Μέγεθος σκύλου και διαμέρισμα!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Και εζησα σε διαμερισμα με ενα Φιλα 2 χρονια,μετα με 2 εναν χρονο,και μετα με 4 εναν χρονο εδω στην Ελλαδα,προβλημα ουδεν,4 σκυλια τα 2 κουταβια 30-40 κιλων.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Οmarock συμφωνώ απολύτως. Τα δικά μου μέσα στο σπίτι σηκώνονται από τα χαλάκια τους μόνο για να αλλάξουν πλευρό. Και έχουν την επιλογή να βγούν αν θέλουν και σε μεγάλη βεράντα. Οι βόλτες τους όμως είναι του 2ωρου και βάλε, όπου έχουν την δικιά τους παρέα να ξεσαλώνουν.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Μακαρι να κανω λαθος και να νομίζω πως ποιμενικα, λαμπραντορ, τυπου-μαστιφ ..κ.α.. έχουν τις ιδιες αναγκες με ενα παγκ...;)
Εμείς είμαστε ένας άνθρωπος και 2 Golden αρκετά μεγαλόσωμα..σε 90 τετραγωνικά...
Παρόλο που υπάρχει και κήπος...οι δύο τους θέλουν να είναι συνέχεια μέσα στο σπίτι και βγάινουν στον κήπο μόνο το πρωί...η αν περνάει κάποιος απ'εξω για να κόψουν κίνηση...
Αλλιώς δεν τους βγάζεις με τίποτα έξω...!!:D:D

kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
Εγώ είμαι υπερ του σπιτιού ο Κοβού έμενε μαζί μου σε ενα δωμάτιο στην ταράτσα 2χ2 που μετα βίας χωρούσαμε και οι 2 άλλα δεν ήθελε να βγει έξω ακόμη και το καλοκαίρι που η πόρτα ήταν πάντα ανοιχτή μέσα καθόταν.

Τι εννοούμε όταν λέμε σκύλο φύλακα;

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
σοβαρα μιλας? ειναι δυνατον να ζει ανετα ενα μεγαλοσωμο σκυλι σε 70-100 τ.μ διαμερισμα? Η βόλτα στα 2 τετραγωνα είναι αρκετη? Απλα κάναμε τα σκυλακια οπως μας βολεύει. Τσοπανοσκυλα, κυνηγοσκυλα εγιναν σκυλια που ξαπλωνουν στο σαλόνι μας και όταν γαυγίζουν τους βάζουμε και τις φωνές γιατί ενοχλούμε τους γείτονες. Παίρνουμε πνύχτες γιατί το σκυλάκι θέλει να τρέξει όταν βγαίνει απο την πολυκατοικια,κλεισμένο στο "κλουβι" για να κάνει τι? 2 τετράγωνα βολτα. Και μη μου πεις "εγω...." γιατι τα βλέπεις καθημερινά και όπως θα δίαβασες γράφω στον πληθυντικο. Για όλους μας.
Κανω απλα copy-paste για να μην ξαναγραφω τα ιδια....

Μαλλον το θεμα πασχει απο την αρχη. Αυτη η λογικη- συνθηκη - αν δεν εχεις μπαλκονι ή αυλη μην παρεις σκυλο (οποιασδιποτε φυλης), εχει επικρατησει απο την σαπια τακτικη των ανθρωπων (για να μην πω Ελληνων), να περνουν ενα σκυλο με τον οποιο δεν θα ασχολουνται και πολυ. Θα τον εχουν σε ενα μπαλκονι ή σε μια ταρατσα, και αυτο ηταν. Μαμ, κακα και νανι. Το αμολαμε στο μπαλκονι και ολα καλα....
Δεν παει ετσι ομως. Ολοι εχουμε δει διαφορα σκυλακια να ξεροσταλιαζουν σε βαθια καταθλιψη σε καποιο μπαλκονι. Δεμενα κιολλας για να μην τρωνε τις γλαστρες. Οποιος θελει σκυλο, δεν παει να μενει σε γκαρσονιερα, δεν παει να μενει σε ρετιρε των 200τμ - πρεπει να βγαζει το σκυλο του βολτα, να του προσφερει τη συντροφια και τη ζεστη της οικογενειας (- αγελης) και αν δεν επιθυμει να κοιμαται ο σκυλος μεσα, να διαμορφωσει ειδικο και καταληλο χωρο στην αυλη - μπαλκονι κλπ - ωστε να κοιμαται ο σκυλος.
Διαβασε και το θεμα ολοκληρο.....

