Μάθε από το σκύλο σου

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Παρότι νέος...σκυλομπαμπάς, συνειδητοποίησα γρήγορα ότι ο σκύλος, εκτός από συντροφιά, μπορεί να σου προσφέρει και πολλά μαθήματα ζωής. Εμένα, για παράδειγμα, μου θυμίζει καθημερινά ότι η ευτυχία μπορεί να φαίνεται κάτι αρκετά περίπλοκο, αλλά στην πραγματικότητα είναι τόσο απλή, όσο είναι η βόλτα για το σκύλο.

Σας έχει διδάξει κάτι ανάλογο ο δικός σας σκύλος; :)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Σας έχει διδάξει κάτι ανάλογο ο δικός σας σκύλος; :)
Ώ, ναι!
Μας έχει διδάξει αυτά (και τα μάθαμε με συγκίνηση!)... και πολλά περισσότερα...

Μας έχει διδάξει (όπως έχω κουράσει πολλούς εδώ μέσα, ξαναγράφοντάς το) να είμαστε "άντρες" (ή γυναίκες - εννοείται!)... και, αν δεν αρκούσε αυτό, μας δίδαξε να είμαστε "ΠΙΟ άντρες" (ή πιο γυναίκες - εννοείται!)... πιο "ενήλικες"... πιο "αρχηγοί"... πιο δίκαιοι... πιο "compassionate" (όπως - θα μάθεις σύντομα - λέει η γιαγιά ενός καλού μέλους μας, στο χωριό!)... πιο (ψυχικά) υγιείς!:)

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Eμένα μου έμαθαν (λόγω barf) να βάζω και κανα φρούτο-λαχανικό στο σπίτι μέσα. Μέχρι τότε το ψηγείο είχε μόνο μουστάρδες/μαγιονέζες.
:p

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Από τη μέρα που μπήκε σπίτι μου ο Εντζάκος παίρνω μαθήματα αβέρτα, όχι μόνο απ' αυτόν αλλά και από άλλα σκυλάκια.
1. Έμαθα τί θα πει εξ ολοκλήρου ευθύνη για τη ζωή κάποιου.
2. Έμαθα ότι μπορώ να σηκωθώ χαράματα αδιαμαρτύρητα.
3. Πόσο ωραίο πράγμα είναι οι τεράστιοι περίπατοι.
4. Πόσο ωραίο είναι να παίζεις στην αυλή με μπάλες.
5. Τί σημαίνει να αγαπάς άνευ όρων, να συγχωρείς τα πάντα και να χαίρεσαι πραγματικά να είσαι σπίτι ακόμα και χωρίς άλλη παρέα.
6. Τί σημαίνει επιβίωση (από την αδέσποτη Κορινάρα)
7. Τί σημαίνει να μη σε εμποδίζει τίποτα από το να κάνεις αυτό που γουστάρεις (από τον Τζακούλη τον νίντζα) κτλ κτλ :)

kosmaki

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2015
367
793
38
Μου θυμίζει κάθε μέρα ότι η αγάπη, η αγκαλιά, το δέσιμο, η επαφή, και η υγεία, είναι πολύ ΠΟΛΥ πιο σημαντικά από τα υπόλοιπα (με έμαθε να ηρεμώ και να αποβάλω το άγχος όταν ειμαι μαζί της)

Summeroulis

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2016
46
9
Εμενα μου διδαξε πως εγω εχω προσωπική ζωη μπορω να βγω να εχω την δουλεια μου τους φιλους μου ενω αυτός εχει μονο εμενα και πρεπει καθημερινά να του δείχνω ολο και περισσότερο την αγαπη μου! Μου διδαξε πως τα σκυλια ειναι οι καλύτεροι και οι πιο πιστοί φιλοι! Να αγαπατε τα ζωάκια σας και να έχετε υπομονή μαζι τους!

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Μου δίδαξε πως γίνεται να μην θυμώνεις ποτέ... είναι τρομερό αλλά ότι και να κάνει δεν μπορώ να θυμώσω πότε πραγματικά μαζί της... ούτε εκείνη θυμώνει ποτέ... δίδαξε ψυχραιμία λοιπόν και έφερε ψυχική υγεία που προφανώς μου έλειπε. Πιστεύω θα γίνω καλύτερος γονιός χάρη στα μαθήματα που μου έδωσε αυτό το πλάσμα... 20160314_215107-1.jpg

Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
Όταν απόκτησα το Mishka και γίναμε μονογονεική οικογένεια άρχισε και η επίσημη εκπαίδευσή μου για το μετέπειτα έγγαμο βίο και την απόκτηση (ανθρώπινων) παιδιών.

Η απόλυτη αφοσίωση, η ανάληψη (και διεκπεραίωση) προσωπικής ευθύνης απέναντι στο φιλαράκι μου ήταν κομβικής σημασίας μαθήματα.

Όταν η μετακίνηση από Αυστραλία σε Αγγλία και μετά σε Ελλάδα απαίτησε, εκτός από υπέρογκα έξοδα, και πολύ τρέξιμο ώστε ο φίλος μου να μην μείνει ούτε ένα λεπτό σε καραντίνα έγινε αντιληπτή η έννοια του τι σημαίνει αχώριστος.

Η σύζυγος και τα (ανθρώπινα) παιδιά μου οφείλουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Mishka και - σε μικρότερο βαθμό - στο Loki, τη Nilak και τη Nukka.

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Υπομονή ολα θα πάνε καλα αφου ειμαστε παρέα.ηρεμια,υπομονή,αγάπη δίχως αντάλλαγμα,εξάρτηση,νοσταλγία,τόσα πολλα και ακόμα περισσότερα στην πορεία.απεριοριστη αγάπη για τα ζωάκια μας γιατι ειναι εδώ μονο για εμας....

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
΄Οταν πήρα την απόφαση ότι ο σκύλος μου είναι αυτός που είναι και δεν θα γίνει "στρατιωτάκι" και πού και πού θα υπάρχουν και ατυχήματα στο σπίτι (ευτυχώς σπάνια έως ποτέ!!) έμαθα να τον δέχομαι για αυτό που είναι. Και κατ'επέκταση αυτό γίνεται και με τους ανθρώπους. Έμαθα να τους δέχομαι για αυτό που είναι και όχι για αυτό που θα θεωρούσα εγώ "κατάλληλο" να είναι.

Έμαθα να είμαι πιο ψύχραιμη σε καταστάσεις πανικού (αυτό το έμαθα από τις πολλές φορές που χρειάστηκε να δράσω γρήγορα για να του σώσω τη ζωούλα) και να βάζω προτεραιότητες στη ζωή μου.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Να κοιταω το τωρα και να μην ειμαι τοσο αναβλητικη. Μαθαινοντας το απο τις αναγκες του σκυλου δηλαδη να προσπαθω να το εφαρμοσω και στα υπολοιπα.

Να χρησιμοποιω περισσοτερο το ενστικτο και να μην εκλογικευω τα παντα.

Να ειμαι πιο χαλαρη και να μη δινω τοση σημασια.

Να διαχειριζομαι την απωλεια.

Αυτα και αλλα πολλα ελπιζω να μαθω καποια στιγμη απο το σκυλο μου :)