Μέτρα προστασίας

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Με αφορμή το πρόσφατο ατυχές περιστατικό του ''killer'' είναι μια ευκαιρία να μας δώσει τροφή για σκέψη.
Τι μέτρα προστασίας πέρνουμε για το σκύλο μας στο σπίτι αλλά και έξω.
Υπάρχουν πολλά πράγματα που ίσως δεν έχουμε σκεφτεί και να εγκυμονούν κινδύνους.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Ωραίο θέμα dog.crime.
Εγώ προσέχω πολύ, ίσως πάρα πολύ, το σκυλί μου.
Φοβάμαι ακόμα και όταν πηδάει να ανέβει στον καναπέ μήπως πέσει και χτυπήσει.
Φοβάμαι μην χωθεί πίσω από το ψυγείο που έχει μοτέρ και το έχω κλείσει με χαρτόνι.
Όταν φεύγω την κλείνω στο σαλόνι όπου έχω προσέξει να μην υπάρχει κάτι που μπορεί να πέσει πάνω της, ή να χτυπήσει με κάποιον τρόπο.
Την έχω μάθει να πηγαίνει πάντα από το πεζοδρόμιο, ή όπου δεν υπάρχει πεζοδρόμιο, από την άκρη του δρόμου και αργά.
Προσέχω πάντα στις σκάλες να μην γλυστρίσει. Γενικά προσέχω πολύ.
Θα ήθελα πολύ να ακούσω και άλλες γνώμες για να προσέχω πράγματα που δεν έχω καν σκεφτεί!

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Αυτό το θέμα με το μπαλκόνι το φοβόμουν πολύ από την αρχή και γι' αυτό είχα βάλει πλέγμα.
Πρόσφατα, το καλοκαίρι, βάψαμε τα κάγκελα και το πλέγμα πήγε περίπατο. Στην αρχή ανησύχησα και τον παρακολουθούσα, αλλά είναι μεγάλος πια και δεν πρόκειται να πηδήξει. Επιπλέον υπάρχει και τοιχαλάκι κάτω από τα κάγκελα, περίπου 20 εκατοστά, οπότε θα τον φρενάρει.
Το σίγουρο είναι ότι δεν τον αφήνω στο μπαλκόνι, αν δεν είμαι και εγώ και γενικά έχω το νου μου.

Αυτό που με φοβίζει πιο πολύ απ' όλα είναι τα αυτοκίνητα όταν βγαίνουμε έξω. Έχει άγνοια του κινδύνου και πάει καταπάνω τους. Αυτός είναι και ο λόγος που βγαίνουμε πάντα με φλέξι. Ναι μεν θα τρέξει, γιατί είναι δέκα μέτρα μακρύ, αλλά έχω και τον έλεγχο να τον συγκρατήσω. Μόλις δε δω αυτοκίνητο από μακριά, τον μαζεύω κοντά μου και ανεβαίνουμε σε πεζοδρόμιο.

Όσον αφορά το σπίτι, δεν αφήνω ποτέ σε σημείο που να έχει πρόσβαση, απορρυπαντικά, σαπούνια, λίπασμα λουλουδιών κλπ. Ακόμα και τις κρέμες μου έχω μαζέψει, γιατί όταν ήταν μικρός τον τσάκωσα να έχει βουτήξει το σωληνάριο με την κρέμα σώματος και να προσπαθεί να την φάει.
Κανείς άλλος περισσότερες ιδέες?

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
επίσης προσοχή χρειάζεται στις πρίζες και στα εκτεθημένα καλώδια(Η/Υ,ΤV..)
όπως και σε διάφορα αντικείμενα που είναι σε διάφορα σημεία.
κόντεψα να χάσω σκύλο από ένα κυλινδρικό κομμάτι μπαμού που ήταν για διακοσμητικό(του έμεινε στο λαιμό)

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Λοιπόν, αυτό το θέμα με τα καλώδια, το έλυσα άθελα μου με την μία.... :D

Όταν ήταν κουτάβι πήγε να δαγκώσει το καλώδιο του υπολογιστή. Μόλις τον είδα, από το φόβο μου μην πάθει ηλεκτροπληξία, πάτησα μια στριγκλιά που σήκωσε την πολυκατοικία στο πόδι....
Αυτό ήταν! βλέπει καλώδια και παίρνει δρόμο... :D:D

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Ειμαι αρκετα προστατευτικη με τα σκυλια και εξηγησω αμεσως τι εννοω.
Στο σπιτι που μένουμε έχουμε έναν αρκετα μεγαλο κηπο, απολυτα περιφραγμενο.
Καθε φορα που βρίσκονται τα σκυλια στον κήπο, ειμαι μαζι τους κι εγω.
Δεν τα αφηνω μονα τους στον κήπο για κανεναν λογο.
Όταν φευγω τους αφηνω μεσα στο σπιτι, στον πανω όροφο με ανοιχτη την πισω μπαλκονοπορτα που δεν έχει κανενας προσβαση απο τα διπλανα σπιτια ούτε οπτικη. Δεν τα αφηνω επουδενι στο μπροστινο μπαλκονι.
Τα καλωδια δεν τα έχουν μασησει ποτε οποτε δεν ειναι κάτι που με απασχολει. Προφανως ο λόγος που δεν τα έχουν μασησει είναι γιατι δεν τα έχω αφησει ποτε εκτεθημένα.