http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=8528&page=2

Οποιος βαριεται και ΔΕΝ θελει να ασχοληθει, παιρνει σκυλο με το τετραγωνικο.... :mad:

Και κατι ακομα,

Αν είσαι σε διαμέρισμα θα σου έλεγα να πάρεις ένα μικρόσωμο (οχι "σκυλο-φυλακα"), εξάλλου το οτι θα πάρεις κάποια απο τις παραπάνω ή άλλες ράτσες δε σημαίνει πως θα γίνει φύλακας.
...ενα bullterrier πως σου φαινεται για φυλακας; ενα bulldog; (ειπα δυο ευκολα για να μην καθομαι και γραφω . . . )

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Μακαρι να κανω λαθος και να νομίζω πως ποιμενικα, λαμπραντορ, τυπου-μαστιφ ..κ.α.. έχουν τις ιδιες αναγκες με ενα παγκ...;)
με BOLD σκυλια μεσαιας ενεργητικοτητας....

Ενα jack russel εχει την 20πλασια ενεργεια απο ενα ΓΠ ή ενα MASTIFF.......................

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Θα συμφωνίσω κι εγώ με OMAROK.

Είναι μεγάλος μύθος πως οι μεγάλοι σκύλοι θέλουν χώρο.
Οι μεσαίοι και οι μικροί συχνά χρειάζονται περισσότερη εκτόνωση και χώρο. Παίζει ρόλο η φυλή, ή ηλικία και ο ΧΡΟΝΟΣ που διαθέτει ο ιδιοκτήτης.

Αν δεν διαθέτεις χρόνο για καθημερινές βόλτες, δεν πρέπει να πάρεις ούτε το μικρότερο σκυλάκι του κόσμου. Θα δυστυχήσει.

Οι μεγάλοι σκύλοι που έχουν και μεγάλο κήπο είναι ΠΟΛΥ δυστυχισμένοι σε σχέση με τα αδέρφια τους που μένουν στο διαμέρισμα. Στο διαμέρισμα ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θα το βγάλεις 2 βόλτες κάθε μέρα και ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θα το χαϊδεύεις πιο συχνά και θα κάνετε περισσότερο παρέα.

Ζω σε διαμέρισμα με 65 κιλά σκύλο. Μόλις μετακομίσαμε (μεγάλωσε σε σπίτι με πολύ μεγάλο κήπο). Η ζωή του σκύλου είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η ίδια (γιατί εγώ πάντα ασχολιόμουν το ίδιο μαζί του καθημερινά).

Του αρέσει ΠΟΛΥ το διαμέρισμα.
Για μένα είναι λίγο πιο δύσκολο ομολογώ. Βρέχει χιονίσει πρέπει να τον πάω εγώ βόλτα. Παλιά άνοιγα και καμιά φορά τη πόρτα και έλεγα "καντα στο κήπο, μα δεν πειράζει".

Άρα για το δικό μου σκύλο, είναι μάλλον λίγο ΚΑΛΥΤΕΡΗ η ζωή του τώρα.

Τα κουτάβια μόνο παίζουν και τρέχουν μόνο τους (αφού είναι όλα χαζά!) στον κήπο. ΚΑΝΕΝΑΣ ενήλικος σκύλος δεν το κάνει. Περιμένει μπας και βγεις εσύ για να κουνηθεί.

