Τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα!
Η βόλτα περιλαμβάνει εκπαίδευση, εντολές, υπακοή, τρέξιμο, παιχνίδι, χτένισμα, περπάτημα!
Ο σκύλος μου πιο πολλές φορές έχει δει άλλα μέρη παρά την γειτονιά μου!
Που σημαίνει ότι τραβάω μαζί του σε άλλη γη σε άλλα μέρη όποτε μπορώ!
Φοιτώ σε άλλη πόλη, είχα σπίτι εκεί αλλά το ξενοίκιασα μιας που είμαι τελειόφοιτος(εντάξει συγγνώμη άργησα
), και πολλές φορές όταν πάω εκεί να παρακολουθήσω τα εξωτερικά εργαστήρια μου τον παίρνω μαζί μου στο αυτοκίνητο ο οποίος κοιμάται μέσα στο αυτοκίνητο στο parking της σχολής όσο εγώ παρακολουθώ το 3ωρο μάθημα μου!Εντάξει θα με πυροβολήσουν πολλοί επειδή τον αφήνω στο αμάξι και ότι δεν πρέπει γιατί μπορεί να γίνει κάποιο ατύχημα και δεν σε συμβουλεύω να το κάνεις!Αλλά εγώ επειδή είμαι τρελός δεν σημαίνει ότι θα είσαι και εσύ!
Το παραπάνω το κάνω χειμώνα γιατί έχει κρύο και ο σκύλος κάθεται άνετα μέσα στο αμάξι!Το καλοκαίρι απαγορεύεται δια ροπάλου λόγω θερμοπληξίας!
Μετά από το μάθημα θα τον πάω για βόλτα στην Κοιλάδα των Σερρών(εκεί σπουδάζω ντε), γι'αυτό τον παίρνω άλλωστε μαζί μου, γιατί δεν μου αρέσει και μένα το ίδιο και το ίδιο!Τα παραπάνω αν έχω μάθημα στην σχολή το πρωί!Τώρα μην μου πεις να σου πω πόσο διαρκεί γιατί δεν έχω ώρα!Δεν πάω με την ώρα, πάω με την ευχαρίστηση!Όπως σου είπα πιο πάνω όχι ποσοτικό χρόνο αλλά ποιοτικό!
Αν τον πάρω μαζί μου θα έρθουμε με την γλώσσα ως το πάτωμα και θα ξεραθεί στο σπίτι μέσα μέχρι το μεσημέρι που θα ξαναβγει έξω και πιθανόν με τέτοια δραστηριότητα το πρωί να αρκεστούμε σε πολύ λίγα πράγματα όπως χαλαρό περπάτημα, πάντα λίγο βασική υπακοούλα, εντολές κτλ!Χαλαρά πράγματα!
Το βράδυ πάλι θα βγούμε όπου εκεί θα πάρω και τον 20 μετρο ιμάντα και θα πάμε στο καθιερωμένο γκαζόν μας όπου εκεί θα κάνουμε βασική υπακοή ξανά, παιχνίδι, χτένισμα κτλ και φυσικά θα περπατήσουμε πολύ,αγαπημένη μου ώρα ο βραδινός περίπατος, δηλαδή μπορεί να με δεις και 2.00 το βράδυ να παρατήσω το dogforum και να περπατάω με τον σκύλο, όπως και να κάνω βασική υπακοή μέσα στα σκοτάδια!Μακράν οι καλύτερες ώρες!Συνήθως αυτό το κάνω το καλοκαίρι πιο πολύ γιατί ο καιρός είναι καλύτερος!Και το χειμώνα το κάνω αλλά ξυρίζει ο καιρός, όχι όμως πως κάνω "εκπτώσεις"!Απλά φοράω τα ισοθερμικά από την μηχανή και μια αντιανεμική φορμίτσα και κατευθείαν έξω!Αν βρέχει φοράω αδιάβροχο!Αν κοιτάξω από το παράθυρο και βρέχει πολύ κατεβάζω Παναγίες ναι μεν αλλά δεν βαριέσαι γουστάρω να είμαι ο τρελός που περπατάει μέσα στην βροχή ακόμα και αν γυρίζω βρεγμένος μέχρι το βρακί και ο σκύλος παπί!Σάμπως τόσες φορές που κυκλοφορώ με την μηχανή έχω γυρίσει σπίτι βρεγμένος ως το κόκκαλο!Δεν πειράζει σκούπισμα κάτω στην πυλωτή με την πετσέτα του και μετά στην τουαλέτα μέσα για στέγνωμα!Η γλώσσα όμως στο πάτωμα από την κούραση!
Τα παραπάνω δεν αποτελούν καθημερινό πρόγραμμα!Άλλοτε τα κάνω όλα μαζί, άλλοτε μερικά από αυτά, άλλοτε τίποτα από τα παραπάνω!Εξαρτάται πως θα κάτσουν στην κάθε μέρα!Δεν έχω κάποιο πρόγραμμα όπως είπα με τον σκύλο μου!Βασικά δεν μπορώ να το εξηγήσω, και έχω και δεν έχω!Επιδιώκω να είναι μαζί μου ο σκύλος μου!Δεν θέλει χρόνο ο σκύλος, θέλει ποικιλία!