Μάδημα γερμανικού ποιμενικού

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Τι θα πάθει ο σκύλος αν βρέχει? Η καλύτερή του θα είναι!

Τώρα αν είναι θεομηνεία μια μέρα δεν τρέχει και τίποτα αλλά και με βροχές και με χιόνια και με αέρα είναι παντως καιρού αυτά και η βόλτα επίσης!!!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
εχω σκεφτει την βολτα του την εκτονωση του το φαγητο του την εκπαιδευση του.να ρωτησω αν βρεχει και δεν μπορει να βγει το σκυλι τι γινεται?αν τον παιξω στην πιλοτι επιτρεπετε?
Τι θα πει αν δεν μπορεί να βγει ο σκύλος βόλτα όταν βρέχει?
Γιατί να μην βγει ο σκύλος βόλτα όταν βρέχει?Για να μην βραχείς εσύ?
Λάθος σκεπτικό Κυριάκο!Ποτέ δεν θα πηγαίνεις σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες!
Ένας Γερμανικός Ποιμενικός είναι σκύλος εργασίας και δεν περιορίζεται σε παιχνιδάκια στην πυλωτή ίσα ίσα για να βγούμε από την υποχρέωση!
Δεν είναι καν σκύλος που θα αρκεστεί στα λίγα!Είναι απαιτητικά σκυλιά...για μέσα στο σπίτι!Πρέπει να δουλεύονται πάρα πολύ!
Καλά, χρυσά, απίστευτα, καταπληκτικά σκυλιά ΑΛΛΑ αν δεν έχουν έναν ιδιοκτήτη που να είναι..."παντός καιρού" όπως λέω εγώ...τότε μην σκεφτείς καθόλου να πάρεις!Και παντός καιρού εννοώ ΚΑΙ στην σκέψη ΚΑΙ στην πράξη!
Δηλαδή δεν μπορώ να φανταστώ εγώ προσωπικά ιδιοκτήτη Γερμανικού Ποιμενικού ο οποίος σκέφτεται να μην βγάλει τον σκύλο βόλτα όταν βρέχει, να τον πηγαίνει βόλτα μόνο στο λουρί γύρω γύρω στο τετράγωνο ή να κάνεις πλακίτσες και να παίζει με τον σκύλο μόνο!Με λίγα λόγια δεν μπορώ να σκεφτώ ιδιοκτήτη ο οποίος σκέφτεται με "εκπτώσεις" όσον αφορά τις ανάγκες του σκύλου!Απλά παίρνεις το αδιάβροχο και βουρ έξω!

Συγχώρεσε μου τον ύφος των μηνυμάτων μου αλλά ο σκοπός μου είναι να σου πω έτσι όπως πραγματικά είναι τα πράγματα και να μην σε αφήσω να...νομίζεις...!Δεν έχω διάθεση να σε αποτρέψω απλώς να σου δώσω μια πραγματική εικόνα!

Υ.Γ.: Βέβαια τα λεγόμενα δεν αφορούν μόνο ιδιοκτήτες Γερμανικού Ποιμενικού, αφορούν τους πάντες που θέλουν να πάρουν σκύλο!
Υ.Γ.: Για ό,τι άλλο θέλεις εδώ είμαστε...

Last edited:

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
μπορεις να μου πεις τι ωρα βγαζεις τον σκυλο βολτα ποσες φορες και τι κανεις για να ειναι ηρεμος σπιτι?

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
μπορεις να μου πεις τι ωρα βγαζεις τον σκυλο βολτα ποσες φορες και τι κανεις για να ειναι ηρεμος σπιτι?
Θες να σου απαντήσω εγώ που έχω ένα ποιμενικό κι ένα χάσκι που έχει πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις κι απ' το ΒΠ κι απ' το ΓΠ; Βγαίνεις με οποιοδήποτε καιρό έξω (όταν χιόνισε στην Αθήνα πρόπερσι όχι μόνο βγήκαμε, παίξαμε και χιονιές με κάτι φίλους) τουλάχιστον δυο φορές την ημέρα. Η πρωινή μπορεί να είναι μόνο για τις ανάγκες του, αλλά τουλάχιστον η απογευματινή (ή βραδινή) είναι για εκτόνωση.

Μπορείς να πηγαίνεις σε πάρκο αλλά εγώ το θεωρώ πλασματικό. Με το Χάσκι κάνουμε συνήθως 4,5 χλμ κάθε μέρα παρότι είναι μεγάλο σε ηλικία και με αρθριτικά. Με το βέλγικο σπάνια ξεπερνάμε τα 2 χλμ.

Εάν βρέχει με το χάσκι πάμε μαλλιοκούβαρα γιατί τρελαίνεται για βροχή, τη μικρή συνήθως τη σέρνω γιατί δεν της αρέσει να βρέχεται.

Το μόνο που πραγματικά πρέπει να σε νοιάζει για τη βροχή είναι με τους παλιόδρομους χωρίς φωτισμό που έχουμε μη σε πατήσει κανά κουτί που όλοι οδηγούν με τη βροχή λες και βρίσκονται στην Αίγυπτο.

