Μήπως κάνω κατι κακό ;

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Καλησπέρα ! εκει που πηγαίνουμε βόλτα με την Λούνα υπάρχουν πολλά μεγαλόσωμα σκυλιά και είναι όλα λυτά.
Μερικα θέλουν να παίξουν μαζί της αλλα είναι άγαρμπα με αποτέλεσμα η Λούνα να πέφτει κάτω και να τρέχει ( την έχω με λουρί )
για παράδειγμα σήμερα ήταν ένα γλυκύτατο κουτάβι 4 μηνων dogo ως κουτάβι άρχιζε να παίζει αλλα η Λούνα έφαγε πολλές κλοτσιές και κρυβόταν στα πόδια μου .
Κάνω καλα που την αφήνω να παίζει ?(δεν την αφήνω πολύ ) φοβάμαι μήπως την κάνω να φοβάται τα σκυλιά
όταν κάποιο σκυλί δεν παίζει μαζι της εκείνη σκαρφαλώνει πάνω του .
οταν όμως παίζουν γίνεται μπάλα
τι μπορώ να κάνω ?
να την αφήνω να παίζει ή τελικά της κάνω κακο?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ξέρει να βάζει στην θέση τους ακόμα και μεγαλόσωμα κουτάβια?

Υπάρχουν πάρα πολλά μικρόσωμα κωλοπετσομένα που βάζουν μια χαρά στην θέση τους ατσούμπαλα μεγαλόσωμα,κυρίως κουτάβια μεγαλόσωμα...

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
οχι...κάθεται και την πατάνε δεν κάνει τίποτα
γενικά έχει αυτο το χαρακτήρα οτι και να της κάνεις θα κάτσει δεν θα αντιδράσει !
συνήθως με τα κουτάβια γίνεται αυτο
τα ενήλικα απλα φεύγουν
και εκείνη ανεβαίνει στο κεφάλι τους
μήπως επειδή είναι ενήλικη δεν μπορεί να παίξει με κουτάβια ?
και στεναχωρήθηκα πολύ σήμερα γιατι το dogo έκανε σαν τρελό απο τ χαρά του!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Προφανώς είναι "πρακτικό" το θέμα λόγω μεγέθους!

Δεν είναι και λίγο που την τσαλαπατάει ένα μεγαλόσωμο κουτάβι!

Προφανώς με ένα πιο ήρεμο κουτάβι θα ήταν μια χαρά έτσι?

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
ναι με ήρεμα σκυλιά είναι μια χαρά ή με σκυλιά στο μέγεθος της παίζει (όποτε θέλει )
μερικές φορές πηγαίνει και πίσω απο μεγαλόσωμα και αυτα τρέχουν :D
έχει γέλιο όταν τρέχει πίσω απο ένα τεράστιο αρσενικό Β.Π
απλά δεν ξέρω τι είναι το σωστό φοβάμαι μην της κάνει κακο όλο αυτο και ενώ είναι κοινωνικοποιημένη να κάνει στροφή προς την αντίθετη κατεύθυνση

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ε τότε απέφευγε τα κομπρεσερ!
Μα και συ σε Dogo κουτάβι πήγες και έπεσες?Γνωστές σούστες...εσένα δεν σου άνοιξε κανα σαγόνι από την χαρά του?
Έχω φάει κάτι κουτουλίδια...αξέχαστα και αγύριστα...

Αν είναι συχνός επισκέπτης το κουτάβι στο πάρκο μπορείς να το διορθώσεις και εσύ με το να το φέρεις ήρεμα σε επαφή με την δικιά σου...και να του δείξεις ότι το να χοροπηδάει δεν είναι σωστός τρόπος...αν θες να μπεις βέβαια σε αυτήν την διαδικασία...γιατί ούτε και για το κουτάβι είναι σωστός τρόπος ο πολύς ενθουσιασμός...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Κάλο από θέμα κοινωνικοποίησης αλλά ναι..μπορεί κάλλιστα να χτυπήσει!!

