ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ???

HerBy

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2009
73
0
ΒΟΛΟΣ/ΜΑΓΝΗΣΙΑ
ο δημος το μονο που κανει ειναι να τα μαζευει και να τα παραταει σε ιδιωτικο κυνοκομειο!
Πες το μου και αυτό!...
Επειδή και εγώ τυγχάνει Βολιώτισσα δεν το έχω δει!
Στην γειτονιά μου έχουμε 11 μεγαλόσωμα σκυλιά που γεννοβολούνε κάθε τόσο και αυτή την στιγμή προστέθηκαν αλλα 8 μωράκια στην παρέα!...σύνολο 19 σκυλιά που όχι ο δήμος όχι η νομαρχία μα ούτε καν ένα σωματείο δεν έχει ανταποκριθεί απέναντι στα άπειρα δικά μας τηλεφωνα ποσο μάλλον μιας κυριας που τα φροντίζει εδώ και μισό χρόνο!...
Δεν τολμάς και να περάσεις από την περιοχή είναι επιθετικά ειδικά στα μικρά παιδιά!..
Γιατί έτσι? Τόσο ανοργανωσιά? :mad:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Πες το μου και αυτό!...
Επειδή και εγώ τυγχάνει Βολιώτισσα δεν το έχω δει!
Στην γειτονιά μου έχουμε 11 μεγαλόσωμα σκυλιά που γεννοβολούνε κάθε τόσο και αυτή την στιγμή προστέθηκαν αλλα 8 μωράκια στην παρέα!...σύνολο 19 σκυλιά που όχι ο δήμος όχι η νομαρχία μα ούτε καν ένα σωματείο δεν έχει ανταποκριθεί απέναντι στα άπειρα δικά μας τηλεφωνα ποσο μάλλον μιας κυριας που τα φροντίζει εδώ και μισό χρόνο!...
Δεν τολμάς και να περάσεις από την περιοχή είναι επιθετικά ειδικά στα μικρά παιδιά!..
Γιατί έτσι? Τόσο ανοργανωσιά? :mad:
Δεν μας λειπει οργανωση!!!Μας λειπει ΑΝΘΡΩΠΙΑ!!!

Απο αυτο εχουμε ελλειψη!

HerBy

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2009
73
0
ΒΟΛΟΣ/ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Μαζί σου ...
Ας μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο σακί!..
Υπάρχει και η ανθρωπιά απλά σε ένα σύνολο ανθρώπων όσο άνθρωπος και να είσαι όταν έχεις να κανεις με ''ταγάρια'' χάνεις το λίγο σου ανθρώπινο και τα παρατάς!
θέλω να πιστεύω στην μη οργάνωση για τον αλφα βήτα λόγο παρα οτιδήποτε άλλο! :mad:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
Πιστεύω ότι πρόκειται για έλλειψη ενδιαφέροντος για οτιδήποτε πέρα απο το άτομό μου ή απο την ''πόρτα του σπιτιού μου''.
Αυτό οδηγεί στην απαθρωπιά,στην απάθεια αλλά και στην αναισθητοποίηση και το αποτέλεσμα είναι η ανοργανωσιά.
HerBy μέχρι να βρείτε άκρη με τα φιλοζωικά σωματεία ή τον Δήμο, θα έλεγα να προσπαθήσετε με τους ανθρώπους που γνωρίζεις και που φροντίζουν αυτά τα σκυλιά, να βρείτε ένα κτηνίατρο που να αναλάβει την στείρωση όσων περισσότερων σκυλιών μπορείτε. Πολλοί κτηνίατροι ζητάνε λιγότερα χρήματα όταν πρόκειται για αδέσποτα,(ο δικός μου παίρνει μόνο την αξία των υλικών).

Απο την δική μου εμπειρία έχω δεί ότι υπάρχουν- ευτυχώς δίπλα μας άνθρωποι που έχουν την αγωνία για τα αδέσποτα αλλά πιθανόν δεν γνωρίζουν πως και τι να κάνουν. Μια πρωτοβουλία απο κάποιους ίσως ενεργοποιήσει και άλλους.

