Μάλωμα μετά την λάθος πράξη?

nikos-tr

New Member
6 Ιουνίου 2009
2
0
Ξάνθη - Θεσσαλονίκη
Χαιρετώ το φόρουμ! Είμαι νέο μέλος καθώς εδώ και μόλις τρεις μέρες έχω ενα πεκινουά 2,5 μηνών! Την δεύτερη μέρα καταφέραμε (αφού τα είχε κάνει σε κάθε χαλάκι του σπιτιού) να πηγαίνει στις εφημερίδες όπως και συνεχίζει. Σήμερα που πήρε και λίγο παραπάνω θάρρος άρχισε το μασούλημα αντικειμένων με προτίμηση στο αριστερο ζευγάρι μίας παντόφλας.
Θέλω να ρωτήσω με ποιον τρόπο θα του υποδείξω να μήν το κάνει αυτό.. Το επιασα στα πράσα του πήρα την παντόφλα και του έριξα και μία ελαφριά απο πίσω αλλα φυσικά επανέλαβε, όπως και εγώ! Η επιβράβευση πως μπαινει στο παιχνίδι?
Το βασικότερο, σε τί ηλικία αρχίζει να αντιλαμβάνεται το μάλωμα και γιατί έγινε αυτό?

Ελπίζω να το εγραψα στο σωστό μερος του φόρουμ! :)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Κατ' αρχάς... ΜΗΝ ΞΑΝΑΒΑΡΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ.
ΠΟΤΕ.
ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ.

Kαι κατά δεύτερον, ΔΕΝ μαλώνουμε τόσο μικρά κουτάβια...
Μπορείς απλά να πεις ένα "ΜΗ!" και να του πάρεις την παντόφλα.
Προσωπικά εγώ ούτε αυτό δεν θα έκανα σε τόσο μικρό κουτάβι (απλά θα έπαιρνα την παντόφλα και θα του έδινα κάτι άλλο να χώσει στο στόμα). Ακόμη δεν γνωριστήκατε!

Κατά τρίτον, μάζεψε από κάτω, ότι δεν θέλεις να μασουλάει. "Μωρό" είναι. Ολα στο στόμα του θα τα βάζει σε αυτήν την ηλικία. ΕΣΥ πρέπει να φροντίσεις να βάζει σωστά πράγματα (τα παιχνίδια του ΜΟΝΟ).

Και εκεί μπαίνει η "επιβράβευση". Του παίρνεις αυτό που ανήκει σε σένα (σήμερα παντόφλα, αύριο το τηλεκοντρόλ) με ένα "Μη!" και του δίνεις κάτι άλλο να κάνει.

Καθώτι μικρός ΚΑΤΙ πρέπει να δαγκώσει, με ΚΑΤΙ πρέπει να παίξει. Είναι απλά ΑΔΥΝΑΤΟΝ να κάθεται ακίνητος σαν ενήλικος σκύλος.

Απομάκρινέ τον λοιπόν από αυτά που δεν θέλεις να πειράζει (και κρύψε και όσα δικά σου πράγματα μπορείς ψηλά) και παίξε μαζί του με ωραία σκυλοπαιχνίδια. Όταν είναι μόνος του, μπορείς να του δίνεις παιχνίδια με τρύπες για να βάζεις μέσα τροφή (να τον απασχολούν περισσότερο).

Τέλος, φρόντισε όλες τις στιγμές που δεν μπορείς να τον παρακολουθείς, να είναι περιορισμένος. Σε καμιά περίπτωση να μην είναι ελεύθερος σε όλο το σπίτι.

Η υπομονή είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ αρετή στην ανατροφή ενός καλού σκύλου...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Καλως ηρθες Νικο.

Λιγη υπομονη κανε και ολα θα πανε καλα.
Και το λερωμα θα διορθωθει καποια στιγμη.
Διαβασε τα σχετικα αρθρα. Δεν ειναι καμια επιστημη.

Το σκυλακι σου ειναι που ειναι μικροσωμο, ειναι και μωρο, προσεξε μπορει να παθει ζημια ακομα και με ελαφρυ χτυπημα.

Προχθες ηταν στην κτηνιατρο ενα μωρο πινσερακι με σπασμενο ποδαρακι επειδη πηδηξε απο τον καναπε.