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
δεν ξέρω γιατί αλλα εκει που πάμε κατι τέτοιες μικρόσωμες φυλές έχει! pit bull πολλούς Γ.Π έναν βέλγο οποίος είναι υπέροχος boxer χασκεi ντοπερμαν ,ροτι καταλαβαίνεται όλα τα μικρόσωμα!
αυτο φοβάμαι και εγω μήπως χτυπήσει
το αφεντικό του dogo του έδωσε μια σφαλιάρα :( του είπα οτι δεν είναι σωστο
εγω ευχαρίστως να βοηθήσω όπως μπορώ να μάθει το θέμα είναι πως θα το πάρει ο ιδιοκτήτης...
μπορεί να πει κατι του στυλ μην ανακατεύεσαι δικός μου είναι ο σκύλος!
οπότε απο εδω και πέρα μολις βλέπω κατι τέτοια την παίρνω και φεύγουμε

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Εχβω περιπου τοβιδιο θεμα με ενα κανε κορσο ομως δεν ειναι κουταβι ειναι 13μν οταν θελει να παιξει με το cisse ειναι πιο ατσουμπαλος κ ο δικος μου πεφτει στη θεση κατω κ ερχεται απο πανω κ τον δαγκωνει απαλα αλλα τους κοβουμε γιατι γινεται χαλια απο τα χωματα! Υπαρχουν φορες που τον διορθωνει ομως που σηκωνεται στα πισω ποδια κ αρχιζει κ δαγκωνει σαν ποντικακι!!
Ακομα αν ο κανε κορσο παιζει με αλλους ο δικος μου ειναι απο πισω του κ μυριζει κ ψιλοδαγκωνει τα μπουτια κ τα @@ του!!!

Δεν εχω βγαλει συμπερασμα ακομα τι παιζει ακριβως!!

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
απο οτι διάβασα και σε ένα αλλο θέμα μπορε ο σκυλάκος σου να έχει άλλες προτιμήσεις ...δεν έχεις ακούσει και το τραγούδι του Καρβέλα ???:Ρ
φυσικά αστειεύομαι !!
μάλλον τα δικά μας επειδή είναι μικρά είναι και λίγο ύπουλα ¨ορμάνε ¨οταν τα άλλα δεν βλέπουν το κανει και οι δική μου

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Μια θεωρια που εχω αναπτυξει ειναι οτι γενικος τους αρεσει να μυριζονται αλλα ανατομικα τα περισσοτερα δεν τους ειναι ευκολο αλλα τα δικα μας που ειναι μικρα πηγαινουν στα ψηλα σκυλια γιατι βολευονται !!

Εκεινη την ωρα αμα τον τραβηξω κανει σαν τρελο!!!

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
εμένα σέρνεται κάτω και δεν περπατάει ! εμένα μυρίζει σχεδόν πάντα το κεφάλι!! δεν έχω ξαναδει σε σκύλο να ανεβαίνει πάνω σε καφάλι άλλου σκυλου που δεν το έχει ξαναδει κιολας αλλα φαίνεται οτι το κάνει για παιχνίδι!

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Αν βλέπεις ότι τρομάζει ή δυσανασχετεί, καλό είναι να επεμβαίνεις άν πρόκειται για μεγαλόσωμα κουτάβια που παίζουν άγαρμπα μαζί της. Σκοπός είναι να χαίρεται το παιχνίδι, όχι να ταλαιπωρείται. Όταν δείς ότι δεν περνάει καλά, την παίρνεις αγκαλιά και σταματάει το παιχνίδι. Είπαμε κοινωνικοποίηση, αλλά να έχει και θετικά ερεθίσματα, όχι να δυσανασχετεί. :)

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
το θέμα μου είναι οτι δεν μπορώ να καταλάβω γιατι αν το κουτάβι κάτσει ήσυχα μετα εκείνη παει και τα πειράζει
απο οτι έχω καταλάβει τα μικρόσωμα σκυλάκια δεν τα θέλει ενω με τα μεγάλα είναι μια χαρα
αυτο είναι εφικτό ?