HerBy

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2009
73
0
ΒΟΛΟΣ/ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Πολύ σωστά Tara και θα αναλάβω να ενημερώσω τους γειτόνους!...
Η ιδέα του κτηνιάτρου δεν μου είχε περάσει από το νου! Ευχαριστώ :D

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
λοιπον,ο δημος εχει προγραμμα να τα στειρωνει αλλα δεν ξερω αν κανει σε ολα η οχι μετα την στειρωση τα αφηνει εξω παλι (καλο ειναι αυτο απο να τα εχουν σε κυνοκομειο της συμφορας!) !το προβλημα ειναι αν γινετε σωστη στειρωση η οχι γιατι μερικα δηθεν στειρωμενα εγκυμονουν παλι!:eek:οποτε στειλε μου μνμα και ισως να βρουμε καμμια ακρη!
τα σκυλια δυστυχως γινονται επιθετικα ειτε λογω πεινας ειτε λογω της κακης συμπεριφορας που εχουν αντιμετωπισει απο τους ανθρωπους!
εμενα δεν μου εχει επιτεθει σκυλι αδεσποτο η μη ποτε παντως!

7 Νοεμβρίου 2009
10
0
ΘΗΣΕΙΟ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ 33
παιδιά το μόνο που κάνει ο δήμος είναι να στειρώνει τα ζώα και να τα αφήνει πάλι ελεύθερα στον δρόμο αυτά τα αναλαμβάνουμε εμείς η κάποιος σύλλογος στην περιοχή
όμως και αυτοί οι σύλλογοι χωρίς την δικιά μας συμμετοχή και συνδρομή δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο δύσκολο αυτό έργο
βέβαια γνωρίζω ότι κάποιοι από αυτούς αξίζουν συγχαρητήρια και κάποιοι είναι άξιοι κακού σχολιασμού αφου μεσα απο εκεί κερδοφορουν η εμπορεύονται κάποια από αυτά τα ζώα
θέλω να τονίσω οτι προσπαθώ να διαβάζω οτι γράφεται παρότι είμαι νέο μέλος τα οποία είναι πολύ ενδιαφέρων
και να τονίσω όπως είπαν και κάποια παιδιά πριν ότι όλο αυτό είναι αποτέλεσμα κακής
ενημερώσεις
η επιλογή κατοικίδιου στο χώρο μας αξίζει καλής ενημερώσεις είτε και αποφυγής αυτού

eirini83

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
60
0
Εμείς οι Βολιώτες δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι??
Νομίζω θα ήταν καλό να συγκεντρωθούμε κάποιοι εθελοντές να συστήσουμε ένα φιλοζωικό σωματείο/σύλλογο και μέσω εθελοντικής προσφοράς και δράσης να μπορούμε να συγκεντρώνουμε χρήματα που θα διαθέτουμε στη συνέχεια για εμβολιασμό, στειρώσεις, περίθαλψη αδέσποτων ζώων..
Θα μπορούσε να δημιουργηθεί και μια ιστοσελίδα με μοναδικό σκοπο την εξασφάλιση χρηματικών πόρων με κάθε τρόπο γι αυτό το σκοπό, την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την υιοθεσία των ζώων..

Τα όσα κάνει ο εκάστοτε δήμος δεν φαίνεται να είναι αρκετά..Πρέπει όλοι να συμβάλλουμε και εγώ έχω άρχισει ήδη να το σκέφτομαι πολύ σοβαρά..Θα κάνω ότι περνάει απ το χέρι μου να αλλάξει αυτή η απανθρωπη κατάσταση...

Το σκυλάκι δεν το ξαναείδα δυστυχώς..:(:( Ελπίζω τουλάχιστον να μην υποφέρει ακόμη..

Θα προωθήσω όμως για υιοθεσία ένα άλλο σκυλάκι στην περιοχή όπου εργάζομαι, το οποίο προς το παρόν φροντίζουμε κάποιες από τις κοπέλες που εργαζόμαστε στην ίδια δουλειά και μένουμε κοντά..

Είναι πολύ μικρόσωμο και τρελά χαριτωμένο και ελπίζω να βρει σύντομα μια οικογένεια, γιατί η συμβασή μας τελειώνει σε 1 1/2 περίπου μήνα και δεν θέλουμε να το αφήσουμε και πάλι μόνο του, εξαντλημένο και φοβισμένο..

Ελπίζω να γίνει κάτι γι αυτό τουλάχιστον..:)

patrycja

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
48
0
37
Athens
Ειρήνη μακάρι το σκυλάκι να μην υποφέρει ..