Φιλικα
Άρης

nikos-tr

New Member
6 Ιουνίου 2009
2
0
Ξάνθη - Θεσσαλονίκη
Σας ευχαριστώ πολυ για την άμεση ανταπόκριση! Ηταν πιό πολυ ακουμπημα για να καταλάβει αλλα όπως και νά'χει δεν θα την ξανακουμπήσω μετά τις συμβουλές σας! Απλά είμαστε ζευγάρι φοιτητών σε ένα διάρι και είμαστε λίγο φούλ αλλα θέλουμε να τα καταφέρουμε και νομίζω θα προσαρμοστούμε και εμείς και η σκυλίτσα.
Ευχαριστώ και πάλι για την ανταπόκριση παιδια!

ΥΓ. Ακόμη ψάχνουμε ενα όνομα μετά απο 3 μέρες.. Δυσκολη υπόθεση! Πάσα πρόταση δεκτη (μαλλον είμαι offtopic οπότε αγνοείστε αν ειναι ετσι)

Last edited:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
ΚΙΚΑ! (η τσούλα κωμώτρια του Αλμοδοβάρ)

Ακάσα (βρικόλακας-βασίλησσα, από την "Συνέντευξη με έναν Βρικόλακα")

Λούλου

Τέρψη (από το Τερψηχόρη, την μούσα του χορού)

Αλέγκρα (χαρούμενη στα λατινικά)

Λίτσα (.com):D

roi

Well-Known Member
1 Ιουνίου 2009
56
0
Αθήνα - Παλλήνη
το ότι τα σκυλιά δεν έχουν επίγνωση για πιο πράγμα τα μαλώνεις αργότερα το ήξερα και εγώ, άλλα έχω παρατηρήσει το εξής:

όταν λείπουμε από το σπίτι και τα δύο σκυλιά είναι έξω στον κήπο μόνα τους. 'Εξω από την πόρτα έχει πλάκες και έχω βάλει 5-6 γλάστρες. Όταν γυρνάω άν έχει γίνει μια σκανταλιά και πω "ποιος το έκανε" το ένα απο τα δύο ( διαφορετικό κάθε φορά, ανάλογα) κατεβάζει την ουρα και το κεφάλι λέγοντας "εγώ", ενώ το άλλο έρχεται κοντά μου για χάδια απτόητο. Αυτό δεν σημαίνει οτι ξέρουν ποιος έκανε κάτι κακό ????

Τον Άρη τον μαζεψα σπίτι 2,5 μηνών πριν 4 χρόνια και κατούρησε μέσα μιά το πρώτο βράδυ, μία το τρίτο βράδυ, εγώ δεν έκανα τίποτα το ιδιαίτερο παρά μόνο λίγο φωνή και καλό σφουγγάρισμα με χλωρίνη για να μην του μυρίζει. Εγώ το απέδωσα ότι τον έμαθε η μεγάλη, η οποία δεν έκανε ποτέ τίποτα μέσα.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δύο τινά σημβαίνουν εδώ (με τις γλάστρες). Ή το ένα που ήρθε παρ'όλο το μάλωμα είναι πάρα πολύ έξυπνο, ή εσύ με το βλέμμα σου "ψάρωσες" το σωστό σκύλο χωρίς να το καταλάβεις.

Κάνε ένα πείραμα. Μπες σπίτι ΧΩΡΙΣ να έχουν κάνει ζημιά, και βάλε τις φωνές.
Θα "λουφάξουν" κι οι δύο μάλλον.

Για την τουαλέτα, απλά ήσουν τυχερός!

roi

Well-Known Member
1 Ιουνίου 2009
56
0
Αθήνα - Παλλήνη
Δύο τινά σημβαίνουν εδώ (με τις γλάστρες). Ή το ένα που ήρθε παρ'όλο το μάλωμα είναι πάρα πολύ έξυπνο, ή εσύ με το βλέμμα σου "ψάρωσες" το σωστό σκύλο χωρίς να το καταλάβεις.

Κάνε ένα πείραμα. Μπες σπίτι ΧΩΡΙΣ να έχουν κάνει ζημιά, και βάλε τις φωνές.
Θα "λουφάξουν" κι οι δύο μάλλον.