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις καλύτερα μια βόλτα πάνω απ' το πάρκο που πας ή γύρω γύρω, ή πηγαίνοντας απ' τη μαρίνα προς το φάρο ή προς την άλλη πλευρά γιατί καλή είναι η κοινωνικοποίηση αλλά το συγκεκριμένο πάρκο που πας έχει καταντήσει τσιφλίκι των ιδιοκτητών μεγαλόσωμων σκύλων εδώ και πολύ καιρό, εκτός κι αν έχουν αλλάξει τα πράγματα απ' την τελευταία φορά που πήγα προ πενταετίας.

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
το θέμα μου είναι οτι δεν μπορώ να καταλάβω γιατι αν το κουτάβι κάτσει ήσυχα μετα εκείνη παει και τα πειράζει
απο οτι έχω καταλάβει τα μικρόσωμα σκυλάκια δεν τα θέλει ενω με τα μεγάλα είναι μια χαρα
αυτο είναι εφικτό ?
Άαααα .... τα θέλει και αυτηνής η φουντωτή ουρά της ... ;):D:D

Αυτό το κάνει και με τα μεγαλόσωμα που την ταλαιπωρούν ;

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Εννοείτε οτι κάνουμε και βόλτα πριν δεν είμαι του στυλ πάω σε ένα πάρκο την αφήνω κάθομαι και σε μισή ώρα την παίρνω και φεύγουμε
την πάω μεγάλη βόλτα αν και δεν θέλει καθόλου!!! όλοι λένε οτι τα σιχ τσου θέλουν ένα τετράγωνο για βόλτα και εγω την πεθαίνω
όντως έτσι είναι όλα τα μεγαλόσωμα πηγαίνουν μερικές φορες ειναι και ενα τσιουαουα αλλα καμια σχέση με το χαρακτήρα της Λούνας
αλλα την πάω εκει επειδή έχει σκυλάκια μπας και παίξει και λίγο αν και δεν το βλέπω να της κάνω καλό.
τα μεγαλώσομα ενήλικα δεν κάνουν τίποτα εκείνη τους κυνηγάει
τα μεγαλώσομα κουτάβια ενω την ταλαιπωρούν μόλις κάτσουν ήσυχα πάει και τα δαγκώνει ( οχι επιθετικά αλλα για να παίξει )

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Η γνωμη μου ειναι οτι καλυτερα 1 μικροσωμος σκυλος να παιζει κυριως με σκυλο αναλογων κιλων.Υπαρχει διαφορα μεγεθους και μπορει να τραυματιστει.Θυμαμαι τον δικο μου 7 κιλα σκυλο που επαιζε ωρες με 1 ημιαιμο Golden Retriever 30-35 κιλων αλλα τον προσεχε και δεν τον πατουσε κλπ.Σε καποια φαση συγκρουστηκαν στον αερα και ο δικος μου εσκασε στο τσιμεντο,εκει φοβηθηκα.Μετα απο κανα 2ωρο το Retriever κουραστηκε αλλα ο δικος μου του γαβγιζε και τον προκαλουσε ακομα για να παιξουν,δεν τον αφηνε με τιποτα και τον εδεσα να ηρεμησει.Πιο πολυ ομως μου αρεσε που τον εβλεπα να παιζει μικρος με 1 μικρο θυληκο ημιαιμο terrier λιγο πιο μεγαλο σε ηλικια και σε κιλα,κυνηγιοντουσαν σαν τρελα,μεγαλος ερωτας...

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Σήμερα κάτσαμε 3 ώρες!! και ήταν όλα μια χαρά ήταν 2-3 στο μέγεθος της και έπαιζε.
τα καβαλάει κανονικότατα αν και όλοι μου λένει οτι είναι ήσυχη σαν γάτα
μάλλον με τα μεγαλόσωμα κουτάβια υπάρχει το πρόβλημα
εννοείτε οτι πάντα επιβλέπω

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Οπότε δεν έχεις άλλη λύση από το να την απομακρύνεις όταν βλέπεις ότι το παιχνίδι αγριεύει και η μικρή σου ζορίζεται ... :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97