Σε ό,τι αφορά τη σκούπα, μπορεί να σου φανεί κάπως αινιγματικό, αλλά όλες σου οι απορίες και οι βαρυγκώμιες θα λυθούν και θα υπερσκελιστούν μετά την θαυμάσια ( ; ) εμπειρία σου στον ΕΣ.

Δεν είναι τίποτα η σκούπα και ούτως ή άλλως και να μην έχεις σκύλο πιστεύω είναι απαραίτητη μέρα παρά μέρα.

Δηλαδή αν τώρα το βράδι που θα τρως τη βασιλόπιτα σου πέσει άχνη στο πάτωμα, αύριο δε θα σκουπίσεις; Τόσο απλό είναι, τσακ μπαμ μαζεύεις τις βρωμίτσες, τα ψιχουλάκια, τις τριχούλες.

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
το πρωι υπαρχει καποια στανταρ ωρα που πρεπει να βγει βολτα η την ρυθμιζω εγω.πχ εμενα με βολευει 10 το πρωι 6-6 κ μιση το απογευμα και 11-12 το βραδυ

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
κοιτα επειδη το εχω κουρασει το θεμα στο κεφαλι μου και σημερα πηγα ειδα γερμανικο ποιμενικο και ημουν ετοιμο να το παρω και δεν το πηρα.το σπιτι μ ειναι 100 τμ.εχω ενα ανετο μπαλκονι και το το σαλονι-κουζινα που ειναι ενα ειναι αρκετα ευρυχωρο.το σκυλι 8α το περιορισω στον χωρο αυτο για να μην λερωνει στα δωματια μας.μπορω να το βγαζω βολτα γυρω στις 10 το πρωι για κανα δεκαπενταλεπτο-μισαωρο.μετα γυρω στις 6-7 και μετα 11 με 12 ισως.εχω δικο μου αυτοκινητο οποτε μπορω να τον μεταφερω ανετα.το καλοκαιρι για 5 μερες που θα παω διακοπες θα τον κρατησει ο πατερας μου στο εξοχικο που εχω σπιτι 150 τμ και 7 στρεμματα κτιμα.το σκυλι δεν θα μενει ποτε μονο παντα θα ειναι καποιος εδω.σπανια να μεινει 1-2 φορες μονο το μηνα.επισης μπανιο το καλοκαιρι θα τον κανω στο μπαλκονι και το χειμωνα η στην μπανιερα η θα το πηγαινω να μου το πλενουν καπου αν δεν μπορω.χτενισμα λεω να κανω 3-4 φορες την εβδομαδα.με τα παραπανω δεδομενα μπορω να εχω γ.π?
υ.γ ισχυει οτι τα μεγαλα σκυλια μυριζουν ενω τα μικρα οχι?

Last edited:

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
μππορώ να σε ρωτήσω, χωρίς να προσβληθείς (αν με έβλεπες θα καταλάβαινες ότι η ερώτηση δεν είναι ειρωνική) για ποιό λόγο θες σκύλο και τί πιστεύεις πως θα κερδίσεις απ' τη συμβίωση με ένα σκύλο;