Τους κρυβω παντου παιχνιδια οποτε δεν ασχολουνται με τα υπολοιπα αντικείμενα μεσα στο σπιτι.

Napalina Lacrimal

Well-Known Member
20 Μαϊου 2010
241
0
Serres
www.myspace.com
Τα καλωδια τα παπουτσια και μικροπραγματα οπως διαφορες μπυλιες για διακοσμηση του τραπεζιου εχουν φυγει!
Το καπνισμα εχει κοπει μεσα.
Δεν βγαινει στο μπαλκονι χωρις εμενα. (ειμαστε και στο εισογειο και οποις θελει μπορει να μπει στο μπαλκονι η να πεταξει κατι) σε περιπτωση φολας η κλεψιματως.
Δεν υπαρχουν γενικωτερα μικροπραγματα στην "γκαρνταρομπα" της μικρης οπως μικρες μπαλες η μικρα παιχνιδια...
Την σκαλα την ανεβαινει μονο μαζι μου.
Εξω παντα με λουρι 5 μετρων και σε παιζοδρομο διπλα στον δρομο 1 μετρο αποσταση....
Ουτε καμια ξεχασμενη κρεμα ουτε κανενα λυποζαν στο τραπεζακι...
Δεν τα θυμαμαι ολα...

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
Αν εχεις μικροσωμο σκυλακι πολλα μπορουν να συμβουν εκει που δεν το περιμενεις!

Καλα το μπαλκονι δεν το συζητω!!να πεσει απο κατω ειναι ο μεγαλυτερος μου φοβος,Εχουμε βαλει γυρω γυρω γλαστρες που την περνανε στο υψος αλλα αυτη πριν κατι μερες βρηκε τροπο και ανεβηκε γιανα της σκαψει και ο πωπος της ηταν εξω απο το καγκελο!!Τωρα γιανα βγει εξω πρεπει να καθομαι να την κοιταω.
Και αυτο που εγινε και κοκαλωσα πριν κατι μερες ετρεχε με το παιχνιδι της μεσα στο σπιτι και σπινιαρει και καταληγει με το λαιμο στο μικρο ποδαρακι του καναπε!Τωρα εχω σφηνωσει εκει ενα κουκλακι!!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Μιλάμε για κουτάβια? Η για ενήλικα σκυλιά ?
Εγω πλέον προσέχω λιγότερα πράγματα από ότι όταν ήταν κουτάβια Σίγουρα δεν αφήνω καθαριστικά, φάρμακα, χημικά εκτεθειμένα Λουκέτο και αλυσίδα στο κήπο πάντα
Στο δρομο πάντα με λουρί Ευτυχώς είμαι ισόγειο ,οπότε δεν έχω μπαλκόνια κλπ Με καλώδια δεν είχα ποτέ θέμα, ούτε όταν ήταν κουτάβια Α,και τσεκάρω πάντα τον κήπο μήπως φυτρώσει τίποτε περίεργο
το μόνο που δεν θα μπορέσω να προλάβω θα είναι η φόλα ...φτου μακριά Αλλά φροντίζω τουλάχιστον να τα 'εχω πάντα καλά με τους γείτονες

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Με τον Ορφέα πάμε στην ταράτσα (που είναι μεγάλη χωρίς δέντρα και γλάστρες για εμπόδια) και παίζουμε.

Για να μην πολυλογήσω χωρίς λόγο...
με αφορμή ένα δικό μας πάθημα... στην ταράτσα μας, θα έλεγα,
όταν πάμε το σκύλο μας να τρέξει σε "περιορισμένο" χώρο, θα πρέπει να προσέχουμε τις αιχμηρές εξοχές, από σιδεριές ...μέχρι φυτά, δέντρα κλπ.
Με κίνδυνο από χτυπήματα στα μάτια, βαθιά γδαρσίματα, μέχρι και τα χειρότερα... που μπορούμε να τα φανταστούμε, δεν χρειάζεται να τα πω.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
προσοχη και στις σφηνες απο τις πορτες εμενα οτανηταν μικρος εφαγε μια τετοια ξυλινη της γιαιγας μου και ετρεχα...πληγες στο στομαχι και τετοια...