Μέγεθος σκύλου και διαμέρισμα!

Giwrgos

Member
15 Οκτωβρίου 2009
22
0
Εφόσον έχεις όρεξη να ψάξεις και να μάθεις μπορείς να πάρεις όποια φυλή σου αρέσει, εφόσον μπορείς να καλυψεις τις ανάγκες της!

Στην προκειμένη όμως χρειάζεται να το μελητήσεις περισσότερο το ζήτημα!Να δεις ποιες φυλές σου αρέσουν, ποια χαρακτηριστικά τους, τι απαιτήσεις έχουν!Διάφορα πράγματα πολύ σημαντικά πριν αποφασίσεις, αν θες σκύλο!

Σχετικά με τις κλοπές που αναφέρεις, ένας συναγερμός θα ήταν καλύτερη επιλογή από έναν σκύλο!
Μην νομίζεις ότι κάνω πλάκα!
Θα σου εξηγήσω το σκεπτικό μου!
Παίρνοντας τώρα ένα κουτάβι και κάνοντας όλα τα βήματα σωστά, θα έχετε στην καλύτερη περίπτωση έναν ολοκληρωμένο σκύλο-φύλακα σε 1,5 χρονο, κατά πάσα πιθανότητα σε 2+ χρόνια και υπάρχει η πιθανότητα φυσικά να μην εξελιχθεί ποτέ σε φύλακας!
Αντίθετα ο συναγερμός θα είναι στο top της λειτουργείας του από την πρώτη μέρα που θα τον εγκαταστήσετε και κατά πάσα πιθανότητα θα σας κοστίσει και λιγότερα λεφτά από ότι ο σκύλος!
Συμφωνώ μαζί σου. Εξάλλου, το σκυλι θα μένει σε διαμέρισμα ή θα έχει αυλή? Αν είσαι σε διαμέρισμα θα σου έλεγα να πάρεις ένα μικρόσωμο (οχι "σκυλο-φυλακα"), εξάλλου το οτι θα πάρεις κάποια απο τις παραπάνω ή άλλες ράτσες δε σημαίνει πως θα γίνει φύλακας. Να διαβάσεις και να ρωτήσεις ιδιοκτήτες της ράτσας που θές΄. Όσες περισσότερες πληροφορίες τόσο το καλύτερο.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αν είσαι σε διαμέρισμα θα σου έλεγα να πάρεις ένα μικρόσωμο (οχι "σκυλο-φυλακα"),
Aντε πάλι με το διαμέρισμα και το μέγεθος.... τι σχέση έχει το ένα με το άλλο, αγαπητέ???

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Για να καταλάβω..εσύ θέλεις έναν συναγερμό με αυτιά?
Γιατί αν είναι έτσι..ναι πάρε ένα group 4 να κανεις την δουλειά σου!!

Αν τώρα θέλεις σκύλο γενικά..
Θα το πάμε αλλιώς..

Αν είσαι σε διαμέρισμα θα σου έλεγα να πάρεις ένα μικρόσωμο (οχι "σκυλο-φυλακα"),
Tο μικρόσωμο δεν είναι σκύλος?:confused::cool:
Εννοείς σκύλος προειδοποίησης αν κατάλαβα καλά..?