Πάντως αυτό που γράφεις στο thread της Τσίλαινας με το τζακ -τέρας- ράσσελ για την τρίχα, χώνεψε το ανεξαρτήτως φυλής. Ακόμη και το Ντόπι μαδάει πολύ περισσότερο απ' ότι φαντάζεσαι.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα!
Η βόλτα περιλαμβάνει εκπαίδευση, εντολές, υπακοή, τρέξιμο, παιχνίδι, χτένισμα, περπάτημα!
Ο σκύλος μου πιο πολλές φορές έχει δει άλλα μέρη παρά την γειτονιά μου!:D
Που σημαίνει ότι τραβάω μαζί του σε άλλη γη σε άλλα μέρη όποτε μπορώ!
Φοιτώ σε άλλη πόλη, είχα σπίτι εκεί αλλά το ξενοίκιασα μιας που είμαι τελειόφοιτος(εντάξει συγγνώμη άργησα:D), και πολλές φορές όταν πάω εκεί να παρακολουθήσω τα εξωτερικά εργαστήρια μου τον παίρνω μαζί μου στο αυτοκίνητο ο οποίος κοιμάται μέσα στο αυτοκίνητο στο parking της σχολής όσο εγώ παρακολουθώ το 3ωρο μάθημα μου!Εντάξει θα με πυροβολήσουν πολλοί επειδή τον αφήνω στο αμάξι και ότι δεν πρέπει γιατί μπορεί να γίνει κάποιο ατύχημα και δεν σε συμβουλεύω να το κάνεις!Αλλά εγώ επειδή είμαι τρελός δεν σημαίνει ότι θα είσαι και εσύ!:D
Το παραπάνω το κάνω χειμώνα γιατί έχει κρύο και ο σκύλος κάθεται άνετα μέσα στο αμάξι!Το καλοκαίρι απαγορεύεται δια ροπάλου λόγω θερμοπληξίας!
Μετά από το μάθημα θα τον πάω για βόλτα στην Κοιλάδα των Σερρών(εκεί σπουδάζω ντε), γι'αυτό τον παίρνω άλλωστε μαζί μου, γιατί δεν μου αρέσει και μένα το ίδιο και το ίδιο!Τα παραπάνω αν έχω μάθημα στην σχολή το πρωί!Τώρα μην μου πεις να σου πω πόσο διαρκεί γιατί δεν έχω ώρα!Δεν πάω με την ώρα, πάω με την ευχαρίστηση!Όπως σου είπα πιο πάνω όχι ποσοτικό χρόνο αλλά ποιοτικό!
Αν τον πάρω μαζί μου θα έρθουμε με την γλώσσα ως το πάτωμα και θα ξεραθεί στο σπίτι μέσα μέχρι το μεσημέρι που θα ξαναβγει έξω και πιθανόν με τέτοια δραστηριότητα το πρωί να αρκεστούμε σε πολύ λίγα πράγματα όπως χαλαρό περπάτημα, πάντα λίγο βασική υπακοούλα, εντολές κτλ!Χαλαρά πράγματα!
Το βράδυ πάλι θα βγούμε όπου εκεί θα πάρω και τον 20 μετρο ιμάντα και θα πάμε στο καθιερωμένο γκαζόν μας όπου εκεί θα κάνουμε βασική υπακοή ξανά, παιχνίδι, χτένισμα κτλ και φυσικά θα περπατήσουμε πολύ,αγαπημένη μου ώρα ο βραδινός περίπατος, δηλαδή μπορεί να με δεις και 2.00 το βράδυ να παρατήσω το dogforum και να περπατάω με τον σκύλο, όπως και να κάνω βασική υπακοή μέσα στα σκοτάδια!Μακράν οι καλύτερες ώρες!Συνήθως αυτό το κάνω το καλοκαίρι πιο πολύ γιατί ο καιρός είναι καλύτερος!Και το χειμώνα το κάνω αλλά ξυρίζει ο καιρός, όχι όμως πως κάνω "εκπτώσεις"!Απλά φοράω τα ισοθερμικά από την μηχανή και μια αντιανεμική φορμίτσα και κατευθείαν έξω!Αν βρέχει φοράω αδιάβροχο!Αν κοιτάξω από το παράθυρο και βρέχει πολύ κατεβάζω Παναγίες ναι μεν αλλά δεν βαριέσαι γουστάρω να είμαι ο τρελός που περπατάει μέσα στην βροχή ακόμα και αν γυρίζω βρεγμένος μέχρι το βρακί και ο σκύλος παπί!Σάμπως τόσες φορές που κυκλοφορώ με την μηχανή έχω γυρίσει σπίτι βρεγμένος ως το κόκκαλο!Δεν πειράζει σκούπισμα κάτω στην πυλωτή με την πετσέτα του και μετά στην τουαλέτα μέσα για στέγνωμα!Η γλώσσα όμως στο πάτωμα από την κούραση!

Τα παραπάνω δεν αποτελούν καθημερινό πρόγραμμα!Άλλοτε τα κάνω όλα μαζί, άλλοτε μερικά από αυτά, άλλοτε τίποτα από τα παραπάνω!Εξαρτάται πως θα κάτσουν στην κάθε μέρα!Δεν έχω κάποιο πρόγραμμα όπως είπα με τον σκύλο μου!Βασικά δεν μπορώ να το εξηγήσω, και έχω και δεν έχω!Επιδιώκω να είναι μαζί μου ο σκύλος μου!Δεν θέλει χρόνο ο σκύλος, θέλει ποικιλία!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Δεν πάω με την ώρα, πάω με την ευχαρίστηση!
Απλά και περιεκτικά, κρατάς το παραπάνω.
Δεν υπάρχει κάποιο νοητό ταξίμετρο, το κάνεις με την ευχαρίστηση σου για την ευχαρίστηση του.

Αλλά πρέπει να ξέρεις γιατί θέλεις σκύλο. Και να επιλέξεις σκύλο εργασίας ή μη, συνειδητά κι όχι επειδή είναι ωραίος με μεγάλα αυτιά.

---------------------

Α ρε Στέλιο, τί μου θυμίζεις... :D:D
Μ
Π
Ρ
Α
Λ
Ο
Σ
:D

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
απο μικρος ηθελα σκυλο αλλα με τον συγκεκριμενο εχω τρελα.μου αρεσουν πολυ τα σκυλια.φαντασου πηγα στο σπιτι ενος φιλου μου που πηρε ενα λαμπραντορ και του εμαθα το κατσε το ξαπλα και το μεινε.σιγα σιγα φυσικα.απλα κανω πολλες ερωτησεις και ισως αγχνωνομαι τσαμπα απλα θελω να τα κανω ολα τελεια αν παρω ενα σκυλο και δεν θελω να τον ταλαιπωρησω

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
ποτέ δε θα τα κάνεις όλα τέλεια και δεν πρέπει. Συνέπεια και πειθαρχία κι αγάπη χρειάζονται πρώτα από 'σενα και μετά να τα απαιτήσεις κι απ' το σκύλο.