γνωρίζει οτι υπάρχει άλλο παρεμφερές, καλό θα ήταν να μην ξεκινήσει το καινούριο αλλα να συνεχίσει σε κάποιο απο τα υπάρχοντα. Γι'αυτό λεμε πάντα να χρησιμοποιεί κανείς διεξοδικά την αναζήτηση πριν ξεκινήσει καινούριο θέμα.

Αν τώρα προτείνεις να παραθέτουν οι mod τα παρεμφερή θέματα, νομίζω οτι μάλλον αποκλείεται να γίνει συστηματικά, με δεδομένο οτι κάτι τετοιο θα χρειαζόταν συνεχή παρακολούθηση και πολλή πολλή δουλειά (άλλα κι άλλα δεν προλαβαίνουν να κάνουν οι μόντ.... ;) ).

Νομίζω οτι αυτο που συμβαίνει και τώρα στην πράξη, δηλαδή η παράθεση παρεμφερών τοπικ είτε απο τους μόντ είτε απο άλλα μέλη οποτε και όπως μπορούν - αν και περιστασιακά - , είναι μάλλον οτι καλύτερο μπορεί να επιτευχθεί στις συνθήκες κάτω απο τις οποίες λειτουργεί το φόρουμ.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Δεν είναι ανάγκη να γίνει από mod αυτό. Μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε έχει διάθεση και είτε θυμάται τα παλιότερα θέματα είτε ξέρει να χρησιμοποιεί την αναζήτηση.

Το ιδανικότερο βέβαια θα ήταν όπως είπε και η Kopritis (welcome! :D ) να χρησιμοποιεί την αναζήτηση αυτός που ανοίγει το νέο topic πριν το ανοίξει, ώστε να δει αν υπάρχει ήδη κάτι αντίστοιχο και να συνεχίσει στο ήδη υπάρχον.

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Στο άλλο φόρουμ που είμαι moderator κάνουμε το εξής, όταν ανοίγει ένα θέμα που είναι παρεμφερές με ένα άλλο, τα συγχωνεύουμε και αλλάζουμε τον τίτλο του πιο πρόσφατου θέματος σύμφωνα με το πιο παλιό, βέβαια αυτό δημιουργεί θέματα μαμούθ πολλών σελίδων που δύσκολα μπορεί κάποιος να τις διαβάσει όλες, αλλά είναι πιο εύκολο στην αναζήτηση.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Σε όλα τα fora γίνεται αυτό. Προφανώς και εδώ.
Απλά δεν είναι πάντα εφικτό λόγω χρόνου/όγκου.

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Καλημέρα!

Είναι πολλές φορές, που ακόμα κι όταν προσπαθήσουμε πολύ να αναζητήσουμε κάτι... και χρησιμοποιήσουμε διεξοδικά την αναζήτηση δεν το βρίσκουμε... Αυτό που λέω και στο πρώτο μήνυμα μου, πολλά μπορούν να φταίνε για αυτό.

Μου φαίνεται πιο απλό, όταν πέφτει στην αντίληψη του καθενός μας κάτι τέτοιο, να το στέλνει μήνυμα σε κάποιο μοντ και να το επιδιορθώνει εκείνος... Δε λέω να αρχίσει από την αρχή αυτό, αλλά από εδώ και πέρα! Κι όσο αντέξουμε...

Στην ουσία για την καλή λειτουργία του φόρουμ θα πρέπει να βοηθάμε όλοι κι όχι μόνο οι μοντ.
Σίγουρα υπάρχουν άτομα στο φόρουμ που διαβάζουν ένα πολύ ικανοποιητικό ποσοστό από τα μηνύματα που γράφονται...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Μακάρι! Απ'το στόμα σου και στου Θεού τ'αυτί. Πάντως δεν είναι απαραίτητο να αναφέρονται τα λινκ στο πρώτο μύνημα. Οποιος έχει κέφι και χρόνο τα βάζει και παρακάτω (πράγμα που γίνεται συχνά). :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Στην ουσία για την καλή λειτουργία του φόρουμ θα πρέπει να βοηθάμε όλοι κι όχι μόνο οι μοντ.
Έτσι είναι..και μακάρι να προλαβαίναμε και εμείς πάντα αλλά καλώς ή κακός όταν υπάρχουν off topic η προσοχή μας πέφτει περισσότερο εκεί..

Οπότε ας βοηθήσουμε όλοι να είναι το forum ευανάγνωστο και ευχάριστο..και αν κάποιος κάνει κέφι με τις παραθέσεις των links αλλά και με τα off topics (σαν το πελαργό στην διαφήμιση αισθάνομαι..:D)

Eίναι σαν να βρισκόμαστε σε έναν χώρο καθαρό και δεν θέλουμε να τον λερώσουμε (οποτε και δεν πετάμε σκουπίδια κάτω). :)