Giwrgos

Member
15 Οκτωβρίου 2009
22
0
Aντε πάλι με το διαμέρισμα και το μέγεθος.... τι σχέση έχει το ένα με το άλλο, αγαπητέ???
σοβαρα μιλας? ειναι δυνατον να ζει ανετα ενα μεγαλοσωμο σκυλι σε 70-100 τ.μ διαμερισμα? Η βόλτα στα 2 τετραγωνα είναι αρκετη? Απλα κάναμε τα σκυλακια οπως μας βολεύει. Τσοπανοσκυλα, κυνηγοσκυλα εγιναν σκυλια που ξαπλωνουν στο σαλόνι μας και όταν γαυγίζουν τους βάζουμε και τις φωνές γιατί ενοχλούμε τους γείτονες. Παίρνουμε πνύχτες γιατί το σκυλάκι θέλει να τρέξει όταν βγαίνει απο την πολυκατοικια,κλεισμένο στο "κλουβι" για να κάνει τι? 2 τετράγωνα βολτα. Και μη μου πεις "εγω...." γιατι τα βλέπεις καθημερινά και όπως θα δίαβασες γράφω στον πληθυντικο. Για όλους μας.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
σοβαρα μιλας? ειναι δυνατον να ζει ανετα ενα μεγαλοσωμο σκυλι σε 70-100 τ.μ διαμερισμα? Η βόλτα στα 2 τετραγωνα είναι αρκετη? Απλα κάναμε τα σκυλακια οπως μας βολεύει. Τσοπανοσκυλα, κυνηγοσκυλα εγιναν σκυλια που ξαπλωνουν στο σαλόνι μας και όταν γαυγίζουν τους βάζουμε και τις φωνές γιατί ενοχλούμε τους γείτονες. Παίρνουμε πνύχτες γιατί το σκυλάκι θέλει να τρέξει όταν βγαίνει απο την πολυκατοικια,κλεισμένο στο "κλουβι" για να κάνει τι? 2 τετράγωνα βολτα. Και μη μου πεις "εγω...." γιατι τα βλέπεις καθημερινά και όπως θα δίαβασες γράφω στον πληθυντικο. Για όλους μας.
Mιλάω σοβαρότατα. Μεγαλόσωμα σκυλιά μπορούν ωραιότατα να ζούν σε διαμέρισμα, αρκεί να εκτονώνονται επαρκώς στη βόλτα (ποιος μίλησε για δυο τετράγωνα??).

Εγώ για παράδειγμα έχω σκύλο ο οποίος τρέχει χιλιόμετρα στη βόλτα και μετά κοιμάται όλη μέρα σε απόσταση 3 μέτρων απο μένα (δεν πάει στο υπόλοιπο διαμέρισμά). Ακόμα κι όταν είμαστε στο εξοχικό (μεγάλο σπίτι, μεγάλος κήπος) ποτέ δεν πάει στον κήπο μόνος του αν δεν ανέβω κι εγώ μαζί του.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Οι ανάγκες εκτονωσης δεν πάνε αναλογα με το μέγεθος....
Ενα τζακ ράσσελ ας πούμε έχει τρελή ενέργεια και θέλει πολύ εκτόνωση και μέσα στο σπίτι δεν θα καθήσει σε μια ακρούλα...
Αντίθετα ένα μαστίφ ας πούμε η εκτόνωση που θέλει είναι μάλλον λιγότερη από την μισή και μετά θα την πέσει για ύπνο!

Giwrgos

Member
15 Οκτωβρίου 2009
22
0
...ηθελες να γραψεις τι κανεις εσυ. Καλα κανεις και το πας βολτα. Αλλα μάλλον δε βλεπεις αλλους που εχουν σκυλακια σε διαμέρισμα. Και επισης, κοιτα λιγο παραπάνω τι ράτσες γραφουν.:)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
...ηθελες να γραψεις τι κανεις εσυ. Καλα κανεις και το πας βολτα. Αλλα μάλλον δε βλεπεις αλλους που εχουν σκυλακια σε διαμέρισμα. Και επισης, κοιτα λιγο παραπάνω τι ράτσες γραφουν.:)
Απλά διαφωνώ κάθετα με τι λογική διαμέρισμα= μικρός σκύλος. Τη βρίσκω τελειώς λάθος. Ολα τα σκυλιά, μικρά και μεγάλα έχουν ανάγκη τη βόλτα.

Και ναι, έγραψα τι κάνω εγω, απαγορεύεται??

Giwrgos

Member
15 Οκτωβρίου 2009
22
0
ειμαι υπερ-μαχος του "κηπου"...αλλα προσφατα ειδα 8 Bullmastiff και ενα Mastiff μεσα σε ενα σπιτι!