Οσο για το γαύγισμα, μόνο ο σκύλος που βαριέται τι ζωή του θα ενοχλήσει. Στον κήπο είναι μεγαλύτερο το πρόβλημα. Και βαριέται πιο εύκολα, ΚΑΙ έχει περισσότερα ερεθίσματα απο περαστικούς.

Υπάρχουν αρκετές φυλές φύλαξης που έχουν εκτραφεί για να ζουν σε πόλεις και διαμερίσματα. Ήσυχοι σκύλοι που δεν γαυγίζουν ΠΟΤΕ χωρίς πολύ σοβαρό λόγο (σε αντιθεση με τους περισσότερους μικρόσωμους σκύλους).

dimitra1971!

Banned
Banned
29 Σεπτεμβρίου 2011
171
2
Εμένα ο δικος μου μας ειπε η κτηνιατρος θα γινει 35 κιλά (ημίαιμο κυνηγοσκυλο). Προς το παρόν ειναι 5 μηνών ,14 κιλά και παιρνει ένα κιλο την εβδομάδα. Μένουμε σε διαμέρισμα 75 τμ με ένα μικρο μπαλκόνι και ένα άλλο μετριο, δηλ 4χ5 περίπου. Ρώτησα εκπαιδευτή και μου ειπε οτι ευτυχισμένα σκυλιά ειναι αυτά των διαμερισμάτων. Οσα σκυλιά ειναι σε αυλη ειδικά το χειμώνα ειναι σιγουρο οτι θα παραμεληθουν. Εγώ για να πω την αλήθεια θα ήθελα και μια μεγάλη αυλή να εκτονώνεται αν και όσα έχω δει κοιμουνται ή γαυγίζουν στους περαστικους. Το θέμα όπως μου είπε ειναι να εκτονώνται με τις βολτες και απο κει και περα ο σκυλος ειναι ευτυχισμένος διπλα σε ένα καλό και δικαιο αφεντικο που να το αγαπάει. Εγώ τον δικο μου τον έχω ξεκινησει μεγάλες βολτες -αν και λένε οτι ακομα για τα ισχία δεν κάνει- . Μέχρι στιγμής ο σκυλος μας ειναι ευτυχισμένος, ορεξάτος και πάντα έτοιμος για βολτα αλλα και για παιχνίδι στο σπιτι που οταν ειναι έντονο τον κουράζει σαν να έχει τρέξει πολυ. Πχ το κυνηγητο ή να παιζουμε με το σχοινί του να τραβάω εγώ να τραβάει και αυτός και να σεριανίζουμε έτσι ολο το σαλόνι..

dimitra1971!

Banned
Banned
29 Σεπτεμβρίου 2011
171
2
Φυσικά και ευγε γιατι με αποενοχοποιήσε εντελώς.Ειχα τυψεις οτι θα έκανα τον Εκτοράκο δυστυχισμένο και γιατί δεν τον άφησα να ειναι ένας ευτυχισμένος κοπριτάκος του δρομου να σεργιανάει τις παραλίες οπου και τον βρήκαμε. -ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ-. Απλά μιλώντας μαζί του μου επιστησε την προσοχή μου οτι ένα τέτοιο σκυλι θέλει μια ώρα βόλτα και όχι απλά περπάτημα αλλά και τρέξιμο μαζί για να εκτονωθει. Γυμναστική που έχει να πέσει έ? Οταν τον εκπαιδευσουμε και του μαθουμε να περπατάει διπλα μας χωρις λουρί θα τρέχουμε και μαζί.Τις προάλλες ειδα σκύλο δίπλα στο αφεντικο του ποδηλάτη. Τι ωραία εικονα.Και ο δικος μου ο μπουφος τραβάει απο δω και απο κει. 6/μιση μηνών όμως τον εκπαιδευουμε και θα μας ζηλευουν οι άλλοι!!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Το labrador δεν έχει τις ίδιες ανάγκες με ένα pug για εκτόνωση αυτό μπορώ να στο εγγυηθώ...Και είμαι σίγουρη ότι αν υπήρχε και μία φάρμα να τρέχει πάνω κάτω όποτε τον πιάνει η μούρλια του θα ήταν ακόμη πιο ευτυχισμένο...είπαμε το διαμέρισμα είναι οκευ εφόσον έχει όλα τα άλλα αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι κανείς σκύλος προτιμάει το παρκέ από το χώμα!!!