ελπίζω να φτιαχτεί το σωματείο που θέλεις απλά θα προτιμούσα να μην μαζέυονται σε έναν λογαριασμό χρήματα αλλά να γίνεται κάποιο μπαζάρ ή μέσω internet να αγοράζουμε αντικείμενα για την οικονομική ενίσχυση - δεν εμπιστεύομαι τα σωματεία που ζητάνε χρήματα κ δεν μπορείς να ξέρεις με σιγουριά που πάνε , μπορείς να κάνεις κ αυτό , να πληρώνουν΄όσοι θέλουν για τις ανάγκες όποιου σκύλου διαλέξουν κ να έχουν την ευκαιρία να βλέπουν φωτογραφίες του κ να το επισκέπτονται όποτε μπορούν

καταλαβαίνω απόλυτα πως νιώθεις - θέλω κ γω να φτιάξω μια "φάρμα" - καταφύγιο - νοσοκομείο - σωματείο μαζί , η "φάρμα" αυτή θα έχει κ άλλες υπηρεσίες για να στηρίζεται οικονομικά ... αλλά το όνειρο θέλει χρόνο - μελέτη κ το βασικότερο κεφάλαιο !

yasmin1gr

Well-Known Member
14 Μαϊου 2007
65
0
Θεσσαλονικη
www.argosgr.org
Παιδια στο βολο ο δημαρχος εκει κανει καταπληκτικο προγραμμα για τα αδεσποτα (ετσι ξερουμε) δεν εχει σωματειο εχει ενα καλο καταφυγιο ομως κι ενα κακο. Ξεροντας αυτα θα επικοινωνούσα με το δημο στη θεση σου κα θα επεβλεπα η ιδια το ζωο και θα πηγαινα να το δω και θα ημουν παρων σε ολα ( οπως πρεπει να κανουμε σε καθε δημο βασικα) και εαν θελεις βοηθεια να φτιαξεις σωματειο και σαιτ σου κανουμε το σαιτ (δωρεαν σαιτ) και σε βοηθαμε να κανεις κατι συστηματικο .

Αλλα αν θελεις να κανεις κατι πρεπει να βγεις απο την παθητικότητα. Υπαρχουν καλοι κτηνιατροι στο βολο οπως η μαγιοπουλου ο τακοπουλος ο καπογιαννακης κα ο βλαχαβας με τους οποιους μπορεις να συνεργαστεις αν κανεις κατι.

ΕΡξισου μπορεις κι εκτος απο χρηματα που πρεπει να εχεις την εμπιστοσυνη του κοσμου πριν τα ζητησεις να προτεινεις την πρακτικη δωρεα σε κτηνιατρο η οταν σου φερνουν ζωο σε τροφη κλπεμβολιο. Ετσι κανουμε στη γατοομαδα θεσσαλονικης και ο καθενας ξερει ακριβως που τα εδωσε, μερικοι βεβεια εχουν εμπιστοσυνη και δινουν καθε τοσο ενα ποσο και λενε χρησημοποιησε τα οπου νομιζεις γιατι μας ξερουν πια αλλα προτιμω παντα ο καθενας να ξερει ποιο ζωακι βοηθησε και να το παρακολουθει.

Last edited:

yasmin1gr

Well-Known Member
14 Μαϊου 2007
65
0
Θεσσαλονικη
www.argosgr.org
Εξισου συμφωνα με το νομο τα πιανουν κανουν τεστ τα περιθαλπτουν στειρωνουν και τα ξανααφηνουν. Δεν κανουν υιοθεσιες. Μπορει ενας δημος ομως να συνεργαστει με ομαδα η σωματειο . Στο σωματειο ομως πρεπει να μη μουν ατομα ετσι για τη θεση αλα να κανουν δουλεια πχ η γραμματεας να ειναι οντως γραμματεας και τα λοιπα.

Α κι αν καετε κατι για αδεσποτα ισως σας βρω κοπελες να ξερουν απο γατες απο το mycat.

αν θελετe σας βοηθσμε στειλτε μαιλ [email protected]

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
για γατες κατσε να φωναξουμε τον Λεωνιδα!:D:paja1:...ξερει αυτος...

περα απο την πλακα,οτι κανετε ειναι πολυ καλο...το να βοηθατε στην πραξη τα αδεσποτα ζωα.:)

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
ναι,πραγματι καταπληκτικο το προγραμμα του δημου μας!
εχει σκοπο να μην αφησει αδεσποτο για αδεσποτο !τα μαζευουν με την δηθεν δικαολογια οτι επιτιθενται! μονο που εγω δεν εχω δει ποτε σκυλι να επιτιθεται χωρις λογο!
η πραγματικη δικαιολογια ειναι οτι θελουν απλα να μην εχει αδεσποτα ο βολος λογω των μεσογειακων αγωνων!
η στειρωση και τα δωρεαν τσιπακια που εδωσε βεβαια ειναι καλη ενεργεια αλλα δεν πρεπει μετα τα ζωα να καταληγουν σε καταφυγια της κακιας ωρας απλα και μονο για να μην τα βλεπουμε!