Για την τουαλέτα, απλά ήσουν τυχερός!
έχω δοκιμάσει να βάλω φωνή χωρίς να έχει γίνει τίποτα και κάθονται και τα δύο και με κοιτάνε με ένα ύφος "τι φωνάζει η τρελλή τώρα, αφου δεν κάναμε τίποτα".

Όσο για το άλλο το πρώτο μας σκυλί το πήραμε πριν 25 χρόνια σε ηλίκια 1 έτους από μια φίλη της μητέρας μου η οποία το είχε μάθει να μην κάνει αταξίες, να μην λερώνει και πολλά άλλα. Από τότε πάντα όταν πέρναμε νέο κουτάβι υπήρχε και κάποιο άλλο μεγαλύτερο και μαθημένο στο σπίτι. Συνήθως είχαμε 2 σκυλιά, μπορεί και τρία και δεν μάθαμε ποτέ κανένα όσο μικρό και να ήταν οτι πρέπει να τα κάνει έξω, ότι δεν ανεβαίνουμε στους καναπέδες κλπ. Το μόνο πρόβλημα που είχαμε με τα κουτάβια ήταν το σκάψιμο στον κήπο, το οποιό σταματούσε όταν μεγάλωναν. Δεν ξέρω αν είναι μόνο τύχη. Αυτή είναι η δική μου εμπειρία απο τα σκυλιά που είχα ως τώρα.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
όταν λείπουμε από το σπίτι και τα δύο σκυλιά είναι έξω στον κήπο μόνα τους. 'Εξω από την πόρτα έχει πλάκες και έχω βάλει 5-6 γλάστρες. Όταν γυρνάω άν έχει γίνει μια σκανταλιά και πω "ποιος το έκανε" το ένα απο τα δύο ( διαφορετικό κάθε φορά, ανάλογα) κατεβάζει την ουρα και το κεφάλι λέγοντας "εγώ", ενώ το άλλο έρχεται κοντά μου για χάδια απτόητο. Αυτό δεν σημαίνει οτι ξέρουν ποιος έκανε κάτι κακό ????
Κατηγορηματικά, όχι. :)

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Εγώ πάλι δεν είμαι και τόσο σίγουρη. :rolleyes:
Η Λουκία μου (η προηγούμενη σκύλα μου) όταν γυρνούσα στο σπίτι των γονιών μου που μέναμε τα τελευταία χρόνια, ερχότανε και μου κάρφωνε ποιό από τα αγόρια έκανε καγκουριά πριν προσέξω εγώ τη ζημιά. Με πήγαινε πρώτα στη ζημιά και μετά στον ένοχο. Άφου λέγαμε όλοι ότι είναι το σκυλί του Αρτέμη Μάτσα. Όταν είχε κάνει η ίδια κάποια μ@@@κία, κρατούσε απόσταση ασφαλείας, πήγαινε σε εντελώς άλλη κατεύθυνση από τη ζημιά και σφυρούσε αδιάφορα.
Χάρη σε αυτό το σκυλί μάθαινα όλες τις καταστροφές με το που έφτανα στο σπίτι.

mariettou

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2009
314
1
Glasgow, UK
Απιστευτο!!:eek::eek: (χαχα μολις φανταστηκα μια σκυλα με μια κουκουλα στο κεφαλι και απλωμενο το ποδι να δειχνει τους αλλους σκυλους:p:p)

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Εγώ πάλι χρόνια την φανταζόμουνα ότι θα την δω πνιγμένη και πεταμένη σε καμιά γωνιά της αυλής από τα αγόρια, και αυτά να πίνουνε μπύρες και να το γιορτάζουνε που επιτέλους την ξεφορτώθηκαν! :D

Αφού όταν ήθελα να τα μαζέψω της έλεγα "πάμε να βάλουμε τα αγόρια μέσα" και πήγαινε και τα μάζευε και τα έβαζε στο χώρο τους λες και ήτανε κοπάδι με πρόβατα! Και μόλις τα έβαζε μέσα τους πατούσε και μια κατσάδα και ερχότανε σε μένα και καμάρωνε!
Πραγματικά απορώ που την ανεχότανε! Να φανταστείς ότι αυτά τα σκυλιά στο τέλος σφαχτήκανε μεταξύ τους για την αρχηγία, αλλά το πιτσιρίκι μου που τους έκανε τα νεύρα κρόσια δεν το πείραξαν ποτέ!