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
παντα ημουν της αποψης πως ενας σκυλος ειναι για συντροφια και οχι για φυλαξη....αν θελουμε φυλαξη να βαλουμε ενα συναγερμο...τωρα για το μεγεθος και το διαμερισμα θεωρω πως καθε μεγεθος ειναι εφικτο να ζησει και ευτιχισμενο σε διαμερισμα αρκει να υπαρχουν συχνες βολτες και με διαρκεια ωστε να μπορει και ο σκυλος ανεξαρτητως μεγεθους να ξεδινει....χρειαζεται ενα προγραμμα γενικως οταν εχουμε οποιοδηποτε ζωντανο,ειτε σκυλος ειτε κατι αλλο και ολα γινοντε....

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Για μένα η ιδανικη εικονα για την ζωή ενός σκυλου είναι ενα μεγαλο κτημα και ο σκυλος να ειναι ελευθερος να μπαινοβγαινει τις περισσοτερες ωρες της ημερας καο το βραδυ υπνος μεσα στο σπιτι.
Επειδη δεν το εχω ζησει στη πραξη νομιζω πως η καθαριοτητα θα ειναι ενα θεμα αφου θα μπαινοβγαινει ελευθερα αλλά με λίγη καλή θέληση ολα λυνονται.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Συμφωνω με l.kyveli . Πιστευω με ολη αυτη την διαδικασια δεν θα εισαι τοσο σχολαστικος με την καθαριοτητα.

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
η καθαριοτητα ειναι θεμα παντου...ειτε ειναι διαμερισμα,ειτε κτημα δεν αλλαζει για εμενα..απλα στο διαμερισμα η μυρωδια ισως σου "χτυπαει "
πιο γρηγορα την πορτα και δυστηχως οχι μονο την δικη σου αλλα και του γειτονα και ειδικα το καλοκαιρι...
κακα τα ψεματα ενα ζωο θελει πολυ φροντιδα και μεσα σε αυτο συνεπαγεται και η καθαριοτητα που ειναι το α και το ω τοσο για εμας αλλα και για το σκυλο....τωρα συμφωνω κι εγω για το κτημα σε οτι αφορα το ευρυχωρο κομματι,
αρκει να μην τα παρατανε μετα οπως γινεται συνηθως με τα σκυλια που εχουν χωρο εξω...πολλες φορες τα παρατανε σε μια αυλη με εναν κουβα νερο θεοβρωμικο η σε ενα κτημα και νομιζουν οτι αυτο θελει ενας σκυλος,ενω στην ουσια αυτο που χρειαζεται ειναι η επαφη μαζι σου πρωτα απο ολα και φυσικα και με το περιβαλλον εκτος κτηματος και σπιτιου...πριν ενα χρονο που μεναμε σε σπιτι με κηπο η καθημερινοτητα μας δεν ειχε αλλαξει οσων αφορα τα σκυλια,παλι τα βγαζαμε 3 φορες την ημερα εξω και παλι καθαριζαμε καθε μερα την αυλη οπως κανουμε και τωρα στο μπαλκονι...αλλα με καλη θεληση οπως ειπωθηκε ολα γινοντε και για ολα υπαρχει λυση.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.253
Μέλη
20.031
Νεότερο μέλος
albatros