Ας κάνω πρώτα το outing:
Ο δίκια μου σκύλα,κοιμάται στο κρεβάτι μας,ανεβαίνει στους καναπέδες,αν θέλει (αλλα μονο όταν κάθεται εκεί και κάποιος από μας) και δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτο.
Δεν πιστεύω,ότι το έχουμε παρακάνει με τα σκυλιά μας!
Στο κάτω-κάτω δεν την πιεζω να ανεβαίνει στο κρεβάτι,αλλα έρχεται μονη της!
Ίσως θα πρέπει να γνωρίζουμε και μερικά πράγματα για τα σκυλιά?
Το ότι είναι αγελαία Ζώα?
Και σαν αγελαία Ζώα έχουν την ανάγκη να είναι κοντά στην αγέλη τους!
Αφού όμως έχουμε μονο έναν σκύλο,πρέπει εμείς να παριστάνουμε την αγέλη του,για να αισθάνεται καλά!
Έχουν την ανάγκη για σωματική επαφή! Να ξαπλώνουν ο ένας κοντά στον άλλον,για την ψυχολογική τους ισορροπία!
Και επειδη εγω δεν βολευομαι και τοσο πολυ στο πατωμα....
Για το ότι δυστυχώς οι περισσότεροι εδώ στην Ελλάδα δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι εστί σκύλος και ότι είμαστε πόλυ μακριά ακόμα από το να "το παρακάνουμε",μας δείχνουν τα εκατοντάδες εκαταλειμμενα σκυλιά!
Τι σημαίνει ο σκύλος αγαπάει τον άνθρωπο?
Τι σημαίνει ο σκύλος αγαπάει ανιδιοτελός?
Ο σκύλος δεν κρίνει?
Και εδώ οι δικες μου απαντήσεις:
Τον αγαπάει? Η απλά είναι κοντά του,για το δικό του συμφέρον,επειδή είναι καλοπερασάκιας?
και για άυτο δεν πιστεύω,ότι αγαπάει "ανιδιοτελός".
Αλλα απλά επειδή του προσφέρει μια άνετη ζωή.
Το ότι δεν κρίνει είναι μια άλλη ιστορία: Σίγουρα,ο ξεχασμένος στην "ταρατσα" σκύλος,θα έκρινε ότι δεν του κάνει ο τωρινός του άνθρωπος και ίσως να τον άλλαζε με κάποιον άλλον,αν είχε την ευκαιρία.
Αλλα κατά τα αλλα,ναι πιστεύω ότι ισχύει: Αν ο σκύλος περνάει καλά,δεν τον νοιάζει,αν έχουμε ακριβό αυτοκίνητο,αν είμαστε όμορφη η αν έχουμε μεγάλο και ωραίο σπίτι.
Ακόμα και κουτσοί,με καμπούρα,εβδομάδες άπλυτοι και βρομεροί να είμαστε- και κανένας άνθρωπος να μας πλησίαζε πια στα δέκα μετρα- ο σκύλος θα έμενε κοντά μας!!
Θα ακουμπούσε το κεφάλι του στα πόδια μας!
Έχω δει πολλές τέτοιες περιπτώσεις στην Γερμανία.
Ζητιάνοι να κάθονται,ντυμένοι με κουρέλια σχεδόν στον πεζόδρομο της πολης- αλλα τον σκύλο τους τυλιγμένο σε μια ζεστη κουβέρτα, καλοφροντισμένο και ευτυχισμένο- διπλα τους!
Aυτα τα σκυλιά σίγουρα δεν θα άλλαζαν τους ανθρώπους τους,με κάποιον, που έχει ένα μεγάλο εισόδημα και καλο σπίτι (αλλα λείπει όλη μέρα,για δουλειά).
Αφού έχουν ότι τους χρειάζονται και πάνω απ όλα την προσοχή του αγαπημένου τους ανθρώπου 24/24.
Πάντως εγώ χαίρομαι όταν δω σκυλιά σε καναπέδες,να τους περιβάλλει αγάπη,να έχουν την ιατρική φροντίδα όταν χρειάζονται!
Αντίθετος με στενοχωρεί, όταν βλέπω σκυλιά χαμένα στους δρόμους, που μόλις έχουν διώξει από κάποιο σπίτι!
Ο πανικός στα ματια τους είναι απίστευτος.
Και κάτι ακόμα για να κλείσουμε:
Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι άξιοι τις μοίρας τους!
Θα μπορούσαν να κάνουν κάτι για την κατάσταση τους,αλλα δεν θέλουν!(Μια φορα έλεγα σε μια ζητιάνα,που κάθεται εδώ έξω στο Supermarket τις γειτονιάς,να έρθει σπίτι μου να μου σιδερώσει,και θα τις έδινα 10 ευρώ για μια ώρα.Η απάντηση της ήταν: Χαζή είμαι?)
Λίγοι είναι,που θέλουν,αλλα δεν μπορούν.
Και εγώ είχα φτάσει κάποτε στον πάτο!
Οικονομικά εντελώς καταστραμμένη!
Αλλα σηκωθήκαμε και ξαναρχίσαμε από την αρχή!
Γίνεται!!!