μεγαλο σπιτι...αλλα ενα υπαρξιακο το επαθα!!:D
:eek: κουταβια.... Δε θα μου πεις ενηλικα... :confused:

Giwrgos

Member
15 Οκτωβρίου 2009
22
0
ενηλικα...:rolleyes::D

την περιοδο που τα ειδα...ηταν και 4 κουταβια μαζι τους...
Μακαρι να κανω λαθος και να νομίζω πως ποιμενικα, λαμπραντορ, τυπου-μαστιφ ..κ.α.. έχουν τις ιδιες αναγκες με ενα παγκ...;)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ορεινοι Ποιμενικοί και τα περισσότερα Μαστίφ έχουν σχετικά μικρές ανάγκες εκτόνωσης, σίγουρα πολύ λιγότερες από αρκετές μικρόσωμες φυλές!

Giwrgos

Member
15 Οκτωβρίου 2009
22
0
η αληθεια ειναι οτι το Bullmastiff συγκεκριμενα εχει περισσοτερες αναγκες εκτονωσης απο ενα Pug.

για το Mastiff τωρα παιζεται γερο "derby"!:D:)
Δε σε πιστευω! (με το αγχος της δυσπλασίας πως την παλεύεις?)

Giwrgos

Member
15 Οκτωβρίου 2009
22
0
Ορεινοι Ποιμενικοί και τα περισσότερα Μαστίφ έχουν σχετικά μικρές ανάγκες εκτόνωσης, σίγουρα πολύ λιγότερες από αρκετές μικρόσωμες φυλές!
Ειναι μεγάλα και είναι σε "κλουβι".

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
οπως ολοι οι ιδιοκτητες αναλογων φυλων...κανοντας υπομονη,προσεχοντας στην αναπτυξη του,ελπιζοντας οτι δεν εχει κατι και με τον ελεγχο...

τωρα σε πρωιμο σταδιο.(ο ελεγχος)

μετα τους 18 μηνες πιο "επισημα" αποτελεσματα.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ολους τους σκυλους τους αρεσει το σπιτι,και οι μεγαλοσωμοι ειδικα τρελλαινονται,και οχι μονο κατα την δικη μου γνωμη ο μεγαλοσωμος ειναι πιο καλος για διαμερισμα απο τον μικρο,απο την αποψη οτι δεν τρεχει πανω κατω ολη μερα,δεν γαυγιζει σχεδον καθολου,και γενικα ειναι πιο προσεχτικος.
Τωρα εσυ Γιωργο εννοεις τις βολτες,αν τον εχεις σε μια αυλη ολη μερα με 1000 τετραγωνικα μονο του θα ειναι καλυτερα?και επειδη λες δεν χρειαζεται βολτα αφου ειναι εξω,δεν τον πας και καθολου,αυτο κανουν οι περισσοτεροι με τις αυλες,και για αυτο τα σκυλια του διαμερισματος,λογω τυψεων,και επειδη θελουμε την ησυχια μας στο σπιτι πανε την βολτα τους,κοντη,μικρη,μακρινη(και μην πεις για τους ακραιους που πανε μια βολτα το τετραγωνο,γιατι ξερω και εγω αυλες με αλυσιδες 1 μετρο,μην πιανουμε τα ακρα)η οχι το σκυλι βγαινει εξω,και να σου πω και κατι ειναι και πιο κοινωνικοποιημενα,βλεπει ακουει=μαθαινει,και γενικα εχει αυτο που θελει,να ειναι κοντα μας.

Giwrgos

Member
15 Οκτωβρίου 2009
22
0
οπως ολοι οι ιδιοκτητες αναλογων φυλων...κανοντας υπομονη,προσεχοντας στην αναπτυξη του,ελπιζοντας οτι δεν εχει κατι και με τον ελεγχο...

τωρα σε πρωιμο σταδιο.(ο ελεγχος)

μετα τους 18 μηνες πιο "επισημα" αποτελεσματα.
Στα ίδια ειμαστε...Υπομονη...:)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.253
Μέλη
20.031
Νεότερο μέλος
albatros