Εμείς είμαστε ένας άνθρωπος και 2 Golden αρκετά μεγαλόσωμα..σε 90 τετραγωνικά...Μακαρι να κανω λαθος και να νομίζω πως ποιμενικα, λαμπραντορ, τυπου-μαστιφ ..κ.α.. έχουν τις ιδιες αναγκες με ενα παγκ...![]()
Κανω απλα copy-paste για να μην ξαναγραφω τα ιδια....σοβαρα μιλας? ειναι δυνατον να ζει ανετα ενα μεγαλοσωμο σκυλι σε 70-100 τ.μ διαμερισμα? Η βόλτα στα 2 τετραγωνα είναι αρκετη? Απλα κάναμε τα σκυλακια οπως μας βολεύει. Τσοπανοσκυλα, κυνηγοσκυλα εγιναν σκυλια που ξαπλωνουν στο σαλόνι μας και όταν γαυγίζουν τους βάζουμε και τις φωνές γιατί ενοχλούμε τους γείτονες. Παίρνουμε πνύχτες γιατί το σκυλάκι θέλει να τρέξει όταν βγαίνει απο την πολυκατοικια,κλεισμένο στο "κλουβι" για να κάνει τι? 2 τετράγωνα βολτα. Και μη μου πεις "εγω...." γιατι τα βλέπεις καθημερινά και όπως θα δίαβασες γράφω στον πληθυντικο. Για όλους μας.
Διαβασε και το θεμα ολοκληρο.....Μαλλον το θεμα πασχει απο την αρχη. Αυτη η λογικη- συνθηκη - αν δεν εχεις μπαλκονι ή αυλη μην παρεις σκυλο (οποιασδιποτε φυλης), εχει επικρατησει απο την σαπια τακτικη των ανθρωπων (για να μην πω Ελληνων), να περνουν ενα σκυλο με τον οποιο δεν θα ασχολουνται και πολυ. Θα τον εχουν σε ενα μπαλκονι ή σε μια ταρατσα, και αυτο ηταν. Μαμ, κακα και νανι. Το αμολαμε στο μπαλκονι και ολα καλα....
Δεν παει ετσι ομως. Ολοι εχουμε δει διαφορα σκυλακια να ξεροσταλιαζουν σε βαθια καταθλιψη σε καποιο μπαλκονι. Δεμενα κιολλας για να μην τρωνε τις γλαστρες. Οποιος θελει σκυλο, δεν παει να μενει σε γκαρσονιερα, δεν παει να μενει σε ρετιρε των 200τμ - πρεπει να βγαζει το σκυλο του βολτα, να του προσφερει τη συντροφια και τη ζεστη της οικογενειας (- αγελης) και αν δεν επιθυμει να κοιμαται ο σκυλος μεσα, να διαμορφωσει ειδικο και καταληλο χωρο στην αυλη - μπαλκονι κλπ - ωστε να κοιμαται ο σκυλος.
...ενα bullterrier πως σου φαινεται για φυλακας; ενα bulldog; (ειπα δυο ευκολα για να μην καθομαι και γραφω . . . )Αν είσαι σε διαμέρισμα θα σου έλεγα να πάρεις ένα μικρόσωμο (οχι "σκυλο-φυλακα"), εξάλλου το οτι θα πάρεις κάποια απο τις παραπάνω ή άλλες ράτσες δε σημαίνει πως θα γίνει φύλακας.
με BOLD σκυλια μεσαιας ενεργητικοτητας....Μακαρι να κανω λαθος και να νομίζω πως ποιμενικα, λαμπραντορ, τυπου-μαστιφ ..κ.α.. έχουν τις ιδιες αναγκες με ενα παγκ...![]()
Το labrador δεν έχει τις ίδιες ανάγκες με ένα pug για εκτόνωση αυτό μπορώ να στο εγγυηθώ...Και είμαι σίγουρη ότι αν υπήρχε και μία φάρμα να τρέχει πάνω κάτω όποτε τον πιάνει η μούρλια του θα ήταν ακόμη πιο ευτυχισμένο...είπαμε το διαμέρισμα είναι οκευ εφόσον έχει όλα τα άλλα αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι κανείς σκύλος προτιμάει το παρκέ από το χώμα!!!Μακαρι να κανω λαθος και να νομίζω πως ποιμενικα, λαμπραντορ, τυπου-μαστιφ ..κ.α.. έχουν τις ιδιες αναγκες με ενα παγκ...![]()