Αυτό το θέμα με το μπαλκόνι το φοβόμουν πολύ από την αρχή και γι' αυτό είχα βάλει πλέγμα.
Πρόσφατα, το καλοκαίρι, βάψαμε τα κάγκελα και το πλέγμα πήγε περίπατο. Στην αρχή ανησύχησα και τον παρακολουθούσα, αλλά είναι μεγάλος πια και δεν πρόκειται να πηδήξει. Επιπλέον υπάρχει και τοιχαλάκι κάτω από τα κάγκελα, περίπου 20 εκατοστά, οπότε θα τον φρενάρει.
Το σίγουρο είναι ότι δεν τον αφήνω στο μπαλκόνι, αν δεν είμαι και εγώ και γενικά έχω το νου μου.
Αυτό που με φοβίζει πιο πολύ απ' όλα είναι τα αυτοκίνητα όταν βγαίνουμε έξω. Έχει άγνοια του κινδύνου και πάει καταπάνω τους. Αυτός είναι και ο λόγος που βγαίνουμε πάντα με φλέξι. Ναι μεν θα τρέξει, γιατί είναι δέκα μέτρα μακρύ, αλλά έχω και τον έλεγχο να τον συγκρατήσω. Μόλις δε δω αυτοκίνητο από μακριά, τον μαζεύω κοντά μου και ανεβαίνουμε σε πεζοδρόμιο.
Όσον αφορά το σπίτι, δεν αφήνω ποτέ σε σημείο που να έχει πρόσβαση, απορρυπαντικά, σαπούνια, λίπασμα λουλουδιών κλπ. Ακόμα και τις κρέμες μου έχω μαζέψει, γιατί όταν ήταν μικρός τον τσάκωσα να έχει βουτήξει το σωληνάριο με την κρέμα σώματος και να προσπαθεί να την φάει.
Κανείς άλλος περισσότερες ιδέες?